Openbaar D-examen klarinettist Michiel Horikx

Openbaar D-examen klarinettist Michiel Horikx

Onder de titel Michiel Horikx & friends in concert houdt klarinettist Michel Horikx zaterdag 25 november om 10.30 uur in de concertzaal van Rick Weert (Beekstraat 27) zijn openbaar D-examen.
Michiel gaat de uitdaging aan om het programma voor zijn D-examen klarinet niet alleen voor de examencommissie, maar gelijktijdig ook voor publiek uit te voeren. Hij heeft een gevarieerd programma opgesteld, waarin hij zowel solo als met anderen optreedt.

Lees verder ...

Mis voor Vrienden in versie voor symfonieorkest

Tijdens haar traditionele najaarsconcert op zaterdag 9 december, met als thema ‘Vriendschap’, zal Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras, de Missa Amicitiae ‘Mis voor Vrienden’ van componist Co Vriend uitvoeren.
Co Vriend is in 1940 in Benningbroek (West-Friesland) geboren en zal de uitvoering zelf bijwonen. Het is de eerste keer dat deze mis wordt uitgevoerd door een koor en een symfonieorkest. De mis is oorspronkelijk geschreven voor (gemengd) koor en orgel en werd in vriendschap opgedragen aan Het Volendams Vocaal Ensemble, dat in 1996 de première voor zijn rekening nam. Later heeft Vriend de muziek bewerkt voor harmonie, fanfare en brassband. En nu dus voor een echt symfonieorkest.

Lees verder ...

Optreden Veere's Genoegen en Delta Brass Zeeland

Optreden Veere's Genoegen en Delta Brass Zeeland

Delta Brass Zeeland en het fanfareorkest van muziekvereniging Veere’s Genoegen verzorgen zaterdagavond 18 november een optreden in clubgebouw ‘Het Akkoord’ in Veere. Voor de pauze zal Delta Brass Zeeland onder leiding van dirigent Ward de Ketelaere een optreden verzorgen. Na de pauze zullen de muzikanten van het fanfareorkest van Veere’s Genoegen onder leiding van dirigent Thomas Bruijns de avond muzikaal afsluiten met een gevarieerd programma.

Lees verder ...

Van Limburg Stirum band opent deur voor nieuw talent

Van Limburg Stirum band opent  deur voor nieuw talent

Op 28 november 2017 organiseert de van Limburg Stirum band uit Wezep een open repetitie met de mogelijkheid mee te spelen. Muzikanten uit de weide regio zijn welkom voor een kijkje in de muzikale keuken en de avond staat met name in het teken van stevige marsmuziek gezien een nieuw muzikaal repertoire voor 2018.

Lees verder ...

Najaarsconcert Harmonieorkest Excelsior Ermelo

Het najaarsconcert van Excelsior Ermelo op 25 november 2017 kenmerkt zich door twee bijzondere eigenschappen: alle orkesten die de vereniging rijk is komen aan bod, en in de pauze wordt traditiegetrouw een loterij georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Deze combinatie maakt het najaarsconcert van Excelsior Ermelo een leuke, ontspannende avond die bovendien aansprekend is voor jong en oud.

Lees verder ...
Agenda
Volledig overzicht ...
Adams
Muzerik
Buro Reprise