CityProms 2017: Een groot succes!

We hebben dit jaar weer volop genoten van een fantastisch festival, het werd de best bezochte editie tot nu toe! Dit jaar vond het festival voor het eerst plaats vanaf het Wilhelminaplein. Deze nieuwe locatie is ons zeer goed bevallen. Het is ruimer, sfeervoller en centraler gelegen. Hierdoor kwam het echte CityProms-gevoel dit jaar dan nog beter tot zijn recht!

Lees verder ...

Venezolaans orkest Simon Bolivar niet naar WMC en WASBE

Venezolaans orkest Simon Bolivar niet naar WMC en WASBE

Het Jeugd Symfonieorkest Simon Bolivar uit Venezuela, dat over twee weken zou spelen tijdens het WMC en de WASBE-conferentie in Utrecht heeft zijn optredens afgezegd. De zakelijk leider van de band laat het WMC-bestuur in een brief weten dat de nationale luchtvaartmaatschappij alle vluchten naar Europa geschrapt heeft. Dit heeft volgens de band te maken met de instabiele financiële en economische situatie in het land. WMC zoekt op dit moment naar passende vervanging voor Simon Bolivar.

Lees verder ...

Bart van Lier ontvangt koninklijke onderscheiding

Tijdens een repetitie voor het North Sea Jazz Festival van het Metropole Orkest is musicus Bart van Lier (1950) verrast door de burgemeester van Huizen met een koninklijke onderscheiding. Bart van Lier bereikte vorige maand de pensioengerechtigde leeftijd en speelt deze week zijn laatste noten als orkestlid in het Metropole Orkest. Dat was voor het orkest een mooi moment om hem voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding. Vanwege zijn internationale verdiensten als musicus en docent werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Lees verder ...

Deadline voor volgende Klankwijzer

Op 5 september verschijnt de volgende uitgave van Klankwijzer. Aankondigingen van activiteiten tussen 8 september en 22 oktober worden uiterlijk MAANDAG 7 AUGUSTUS bij de redactie verwacht. Deze deadline geldt voor korte aankondigingen van concerten, evenementen, workshops, clinics, concoursen, themadagen en andere (openbare) activiteiten. Voor tips over bijzondere activiteiten die meer redactionele aandacht verdienen, graag in een zo vroeg mogelijk stadium een afspraak maken met de redactie.

Lees verder ...

ZOMERSPECIAL KLANKWIJZER OP INTERNET

ZOMERSPECIAL KLANKWIJZER OP INTERNET

De zomerspecial van muziekmagazine Klankwijzer staat online. In deze extra dikke uitgave leest u alles over het 18e Wereld Muziek Concours (WMC) dat deze week in Kerkrade losbarst. Met gedetailleerde overzichten van de Nederlandse inbreng, wie komen er wel en wie niet naar Kerkrade en een aangrijpend interview met de jonge Colombiaanse hoboïst Samuel Agustín Aguirre voor wie het WMC de deur opende om zijn droom na te jagen.

Lees verder ...

Kloosterbrasserie de Kanunnik het leukste restaurant in Kerkrade!

Kloosterbrasserie de Kanunnik heeft de verkiezing van “Het Leukste Restaurant” binnen de gemeente Kerkrade gewonnen en staat zelfs in de top 10 van “Het Leukste restaurant” binnen de provincie Limburg! Op 12 juni hebben F&B manager Richard Wentink en chef-kok Kevin van Moorsel de prijs in ontvangst genomen. Kloosterbrasserie de Kanunnik bevindt zich in het UNESCO monument Abdij Rolduc te Kerkrade en beschikt tevens over een pittoreske terras met buitenbar. Een echte “verborgen parel”, die het ontdekken zeer zeker waard is.

Ook tijdens het Wereld Muziek Concours van 6 tot en met 30 juli in Kerkrade, is de kloosterbrasserie gewoon geopend. Dus mocht u even willen ontsnappen aan de drukte om heerlijk te lunchen of te dineren op een unieke locatie op loopafstand van het feestgedruis, reserveer dan snel uw tafeltje in “Het Leukste Restaurant” van Kerkrade!

Lees verder ...

Topscorers op Brabantse kampioenschappen

Sjors Uitjens heeft de hoogste score behaald tijdens kampioenswedstrijd van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen. Hij won op altsaxofoon de titel bij de blazers in de eerste divisie. Het duo Rob van de Berg en Tom van Zutphen won bij de slagwerkers. Zij behaalden op mallets in de eerste divisie eveneens 94 punten.

Lees verder ...

Accordeonbond NOVAM sluit aan bij de KNMO

Accordeonbond NOVAM sluit aan bij de KNMO

De algemene ledenvergadering van de Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica (NOVAM) heeft op 13 mei 2017 besloten per die datum lid te worden van de KNMO. De vereniging NOVAM sluit als categorale bond aan bij de KNMO en combineert organisatorische activiteiten t.b.v. de lid-verenigingen met beleidsontwikkeling op hun terrein. Net zoals de andere regionale en categorale bonden van de KNMO blijft de NOVAM volledig autonoom.

Lees verder ...

DEADLINE KLANKWIJZER: MAANDAG 15 MEI

DEADLINE KLANKWIJZER: MAANDAG 15 MEI

De zomereditie van Klankwijzer komt eraan. Aankondigingen van activiteiten tussen 16 juni en 10 september worden uiterlijk MAANDAG 15 MEI bij de redactie verwacht. Deze deadline geldt voor korte aankondigingen van concerten, evenementen, workshops, clinics, concoursen, themadagen en andere (openbare) activiteiten. Aanlevering van redactionele berichten en tips uitsluitend via: redactie@klankwijzer.nl.

Lees verder ...

KLANKWIJZER NR. 2 STAAT ONLINE

KLANKWIJZER NR. 2 STAAT ONLINE

Op de website www.klankwijzer.nl is onder de knop 'Archief' de apriluitgave van Klankwijzer te zien. In deze uitgave onder meer een achtergrondartikel over de regeling Impuls Muziekonderwijs. Verder en voorbeschouwing op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en een portret van percussie-ensemble European X. Ook halen we weer enkele bijzondere concerten voor het voetlicht. Uitgebreide reportages zijn er van de Nederlandse kampioenschappen van de doelgroepen Show, Mars en Percussie en het NK Twirl. Dit is slechts een greep uit de vele onderwerpen en informatieve artikelen in Klankwijzer.

Lees verder ...