Verkiezing groepsleerkracht voor De Loftrompet van start

Verkiezing groepsleerkracht voor De Loftrompet van start

Vanaf zaterdag 29 september is het weer mogelijk om een groepsleerkracht uit het primair onderwijs te nomineren voor De Loftrompet. Deze speciale prijs gaat naar de groepsleerkracht die zich op een bijzondere manier inzet voor muziekonderwijs op de basisschool. De Loftrompet is in het leven geroepen door de stichting Méér Muziek in de Klas om haar waardering te laten zien voor de juf of meester die het verschil maakt op het gebied van muziekonderwijs. De prijs bestaat uit 5000 euro te besteden aan muziekonderwijs.

Lees verder ...

RIC biedt overtollige collectie aan

Het Repertoire Informatie Centrum (RIC) biedt zaterdag 13 oktober tijdens een open dag in Dongen overtollige naslagwerken, partituren en lesboeken aan. De spullen zijn overtollig geworden door de samenvoeging van de bibliotheek van Kunstloc en de collectie van het RIC.

Lees verder ...

KLANKWIJZER NR.4 VERSCHIJNT

KLANKWIJZER NR.4 VERSCHIJNT

Deze week valt bij de abonnees en de secretarissen van de KNMO-verenigingen Klankwijzer nr. 4 in de bus. Met onder meer terugblikken op de Europese kampioenschappen voor harmonieorkesten (ECWO), de Nederlandse kampioenschappen voor SMP-solisten en de Open Dutch Showkops Championships. Ook veel aandacht voor activiteiten in het kader van Leeuwarden-Fryslân Europese Hoofdstad 2018 en een voorbeschouwing op de diverse concoursen, festivals en wedstrijden die de komende maanden plaatsvinden.

Lees verder ...

Tim Hennekes wint Keep an Eye Outstanding Talent Award 2018

Op zaterdag 8 september werd de Keep an Eye Outstanding Talent Award 2018 uitgereikt. Drummer Tim Hennekes (21) ontving deze award uit handen van de wethouder van cultuur van Hilversum, Wimar Jaeger. Hij ontving de award, een sculptuur en een geldbedrag, tijdens het laatste concert van Jong Metropole (lichting 2018) in het Muziekcentrum van de Omroep.

Lees verder ...

Nog plekjes vrij op Streekfestival Bodegraven

Nog op zoek naar een mooi festival? Deelname aan het Streekfestival biedt de kans om te kijken waar uw vereniging/ slagwerkgroep muzikaal en technisch gezien staat of kan dienen als een ijkpunt in de voorbereiding op een concert en/of deelname aan een concours. Er zijn nog een paar plekjes vrij bij het Streekfestival 2018 zaterdag 3 november in het Evertshuis Bodegraven.

Lees verder ...

Tentoonstelling150 jaar Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

Dit jaar viert de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis, de oudste musicologische vereniging ter wereld, haar 150steverjaardag. De jubileumactiviteiten starten op donderdag 23 augustus a.s. met de opening van een tentoonstelling over 150 jaar KVNM. In de tentoonstelling en de speciaal voor de gelegenheid gemaakte documentaire wordt de bijdrage van de KVNM aan het onderzoek naar het Nederlandse muzikale erfgoed in beeld en geluid gepresenteerd. De officiële opening is op 23 augustus om 17:00 uur in de Universiteitsbibliotheek Locatie Binnenstad, Drift 27 Utrecht. De tentoonstelling is tot en met 24 november vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van de Universiteitsbibliotheek.

Lees verder ...

Muziek van Louis Andriessen op Orlando

Muziek van Louis Andriessen op Orlando

Het Orlando Festival (9-19 augustus) presenteert muziek uit de barok (o.a. Vivaldi’s Vier Jaargetijden, een van zijn fagotconcerten en veel Bach!), de klassieke periode, de romantiek, de twintigste eeuw en de 21ste eeuw. En bij dit alles is er ook nog veel aandacht voor Nederlandse kamermuziek. 33 internationale kamermusici treden op in solowerken en in ensembles, van duo tot nonet. De masterclass telt dit jaar een recordaantal internationale ensembles en jonge professionele zangers die behalve op de Orlando concerten ook op 23 regio concerten zullen optreden.

Lees verder ...

Rogier van Otterloo Award voor componist Tijn Wybenga

Rogier van Otterloo Award voor componist Tijn Wybenga

Componist en dirigent Tijn Wybenga krijgt dit jaar de Rogier van Otterloo Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro. Tijn Wybenga gaat een compositie schrijven voor Jong Metropole in de geest van Van Otterloo. Tijdens een concert van Jong Metropole bij Radio Kootwijk op vrijdag 10 augustus aanstaande wordt de prijs uitgereikt.

Lees verder ...

NJO Muziekzomer van start

NJO Muziekzomer van start

Tussen 3 en 19 augustus verzorgen ruim 300 gepassioneerde jonge talenten van het Nationaal Jeugd Orkest meer dan 65 concerten op de meest bijzondere locaties van Gelderland, met uitstapjes naar Amsterdam en Zeist. De NJO Muziekzomer biedt een gevarieerd programma vol opera, kamermuziek, dansvoorstellingen, muziektheater, de mooiste symfonieën en muzikale fiets-, wandel- en ontdekkingstochten.

Lees verder ...

Megafestival Grutsk trekt tienduizenden bezoekers naar binnenstad

Megafestival Grutsk trekt tienduizenden bezoekers naar binnenstad

Het megafestival Grutsk heeft zaterdag tienduizenden muziekliefhebbers naar de binnenstad van Leeuwarden getrokken. Ze genoten daar de hele dag van zestig Friese amateurmuziekverenigingen en andere artiesten. In totaal deden meer dan 2000 muzikanten mee aan concerten op vijf podia, een Taptoe op het Oldehoofsterkerkhof, parades door de binnenstad en een groot slotspektakel op CityProms-podium op het Wilhelminaplein.

Lees verder ...