Fanfarezug Dresden eerste dagwinnaar op WMC

Fanfarezug Dresden eerste dagwinnaar op WMC

Fanfarezug Dresden heeft tijdens de mars- en showwedstrijden van het WMC in Kerkrade de eerste dagprijs binnengehaald. Het Duitse gezelschap scoorde in de Word Division 86,50 punten op het onderdeel mars.

Lees verder ...

O&U, Gloria Deï en Gereformeerde Brassband pakken WMC-titel

O&U, Gloria Deï en Gereformeerde Brassband pakken WMC-titel

Brassband Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg heeft in Kerkrade de WMC-titel in de eerste divisie gewonnen. In de tweede divisie zegevierde Gloria Deï uit Gerkesklooster. Gereformeerde Brassband Groningen pakte de zege in de derde divisie.

Lees verder ...

Loting Brass Bands tijdens WMC bekend

Loting Brass Bands tijdens WMC bekend

Het programma van het eerste officiële wedstrijd onderdeel van het Wereld Muziek Concours is bekend. Na loting is de definitieve volgorde van deelnames van de brassbands in de 1st, 2nd & 3rd Division inmiddels bekend.

Lees verder ...

Venezolaans orkest Simon Bolivar niet naar WMC en WASBE

Venezolaans orkest Simon Bolivar niet naar WMC en WASBE

Het Jeugd Symfonieorkest Simon Bolivar uit Venezuela, dat over twee weken zou spelen tijdens het WMC en de WASBE-conferentie in Utrecht heeft zijn optredens afgezegd. De zakelijk leider van de band laat het WMC-bestuur in een brief weten dat de nationale luchtvaartmaatschappij alle vluchten naar Europa geschrapt heeft. Dit heeft volgens de band te maken met de instabiele financiële en economische situatie in het land. WMC zoekt op dit moment naar passende vervanging voor Simon Bolivar.

Lees verder ...

Bart van Lier ontvangt koninklijke onderscheiding

Tijdens een repetitie voor het North Sea Jazz Festival van het Metropole Orkest is musicus Bart van Lier (1950) verrast door de burgemeester van Huizen met een koninklijke onderscheiding. Bart van Lier bereikte vorige maand de pensioengerechtigde leeftijd en speelt deze week zijn laatste noten als orkestlid in het Metropole Orkest. Dat was voor het orkest een mooi moment om hem voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding. Vanwege zijn internationale verdiensten als musicus en docent werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Lees verder ...

Vakantiemuzikanten actief in Zuid-West Drenthe

Woensdagavond 26 juli gaat het Drents Vakantie Orkest 2017 van start. Meer dan 70 amateurblaasmuzikanten verzamelen zich in de achterzaal van Café Brinkzicht (Cafe Hees) in Ruinen voor de eerste repetitie van dit projectorkest tijdens de zomervakantie. Het Drents Vakantie Orkest is een initiatief van Stichting Betoeterd uit Beilen en geeft individuele amateurmuzikanten van alle leeftijden de kans elkaar in de zomer te ontmoeten en om samen nieuwe en bestaande muziek voor harmonie/fanfare te spelen onder leiding van professionele dirigenten. Het Drents Vakantie Orkest komt bij elkaar in de periode dat muziekverenigingen zomerstop hebben. “We merken ook dit jaar weer dat er veel amateurmuzikanten zijn die hun hobby niet kunnen missen in de zomervakantie”, vertelt Petra Mones, één van de oprichters van Stichting Betoeterd. Deelnemers komen niet alleen uit Drenthe, maar ook uit Friesland, Groningen en Overijssel.

Lees verder ...

16 orkesten tijdens Zomerfestival in Doezum

16 orkesten tijdens Zomerfestival in Doezum

Op zaterdag 24 juni vond in Doezum voor de 8e keer het Zomerfestival plaats. Met opnieuw een aanzienlijk deelnemersveld van 16 orkesten is het Zomerfestival van de Doezumers niet meer weg te denken in het rijtje gerenommeerde festivals zoals Het Gouden Spikerfestival en Survento. Omdat dit jaar het Wereld Muziek Concours plaatsvindt in Kerkrade bood de organisatie WMC deelnemers de mogelijkheid aan om voor een juryteam het WMC programma uit te voeren. Vier deelnemers maakten hier gebruik van en konden met een gedetailleerd juryrapport de laatste weken van de voorbereiding in gaan. De overige 12 deelnemers speelden het Festival programma waarbij minimaal een mars, een koraal, een groot werk en een licht concertwerk gespeeld dienden te worden.

Lees verder ...

Eerste prijs met lof voor Beatrix Doezum

Op zaterdag 1 juli 8:30 vertrok CMV Beatrix uit Doezum richting Duitsland om deel te nemen aan het internationale muziekfestival op de Rasteder Musiktage. Voor de Doezumers was het de 4e keer dat zij deelnamen aan dit festival, de laatste keer was in 2007. Het mooie aan dit festival is dat zowel showorkesten als fanfare- en brassbands kunnen deelnemen. De showorkesten spelen in een nabij het centrum gelegen park. Bij goed weer wordt dit park massaal bezocht om naast het beluisteren van de deelnemers te genieten van wat Duitse gezelligheid met een biertje en wat eten onder handbereik. Gelukkig was het weer zaterdagmiddag perfect zodat het een bijzondere gezellige afsluiting van het seizoen was.
Beatrix Doezum speelde in Rastede het werk waarmee zij in mei dit jaar nationaal kampioen werden: Symphonic Variatons. Daarnaast is afgelopen maanden het werk Lake of the Moon ingestudeerd. Beide uitvoeringen werden zeer ontspannen en overtuigend gespeeld voor publiek en jury in de goed bezette sporthal. Met een score van maar liefst 91.66 punten mochten de muzikanten hun prijs ophalen: een Gold medaille mit Ausze!! Oftewel een eerste prijs met lof!

Lees verder ...

Paul Nijs slaagt cum laude na openbaar D-examen slagwerk

Paul Nijs slaagt cum laude na openbaar D-examen slagwerk

Op 28 juni vond het Final Percussion Concert van de Weerter slagwerker Paul Nijs plaats in de concertzaal van het RICK Weert. Hierin legde hij zijn openbaar D-examen af. Hij presenteerde een gevarieerd programma van afwisselend hoogstaande tot lichtere slagwerkmuziek. Alle kanten van het hedendaagse slagwerk werden belicht: van een grandioze marimbasolo tot een intiem vibrafoonwerk en van snelle trucjes op snare drum tot een schreeuwende paukensolo.

Lees verder ...

Geweldig Kersenfeest met Vrienden van Sebastianus!

Geweldig Kersenfeest met Vrienden van Sebastianus!

“Geweldig, kippenvel, waar Gendt groot in kan zijn en wat een hoop werk heeft Sint Sebastianus verzet” waren de woorden die afgelopen Kersenfeest in Gendt veelal te horen waren op straten, pleinen en in de grootste kroeg van Lingewaard. Sint Sebastianus heeft vol trots het Kersenfeest 2017 mogen organiseren. Het thema van dit Kersenfeest was “Vrienden van Sebastianus Live” afgekort als #VVSL17.Als Sint Sebastianus zijn wij er altijd al geweest voor de gehele gemeenschap en wij doen daarom ook graag leuke activiteiten met de gemeenschap samen. Net als vrienden.

Lees verder ...