Kroatische Los Caballeros vervangt Orkest Simon Bolivar

Kroatische Los Caballeros vervangt Orkest Simon Bolivar

Mariachiband Los Caballeros vervangt het Venezolaans orkest Simon Bolivar tijdens het Latin Meets Europe concert op 24 juli. De uit Kroatië afkomstige band staat al jaren hoog op het verlanglijstje van WMC en de organisatie is dan ook verheugd dat het ditmaal gelukt is om de band naar het Wereld Muziek Concours te halen. Tevens zal André Rieu tijdens deze avond de naar hem vernoemde Young Talent Award uitreiken.

Lees verder ...

ZomerOrkest Nederland komt naar u toe!

ZomerOrkest Nederland komt naar u toe!

Op vrijdag 21-07-2017 is het zo ver: het ZomerOrkest Nederland 2017 begint met haar tournee. Tussen 21 juli en 29 juli zal het harmonieorkest zo’n 12 concerten door het hele land geven, van Noord naar Zuid en van Oost naar West.
ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Lees verder ...

Slagwerktalent geeft concert in Joure!

Op vrijdagavond 21 juli wordt in de Doopsgezinde kerk in de Midstraat te Joure een slagwerkconcert gegeven door de Duitse slagwerker Tobias Messerschmidt. Een bijzonder concert om diverse redenen; in de week voorafgaand is Tobias bezig met cd-opnames bij Aliud Records in Joure. Tijdens die opnames maakt hij gebruik van zijn nieuwe marimba, geproduceerd door Vancore Percussion Instruments b.v. in Joure. Het is eveneens bijzonder omdat Tobias ook een stuk speelt met het in april opgerichte Jouster slagwerkensemble ReUnited Percussion dat bestaat uit gevorderde amateurmuzikanten.

Lees verder ...

WMC on Tour met Limburgs Jeugdorkest

WMC on Tour met Limburgs Jeugdorkest

Net als in 2013 vindt in het kader van WMC Young Generation van 11 t/m 25 juli a.s. een reeks concerten van jonge muzikanten plaats op diverse plekken in Limburg en de grensstreek. Dit gebeurt onder de noemer ‘WMC on Tour’. De ‘On Tour’-concerten worden verzorgd door jeugdorkesten uit onder andere Zuid-Amerika, Europa en Azië en staan onder artistieke leiding van Jan Cober. Ook het Limburgs Jeugdorkest is van de partij bij deze bijzondere muzikale samenwerking. Met als motto ‘Limburg meets Europe’ geven zij op zaterdag 15 juli van 20.00-22.00 uur samen met Banda Juvenil de la Communitat Valencia een concert in De Borenburg in Voerendaal en op zondag 16 juli van 20.00-22.00 uur met het European Union Youth Wind Orchestra in De Maaspoort in Venlo. Het concert op 16 juli is al uitverkocht, maar voor 15 juli zijn nog tickets verkrijgbaar via www.wmc.nl/tickets.

Lees verder ...

Lingehavenconcert Gorinchem viert lustrum groots met Metropole Orkest

Het immer imposante Lingehavenconcert beleeft zijn lustrumeditie op 8 en 9 september. In een iets intiemere setting gaat de grote wens van de organisatie in vervulling: het Metropole Orkest komt naar Gorcum. Het is een evenement van statuur geworden en niet in alleen in eigen streek, vertellen voorzitter Ed Braad en penningmeester Theo Bos van de organiserende stichting. Ze vernemen regelmatig van mede –organisator Johan Boonenkamp. “Die heeft heel wat connecties in het land. Hij zegt dat er met bewondering gekeken wordt naar ons spektakel in Gorinchem.”

Lees verder ...

Jeugdleden Excelsior Ermelo slagen voor HaFaBra examens

Harmonieorkest Excelsior Ermelo bouwt continu aan haar toekomst en heeft een actieve en gezellige jeugdafdeling met een leerlingen- en een jeugdorkest! De (jeugd)leden van Harmonieorkest Excelsior Ermelo geven hier onder andere invulling aan door het volgen van muzieklessen en het afleggen van HaFaBra examens.

Lees verder ...

Jaarlijkse afsluiting CMV De Harmonie

Op zaterdag 15 juli aanstaande kan heel Tweede Exloermond weer meegenieten van de jaarlijkse afsluiting van CMV 'De Harmonie'. Voor de derde keer op rij sluit de vereniging haar seizoen feestelijk af, en dit doet ze niet alleen! Muziek maken doe je om anderen mee te laten genieten van je hobby en daarom zal zaterdag op drie verschillende locaties in het dorp de prachtige klanken van het harmonie orkest klinken.

Lees verder ...

Jong Advendo en Advendo klaar voor het WMC 2017

Jong Advendo en Advendo klaar voor het WMC 2017

Op vrijdag 21 juli a.s. organiseert Advendo een gratis toegankelijke “Uitzwaai-avond” voor familie, vrienden, sponsoren en fans op het sportpark van SWZ Boso Sneek aan de Molenkrite in Sneek. Vanaf 19.00 uur kunt u voor de laatste keer op Sneker bodem genieten van de ingestudeerde WMC Shows en Marsparades voordat beide korpsen afreizen naar Kerkrade om samen met 80.000 andere muzikanten deel te nemen aan het Wereld Muziek Concours.

Lees verder ...

WMC-titel voor Brassband Willebroek

WMC-titel voor Brassband Willebroek

Brassband Willebroek heeft in Kerkrade de WMC-titel bij de brassbands in de Championship Division in de wacht gesleept. Nederlands kampioen Brassband Schoonhoven eindigde al beste Nederlandse kandidaat op de zesde plaats.

Lees verder ...

Fanfarezug Dresden eerste dagwinnaar op WMC

Fanfarezug Dresden eerste dagwinnaar op WMC

Fanfarezug Dresden heeft tijdens de mars- en showwedstrijden van het WMC in Kerkrade de eerste dagprijs binnengehaald. Het Duitse gezelschap scoorde in de Word Division 86,50 punten op het onderdeel mars.

Lees verder ...