Concert Hu2 Jazz ConneXion

Op 22, 23 en 24 juni 2018 komt het Spaanse jazzensemble "Proyecto Jazz for Kids” naar Hulst voor een muzikale ontmoeting met "The Young Ones”: centraal staat het opbouwen van internationale contacten, samen musiceren, een professionele Jazzimprovisatie én een afsluitend concert in een van Hulst' mooiste stadstuinen.

Lees verder ...

U heeft nog maar 1 week om u in te schrijven voor het Orlando Festival!

Het Orlando Festival is een internationaal kamermuziek festival waar elke liefhebber van klassieke muziek zijn of haar hart kan ophalen. Op Orlando zijn niet alleen professionele musici en luisteraars te vinden; iedereen die een klassiek instrument bespeelt, kan hier terecht: individuen en ensembles van ieder niveau! We zouden het dan ook erg leuk vinden als u ons festival komt verrijken met uw aanwezigheid en muzikaliteit.

Lees verder ...

Gezocht: muziekstuk La Première

In verband met de viering van haar 125-jarig bestaan is muziekvereniging Excelsior uit Ouderkerk a/d IJssel hard op zoek naar de partijen van het allereerste muziekstuk dat de vereniging speelde. Dit muziekstuk heet La Première en werd in 1894 los uitgereikt. Excelsior vond een muziekstuk met dezelfde naam in een oud muziekboekje voor beginnende orkesten getiteld Série de Méthodes, uitgegeven door M.J.H. Kessels te Tilburg, en vermoedt dat het om hetzelfde muziekstuk gaat.

Lees verder ...

Winkel’s Harmonie geeft een Open Dag

Winkel’s Harmonie geeft een Open Dag

Na een succesvolle geraniumactie gaat Winkel’s Harmonie op 27 mei 2018 een nieuw evenement organiseren. Een open dag, waar iedereen kan proeven hoe het is om muziek te maken. Is het niet leuk om die middag één noot op een van de instrumenten van Winkel’s Harmonie te leren spelen? Meerdere instrumenten uitproberen is ook mogelijk. Daarna als muzikant in de dop meespelen met het opleidingsorkest van Winkel’s Harmonie: Toetti. Toetti speelt meerdere keren, dus aanschuiven kan of de hele middag blijven of een uurtje. Het is namelijk vrije inloop.

Lees verder ...

Koffieconcert muziekvereniging Veere's Genoegen

Koffieconcert muziekvereniging Veere's Genoegen

Muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere organiseert zondagochtend 27 mei a.s. een koffieconcert in haar clubgebouw ‘Het Akkoord’ aan de Oudestraat 9 in Veere. Het publiek kan genieten van een optreden van het fanfareorkest onder leiding van dirigent Thomas Bruijns. Het programma is erg gevarieerd van swing tot enkele prachtige concertwerken. Het koffieconcert begint om 11.30 uur en uiteraard staat er een bakje koffie klaar. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.veeresgenoegen.nl.

Lees verder ...

Kleurrijk feest in Gendt

Kleurrijk feest in Gendt

Schuttersgilde St. Sebastianus uit Gendt organiseert op zondag 27 mei aanstaande een kleurrijk feest rondom Providentia. Ook een rondgang van de deelnemende verenigingen is onderdeel van het programma.

Lees verder ...

Open repetitie Koninklijke Enschedese Leo Harmonie

De Leo Harmonie nodig u uit voor de week van de amateurkunst. Op donderdag 7 juni bent u welkom in ons clubgebouw aan de Blekerstraat 77-A Enschede Het programma bestaat uit:
18.00 uur ontvangst met koffie en thee
18.30 uur verschillende workshops (5x 15 minuten slagwerk, fluit, klarinet, trompet, bas) er wordt ook aan de jongsten gedacht.
19.45 uur Boris Wieger (wordt wakker), actieve betrokkenheid van de kinderen
20.15 uur start repetitie A-orkest.

Lees verder ...

ViJoS sluit succesvol jubileumseizoen af met kijk-, luister- en eetfestijn

ViJoS sluit succesvol jubileumseizoen af met kijk-, luister- en eetfestijn

De Bussumse muziekvereniging ViJoS maakt zich op voor de grootse afsluiting van het jubileumseizoen. De spectaculaire taptoe ter ere van het 60-jarige jubileum van ViJoS vindt plaats op zaterdag 2 juni bij voetbalclub SDO in Bussum. ViJoS verrast menig liefhebber met een geheel vernieuwde taptoe. en is daarom ook een ware aanrader voor mensen die minder bekend zijn met soortgelijke muziekevenementen.

Lees verder ...

Topscore voor CMV Oranje Bolsward

CMV Oranje Bolsward heeft in De Lawei te Drachten een concertwedstrijd voor slagwerkgroepen gewonnen. De wedstrijd werd georganiseerd door de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân) in samen werking met de muziekbonden Groningen/Drenthe, Overijssel en Gelderland Flevoland. Als juryleden traden op de heren Janssen, De Jong en Nagel.

Lees verder ...

Donateursuitvoering Oranje opmaat voor jubileum

Donateursuitvoering Oranje opmaat voor jubileum

In 2019 bestaat christelijke muziekvereniging Oranje Minnertsga 125 jaar. Om deze mijlpaal te vieren, worden er het hele jubileumjaar allerlei activiteiten georganiseerd. Een tipje van de sluier van wat er staat te gebeuren, wordt opgelicht tijdens de Donateursuitvoering die Oranje organiseert op zaterdag 19 mei om 14.00 uur in mfa De Doarpsfinne. Niet alleen presenteert Oranje zich in vol ornaat – wat betekent dat er meer dan 100 muzikanten en majorettes in actie komen, ook worden de bezoekers bijgepraat over de ontwikkelingen binnen de muziekvereniging.

Lees verder ...