Megafestival Grutsk trekt tienduizenden bezoekers naar binnenstad

Megafestival Grutsk trekt tienduizenden bezoekers naar binnenstad

Het megafestival Grutsk heeft zaterdag tienduizenden muziekliefhebbers naar de binnenstad van Leeuwarden getrokken. Ze genoten daar de hele dag van zestig Friese amateurmuziekverenigingen en andere artiesten. In totaal deden meer dan 2000 muzikanten mee aan concerten op vijf podia, een Taptoe op het Oldehoofsterkerkhof, parades door de binnenstad en een groot slotspektakel op CityProms-podium op het Wilhelminaplein.

Lees verder ...

Muzikale afsluiting van het seizoen

Op zondag 8 juli om 14.00 uur zal Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia Maasbracht het muzikale seizoen afsluiten met een concert op het kerkplein van Maasbracht. Het harmonie orkest onder leiding van haar nieuwe dirigent Richard Dols zal dit concert van zich laten horen. Het orkest zal er een mooi en zomers concert van te maken.

Lees verder ...

Feestelijke start 30ste editie Robeco SummerNights

Feestelijke start 30ste editie Robeco SummerNights

Morgen, zaterdag 30 juni, gaat de 30ste editie van de Robeco SummerNights van start. Vanwege het jubileum is de opening van de zomerprogrammering van Het Koninklijk Concertgebouw extra feestelijk. Met een zomers getint concert van Laura Mvula en Gretchen Parlato, en de expositie van het werk van negen jonge kunstenaars die elk hun creatieve visie tonen op klassieke muziek. De expositie is het resultaat van de samenwerking tussen MOAM, het multidisciplinaire platform voor jong creatief talent, en Het Concertgebouw. Tot en met 31 augustus staan er meer dan tachtig concerten in allerlei muziekgenres op het programma. Zo zijn er tributes aan onder meer Elvis Presley en Aretha Franklin, is er Star Wars - Live in Concert* en is pianist Ronald Brautigam voor het 30ste jaar van de partij.

Lees verder ...

“Phila Slag & Vlag” treedt toe tot Advendo familie

Dinsdag 26 juni is bekend geworden dat “Phila Slag & Vlag” officieel zal toetreden tot de Advendo Korpsen Sneek. “Slag & Vlag”, zoals de groep werd omgedoopt, zijn twee groepen bestaande uit 35 enthousiaste mensen met een (verstandelijke) beperking. Deze 17 slagwerkers en 18 colorguards vormen samen “Slag & Vlag”!

Lees verder ...

Eerste optreden van het Veers leerlingenorkest

Eerste optreden van het Veers leerlingenorkest

De zeven Veerse muziekverenigingen werken al vele jaren nauw met elkaar samen. Dit heeft o.a. geresulteerd in het oprichten van een Veers Leerlingen Orkest. Het wordt voor de muziekverenigingen namelijk steeds moeilijker om leerling-muzikanten en jeugdleden te werven. Door de krachten te bundelen is de mogelijkheid ontstaan om een gezamenlijk leerlingenorkest te vormen en de leerlingen de kans te bieden om in orkestverband samen met muzikanten van andere verenigingen te musiceren.

Lees verder ...

Uniek samenwerkingsproject: Fanfar Partout!

Hoe klinkt het als een oer-Hollandse fanfare samenspeelt met muzikanten die via azc’s in Nederland zijn gekomen? We nodigen je van harte uit om dit te komen ervaren op zondag 8 juli om 20:00 uur in de grote zaal van Paradiso, tijdens onze voorpresentatie van een uniek samenwerkingsproject: Fanfar Partout!

Lees verder ...

Tom Linssen wint Finale Jonge Solisten 2018

Tom Linssen wint Finale Jonge Solisten 2018

Maar liefst 51 solisten en 3 ensembles uit verschillende divisies namen op zondag 24 juni jl. in De Borenburg in Voerendaal deel aan de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). De deelnemers, die via voorrondes waren geselecteerd, streden om de wisseltrofee, vijf lessen van een hoofdvakdocent aan het Conservatorium Maastricht en een solistisch optreden tijdens de LBM Concertconcoursen en met het LBM Jeugdorkest. Ook maakten ze kans op deelname aan de muziekserie LEF! op L1TV, een solistisch optreden met philharmonie zuidnederland en tijdens Cultureel Lint in Weert, masterclasses, vrijkaarten voor concerten en tegoedbonnen van Adams Muziekcentrale.

Lees verder ...

Zomeravondconcert Adest Musica

Zomeravondconcert Adest Musica

De Jeugdband van Drum- en Showband Adest Musica viert dit jaar haar 50-jarige jubileum. Recent geleden vond, in het kader van dit jubileum, onder andere al een succesvolle jubileumbingo, een bezoek aan de Efteling en een meer dan geslaagde deelname aan het ODSC in Assen plaats. Zaterdag 7 juli wordt, in het teken van het 50-jarig jubileum van onze Jeugdafdeling, door Adest Musica een zomeravondconcert georganiseerd in Park Rusthoff te Sassenheim. Geniet van alle muzikale afdelingen van Drum- en Showband Adest Musica bij een ondergaande zon!

Lees verder ...

Duo concert St. Matthias Warmond en Crescendo Sassenheim

Op zaterdag 7 juli aanstaande slaan harmonieverenigingen Crescendo Sassenheim en St. Matthias Warmond de muzikale handen ineen voor een spetterend Duo Concert. De avond begint om 19:00 uur en vindt plaats in Grand Café Restaurant Het Paviljoen, Koudenhoorn 3 in Warmond. Het Duo Concert is gratis te bezoeken en te beluisteren.

Lees verder ...

NBK reageert op tumult rond verplicht werk

NBK reageert op tumult rond verplicht werk

Het bestuur van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen heeft gereageerd op de opschudding die is ontstaan na het intrekken van het werk Trajectum van Rob Goorhuis als verplicht werk.

Lees verder ...