Uitslag Nationale Finale Prinses Christina Concours 2018

Uitslag Nationale Finale Prinses Christina Concours 2018

Mara Mostert (viool), Mayte Levenbach (viool), Trio Diotima (piano, viool & cello) en Niels Jacobs (trombone) hebben een eerste prijs gewonnen tijdens de 50e Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De finale vond plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.
De afgelopen maanden deden honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar*) uit het hele land mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Voor de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2018 werden twaalf muziektalenten geselecteerd, waaronder twee ensembles.

Lees verder ...

Een vooruitblik naar Orlando Festival 2018

Een vooruitblik naar Orlando Festival 2018

Op 16 april 2018 gaat de kaartverkoop van de 37ste editie van het Orlando Festival van start. De programmering bevat ‘Goud van Oud’ en veel nieuwe ontdekkingen!

Lees verder ...

Vijftigste Nationale Finale van het Prinses Christina Concours

Op zaterdag 21 april vindt voor de vijftigste keer de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours plaats met daarin acht fantastische optredens in het Zuiderstrandtheater te Den Haag. Opvallend is dat er maar liefst twee ensembles in de finale staan. De finalisten werden geselecteerd uit honderden jonge muzikanten uit het hele land.

Lees verder ...

Nominatie Vereniging van het Jaar verlengd

Wellicht heb je er al iets over gehoord: de verkiezing 'Vereniging van het Jaar' is van start gegaan! Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Alle sportclubs, cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen via www.verenigingvanhetjaar.nl. De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten.

Lees verder ...

Finalisten prinses Christina Concours 2018 bekend

Finalisten prinses Christina Concours 2018 bekend

Vandaag vond de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours plaats in het Provinciehuis Zuid-Holland, Den Haag. De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar, zang t/m 21 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit alle deelnemers werden 26 getalenteerde musici geselecteerd om te spelen tijdens de Nationale Halve Finale, waar zij een plek in de Nationale Finale probeerden te veroveren. Uiteindelijk koos de jury, bestaande uit Michel Dispa (voorzitter), Feyo Sickinghe (secretaris), Mathieu van Bellen, Daria van den Bercken, Quirijn van den Bijlaard, Arno Bornkamp en Ruud van der Meer acht finalisten voor de Nationale Finale.

Lees verder ...

Klankwijzer 2 verschijnt dinsdag

Klankwijzer 2 verschijnt dinsdag

A.S. DINSDAG IN KLANKWIJZER
* Voorzitter Bart van Meijl over de familiegedachte van de KNMO
* Fanfares trekken massaal naar Friesland
* Alles over de Europese Brassband Kampioenschappen in Utrecht
* Sint Michaël wil Europese titel in Thorn houden
* Kloof in slagwerksector wordt steeds groter
* ONSK groeit uit zijn voegen
* Zoeken naar diepgang op NK Mars

Lees verder ...

26 talenten in halve finale Prinses Christina Concours

De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit al deze deelnemers werden 26 getalenteerde musici geselecteerd voor de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours. Deze wordt op zaterdag 7 april a.s. gehouden in het Provinciehuis Zuid-Holland te Den Haag.

Lees verder ...

Verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ van start

Verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ van start

De verkiezing 'Vereniging van het Jaar' is van start gegaan. De verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank en heeft tot doel de kracht van de sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Alle sport-¬ en cultuurverenigingen in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen. Dit kan tot 9 april, waarna de stemperiode begint. De verenigingen met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen, zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen.

Lees verder ...

Uitslag Prinses Christina Concours ‘s-Hertogenbosch 2018

Uitslag Prinses Christina Concours ‘s-Hertogenbosch 2018

Meer dan 60 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Zuid 1 in ‘s-Hertogenbosch. De jury koos uiteindelijk acht finalisten. Zij mochten op zondag 11 maart optreden tijdens de finale in Avans Hogeschool. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de heer H.A.J.M. Swinkels, gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant en de heer J.M.L.N Mikkers, burgemeester ’s-Hertogenbosch.

Lees verder ...

60 jonge muzikanten bij Prinses Christina Concours in ‘s-Hertogenbosch

60 jonge muzikanten bij Prinses Christina Concours in ‘s-Hertogenbosch

Ruim 60 jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) doen mee aan het Prinses Christina Concours in ‘s Hertogenbosch. Zij treden op voor jury en publiek tijdens het regionale concours in het weekend van 9 t/m 11 maart. De selecties worden gehouden in Avans Hogeschool, ‘s-Hertogenbosch op vrijdagavond en zaterdag. Ongeveer zeven deelnemers gaan door naar de regiofinale op zondag 11 maart in Avans Hogeschool. Publiek is welkom om te komen luisteren.

Lees verder ...