Letterlijke kijk op loopbewegingen showkorpsen

Letterlijke kijk op loopbewegingen showkorpsen

Ruben Stellingwerf studeerde drie jaar geleden af als grafisch ontwerper aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Voor zijn afstudeerproject ontwierp hij het lettertype Voorwaarts Mars, gebaseerd op de loopbewegingen van marskorpsen. Samen met drum- en showband Adest Musica uit Sassenheim gaat hij dit project een vervolg geven. Begin oktober gaat Adest Musica daadwerkelijk letters volgens het door Ruben ontworpen lettertype marcheren. Dat wordt onder andere met een drone geregistreerd, opgenomen en gefilmd. De video wordt vervolgens eind oktober gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Om het experiment te realiseren heeft hij een crowdfundingactie gestart.

Lees verder ...

Muzikale kweekvijver Prinses Christina Concours viert vijftigjarig bestaan

Het Prinses Christina Concours, de Nederlandse kweekvijver voor muzikale talenten, bestaat deze maand vijftig jaar. De stichting organiseert sinds 1967 muzikale wedstrijden (concoursen) en andere activiteiten om zo de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren. Ongeacht of het gaat om kennismaken met muziek, actief (samen) muziek maken of talentontwikkeling. Bekende namen als Remy van Kesteren en Wibi Soerjadi komen uit de stal van dit nationale platform. Ter ere van het jubileum organiseert de stichting diverse bijzondere evenementen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Lees verder ...

Tweede Oktoberfest in harmoniezaal in Bocholtz

In navolging van het succesvolle en druk bezochte Oktoberfest 2016, zal op zondag 1 oktober de tweede editie plaatsvinden op de Harmoniezaal in Bocholtz. Het jaarlijkse volksfeest wat zijn oorsprong vindt in Duitsland en geldt als het grootste bierfestival ter wereld barst uit zijn voegen. Een zaal waarin men zich in Beieren waant, live muziek door diverse Kapellen, traditionele bierpullen met Weizenbier en een lekkere hap zorgen voor gegarandeerde gezelligheid.

Lees verder ...

MaasMuziek meets Harmonie Barendrecht

MaasMuziek meets Harmonie Barendrecht

Zaterdag 7 oktober a.s. organiseert MaasMuziek een muzikale ontmoeting: MaasMuziek meets. Het harmonieorkest van Harmonievereniging Barendrecht zal de Oude Maas oversteken voor een gezamenlijk concert met het harmonieorkest van MaasMuziek uit Puttershoek. Op het programma staan mooie werken van o.a. James L. Hosay en de Portugese componist Nuno Miguel Osório.

Lees verder ...

Blaasmuziek op topniveau

Op zaterdagavond 30 september zijn in Bergschenhoek twee orkesten van top niveau te bewonderen in de Hervormde kerk. Fanfare de Hoop uit Stellendam en het fanfareorkest van muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek zullen u blaasmuziek voorschotelen van het hoogste niveau. Een aanrader voor de liefhebbers van blaasmuziek.

Lees verder ...

Huldiging tweevoudig WMC-kampioen aan de Marktstraat in Sneek!

Officiële huldiging van Jong Advendo door de gemeente Súdwest-Fryslân naar aanleiding van de behaalde WMC titels op het onderdeel Marsparade en show tijdens afgelopen Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De zomervakantie ligt inmiddels achter ons en iedereen in Sneek en omstreken is weer thuis. Een passend moment om kersverse tweevoudig WMC kampioen officieel door de gemeente Súdwest-Fryslân te laten huldigen. Tegelijkertijd ook een mooie gelegenheid om alle fans en belangstellenden nogmaals te laten genieten van de klanken & marsparade moves van Jong Advendo.

Lees verder ...

Tamboer-maître dag 2017 in Ahoy!

In navolging van de geslaagde tamboer-maître dagen 2013, 2014, 2015 en 2016 organiseren het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “ The Netherlands Military Tattoo”, de Muziekbond Gelderland Flevoland en de tamboer-maîtres van de Nederlandse krijgsmacht weer een special tamboer-maîtredag.

Lees verder ...

Het Maurits Festival, ook voor jongeren!

U heeft ongetwijfeld inmiddels al gehoord van het Maurits Festival, het kamermuziekfestival in de mijnstreek waarvan de eerste editie plaats vindt van 21 t/m 24 september in en rond Geleen. Een van de locaties waar het festival neerstrijkt is Plinthos, de “oude steenfabriek” te Daniken. “Als onderdeel van de Mutsaersstichting en met de actieve jongerengroep Doors2Open is Plinthos dé perfecte locatie om iets te programmeren voor jongeren”, dachten festivaloprichtsters Tamara Smits en Maartje Rammeloo.

Lees verder ...

Cees Beerens neemt afscheid als voorzitter SMP

Cees Beerens neemt afscheid als voorzitter SMP

Na rijp beraad heeft Cees Beerens, vanaf de start van de KNMO in 2014 voorzitter van de sector SMP, moeten besluiten deze taak vanwege zakelijke beslommeringen met onmiddellijke ingang neer te leggen. Door tijdnood is hij niet in staat zijn voorzitterschap op een voor hem bevredigende wijze te blijven doen. Ook in de komende maanden is hierin geen verbetering te verwachten. Drukke werkzaamheden en een overvolle agenda privé nopen hem derhalve keuzes te maken. En dat gaat hem
zeer aan het hart. Het enthousiasme en de inzet waarmee hij het voorzitterschap in een complexe tijd op zich heeft genomen zullen duidelijk maken dat dit nu een moeilijk besluit is.

Lees verder ...

KNMO-leden actief op speeldag FASO

KNMO-leden actief op speeldag FASO

De Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten (FASO) houdt zaterdag 2 september in Het Danscentrum aan de Berlicumseweg in Rosmalen de FASO Speeldag. Onder leiding van Ruud van Eeten worden door leden van de FASO-lidorkesten werken ingestudeerd die om 16.00 uur tijdens een openbaar concert worden uitgevoerd. Ook enkele leden van KNMO-orkesten hebben zich ingeschreven voor deze dag.

Lees verder ...