Koperkwartet zoekt gastdirigent

Kennemer Koperkwartet uit Hoofddorp zoekt een gastdirigent met ensemble-ervaring om op dinsdag 2 oktober een aantal stukken door te nemen. Informatie: Henk Ouwerkerk; e-mail: henkouwerkerk@kpnmail.nl; telefoon: 023 5634820

Lees verder ...

Die Original Fenntaler Musikanten succesvol in Italië

Die Original Fenntaler Musikanten succesvol in Italië

Egerländerkapel “Die Original Fenntaler Musikanten” uit Veenendaal heeft op 8 september j.l. in het Italiaanse Rio di Pustera het 6de Südtiroler Festival voor blaaskapellen gewonnen. Aan het festival, dat iedere 2 jaar plaats vindt, namen 13 kapellen uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Noorwegen en Nederland deel. Met maar liefst 94,6 van de maximaal te behalen 100 punten wisten de 19 muzikanten uit Veenendaal onder de leiding van kapelmeester Chris Kok de concurrentie ruim achter zich te laten.

Lees verder ...

Primeur voor Concordia

Primeur voor Concordia

Op 4 maart 2017 behaalde CMV Concordia 87.50 punten tijdens het concertconcours van de OMF in de Lawei te Drachten. Dit was naast een 1e prijs met promotie tevens de hoogste ranking in de 5e divisie sectie fanfares.
In opdracht van de KNMO en RIC is er een compositie geschreven door componist Arend Gerds voor fanfares in de 5e divisie.
Het verzoek van beide organisaties is dat dit werk door de vereniging die het hoogst aantal punten heeft behaald, in de 5e divisie van fanfare tijdens het concertconcours 2017 wordt uitgevoerd.

Lees verder ...

KLANKWIJZER NR.4 VERSCHIJNT

KLANKWIJZER NR.4 VERSCHIJNT

Deze week valt bij de abonnees en de secretarissen van de KNMO-verenigingen Klankwijzer nr. 4 in de bus. Met onder meer terugblikken op de Europese kampioenschappen voor harmonieorkesten (ECWO), de Nederlandse kampioenschappen voor SMP-solisten en de Open Dutch Showkops Championships. Ook veel aandacht voor activiteiten in het kader van Leeuwarden-Fryslân Europese Hoofdstad 2018 en een voorbeschouwing op de diverse concoursen, festivals en wedstrijden die de komende maanden plaatsvinden.

Lees verder ...

Play-in bij ViJoS in Bussum

Play-in bij ViJoS in Bussum

Na het succes van de afgelopen twee edities verzorgt Show- & Marchingband ViJoS weer een Play-i. Komende zaterdag, op 22 september, is iedereen van harte welkom op de Ceintuurbaan 45 in Bussum om mee te spelen en muziek te ontdekken. En met iedereen, bedoelen we ook écht iedereen. Jong en oud, ervaren of onervaren, wel of geen instrument, ook jij kan mee doen! Want muziek is voor iedereen.

Lees verder ...

KRPH bezoekt internationaal muziekfestival in Brugge

KRPH bezoekt internationaal muziekfestival in Brugge

Vijdag 28 september vertrekt de Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie (KRPH) naar het Belgische Brugge. Het orkest is door de Koninklijke Harmonie Vermaak na Arbeid uit Koolkerke (gemeente Brugge) uitgenodigd om deel te nemen aan het internationale muziekfestival Music4Peace.

Lees verder ...

Jaarconcert door Eendracht Assen

Muziekplezier in en door Europa! Dat is zaterdag 10 november het thema van het Jaarconcert 2018 van Harmonieorkest Eendracht Assen. Geniet van een swingende fietstocht door Engeland en melodieuze invloeden uit Schotland en Zweden. Dein mee op aanstekelijke Ierse ritmes en bekende Franse chansons.

Lees verder ...

Muziekliefhebbers en slagwerkfanaten opgelet!

Op 22 september 2018 gaat Leende met niemand minder dan Cesar Zuiderwijk Goed van Slag!. Een groots slagwerkspektakel met Nederlands bekendste drummer van rockband The Golden Earring! Samen met Leendes beste slagwerkers wordt gemeenschapshuis ‘De Meent’ het paradijs van slagwerk en drums in een avond vol humor, muziek en natuurlijk stevige gitaarklanken!

Lees verder ...

Sectie- en solistenprijzen 38e NBK

Ook dit jaar worden er tijdens de 38e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen sectie- en solistenprijzen uitgereikt. In vijf divisies strijden op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober maar liefst 41 brassbands om de nationale titels. De Muziekcommissie van het Repertoire Informatie Centrum (RIC) in Arnhem heeft op verzoek van de Stichting NBK de sectie- en solistenprijzen vastgesteld.

Lees verder ...

Brass Band Schoonhoven met Brass Virtuosi Concerten

Op 5 & 6 oktober is Brass Band Schoonhoven te beluisteren tijdens een tweetal Brass Virtuosi Concerten. Op 5 oktober begint de mini-tournee in het zuiden van het land in Cultureel Centrum Nesterlé in Nistelrode en op 6 oktober is de band in het noorden te horen in De Rinkelbom in Heerenveen. Traditiegetrouw kent de reeks Brass Virtuosi Concerten vermaarde solisten uit binnen en buitenland. Dit jaar zal de band samen optreden met Lode Violet (cornet) en Rommert Groenhof (bastrombone). Brass Band Schoonhoven zal tijdens deze Brass Virtuosi Concerten onder leiding staan van de kersverse nieuwe musical director Robbert Vos.

Lees verder ...