MAANDAG 25 SEPTEMBER: DEADLINE KLANKWIJZER

MAANDAG 25 SEPTEMBER: DEADLINE KLANKWIJZER

Op 24 oktober verschijnt de volgende uitgave van Klankwijzer. Aankondigingen van activiteiten tussen 26 oktober en 16 december worden uiterlijk MAANDAG 25 SEPTEMBER bij de redactie verwacht. Deze deadline geldt voor korte aankondigingen van concerten, evenementen, workshops, clinics, concoursen, themadagen en andere (openbare) activiteiten. Voor tips over bijzondere activiteiten die meer redactionele aandacht verdienen, graag in een zo vroeg mogelijk stadium een afspraak maken met de redactie. Aanlevering van redactionele berichten en tips uitsluitend via: redactie@klankwijzer.nl.

Lees verder ...

Themabijeenkomst repertoirekeuze voor koren en korpsen

De Federatie van Muziek en Zang in de gemeente Súdwest-Fryslân Femuza organiseert op zaterdag 23 september een themabijeenkomst die gaat over het onderwerp “repertoirekeuze”. Deze bijeenkomst is toegankelijk voor muziekverenigingen en koren uit de gemeente Súdwest-Fryslân. Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn Andries de Haan en Marten van der Wal.

Lees verder ...

Letterlijke kijk op loopbewegingen showkorpsen

Letterlijke kijk op loopbewegingen showkorpsen

Ruben Stellingwerf studeerde drie jaar geleden af als grafisch ontwerper aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Voor zijn afstudeerproject ontwierp hij het lettertype Voorwaarts Mars, gebaseerd op de loopbewegingen van marskorpsen. Samen met drum- en showband Adest Musica uit Sassenheim gaat hij dit project een vervolg geven. Begin oktober gaat Adest Musica daadwerkelijk letters volgens het door Ruben ontworpen lettertype marcheren. Dat wordt onder andere met een drone geregistreerd, opgenomen en gefilmd. De video wordt vervolgens eind oktober gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Om het experiment te realiseren heeft hij een crowdfundingactie gestart.

Lees verder ...

Muzikale kweekvijver Prinses Christina Concours viert vijftigjarig bestaan

Het Prinses Christina Concours, de Nederlandse kweekvijver voor muzikale talenten, bestaat deze maand vijftig jaar. De stichting organiseert sinds 1967 muzikale wedstrijden (concoursen) en andere activiteiten om zo de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren. Ongeacht of het gaat om kennismaken met muziek, actief (samen) muziek maken of talentontwikkeling. Bekende namen als Remy van Kesteren en Wibi Soerjadi komen uit de stal van dit nationale platform. Ter ere van het jubileum organiseert de stichting diverse bijzondere evenementen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Lees verder ...

Het Maurits Festival, ook voor jongeren!

U heeft ongetwijfeld inmiddels al gehoord van het Maurits Festival, het kamermuziekfestival in de mijnstreek waarvan de eerste editie plaats vindt van 21 t/m 24 september in en rond Geleen. Een van de locaties waar het festival neerstrijkt is Plinthos, de “oude steenfabriek” te Daniken. “Als onderdeel van de Mutsaersstichting en met de actieve jongerengroep Doors2Open is Plinthos dé perfecte locatie om iets te programmeren voor jongeren”, dachten festivaloprichtsters Tamara Smits en Maartje Rammeloo.

Lees verder ...

KNMO-leden actief op speeldag FASO

KNMO-leden actief op speeldag FASO

De Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten (FASO) houdt zaterdag 2 september in Het Danscentrum aan de Berlicumseweg in Rosmalen de FASO Speeldag. Onder leiding van Ruud van Eeten worden door leden van de FASO-lidorkesten werken ingestudeerd die om 16.00 uur tijdens een openbaar concert worden uitgevoerd. Ook enkele leden van KNMO-orkesten hebben zich ingeschreven voor deze dag.

Lees verder ...

Erik Kluin vertrekt als dirigent bij Kunst naar Kracht

Na 7 jaar dirigentschap stopt Erik Kluin met ingang van januari 2018 bij brassband Kunst naar Kracht uit De Goorn.Het bestuur en de leden kijken terug op een mooie periode met een fijne samenwerking. Voorzitter Arjan Lindeboom: “Het vertrek van een dirigent is altijd weer een moeilijke fase voor de vereniging, maar biedt ook weer nieuwe kansen. Eéns in de zoveel jaar een frisse wind kan ook goed zijn voor een band”.

Lees verder ...

MAANDAG 7 AUGUSTUS: DEADLINE KLANKWIJZER

MAANDAG 7 AUGUSTUS: DEADLINE KLANKWIJZER

Het team van Klankwijzer is al weer volop bezig met de nieuwe uitgave. Aankondigingen van activiteiten tussen 8 september en 22 oktober worden uiterlijk MAANDAG 7 AUGUSTUS bij de redactie verwacht. Deze deadline geldt voor korte aankondigingen van concerten, evenementen, workshops, clinics, concoursen, themadagen en andere (openbare) activiteiten. Voor tips over bijzondere activiteiten die meer redactionele aandacht verdienen, graag in een zo vroeg mogelijk stadium een afspraak maken met de redactie.

Lees verder ...

CityProms 2017: Een groot succes!

We hebben dit jaar weer volop genoten van een fantastisch festival, het werd de best bezochte editie tot nu toe! Dit jaar vond het festival voor het eerst plaats vanaf het Wilhelminaplein. Deze nieuwe locatie is ons zeer goed bevallen. Het is ruimer, sfeervoller en centraler gelegen. Hierdoor kwam het echte CityProms-gevoel dit jaar dan nog beter tot zijn recht!

Lees verder ...

Venezolaans orkest Simon Bolivar niet naar WMC en WASBE

Venezolaans orkest Simon Bolivar niet naar WMC en WASBE

Het Jeugd Symfonieorkest Simon Bolivar uit Venezuela, dat over twee weken zou spelen tijdens het WMC en de WASBE-conferentie in Utrecht heeft zijn optredens afgezegd. De zakelijk leider van de band laat het WMC-bestuur in een brief weten dat de nationale luchtvaartmaatschappij alle vluchten naar Europa geschrapt heeft. Dit heeft volgens de band te maken met de instabiele financiële en economische situatie in het land. WMC zoekt op dit moment naar passende vervanging voor Simon Bolivar.

Lees verder ...