Nieuwe zakelijk leider Orlando Festival

Met ingang van 1 augustus 2018 wordt het team van het Orlando Festival uitgebreid met een zakelijk leider: Jurjen Toepoel. Hij zal in deze functie een aantal specifieke taken overnemen van manager Leonie Curvers en directeur Henk Guittart, die samen met Toepoel zullen werken aan de komende edities. Hij zal het werken voor Orlando combineren met zijn huidige werkzaamheden als Programmeur Klassieke Muziek & Opera bij Parkstad Limburg Theaters en als manager bij zijn eigen impressariaat, Toepoel International Management.

Lees verder ...

Concordia Melick met Suzan Seegers naar Innsbruck

Van 6 t/m 9 juli maakt 100-koppige Harmonie Concordia Melick een concertreis naar Innsbruck - Tirol. De in deze harmonie opgegroeide en opgeleide Suzan Seegers gaat mee en zingt samen met het orkest.

Lees verder ...

Dubbelconcert in Maastricht

Zondag 8 juli om 14:00 aanstaande vindt er een openair concert plaats van het Maastrichtse Symfonieorkest Avanti in samenwerking met Fanfare St.Cornelius uit Borgharen. Beide muziekverenigingen staan onder leiding van Wilfred Sassen en spelen klassieke en licht-klassieke werken in de tuin van Château St.Gerlach. Tijdens dit concert zal de feestelijke inauguratie plaatsvinden van mevrouw Judith Oostwegel - van Uden als beschermvrouwe van ons Symfonieorkest Avanti. Het concert begint om 13.30 uur. U bent van harte welkom.

Lees verder ...

Stef Wolters topscorer op NK

Stef Wolters topscorer op NK

Slagwerker Stef Wolters van harmonie Concordia uit Melick heeft zaterdag in Berlicum de hoogste score behaald tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor solisten en ensembles uit de doelgroep Show, Mars en Percussie. Zijn uitvoering van het werk Venus van Koos Schroen op multipercussie in de vijfde divisie leverde 95 punten op. Daarmee was de topscorer in een deelnemersveld van 115 solisten, duo's en ensembles.

Lees verder ...

Gezamenlijk concert Opleidingsorkest de Bazuin en Opstaporkest Aurora

Wat is er leuker dan muziek maken? Samen muziek maken! Dat laten de twee jeugdorkesten van de Bazuin en Aurora horen op zaterdag 23 juni. Iedereen is welkom om 19:30 uur in het Muziekcentrum van Aurora, De Woerd 3A in Driebergen.

Lees verder ...

Jacobusschool sluit Blaasbende en Slagwerkklas af met De Goede Hoop

Maandagavond 11 juni hebben de leerlingen uit groep 5 en 6 van basisschool Jacobus in Eersel de serie muzieklessen die ze op school hebben gevolgd afgesloten met een optreden in samenwerking met het opleidingsorkest van muziekvereniging De Goede Hoop. Deze zogenaamde 'Blaasbende' en 'Slagwerkklas' zijn een initiatief van de zes harmonie/fanfarekorpsen uit de gemeente Eersel in samenwerking met muziekschool Art4U. De scholieren hebben in enkele weken tijd een muziekinstrument leren bespelen. Nu konden ze al enkele nummers meespelen met het opleidingsorkest van De Goede Hoop in De Muzenval. Ook kregen ze te horen welke muziek door het opleidingsorkest en door de slagwerkgroep SMIEP (Speel Mee In Eersel Percussie) wordt gemaakt.

Lees verder ...

Jeugdband Adest Musica kampioen!

Jeugdband Adest Musica kampioen!

Op zaterdag 9 juni jl. heeft de Jeugdband van Adest Musica succesvol deelgenomen aan het Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) in het Drentse Assen. De jonge muzikanten van de Jeugdband zijn winnaar geworden van de Jeugdklasse!

Lees verder ...

Harmonie Sint Joseph 1880 met première “Philips van Horne”

Harmonie Sint Joseph 1880 met première “Philips van Horne”

Ieder jaar biedt Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 haar begunstigers een concert aan als dank. In dit Van Hornejaar 2018 willen we iedere Weertenaar van dit concert laten genieten. Tijdens de koopzondag 24 juni zal de harmonie, onder leiding van Bart Deckers, een concert geven in de kloostertuin van het Birgittinessenklooster in de Maasstraat. Het concert staat enerzijds in het teken van het Van Hornejaar 2018, maar anderzijds sluit het ook aan bij het thema van de winkeliersvereniging in de Maasstraat: Italiaanse dag.

Lees verder ...

Uitslagen Majorette wedstrijd en Vrij Podium

Uitslagen Majorette wedstrijd en Vrij Podium
Zondag 10 juni hield de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in sporthal De Körref te Meijel de majorettewedstrijd en vrijpodium. In de voormiddag waren er de optredens voor solisten, duo’s, ensembles en teams, uitkomende in KNMO- en/of NTSB-onderdelen.Na de middagpauze de optredens voor de Sterparade en de Technische Programma’s van jeugd niveau 1 tot en met junior/senior niveau 4.

Lees verder ...

Klankwijzer nr.3 is verschenen.

Klankwijzer nr.3 is verschenen.

Deze week is bij de secretarissen van de KNMO-verenigingen Klankwijzer nr. 3 op de deurmat gevallen. Met onder meer reportages van de Europese Brassband Kampioenschappen, de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, de Championships van Color Guard Nederland en de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen.

Lees verder ...