Aspergeconcert Fanfare St. Cecilia Ubachsberg

Aspergeconcert Fanfare St. Cecilia Ubachsberg

Na een barre periode van kou, regen en grijze luchten is het altijd een verademing om het voorjaar te verwelkomen. Fanfare St. Cecilia uit Ubachsberg begroet het warme seizoen dit jaar met een ludieke spijs & muziekprimeur, waarin dé groente van het voorjaar de toon zet: het aspergeconcert op zaterdag 21 april (aanvang 18 uur).

Lees verder ...

Lenteconcert fanfare Oranje Minnertsga met Elske DeWall

Lenteconcert fanfare Oranje Minnertsga met Elske DeWall

Niemand minder dan Elske DeWall is te gast bij het Lenteconcert dat de fanfare van c.m.v. Oranje Minnertsga organiseert op zaterdag 21 april in de Meinardskerk in Minnertsga. Het concert begint om 20.00 uur en de entree is 12,50 euro (voorverkoop: 10 euro).

Lees verder ...

Sky High in Harmony: spelen met Luchtmachtkapel

Stichting TooN! en vijf muziekverenigingen uit Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen hebben het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht (Orkest KLu) bereid gevonden om mee te werken aan een bijzonder project: Sky High in Harmony. Hierbij krijgen 80 tot 100 jeugdmuzikanten, tot 25 jaar, de kans om op zaterdag 24 november 2018 op te treden met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. En om het extra bijzonder te maken, vindt het concert plaats op vliegbasis Gilze en Rijen [onder voorbehoud]. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden!

Lees verder ...

Verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ van start

Verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ van start

De verkiezing 'Vereniging van het Jaar' is van start gegaan. De verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank en heeft tot doel de kracht van de sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Alle sport-¬ en cultuurverenigingen in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen. Dit kan tot 9 april, waarna de stemperiode begint. De verenigingen met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen, zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen.

Lees verder ...

Slagwerkdag 2018 spectaculair en divers!

Zondag 25 maart is in sporthal Strijp in Eindhoven een slagwerkdag voor en door slagwerkers. Niet een competitie maar een dag waarbij je andere slagwerkers kunt ontmoeten uit binnen- en buitenland maar waar ook diverse slagwerksectoren elkaar kunnen ontmoeten. Van drumset tot traditionele snare drum, van marimba tot en met High Tension Snare en van een drumset battle tot en met een volledige corps style drumline….en dat op 1 dag op 1 evenement.

Lees verder ...

Fluitist topscorer op LK voor tamboermuzikanten

Fluitist Kasper Punt heeft tijdens de kampioenswedstrijd van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen het hoogte puntentotaal gehaald. De muzikant van Sint Petrus en Paulus uit Maastricht kreeg voor de uitvoering van Mazurka de Salon van F. Doppler in de tweede divisie 97 punten. In de lagere divisie waren Dylano Driessens van Sint Johannes en Sint Clemens Merkelbeek en Jelle Huntjens van de drumband van de Koninklijke Harmonie Gronsveld met 91 punten de topscorers.

Lees verder ...

Soli Deo Gloria Ommen topscorer in Zutphen

Muziekvereniging Soli Deo Gloria Ommen heeft in Zutphen het concertconcours van de Muziekbond Gelderland-Flevoland gewonnen. Dirigent Marten van der Wal leidde de fanfare in de eerste divisie met de concourswerken Galea et Bellum (Jan de Haan) en Rubicon (Bert Appermont) naar 92,33 punten. Daarmee zette het 46-koppige orkest het hoogstepuntentotaal van alle tien deelnemers op het scorebord.

Lees verder ...

'Twirlsters The Yellow Rainbows Nederlands Kampioen!'

Zaterdag 10 maart was het een spannende dag voor de twirlsters van The Yellow Rainbows. Na een jaar lang keihard trainen mochten zij zich van hun beste kant laten zien op het NK Showtwirl in Almere. Hier streden zij voor een ticket voor de Europese Kampioenschappen Majorette! Precies een jaar geleden zijn zij een samenwerking aangegaan met de vereniging Desiree N.N.O. uit Katwijk op het onderdeel Paradecorps.

Lees verder ...

Jong St. Sebastianus heeft nieuwe uitbreiding

Jong St. Sebastianus heeft nieuwe uitbreiding

Met ingang van 8 maart is het instructieteam voor Jong St. Sebastianus uitgebreid met een nieuwe slagwerkinstructeur.Nadat voormalig slagwerkinstructeur Rick Basten had aangegeven zich nog meer op de coördinatie van het slagwerk en choreografie van de show te willen gaan richten, is het bestuur hard aan de slag gegaan om een nieuwe instructeur te zoeken.

Lees verder ...

Try-out Concert Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen

Op 18 maart a.s. organiseert Fanfare Eendracht Maakt Macht Oudega (SWF) in MFC De Mande in Nijland een Try-out Concert ter voorbereiding op de ONFK. Aan dit concert doen zes orkesten mee die deelnemen aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen op vrijdag 13 april en zaterdag 14 april in Schouwburg De Lawei in Drachten. Aan deze kampioenschappen nemen 36 orkesten deel uit Nederland, België en Litouwen. In totaal zullen meer dan 1500 muzikanten het podium betreden.

Lees verder ...