Gratis kinderworkshops en slotconcert 27 januari Smilde

Gratis kinderworkshops en slotconcert 27 januari Smilde

Op 27 januari is componist-dirigent Jacob de Haan gastdirigent van de muzikanten van het Fellowship play-in orkest, die zich die dag verzamelen in De Rank Smilde, thuisbasis van muziekvereniging Oranje Nassau. Het play-in orkest wordt gevormd door plm. 50 amateurmuzikanten van alle leeftijden uit harmonieorkesten, fanfares en brassbands uit de regio. Zij studeren in één dag vijf composities in, van de hand van én onder leiding van Jacob de Haan, één van de meest bekende Nederlandse componisten van blaasmuziek.

Lees verder ...

Concoursseizoen begint op 27 januari

Concoursseizoen begint op 27 januari

Vanaf 13 januari gaan ze samen aan de bak, alle 150 leerlingen die deelnemen aan het Artamuse Solistenconcours 2018. Elke deelnemer krijgt pianobegeleiding, repeteren is nodig om straks te kunnen shinen voor de jury. Vanaf de eerste voorronde op 27 januari tot en met de finale op 3 februari om 19.00 uur in Sittard is er veel aandacht en begeleiding voor de jonge musici die meedingen naar een van de winnaarstitels.De winnaars van het Artamuse Solistenconcours zijn muzikanten om in de gaten te houden. Vaak is het winnen van dit concours een voorbode van nog meer titels en prijzen die gepakt gaan worden gedurende het jaar. Het Artamuse Solistenconcours is een vroege en veelbelovende aftrap van het Limburgse concoursseizoen.

Lees verder ...

Nieuwjaarsconcert in Kethel

Traditiegetrouw opent het harmonieorkest van CMV Harpe Davids haar muzikaler jaar met een nieuwjaarsconcert.
In de dorpskerk Kethel speelt Harpe Davids een licht klassiek programma. Naast bekende stukken als de Annen-polka en Radetzkymars van Johann Strauss en Ouverture Wiener Frauen van Franz Léhar speelt het orkest ook muziek speciaal geschreven voor harmonieorkest. Zo speelt het orkest Free World Fantasy waarin de Nederlandse componist Jacob de Haan droomt van wereld zonder oorlog.

Lees verder ...

Saxofoonorkest Karl Veen naar Canterbury voor dubbelconcert

Saxofoonorkest Karl Veen naar Canterbury voor dubbelconcert

Op uitnodiging van het Caritas Chamber Choir reist het 15-koppige Saxofoonorkest van Karl Veen vrijdag 2 februari af naar Noord-Engeland. Het Caritas Chamber Choir is een vooraanstaand gemengd koor van 25 koorzangers en werd opgericht in 2011. Het koor brengt gevarieerd klassiek repertoire op hoog niveau, o.l.v. oprichter en dirigent Benedict Preece en zingt regelmatig op in de Canterbury Cathedral.

Lees verder ...

Blaast de Bazuin speelt Wilhelmus bij NK Veldrijden

Blaast de Bazuin speelt Wilhelmus bij  NK Veldrijden

Brassband Blaast de Bazuin speelt volgende week zaterdag en zondag - 13 en 14 januari - het Wilhelmus bij de ceremonies protocollaire op het NK veldrijden in Surhuisterveen. De Feanster brassband zal bij elke huldiging present zijn.

Lees verder ...

Het Oisterwijks Orkest naar Den Boogaard

Op 12 januari 2018 is het podium van den Boogaard voor Het Oisterwijks Orkest (HOO). Onder de titel ‘Fout en Nieuw’ presenteert het orkest in samenwerking met DJ Sander een programma met disco, de muziekstroming uit de jaren ‘60-‘70.
Een bijzondere start van het nieuwe jaar voor deze muziekvereniging om zich met dit programma juist op een plaats te presenteren waar de disco destijds hoogtij vierde: Den Boogaard in Moergestel!

Lees verder ...

Harmonie Katwijk luidt 2018 muzikaal in

Harmonie Katwijk luidt 2018 muzikaal in

Het Nieuwjaarsconcert van de Harmonie Katwijk is inmiddels een goede jaarlijkse traditie en net zo onlosmakelijk verbonden met nieuwjaarsdag als schansspringen en de Weense wals. Ook dit jaar belooft het op vrijdag 12 januari in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn weer een verrassend muzikaal feest te worden met fantastische solisten.

Lees verder ...

Nieuwjaarsconcert Egerländer Oldehovekapel

Nieuwjaarsconcert Egerländer Oldehovekapel

Zondagmiddag 14 januari houdt de Egerländer Oldehovekapel haar Nieuwjaarsconcert in Dorpshuis Yn ‘e Mande te Tytsjerk. Aanvang 15.00 uur. Dit Nieuwjaarsconcert met Böhmische en Egerländer muziek heeft z'n eigen specifieke sprankelende sfeer. Walsen en polka's, zowel instrumentaal als met zang, vormen het gevarieerde programma. Voor de liefhebbers van blaaskapellenmuziek een prachtige gelegenheid om het jaar 2018 muzikaal te onthalen en een feestelijke sfeervolle middag te beleven in Dorpshuis Yn ‘e Mande te Tytsjerk.

Lees verder ...

Harmonievereniging Nut & Uitspanning herdenkt watersnood

Harmonievereniging Nut & Uitspanning uit Zonnemaire heeft componist Leon Vliex een compositie laten maken ter nagedachtenis aan de watersnoodramp van 1953. Het stuk met de naam Forces of the Sea wordt zaterdag 3 februari 2018 om 15.00 uur uitgevoerd in een tent bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, als afronding van de driedaagse herdenking van het museum, die start op 1 februari.

Lees verder ...

Clarinets Unlimited speelt in de Magnuskerk in Anloo

Clarinets Unlimited speelt in de Magnuskerk in Anloo

Op zondagmiddag 14 januari staat het eerstvolgende concert van Clarinets Unlimited gepland. Als locatie is de oudste kerk van Drenthe gekozen: de Magnuskerk in Anloo. Clarinets Unlimited geeft dan op geheel eigen wijze een nieuwjaarsconcert. Het thema is Oud en Nieuw, met werken uit een ver verleden èn met muziek van deze tijd. Dichteres Ria Westerhuis zal daarbij voordragen uit eigen werk.

Lees verder ...