Aaltens jeugdorkestenfestival op 30 september

Aaltens jeugdorkestenfestival op 30 september

Afgelopen voorjaar heeft er al een gezamenlijk concert van de Aaltense muziekverenigingen plaatsgevonden tussen de aardappels. Nu is het de beurt aan de jeugdorkesten die in Aalten en omstreken actief zijn. Op uitnodiging van CMV Crescendo IJzerlo zullen zaterdag 30 september a.s. vier jeugdorkesten laten horen wat ze kunnen. De naam zegt het al, deze orkesten bestaan allemaal uit jeugdleden van de vier verenigingen die soms al vanaf de basisschool leren om een muziekinstrument te bespelen. Een jury zal laagdrempelig en op een leuke manier feedback op de optredens geven.

Lees verder ...

Feest bij het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade

Feest bij het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade

Het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade o.l.v. Guido Swelsen heeft op 16 juli jl met veel succes deelgenomen aan het WMC. De jury beoordeelde het optreden van het orkest in de Tweede Divisie Harmonie met 95,33 punten. Een eerste prijs met lof der jury beloond met een gouden medaille. Deze score bleek uiteindelijk de één na hoogste in deze divisie tijdens het WMC van 2017. Dit betekent dan ook dat de Kerkraadse harmonie zich vier jaar lang vice-wereldkampioen mag noemen.

Lees verder ...

Groot muziekevenement: Music Dance and Harmony

Op zondagmiddag 8 oktober vindt voor de zevende keer Music Dance and Harmony plaats in de 'A gen Sjoeel' in Mechelen. Dit grote jeugdmuziekevenement wordt georganiseerd door de jeugdcommissie van Harmonie Sint Cecilia.

Lees verder ...

Brassband "De Vooruitgang"' ontmoet Jos Jansen

Ze zijn een beetje vreemd, maar klinken zó lekker! Op zaterdagavond 7 oktober gaan ze u verrassen in het Klooster in Nuenen. Velen kennen Jos Jansen als muzikant van de Marinierskapel. Trouwe volgers weten dat zijn muzikale kwaliteit ongeëvenaard is; het is een enorme entertainer en virtuoze solist. Nog nooit Jos Jansen gezien en gehoord? Dan zult u zeker versteld staan van zijn optreden, de techniek, de klank, het bereik… laat Jos maar schuiven. Hij haalt alles uit zijn instrument: de bas-trombone. De combinatie van Jos en Nuenen belooft vuurwerk!

Lees verder ...

Drie generaties Tilburgse muziek

Ter afsluiting van het 50-jarig jubileum van de Tilburgse beiaard vindt op 7 oktober a.s. in het Factorium te Tilburg een bijzonder concert plaats. Tilburgse muzikanten maken een reis door de tijd op basis van drie opeenvolgende generaties Tilburgse muziekmakers, met muziek voor beiaard en harmonieorkest in het middelpunt. Om te beginnen muziek van de gebroeders Kessels, dan in het “midden” muziek van de componist Jan van Dijk en tenslotte muziek van een leerling van Jan
van Dijk, de componist Henk Stoop.

Lees verder ...
Agenda
Volledig overzicht ...
d e a d l i n e
Graag herinneren we u aan de 'deadline' voor de nieuwe uitgave van Klankwijzer.
25 september 2017
Aankondigingen van concerten, evenementen, workshops, clinics, concoursen, themadagen, cd-uitgave en andere (openbare) activiteiten dienen uiterlijk op bovenstaande datum bij de redactie binnen te zijn. Het redactieadres is: .
Adams
Muzerik
Project Maastricht
Buro Reprise