Openbaar D-examen klarinettist Michiel Horikx

Openbaar D-examen klarinettist Michiel Horikx

Onder de titel Michiel Horikx & friends in concert houdt klarinettist Michel Horikx zaterdag 25 november om 10.30 uur in de concertzaal van Rick Weert (Beekstraat 27) zijn openbaar D-examen.
Michiel gaat de uitdaging aan om het programma voor zijn D-examen klarinet niet alleen voor de examencommissie, maar gelijktijdig ook voor publiek uit te voeren. Hij heeft een gevarieerd programma opgesteld, waarin hij zowel solo als met anderen optreedt.

Lees verder ...

Mis voor Vrienden in versie voor symfonieorkest

Tijdens haar traditionele najaarsconcert op zaterdag 9 december, met als thema ‘Vriendschap’, zal Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras, de Missa Amicitiae ‘Mis voor Vrienden’ van componist Co Vriend uitvoeren.
Co Vriend is in 1940 in Benningbroek (West-Friesland) geboren en zal de uitvoering zelf bijwonen. Het is de eerste keer dat deze mis wordt uitgevoerd door een koor en een symfonieorkest. De mis is oorspronkelijk geschreven voor (gemengd) koor en orgel en werd in vriendschap opgedragen aan Het Volendams Vocaal Ensemble, dat in 1996 de première voor zijn rekening nam. Later heeft Vriend de muziek bewerkt voor harmonie, fanfare en brassband. En nu dus voor een echt symfonieorkest.

Lees verder ...

Optreden Veere's Genoegen en Delta Brass Zeeland

Optreden Veere's Genoegen en Delta Brass Zeeland

Delta Brass Zeeland en het fanfareorkest van muziekvereniging Veere’s Genoegen verzorgen zaterdagavond 18 november een optreden in clubgebouw ‘Het Akkoord’ in Veere. Voor de pauze zal Delta Brass Zeeland onder leiding van dirigent Ward de Ketelaere een optreden verzorgen. Na de pauze zullen de muzikanten van het fanfareorkest van Veere’s Genoegen onder leiding van dirigent Thomas Bruijns de avond muzikaal afsluiten met een gevarieerd programma.

Lees verder ...

Van Limburg Stirum band opent deur voor nieuw talent

Van Limburg Stirum band opent  deur voor nieuw talent

Op 28 november 2017 organiseert de van Limburg Stirum band uit Wezep een open repetitie met de mogelijkheid mee te spelen. Muzikanten uit de weide regio zijn welkom voor een kijkje in de muzikale keuken en de avond staat met name in het teken van stevige marsmuziek gezien een nieuw muzikaal repertoire voor 2018.

Lees verder ...

Najaarsconcert Harmonieorkest Excelsior Ermelo

Het najaarsconcert van Excelsior Ermelo op 25 november 2017 kenmerkt zich door twee bijzondere eigenschappen: alle orkesten die de vereniging rijk is komen aan bod, en in de pauze wordt traditiegetrouw een loterij georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Deze combinatie maakt het najaarsconcert van Excelsior Ermelo een leuke, ontspannende avond die bovendien aansprekend is voor jong en oud.

Lees verder ...

Najaarsconcert KNDA

Vrijdag 24 november houdt muziekvereniging Kunst na de Arbeid haar jaarlijkse najaarsconcert. Dit jaar met als thema: ‘Een Russische avond’. Te gast is dit jaar het Alphens Kozakkenkoor dat een mengeling van Russisch-orthodoxe en kozakkenliederen ten gehore zal brengen. Naast Russische werken zal de harmonie enkele bekende werken spelen zoals The second Waltz en Romance from the Gadfly van Shostakovich. Ook zullen harmonie en koor gezamenlijk optreden.

Lees verder ...

Vijftal kandidaten Feanster Maestro compleet

Vijftal kandidaten Feanster Maestro compleet

Rijschoolhouder Geert de Bruin is de vijfde kandidaat voor Feanster Maestro. Daarmee zijn alle kandidaten bekend. Eerder werd al duidelijk dat ook wethouder Harjan Bruining, ondernemer Imca van der Velde, tandarts Ria van der Meer en voorzitter Arjan Numan deelnemen aan Feanster Maestro. De vijf bekende ‘Feansters’ strijden om de dirigententitel van Surhuisterveen.

Lees verder ...

Najaarsconcert Crescendo IJzerlo

Zaterdag 18 november a.s. organiseert CMV Crescendo haar najaarsconcert in ’t Dorpshuus te IJzerlo. Tijdens dit concert zullen zowel het fanfareorkest als het jeugdorkest en de slagwerkgroep te horen zijn. Het concert begint om 19.30 uur en de entree bedraagt een vrije gift.

Lees verder ...

Superscore voor DSS Aarlanderveen

Muziekvereniging Door Samenwerking Sterk Aarlanderveen heeft de concertwedstrijd van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen gewonnen. Dirigent Danny Oosterman leidde de fanfare in de concertdivisie met muziek van Philip Sparke, Rob Goorhuis, Shostakovisch en Dvořák naar de superscore van 97,5 punten.

Lees verder ...

Limburgse majoretten streden om provinciale titels

Limburgse majoretten streden om provinciale titels

Ruim tachtig solisten, ensembles, teams en groepen streden gisteren in Brunssum om de Limburgse titels. Onder toeziend oog van gedeputeerde voor cultuur Ger Koopmans (CDA) werden tevens de deelnemers voor de landelijke kampioenschappen in december in Meppel en Waalwijk geselecteerd.

Lees verder ...