Aaltens jeugdorkestenfestival op 30 september

Aaltens jeugdorkestenfestival op 30 september

Afgelopen voorjaar heeft er al een gezamenlijk concert van de Aaltense muziekverenigingen plaatsgevonden tussen de aardappels. Nu is het de beurt aan de jeugdorkesten die in Aalten en omstreken actief zijn. Op uitnodiging van CMV Crescendo IJzerlo zullen zaterdag 30 september a.s. vier jeugdorkesten laten horen wat ze kunnen. De naam zegt het al, deze orkesten bestaan allemaal uit jeugdleden van de vier verenigingen die soms al vanaf de basisschool leren om een muziekinstrument te bespelen. Een jury zal laagdrempelig en op een leuke manier feedback op de optredens geven.

Lees verder ...

Feest bij het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade

Feest bij het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade

Het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade o.l.v. Guido Swelsen heeft op 16 juli jl met veel succes deelgenomen aan het WMC. De jury beoordeelde het optreden van het orkest in de Tweede Divisie Harmonie met 95,33 punten. Een eerste prijs met lof der jury beloond met een gouden medaille. Deze score bleek uiteindelijk de één na hoogste in deze divisie tijdens het WMC van 2017. Dit betekent dan ook dat de Kerkraadse harmonie zich vier jaar lang vice-wereldkampioen mag noemen.

Lees verder ...

Groot muziekevenement: Music Dance and Harmony

Op zondagmiddag 8 oktober vindt voor de zevende keer Music Dance and Harmony plaats in de 'A gen Sjoeel' in Mechelen. Dit grote jeugdmuziekevenement wordt georganiseerd door de jeugdcommissie van Harmonie Sint Cecilia.

Lees verder ...

Brassband "De Vooruitgang"' ontmoet Jos Jansen

Ze zijn een beetje vreemd, maar klinken zó lekker! Op zaterdagavond 7 oktober gaan ze u verrassen in het Klooster in Nuenen. Velen kennen Jos Jansen als muzikant van de Marinierskapel. Trouwe volgers weten dat zijn muzikale kwaliteit ongeëvenaard is; het is een enorme entertainer en virtuoze solist. Nog nooit Jos Jansen gezien en gehoord? Dan zult u zeker versteld staan van zijn optreden, de techniek, de klank, het bereik… laat Jos maar schuiven. Hij haalt alles uit zijn instrument: de bas-trombone. De combinatie van Jos en Nuenen belooft vuurwerk!

Lees verder ...

Drie generaties Tilburgse muziek

Ter afsluiting van het 50-jarig jubileum van de Tilburgse beiaard vindt op 7 oktober a.s. in het Factorium te Tilburg een bijzonder concert plaats. Tilburgse muzikanten maken een reis door de tijd op basis van drie opeenvolgende generaties Tilburgse muziekmakers, met muziek voor beiaard en harmonieorkest in het middelpunt. Om te beginnen muziek van de gebroeders Kessels, dan in het “midden” muziek van de componist Jan van Dijk en tenslotte muziek van een leerling van Jan
van Dijk, de componist Henk Stoop.

Lees verder ...

Sing along in Concert

Sing along in Concert

Arnhems Promenade Orkest en Arnhems Promenade Koor met Combo olv Peter Smits presenteren op 14 oktober in de nieuwe Parkzaal van Musis Sacrum in Arnhem om 20.00 uur Sing along in Concert. Zangers en zangeressen zijn afkomstig van de docenten Linda Wagemakers en Marianne Oldenburg. Special guest is Ronald Douglas. Meezing after party met DJ Nick.

.

Lees verder ...

MAANDAG 25 SEPTEMBER: DEADLINE KLANKWIJZER

MAANDAG 25 SEPTEMBER: DEADLINE KLANKWIJZER

Op 24 oktober verschijnt de volgende uitgave van Klankwijzer. Aankondigingen van activiteiten tussen 26 oktober en 16 december worden uiterlijk MAANDAG 25 SEPTEMBER bij de redactie verwacht. Deze deadline geldt voor korte aankondigingen van concerten, evenementen, workshops, clinics, concoursen, themadagen en andere (openbare) activiteiten. Voor tips over bijzondere activiteiten die meer redactionele aandacht verdienen, graag in een zo vroeg mogelijk stadium een afspraak maken met de redactie. Aanlevering van redactionele berichten en tips uitsluitend via: redactie@klankwijzer.nl.

Lees verder ...

Drie dagen vol muziekkorpsen tijdens Leidens Ontzet

Drie dagen vol muziekkorpsen tijdens Leidens Ontzet

Vele muziekliefhebbers weten de weg naar muziekstad Leiden inmiddels wel te vinden. Vooral tijdens het Leidens Ontzet zijn de klanken van verschillende Leidse korpsen, waaronder Show- & Marchingband en Stageband AMIGO Leiden, van veraf te horen. Met de grote muziekcultuur die de stad Leiden rijk is, is het dan ook geen verrassing dat het muzikale aspect een grote rol speelt tijdens dit evenement. Op de klanken van deze bands presenteren zich tevens vele andere verenigingen uit de stad zich aan het eigen publiek.

Lees verder ...

Themabijeenkomst repertoirekeuze voor koren en korpsen

De Federatie van Muziek en Zang in de gemeente Súdwest-Fryslân Femuza organiseert op zaterdag 23 september een themabijeenkomst die gaat over het onderwerp “repertoirekeuze”. Deze bijeenkomst is toegankelijk voor muziekverenigingen en koren uit de gemeente Súdwest-Fryslân. Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn Andries de Haan en Marten van der Wal.

Lees verder ...

Oost Gelders Jeugdorkest speelt ‘Flashback’

Oost Gelders Jeugdorkest speelt ‘Flashback’

Op zondag 8 oktober brengt het Oost Gelders Jeugdorkest (OGJO) onder leiding van dirigent Henk-Jan Heijnen het unieke jubileumconcert ‘Flashback’ in Sporthal de Sonders te Beltrum. Met deze tiende OGJO-editie bestaat het orkest 5 jaar en daarom zal dit feestelijke concert geheel in teken staan van het terugkijken op de mooie eerdere concerten en gemaakte herinneringen. Dit doen we samen met de deelnemers van toen en nu.

Lees verder ...