Symfonisch Orkest Drunen biedt podium aan talent

Symfonisch Orkest Drunen biedt podium aan talent

Op zaterdag 9 december opent De Mads in Waalwijk haar deuren voor The Choice of Memories & Dreams. Tijdens The Choice zullen 25 artiesten auditie doen voor Memories & Dreams 2018, een groots muziekspektakel waarbij honderden musici zich belangeloos inzetten voor het goede doel, het Liliane Fonds. Het geheel is een initiatief van Symfonisch Blaasorkest Drunen.

Lees verder ...

KLANKWIJZER NR. 6 TE ZIEN OP INTERNET

KLANKWIJZER NR. 6 TE ZIEN OP INTERNET

Klankwijzer nr. 6 van 2017 staat online op de website www.klankwijzer.nl. In deze aflevering verhalen twee jonge Nederlandse slagwerkers over hun avontuurlijke deelname aan de Word Championships van Drum Corps International. Verder een portret van trombonist en componist Pelle van Esch, winnaar van het Prinses Christina Concours. Klankwijzer nr. 6 bevat ook weer diverse informatieve achtergrondartikelen. Zoals de lancering van de app MO Adventure waarmee hafabramuzikanten individuele tips en trucs kunnen krijgen van musici van het Metropole Orkest.

Lees verder ...

MAANDAG 13 NOVEMBER: DEADLINE KLANKWIJZER

MAANDAG 13 NOVEMBER: DEADLINE KLANKWIJZER

Op 12 december verschijnt de volgende uitgave van Klankwijzer. Aankondigingen van activiteiten tussen 14 december 2017 en 11 februari 2018 worden uiterlijk MAANDAG 13 NOVEMBER bij de redactie verwacht. Deze deadline geldt voor korte aankondigingen van concerten, evenementen, workshops, clinics, concoursen, themadagen en andere (openbare) activiteiten. Voor tips over bijzondere activiteiten die meer redactionele aandacht verdienen, graag in een zo vroeg mogelijk stadium een afspraak maken met de redactie.

Lees verder ...

Koningin Máxima komt naar Groningen voor Méér Muziek in de Klas

Hare Majesteit Koningin Máxima is, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, op 14 november getuige van de ondertekening van het eerste lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs. Alle negen betrokken partijen garanderen in dit convenant dat in 2020 ieder kind in de stad Groningen structureel muziekonderwijs krijgt. Het convenant geeft de afspraken weer hoe het muziekonderwijs de komende jaren een plaats krijgt op alle basisscholen in de stad. Daarbij is dit het startpunt van een jarenlange intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Lees verder ...

Jong compositietalent laat zich horen tijdens Prinses Christina Compositie Concours

Op 18 november laat jong Nederlands en Vlaams compositietalent tussen de 12 en 21 jaar zich weer horen tijdens het Prinses Christina Compositie Concours. Naast dat er op deze dag circa 30 composities worden uitgevoerd zijn er workshops in samenwerking met BUMA Cultuur georganiseerd en zal pianist Ralph van Raat een lecture recital geven.

Lees verder ...

Themabijeenkomst “de zakelijke kant van verenigingen”

De Federatie van Muziek en Zang in de gemeente Súdwest-Fryslân Femuza organiseert op zaterdag 14 oktober een themabijeenkomst die gaat over zakelijke vragen voor verenigingen. Deze bijeenkomst is toegankelijk voor muziekverenigingen en koren uit de gemeente Súdwest-Fryslân. Spreker tijdens deze bijeenkomst is Marijke Djurrema.

Lees verder ...

BBM zoekt projectmedewerker

BBM zoekt projectmedewerker

BBM zoekt met ingang van 1 november een allround projectmedewerker voor 24 uur per week. Ben je gepassioneerd van blaasmuziek of slagwerk? Goed in het maken van projectplannen, ondersteunen in voorbereiden en uitvoeren van beleid en sterk in het aanleggen en onderhouden van een groot netwerk? Heb je daarnaast affiniteit met communicatie? Dan zoeken we jou!

Lees verder ...

Prinses Christina Concours viert 50-jarig bestaan

Prinses Christina Concours viert 50-jarig bestaan

Het Haagse Zuiderstrandtheater was vrijdag 29 december het toneel van de viering van het 50-jarig bestaan van het Prinses Christina Concours, de Nederlandse kweekvijver voor muzikale talenten. Tijdens het jubileumconcert bracht laureaat Liza Ferschtman op betoverende wijze twee romantische meesterwerken van Mendelssohn en Schubert ten gehore. “Een mooie avond waarbij gevestigde namen en aanstormend talent samenkwamen. Het is geweldig dat Nederland beschikt over zoveel talent. Dat moeten we koesteren ”, aldus directeur Feyo Sickinghe.

Lees verder ...

Klankwijzer 5 staat online

Klankwijzer 5 staat online

De septemberuitgave van Klankwijzer is te downloaden via de website www.klankwijzer.nl. In deze uitgave een uitgebreide terugblik op een bewogen 18e editie van het Wereld Muziek Concours (WMC). Met interviews met onder andere de juryleden Henk Smit en Miranda van Kralingen richt Klankwijzer het vizier vooruit. Wat heeft WMC 2017 gebracht en wat neemt de amateurmuzieksector ervan mee naar de toekomst? In drie delen worden thema's zoals de X-Factor in de blaasmuziek, de nieuwe standaard in de mars- en showsector en de status van de slagwerkensembles belicht. Klankwijzer proefde ook de sfeer tijdens de WASBE-conferentie in Utrecht. Verder een vooruitblik op het EK Show Twirl dat van 5 tot en met 8 oktober gehouden wordt in Almere. En wat is de educatieve meerwaarde van deelname aan de wintercompetitie van Color Guard Nederland?

Lees verder ...

MAANDAG 25 SEPTEMBER: DEADLINE KLANKWIJZER

MAANDAG 25 SEPTEMBER: DEADLINE KLANKWIJZER

Op 24 oktober verschijnt de volgende uitgave van Klankwijzer. Aankondigingen van activiteiten tussen 26 oktober en 16 december worden uiterlijk MAANDAG 25 SEPTEMBER bij de redactie verwacht. Deze deadline geldt voor korte aankondigingen van concerten, evenementen, workshops, clinics, concoursen, themadagen en andere (openbare) activiteiten. Voor tips over bijzondere activiteiten die meer redactionele aandacht verdienen, graag in een zo vroeg mogelijk stadium een afspraak maken met de redactie. Aanlevering van redactionele berichten en tips uitsluitend via: redactie@klankwijzer.nl.

Lees verder ...