Muziekexamens bij Crescendo Sassenheim

Zaterdagmorgen 14 april hebben vier leerlingen van Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim het theoriegedeelte van het muziekexamen gemaakt. Romy Deul (saxofoon) en IJsbrand Kooy (saxofoon) zijn geslaagd voor muziekexamen B. Kimberly van den Bogaard (hobo) en Lydia de Vries (klarinet) voor muziekexamen C. De examens bestonden uit het toetsen van muziektheoretische kennis en diverse luisteropgaven.

Lees verder ...

Oranje Grootegast neemt afscheid van Anne van den Berg

Oranje Grootegast neemt  afscheid van Anne van den Berg

Na tien mooie jaren komt er een einde aan de samenwerking tussen dirigent Anne van den Berg en Christelijke Muziekvereniging Oranje in Grootegast. In 2008 is Anne met CMV Oranje begonnen in de tweede divisie. In de loop van de tijd zijn zij samen doorgegroeid tot de top van de eerste divisie en vormen zij een landelijk goed bekende combinatie.

Lees verder ...

Inschrijvingen Muziekfestival Sastivalgeopend!

Inschrijvingen Muziekfestival Sastivalgeopend!

Speel jij in een spetterend jeugd- of opleidingsorkest en wil jij je muzikale enthousiasme ook buiten de repetitiezaal laten horen én strijden voor een felbegeerde wisselbeker? Wil jij daarnaast ook nog eens positieve- en opbouwende feedback ontvangen, waarmee je nog beter wordt als dat je nu al bent? Schrijf jouw orkest dan NU in voor de 13e editie van het Sastival in Noordwijkerhout (ZH) , op 3 november 2018.

Lees verder ...

Tante Thee Theater viert feest!

Zaterdag 26 mei organiseert Tante Thee Theater in samenwerking met Harmonie St. Cecilia Maasbracht het gezelligste kindertheater van heel Nederland! Samen muziek maken, zingen, dansen en natuurlijk "Samen een feestje bouwen!". Dat en veel meer tijdens de kindertheatervoorstelling van Tante Thee en Harmonie St. Cecilia Maasbracht.

Lees verder ...

Fanfare Oranje met Elske DeWall in concert

Fanfare Oranje met Elske DeWall in concert

De Friese singer/songwriter Elske DeWall is te gast op het Lenteconcert dat de fanfare van christelijke muziekvereniging Oranje uit Minnertsga organiseert op zaterdag 21 april in de Meinardskerk in Minnertsga. Het concert begint om 20.00 uur. De zangeres, die opgroeide in Veenwouden en in onze provincie al jarenlang veel bekendheid geniet, is een snel rijzende ster in Nederland. Vorig jaar brak DeWall definitief door met haar vertolking van Maria in The Passion in Leeuwarden. Tijdens het Lenteconcert zingt ze niet alleen solo, maar zal ze ook een aantal nummers nummer gezamenlijk spelen met het fanfareorkest onder leiding van Bienze IJlstra.

Lees verder ...

De Eendracht Den Ilp wint ONFK

De Eendracht Den Ilp wint ONFK

Muziekvereniging De Eendracht uit Den Ilp heeft in Drachten de Open Nederlandse Kampioenschappen gewonnen. Dirigent Marcel Visser leidde de fanfare met het verplichte werk Galea et Bellum van Jan de Haan naar 95 punten. In de tweede divisie zegevierde Constantia uit Menaam met 91 punten.

Lees verder ...

Samen muziek maken is geweldig; snuffelcursus muziekinstrumenten

Samen muziek maken is geweldig; snuffelcursus muziekinstrumenten

Muziekvereniging Con Amore uit Oosterhout verzorgt vanaf 14 mei 2018 de snuffelcursus Muziekinstrumenten. Een korte lessenserie wordt aangeboden waarin de leerlingen (vanaf groep 5) goed kunnen kennismaken met een instrument om te kijken of ze het leuk lijkt om muziek te gaan spelen. Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is geweldig!

Lees verder ...

Harpe Davids met klappertjes pistool en claxon!

Zaterdag 14 april geeft Harpe Davids een concert voor en door jong en oud. Via het gevarieerde programma wordt u meegenomen op een muzikaal reis. Tijdens deze reis brengt u met Gulliver een bezoek aan een drijvend eiland en het land van de reuzen. Ook neemt het orkest u mee naar New York. Hierbij worden twee bijzondere muziekinstrumenten gebruikt: het klappertjes pistool en de claxon! Aan het concert werken naast het orkest en kwintet van Harpe Davids ook leerlingen van de muziekdocenten die lesgeven in ‘De Klinker’ mee.

Lees verder ...

Drents Vakantie Orkest vermaakt jong en oud

Drents Vakantie Orkest vermaakt jong en oud

Stichting Betoeterd organiseert deze zomer, voor de vierde achtereenvolgende keer, het Drents Vakantie Orkest. Verenigingsmuzikanten van harmonieorkesten, fanfares en brassbands uit Drenthe en omgeving kunnen zich, ongeacht leeftijd, aanmelden voor deelname. Dit zomerse projectorkest repeteert in de zomervakantie elke woensdagavond onder leiding van het dirigententeam Silva Tichelaar-Soepboer en Sijtze van der Hoek. Er staat o.a. muziek van Joe Cocker, Johan de Meij, Bløf en Peter Kleine Schaars op het programma.

Lees verder ...

Flambou geniet van Vangrail en Blaast de Bazuin op Spavo Spring Concert

Flambou geniet van Vangrail en Blaast de Bazuin op Spavo Spring Concert

Het Spavo Spring Concert werd afgelopen zaterdag een aaneenschakeling van hoogtepunten. Het traditionele lenteconcert in Surhuisterveen vormde daarmee een prachtige opmaat naar het voorjaar. Bijna duizend mensen genoten met volle teugen van de band Vangrail in combinatie met brassband Blaast de Bazuin. Zanger Raynaud Ritsma nam de hele zaal swingend mee de lente door. De uit Kornhorn afkomstige frontman van Vangrail kreeg jong en oud in beweging en dat was precies de opzet van het jaarlijkse voorjaarsconcert. Begeleid door Blaast de Bazuin én zijn eigen band zong Ritsma klassiekers van nu en van voorheen.

Lees verder ...