WMC benoemt Björn Bus en Henk Smit als artistiek managers

WMC benoemt Björn Bus en Henk Smit als artistiek managers

Het algemeen artistiek management van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade ligt vanaf dit najaar in handen van dirigent Björn Bus. Huidig jurylid Henk Smit neemt het artistiek management van de mars- en showwedstrijden en de concertwedstrijden voor slagwerkensembles voor zijn rekening. Dat heeft het WMC-bestuur afgelopen week unaniem besloten. Harrie Reumkens, die sinds 1987 de artistieke leiding heeft over WMC, blijft parttime beschikbaar als adviseur en gaat zich vooral bezighouden met de documentatie van het festival.

Lees verder ...

Sint Cecilia Mheer en Mannenkoor Borgharen Maastricht

Op 1 juli presenteren de Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Mheer en het Mannenkoor Borgharen Maastricht een bijzondere concertmiddag in de theaterzaal van gemeenschapshuis Oos Heim in Margraten. Het betreft hier twee zeer gerenommeerde muziekgezelschappen, beiden onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein.

Lees verder ...

Clarinets Unlimited speelt Filmmuziek

Clarinets Unlimited speelt Filmmuziek

Op zondagmiddag 24 juni 2018 vindt het eerstvolgende concert van Clarinets Unlimited plaats. Deze keer is het thema Filmmuziek. U kunt muziek beluisteren die vermaard is geworden door bekende films. Of de muziek was al eerder beroemd geworden en heeft daardoor bijgedragen aan het succes van de film. Vaak is het zo: muziek máákt de film.
Bij veel bekende en onbekende films is klassieke muziek te horen van vrijwel alle grote componisten die leefden in een tijd dat er nog geen films waren. Om enkele te noemen: muziek van Gregorio Allegri bij Lord of the Rings, een werk van Beethoven bij The Lost World: Jurassic Park, of van Chatsjatoerjan bij Blues Brothers 2000.

Lees verder ...

Galaconcert Femuza vrijdag 15 juni in Theater Sneek

Galaconcert Femuza vrijdag 15 juni in Theater Sneek

Aanstaande vrijdag 15 juni organiseert de Federatie voor Muziek- & Zangverenigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân (Femuza) in Theater Sneek haar jaarlijkse galaconcert. Daaraan doen alle winnaars mee die het afgelopen seizoen de diverse festivals voor muziek- en zangverenigingen, jeugdkorpsen en solisten wonnen.

Lees verder ...

De Phil brengt u: Open Air!

Na een drukke maand mei, waarin de Koninklijke Philharmonie Bocholtz concerteerde thuis in Bocholtz, in Kerkrade en zelfs in Amsterdam, is het tijd geworden voor heel wat anders. De Phil brengt u: Open Air! Op zaterdag 23 juni, om 19.00 uur, brengt de Phil voor u een openluchtconcert ten gehore, samen met haar jeugdorkest en drumband. Het concert vindt plaats te midden van een gezellig terras bij Im Weissen Rössl op het Wilhelminaplein in Bocholtz, waarbij er gezorgd wordt dat er tijdelijk geen verkeer mogelijk is. Er is zelfs gedacht aan een BBQ!

Lees verder ...

Schoonhoven en Appingedam winnen DOBC

Schoonhoven en Appingedam winnen DOBC

Op zaterdag 9 juni werden voor de derde keer de Dutch Open Brass Band Championships gehouden. De Lawei in Drachten was het strijdtoneel voor zeven bands in de Kampioensdivisie en vier bands uit de tweede divisie. In de tweede divisie werd Constantijn Huygens uit Appingedam onder leiding van Richard Visser kampioen met 94 punten.

Lees verder ...

Clinic Music & Marching bij Brabantse bond

Zaterdagavond 16 juni verzorgt Koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven een concert waarbij we onze jubilarissen van 2017/2018 huldigen. Dat zijn: Hein van Leest, Martien Kuypers, Dionne Pruijsers, Anneke Filmer, Jan Gijsberts, Leander van Amesfoort.

Lees verder ...

Workshop voor dirigenten slagwerkensembles

De BBM (Brabantse Bond van Muziekverenigingen) werkt nauw samen met de BVO&I (Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs) In het samenwerkingsverband tussen de twee bonden, BBM en BvOI, staat de permanente ontwikkeling van de dirigent centraal. In een breed perspectief worden workshops en masterclasses aangeboden aan de dirigenten en instructeurs uit Noord-Brabant. In het kader hiervan organiseren we op 6 oktober 2018 in samenwerking met De Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs een workshop voor dirigenten van gestemde- en ongestemde slagwerkensembles. Deze workshop vindt plaats in Klundert.

Lees verder ...

2e editie Cultuurplein Langedijk

2e editie Cultuurplein Langedijk

Zaterdag 16 juni a.s. wordt van 11.00 uur tot 16.00 uur de 2e editie van het ‘Cultuurplein Langedijk’ georganiseerd op het Broekerplein. Een laagdrempelige manier voor alle inwoners en nieuwsgierigen om kennis te maken met alle cultuurvormen die de gemeente Langedijk te bieden heeft.

Lees verder ...

Show- & Marchingband Vijos sluit jubileumjaar af met taptoe

Show- & Marchingband Vijos sluit jubileumjaar af met taptoe

Afgelopen zaterdag genoten méér dan 1000 bezoekers van topkorpsen, lekker eten en toffe shows bij Taptoe Bussum. De jubileumtaptoe - ter ere van het 60-jarige bestaan van de muziekvereniging – was méér dan een succes! De organisatie van de taptoe (een speciaal opgerichte jubileumcommissie vanuit enthousiaste ViJoS-leden) had dit niet durven dromen. Er werd gericht op ongeveer 750 tot 800 bezoekers, maar het werden uiteindelijk meer dan 1000 enthousiastelingen. Een groot succes en erg geliefd bij het publiek!

Lees verder ...