Studentenorkesten op 100 years WUR concert Music & Science

Muziek en wetenschap staan op 3 november in het Wageningse Theater Junushoff centraal. In het kader van het honderdjarige bestaan van Wageningen University & Research is een fascinerende samenwerking ontstaan: studentenorkesten De Ontzetting en WSKOV bundelen hun krachten in het thema ‘Music & Science’.

Lees verder ...

Combiconcert in Benevia Muziekcentrum

Op zaterdagavond 10 november is het Benevia Muziekcentrum te Dordrecht, de thuishaven van het Dordrechts Philharmonisch Orkest, het decor voor een wel heel bijzonder concert. Twee harmonieorkesten uit de eerste divisie en één harmonieorkest uit de concertdivisie zullen die avond hun opwachting maken. Kaarten à €12,50 inclusief 1 consumptie zijn te verkrijgen door een mail te sturen naar gasten@dpho.nl. Bezoekers onder de 16 jaar en Vrienden van de Phil betalen slechts €10,-.

Lees verder ...

Euterpe Emmen verkoopt boek De verdwenen dierentuin

Euterpe Emmen verkoopt boek De verdwenen dierentuin

Tijdens het offline moment van de crowdfundingsactie voor de financiering van het project Zoo Mooi! verkoopt harmonie Euterpe Emmen de laatste exemplaren van het boek “De verdwenen dierentuin” geschreven door Aleid Rensen. U steunt hiermee de show Zoo Mooi! Ode aan Aleid Rensen. Het offline moment vindt plaats in de Holdert in Emmen op 18 oktober om 19:30 uur.

Lees verder ...

Herfstconcert CMV Crescendo Drachten

CMV Crescendo Drachten heeft het traditionele Herfstconcert weer op haar programma gezet en wel op zaterdag 10 november 2018. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘klassiek met een twist’. Vanaf 19.30 uur kunt u genieten van alle 3 orkesten die deze prachtige vereniging rijk is.

Lees verder ...

Sint Ceecilia Geulle wint in Roermond

Sint Ceecilia Geulle wint in Roermond

Harmonie Sint Caecilia uit Geulle heeft in Roermond het eerste bondsconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen gewonnen. Dirigent Victor Vaessen leidde het orkest met muziek van de componisten Jef Penders en Roger Nixon in de eerste divisie naar 92,17 punten, goed voor een eerste prijs met lof der jury.

Lees verder ...

De Broederband op de Franse toer

Zaterdag 3 november houdt De Broederband in haar eigen verenigingsgebouw een heerlijke, gezellige en muzikale Franse avond: Vive la France! Onder het genot van du vin, du pain en du boursin worden u herkenbare Franse chansons ten gehore gebracht en waant u zich als op vakantie. Zo passeren er nummers van Jacques Brel, Edith Piaf, les Poppys en muziek van de Tour de France.

Lees verder ...

Bart Deckers volgt Fried Dobbelstein op in Mheer

Bart Deckers volgt Fried Dobbelstein op in Mheer

Bart Deckers is de opvolger van Fried Dobbelstein als dirigent van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer. De 33-jarige Deckers dirigeert momenteel meerdere orkesten, onder andere het Limburgs Jeugdorkest. Op donderdag 17 januari 2019 geeft hij zijn eerste repetitie in Mheer.

Lees verder ...

Rondwandeling door de Efteling

Rondwandeling door de Efteling

Op vrijdag 26 oktober en zondag 28 oktober organiseert Harmonie Vlijt & Volharding een unieke muzikale rondwandeling door het grootste attractiepark van Nederland; de Efteling. Het concert wordt uitgevoerd in de grote zaal van CC Den Heuvel in Alphen. De onvergetelijke melodieën van het harmonieorkest worden ondersteund door filmbeelden van weleer, vertellingen en een aantal elfjes, carnaval-festival-klantjes en andere bekende personages uit de Efteling.

Lees verder ...

Klassiek ontmoet Pop Muziekspektakel

Klassiek ontmoet Pop Muziekspektakel

Het Klassiek ontmoet Pop Muziekspektakel, georganiseerd door Christelijke Muziekvereniging De Bazuin Wetering e.o., zorgt al twee edities op rij voor uitverkochte zalen. Na de eerste editie in een overvolle Schutse, was in 2015 de theaterzaal (600 plekken) van Rabotheater De Meenthe Steenwijk uitverkocht. Daarmee is Klassiek ontmoet Pop een begrip in de regio aan het worden. Dit jaar vindt dit muziekspektakel plaats op zaterdagavond 3 november vanaf 20.00 uur in Rabotheater De Meenthe Steenwijk.

Lees verder ...

Early bird korting voor Festival Blazen aan het Spui met KMKJWF

Early bird korting voor Festival Blazen aan het Spui met KMKJWF

De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en Johan de Meij komen op zaterdag 8 december naar Den Haag! Tot 21 oktober kun je nog kaarten bestellen met Early Bird korting.
Van 7 tot en met 9 december staat Festival Blazen aan het Spui Den Haag in het teken van de blaasmuziek van Johan de Meij en zijn inspiratiebronnen. Kijk voor de volledige programmering en mogelijkheden om zelf mee te spelen tijdens het festival op www.blazenaanhetspui.nl

Lees verder ...