Megaorkest met klarinetten op pre-festival At the Watergate

Megaorkest met klarinetten op pre-festival At the Watergate

Als voorproefje op het muziekfestival At The Watergate organiseert Kunstencentrum Atrium op woensdag 9 mei in Sneek een grootse klarinetdag. Muzikanten uit Duitsland en Noord-Nederland gaan die dag samen een gigantisch klarinetensemble vormen: Klarinet XXL. Na de nodige repetities geeft het orkest aan het einde van de middag een optreden. Wie mee wil spelen in het bijzondere orkest kan zich tot woensdag 2 mei aanmelden.

Lees verder ...

Heldenconcert Crescendo

Heldenconcert Crescendo

Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim gaf op vrijdagavond 6 april een kinderconcert. Het thema was 'Helden' en veel kinderen kwamen verkleed als hun eigen held. Het concert vond plaats in 't Onderdak in Sassenheim en de twee jeugdorkesten van Crescendo vulden de avond.

Lees verder ...

Voorjaarsconcert ‘Bazuin at the Movies’

Zaterdag 21 april om 19.30 uur geeft Muziekvereniging de Bazuin een voorjaarsconcert. Dit is een jaarlijks evenement, maar uniek aan deze keer is dat er maar liefst zes orkesten optreden! De toegang is 7 euro, kinderen t/m 12 jaar betalen 4 euro. Het concert vindt plaats in ZIMIHC Theater Stefanus, aan de Braziliëdreef 2 in Utrecht.

Lees verder ...

Concert harmonie KNDA Moordrecht 14 april

De Moordrechtse muziekvereniging Kunst na de Arbeid geeft zaterdag 14 april haar jaarlijkse voorjaarsconcert in de grote zaal van sportcomplex ‘de Zuidplas’, Sportlaan 3a in Moordrecht. De aanvang is 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Entree bedraagt 5,- en is voor donateurs gratis. Het voorjaarsconcert belooft een prachtige muzikale avond te worden.

Lees verder ...

Nominatie Vereniging van het Jaar verlengd

Wellicht heb je er al iets over gehoord: de verkiezing 'Vereniging van het Jaar' is van start gegaan! Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Alle sportclubs, cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen via www.verenigingvanhetjaar.nl. De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten.

Lees verder ...

Finalisten prinses Christina Concours 2018 bekend

Finalisten prinses Christina Concours 2018 bekend

Vandaag vond de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours plaats in het Provinciehuis Zuid-Holland, Den Haag. De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar, zang t/m 21 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit alle deelnemers werden 26 getalenteerde musici geselecteerd om te spelen tijdens de Nationale Halve Finale, waar zij een plek in de Nationale Finale probeerden te veroveren. Uiteindelijk koos de jury, bestaande uit Michel Dispa (voorzitter), Feyo Sickinghe (secretaris), Mathieu van Bellen, Daria van den Bercken, Quirijn van den Bijlaard, Arno Bornkamp en Ruud van der Meer acht finalisten voor de Nationale Finale.

Lees verder ...

Oranjeconcert 2018 met Excelsior Ermelo en Popkoor 4-us

In 2018 viert Excelsior haar 125ste verjaardag. Om dat jubileum extra luister bij te zetten heeft Excelsior enkele aansprekende concerten geprogrammeerd. Een hiervan is het komende Oranjeconcert.

Lees verder ...

Bomvolle zaal bij zeer succesvol Spavo 4 Kids

Bomvolle zaal bij zeer succesvol Spavo 4 Kids

Een afgeladen Flambou en honderden zingende en muziekmakende kinderen. Alle ingrediënten waren afgelopen weekend aanwezig voor een prachtige editie van Spavo 4 Kids in Surhuisterveen. Een groot muziekkorps van meer dan tachtig jonge blazers en slagwerkers uit de regio én verschillende kinderkoren van de groepen van basisschool De Bernebrêge zorgden voor een prachtige avond.

Lees verder ...

Succesvolle editie AMIGO-concert met première

Succesvolle editie AMIGO-concert met première

De Leidse Stageband AMIGO organiseerde op 7 april jl. haar vierde editie van “Stageband AMIGO with Friends”. De formule is al een jarenlang succes en is ontstaan uit de prettige contacten die er bestaan in de muzikale wereld van (podium)orkesten. Op regelmatige basis worden er evenementen georganiseerd waarbij bevriende collega-orkesten door de Stageband AMIGO worden uitgenodigd om met elkaar een avondvullend programma vol muziek te organiseren. Het is tot nu toe altijd gelukt de toegang voor het publiek gratis te houden, waardoor deze formule extra aantrekkelijk is om te bezoeken. En dat bleek wel, de zaal zat vol.

Lees verder ...

Nieuwe dirigent voor Stageband AMIGO uit Leiden!

Nieuwe dirigent voor Stageband AMIGO uit Leiden!

Op zaterdag 7 april jl. heeft er bij de Leidse Stageband AMIGO een overdracht plaatsgevonden van dirigentschap.
Johan Selier, die de Stageband de afgelopen zes jaar naar een hoger niveau heeft weten te brengen, heeft tijdens het concert “Stageband AMIGO with Friends” het stokje overgedragen aan Patrick van Dessel (45).

Lees verder ...