Symfonisch Orkest Drunen biedt podium aan talent

Symfonisch Orkest Drunen biedt podium aan talent

Op zaterdag 9 december opent De Mads in Waalwijk haar deuren voor The Choice of Memories & Dreams. Tijdens The Choice zullen 25 artiesten auditie doen voor Memories & Dreams 2018, een groots muziekspektakel waarbij honderden musici zich belangeloos inzetten voor het goede doel, het Liliane Fonds. Het geheel is een initiatief van Symfonisch Blaasorkest Drunen.

Lees verder ...

Kerstmarkt de Harmonie

Kerstmarkten zijn er begin december in overvloed, maar geen één zal er zo muzikaal zijn als die van de Harmonie Gorssel-Eefde.
Op 9 december tussen 14 en 18 uur organiseert de vereniging een gezellige, intieme kerstmarkt op het Ontmoetingsplein in Eefde.
Natuurlijk wordt er veel muziek gemaakt te midden van de knapperende vuurtjes: de jeugd treedt op met een winters programma, het dweilorkest zorgt voor een vrolijke sfeer en ook het Harmonie-orkest laat met passende muziek van zich horen.

Lees verder ...

KLANKWIJZER NR. 6 TE ZIEN OP INTERNET

KLANKWIJZER NR. 6 TE ZIEN OP INTERNET

Klankwijzer nr. 6 van 2017 staat online op de website www.klankwijzer.nl. In deze aflevering verhalen twee jonge Nederlandse slagwerkers over hun avontuurlijke deelname aan de Word Championships van Drum Corps International. Verder een portret van trombonist en componist Pelle van Esch, winnaar van het Prinses Christina Concours. Klankwijzer nr. 6 bevat ook weer diverse informatieve achtergrondartikelen. Zoals de lancering van de app MO Adventure waarmee hafabramuzikanten individuele tips en trucs kunnen krijgen van musici van het Metropole Orkest.

Lees verder ...

Muziekfederatie pakt uit met gratis Sw!ng-Out Concert in Cinemec

Muziekfederatie pakt uit met gratis Sw!ng-Out Concert in Cinemec

Op 18 november treffen zeker 70 amateurmuzikanten uit de regio Nijmegen elkaar om zich één dag lang te verdiepen in het spelen van gloednieuwe lichte muziek voor blaasorkest (Hafabra). Dit eendags Sw!ng-Out orkest staat onder leiding van de professionele componist/arrangeur/dirigent Peter Kleine Schaars, voormalige chefdirigent van Marinierskapel der Koninklijke Marine, thans dirigent van het Trompetterkorps van de Marechaussee en van het Nederlands Politie Orkest. Kleine Schaars schreef speciaal voor deze megabigband-bezetting Family Fun, nieuwe muziek waarbij diverse stijlen uit de lichte muziek centraal staan. De Sw!ng-Out is het eerste grote evenement van de Nijmeegse Federatie van Muziekverenigingen (NFM). Om 16.30 uur geeft het Sw!ng-Out orkest een gratis toegankelijk concert in zaal 8 van Cinemec Nijmegen.

Lees verder ...

MAANDAG 13 NOVEMBER: DEADLINE KLANKWIJZER

MAANDAG 13 NOVEMBER: DEADLINE KLANKWIJZER

Op 12 december verschijnt de volgende uitgave van Klankwijzer. Aankondigingen van activiteiten tussen 14 december 2017 en 11 februari 2018 worden uiterlijk MAANDAG 13 NOVEMBER bij de redactie verwacht. Deze deadline geldt voor korte aankondigingen van concerten, evenementen, workshops, clinics, concoursen, themadagen en andere (openbare) activiteiten. Voor tips over bijzondere activiteiten die meer redactionele aandacht verdienen, graag in een zo vroeg mogelijk stadium een afspraak maken met de redactie.

Lees verder ...

Nootstroom speelt Mozarts meesterwerk Gran Partita’

Nootstroom speelt Mozarts meesterwerk Gran Partita’

Tijdens de tweede Topzondag met Koffiegeur van het seizoen 2017-2018, op zondag 12 november, brengt Nootstroom de meeslepende serenade ‘Gran Partita’ van Mozart. In de Noorderkerk in Sneek speelt een ensemble van professionele musici uit Friesland en omstreken onder leiding van Arnaud Oosterbaan het beroemde werk, wellicht het mooiste wat ooit voor blazers is geschreven.

Lees verder ...

Radio Doc: Het Martelinstrument

Radio Doc: Het Martelinstrument

Radio Doc, het wekelijks documentaire-uur van NTR en VPRO op NPO Radio 1 besteedt zondag 19 november 2017, om 21.00 uur in Het Martelinstrument aandacht aan de trompet
Het lijkt zo verdomde makkelijk: een gebogen buis met drie ventielen, meer is het niet. En toch is de trompet een berucht instrument, dat zich nauwelijks laat temmen. Om van de een naar de andere hoge noot te komen gaat het om minieme veranderingen in de opening van de lippen, soms minder dan een tiende van een millimeter. Tegelijk is er een grote stoot lucht nodig om die noot mogelijk te maken. En dus ligt het falen om de hoek. Bovendien klinkt het schelle geluid van een trompet overal doorheen. “Zelfs een dove kan het horen.”

Lees verder ...

Twee dames in de strijd voor de titel ‘Feanster Maestro 2017’

Vrouwelijke ondernemers Imca van der Velde en Ria van der Meer plaatsen zich als derde en vierde kandidaat voor de dirigentenwedstrijd Feanster Maestro. De twee dames nemen het op tegen wethouder Harjan Bruining en voorzitter Arjan Numan, kandidaten die eerder al bekend werden gemaakt. In totaal strijden op vrijdagavond 24 november vijf dirigenten om de felbegeerde titel ‘Feanster Maestro 2017’.

Lees verder ...

Soli Deo Gloria Zaandam wint jeugdorkestenfestival SAStiVAL 2017

Soli Deo Gloria Zaandam wint jeugdorkestenfestival SAStiVAL 2017

Op zaterdag 4 november organiseerde Harmonievereniging Crescendo Sassenheim de 13e editie van het SAStiVAL in Noordwijkerhout. Dit jaar kwamen maar liefst 11 jeugdorkesten uit Noord- en Zuid-Holland bijeen op dit jaarlijks terugkerende muzikale festijn. Leerlingenorkest Soli Deo Gloria uit Zaandam won de eerste prijs in de categorie gevorderd orkest en werd, met maar liefst een eindscore van 8,55 van de 10,0 punten tevens verkozen tot algemeen winnaar van het SAStiVAL 2017. Het Opleidingsorkest van Crescendo Sassenheim won de eerste prijs in de categorie startend orkest met een score van 7,75 punten.

Lees verder ...

Show & Marchingband St. Sebastianus blijft in de top!

Show & Marchingband St. Sebastianus blijft in de top!

Zaterdag 4 november heeft de Show & Marchingband Sebastianus uit Gendt deelgenomen aan het marsconcours 2017 te Schiedam. Het muziekkorps wist hier een eerste prijs te behalen en blijft hiermee in de top van Nederland.

Lees verder ...