Concert 'Italiaanse meesters' op 19 november in Musis Sacrum Arnhem

Philharmonie Gelre viert dit jaar haar 90-jarig jubileum en duikt in de erfenis van de grote Italiaanse meesters. Het concert is op 19 november om 15.00 uur in Musis Sacrum te Arnhem. De grote Italiaanse componisten zijn beroemd om hun passionele opera's, bruisende ouvertures, meeslepende filmmuziek en indrukwekkende balletten. Ottorino Respighi componeerde in 1931 het spectaculaire ballet Belkis, Regina di Saba, over de reis die Belkis, de koningin van Seba, onderneemt naar de Bijbelse koning Salomo. Het ballet ging in 1932 in première en was een geweldig succes, maar ook zo groots dat het sindsdien nooit meer is uitgevoerd. De suite van het ballet die Respighi in 1934 samenstelde echter wel en is al meer dan 80 jaar zeer geliefd. Kunstenares Wilma Veen laat zich tijdens de uitvoering van het werk inspireren om ter plekke, in de zaal, een kunstwerk te schilderen.

Lees verder ...

Nieuwe slagwerkgroep in Friesland

Op woensdagavond 22 november is een introductieavond voor de nieuw op te richten slagwerkgroep, die voorlopig de werknaam BaM.percussion heeft. De repetities zijn wekelijks op woensdagavond van 20:00- 21:30 in Joure en starten 10 januari 2018.
De docent die de groep gaat leiden is Reinaldo Gaia.

Lees verder ...

Hollandse Avond – De Broederband

Op 18 november wordt de ene Hollandse traditie – de intocht van Sinterklaas – vervolgd door een ander Hollands feestje: de Hollandse Avond van muziekvereniging De Broederband! Met heerlijke meezingers, gevoelige ballads en andere bekende Nederlandse hits wordt het verenigingsgebouw De Notenkraker aan de 3e Ebbingestraat 49 omgetoverd tot een kruising van Ziggo Dome en bruine kroeg. Het harmonieorkest speelt muziek van André Hazes, Marco Borsato, Jan Smit, Nick & Simon, Frank Boeijen en vele anderen.

Lees verder ...

Op de koffie met koper en trom bij Oranje

Mooie blaasmuziek staat centraal tijdens het Koffieconcert dat de fanfare van c.m.v. Oranje Minnertsga organiseert op zondag 12 november, om 16.00 uur in de foyer van mfa De Doarpsfinne in Minnertsga. Zo komt Jong Oranje onder leiding van Hilda Zeldenrust-Wiersma in actie met een superstrak en hip programma en spelen de jeugdleden ook mee met ‘het grote korps’. Natuurlijk laat ook de fanfare onder leiding van Bienze IJlstra van zich horen met een divers programma waarbij alle kleuren van het orkest voorbij komen.

Lees verder ...

Bakker Cyrille Dieteren wint Maestro 2017

Bakker Cyrille Dieteren wint Maestro 2017

Zaterdag 4 november streden 5 bekende Maasbrachtenaren om de titel Maestro 2017. Het 30-jarig bestaan van het jeugdorkest van Koninklijk Erkende Harmonie Sint Cecilia werd gevierd met een bijzonder concert naar voorbeeld van het bekende Nederlandse tv programma Maestro. In een prachtig versierde zaal genoten de ruim 250 aanwezigen van een geweldige avond. Het jeugdige orkest opende de avond met 2 stukken o.l.v. hun eigen dirigent Ruud van Cruchten.

Lees verder ...

Excelsior Woerden wint in Schiedam

Drumband Excelsior Woerden heeft het Marching & Music Contest en Showconcours in Schiedam gewonnen. De tambour-maîtreprijs was voor Youri Brussaard van de Jeugd Rijnmondband uit Schiedam.

Lees verder ...

Wilhelmina Delfzijl wint slagwerkconcours in Drachten

Wilhelmina Delfzijl wint slagwerkconcours in Drachten

Het slagwerkensemble van muziekvereniging Wilhelmina uit Delfzijl heeft in De Lawei in Drachten de concertslagwerkwedstrijd van de noordelijke muziekbonden op zijn naam geschreven. Dirigent Theo van Kruistum leidde de groep met muziek van Menno Bosgra in de eerste divisie naar 92,67 punten, goed voor een eerste prijs met onderscheiding. In de tweede divisie behaalde David Oosterwolde met 82 punten een eerste prijs. Dynamic Euphonia uit Nijeveen scoorde in de derde divisie met 87 punten eveneens een eerste prijs.

Lees verder ...

Jubal Varsseveld topscorer op ONHK

Jubal Varsseveld topscorer op ONHK

Christelijke muziekvereniging Jubal (B-korps) heeft in Drachten de hoogste score behaald tijdens de tweede editie van de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen (ONHK). Dirigent Gerjo Seesink leidde het orkest in de vierde divisie naar 88 punten. In de tweede divisie ging de zege met 87,17 punten naar Advendo uit Franeker. Wilhemina Bedum zegevierde met 86,33 punten in de vijfde divisie.

Lees verder ...

Passie voor Muziek met Jubal Dordrecht

Passie voor Muziek met Jubal Dordrecht

Dordrecht - Zondag 5 november vindt in de grote zaal van Schouwburg Kunstmin de tweede editie plaats van de concertreeks Passie voor Muziek, een nieuw initiatief waarin orkesten en koren uit de Drechtsteden gezamenlijk een gevarieerde concertmiddag verzorgen. Jubal drum & bugle corps gaat in deze ronde de samenwerking aan met de Dordtse koren La Luna, Happy Voice en Albert S(w)ings en zorgen gezamenlijk voor een gevarieerd twee uur durend muzikaal programma. Naast ieders eigen concertdeel zullen door de koren ook stukken gezamenlijk uitgevoerd worden.

Lees verder ...

Wethouder Harjan Bruining tweede kandidaat Feanster Maestro

Wethouder Harjan Bruining tweede kandidaat Feanster Maestro

Wethouder Harjan Bruining van Achtkarspelen is de tweede kandidaat voor Feanster Maestro. De wethouder die zich naast wegen, groenvoorziening, onderwijs en gezondheidszorg inzet voor cultuur neemt het vrijdagavond 24 november op tegen vier andere kandidaten. Waaronder Arjan Numan, voorzitter van volleybalclub Surhuisterveen. Het is de derde keer dat Feanster Maestro wordt georganiseerd. Voorgaande jaren bleek het evenement met brassband Blaast de Bazuin een groot succes. Ook nu zijn op voorhand de reacties al uitermate enthousiast.

Lees verder ...