Drents Vakantie Orkest van start met gratis fluitjes voor kids

Drents Vakantie Orkest van start met gratis fluitjes voor kids

Woensdagavond 25 juli om 19.00 uur kunnen kinderen van inwoners en toeristen van Midden-Drenthe een gratis muziekinstrumentje ophalen bij het Drents Vakantie Orkest, in het Wilhelmina Zalencentrum in Beilen. Met dit DVO-fluitje (een zgn. ‘kazoo’) mogen ze het orkest helpen tijdens de première van het werk Echomania. Dit werk is gecomponeerd door componist Erik Peetam, op verzoek van Stichting Betoeterd. Stichting Betoeterd organiseert het Drents Vakantie Orkest voor de vierde achtereenvolgende keer, het is een project(blaas)orkest voor amateurmuzikanten van alle leeftijden.

Lees verder ...

Streetparade en Taptoe Lisse

In Lisse staat op 22 september in het teken van Taptoe Lisse. Vanaf 14.40 uur is er een streetparade door het centrum van Lisse met de bands die 's-avonds op de taptoe in actie komen. Om 19.45 uur gaat op het hoofdveld van FC Lisse aan de Spekkelaan de taptoe van start.

Lees verder ...

Sint Gregorius Hertme met Percussion Live

Sint Gregorius Hertme met Percussion Live

In 2018 is Percussion Live terug! 15 september 2018 treedt de slagwerkgroep van Sint Gregorius uit Hertme op in het openluchttheater van Hertme. Een prachtige locatie waar nog meer mensen kunnen genieten van een spectaculaire avond.
Sint Gregorius musiceert al jaren in de top van Nederland. Getuige hiervan zijn de verschillende prijzen die de band de laatste jaren tijdens muziekwedstrijden behaalde. Achtentwintig gemotiveerde muzikanten bespelen een geweldig arsenaal aan melodische en ritmische slaginstrumenten.

Lees verder ...

Excelsior Papendrecht eert Teus Versteeg

Excelsior Papendrecht eert Teus Versteeg

Muziekvereniging Excelsior Papendrecht heeft op vrijdag 6 juli tijdens het Zomeravondconcert bij de Muziektent in Papendrecht Teus Versteeg in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet voor Excelsior, zowel organisatorisch als muzikaal. Teus Versteeg heeft vele jaren de bastuba bespeeld in de diverse orkesten van Excelsior en nam afscheid als spelend lid.

Lees verder ...

Sint Matthias en Cresendo Sassenheim sluiten seizoen

Sint Matthias en Cresendo Sassenheim sluiten seizoen

Zaterdag 7 juli sloegen harmonieverenigingen St. Matthias uit Warmond en Crescendo uit Sassenheim de muzikale handen ineen voor een DuoConcert op eiland Koudenhoorn in Warmond. Onder het genot van een hapje en een drankje en een zwoele avondzon, genoten jong en oud van diverse muzikale kaskrakers. Daarnaast haalde St. Matthias en Crescendo Sassenheim gezamenlijk 160 euro op voor de nabijgelegen kinderboerderij De Kloosterhof dat in de nacht van 30 juni op 1 juli volledig is afgebrand.

Lees verder ...

Tournee ZomerOrkest Nederland komt eraan

De tournee van het ZomerOrkest Nederland (ZON) komt eraan. Wij hopen jou, als ZON aanbidder, tijdens één van deze concerten te mogen begroeten. Dit jaar zal het orkest gedirigeerd worden door Paul van Gils en Vera Hofman. De solist van dit jaar speelt Euphonium, deze getalenteerde dame genaamd Gerbrich Greidanus komt all the way from Friesland. Het compositiewerk 'Prince Maurice' beloofd een filmisch spektakel, geschreven door Ron van Riel.

Lees verder ...

Open repetitie voor muzikanten!

Open repetitie voor muzikanten!

Speel je een muziekinstrument of heb je in het verleden gespeeld maar ligt je instrument al jaren in de kast te verstoffen? Lijkt het je leuk om (weer) eens een avondje samen met anderen te spelen? Kom dan op vrijdagavond 14 september naar de open repetitie van muziekvereniging Con Amore in Oosterhout!

Lees verder ...

Hegga Symphonica Kick-off

Hegga Symphonica Kick-off

Afgelopen vrijdag luidde Muziekvereniging St. Hubertus op het Wilhelminaplein de zomer in met de kick-off voor Hegga Symphonica, het muzikale evenement in de Manege Wieneshof in Hegelsom in het weekend van 5-6-7 oktober. Mede door het mooie zomerweer zaten de terrassen bomvol. Het publiek werd getrakteerd op een concert van de jeugdfanfare dat werd vervolgd door het 'grote' orkest. Geheel in de stijl van Hegga Symphonica bestond het repertoire uit spetterende, lichte muziek.

Lees verder ...

Show- & Marchingband (Jong) Vijos behaalt zilver op EK

Afgelopen weekend heeft Show- & Marchingband ViJoS en Jong ViJoS deelgenomen aan de Open Europese Kampioenschappen in Rastede, Duitsland. Samen met deelnemers uit landen als Zweden, Polen, Duitsland en onder andere Nederland hebben beide groepen een zilveren medaille behaald.

Lees verder ...

Zomerconcert Veere's Genoegen in Gapinge

Zomerconcert Veere's Genoegen in Gapinge

Muziekvereniging Veere's Genoegen verzorgt vrijdagavond 6 juli een Zomerconcert bij Molen ‘De Graanhalm’ in Gapinge. Tijdens dit Zomerconcert zal het fanfareorkest van Veere’s Genoegen onder leiding van dirigent Thomas Bruijns een gevarieerd programma ten gehore brengen. Dit Zomerconcert is het de laatste uit een reeks van drie Zomerconcerten.

Lees verder ...