Mars- en Showwedstrijden in Eckelrade

Mars- en Showwedstrijden in Eckelrade

Dat harmonie Diligentia een prominente rol speelt in onze kleine gemeenschap Eckelrade moge u duidelijk zijn. Onze vereniging geeft concerten, maakt rondgangen door het dorp en organiseert diverse evenementen zoals de reünie in 2015. Maar wist u ook dat harmonie Diligentia ieder jaar deelneemt aan de Mars- en Showwedstrijden van de Federatiebond Limburg-Zuid-West?
En wist u al dat dit jaar dit groots evenement plaats vindt in Eckelrade?

Lees verder ...

Samuel Agustín Aguirre ontvangt André Rieu Talent Award

Samuel Agustín Aguirre ontvangt André Rieu Talent Award

Orkestleider en WMC-beschermheer André Rieu reikte op maandag 24 juli de naar hem vernoemde Talent Award uit aan Samuel Agustín Aguirre (1993). De uit Colombia afkomstige muzikant ontving de WMC André Rieu Talent Award vanwege zijn verdiensten als hoboïst en dirigent van het jeugdorkest bij de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden. De uitreiking vond plaats in de aanwezigheid van Samuels vader, die speciaal voor deze gelegenheid overvloog uit Colombia.

Lees verder ...

Jong Advendo verrast met passie en muzikaliteit

Jong Advendo verrast met passie en muzikaliteit

Zondag 23 j.l. heeft Jong Advendo tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) geschiedenis geschreven. In de First Division van het WMC heeft het opleidingskorps van Advendo zowel op het onderdeel show als op de Marsparade een 1e prijs met onderscheiding weten te behalen. Met een score van 91,67 op de Marsparade en 92,75 punten op de show staat dit jeugdkorps met nog één weekend te gaan aan de leiding op beide bovengenoemde onderdelen. Dit is in de verenigingsgeschiedenis van de Advendo Korpsen de tot op heden hoogst behaald score van Jong Advendo op een WMC.

Lees verder ...

Cadenza ook na tweede weekend nog aan de leiding

Cadenza ook na tweede weekend nog aan de leiding

Slagwerkgroep Cadenza uit Twello leidt ook na de tweede dag nog steeds het klassement bij de slagwerkgroepen tijdens het WMC. De slagwerkers van Elspeets Fanfare Korps kwamen met 95,90 punten dichtbij. Cadenza scoorde vorige week 97,16 punten.

Lees verder ...

Fietsend Crescendo dagwinnaar op WMC

Fietsend Crescendo dagwinnaar op WMC

Tijdens het derde weekend van de Mars- en Showwedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion is Bicycle Showband Crescendo uit Opende als winnaar uit de bus gekomen. De band behaalde op het onderdeel Marching Parade in de World Division 90,18 punten. Op het onderdeel Show kwamen de Friezen met 79,42 punten niet verder dan een zilveren medaille.

Lees verder ...
Agenda
Volledig overzicht ...
d e a d l i n e
Graag herinneren we u aan de 'deadline' voor de nieuwe uitgave van Klankwijzer.
7 augustus 2017
Aankondigingen van concerten, evenementen, workshops, clinics, concoursen, themadagen, cd-uitgave en andere (openbare) activiteiten dienen uiterlijk op bovenstaande datum bij de redactie binnen te zijn. Het redactieadres is: .
Adams
Muzerik
Buro Reprise