KNMO-leden actief op speeldag FASO

KNMO-leden actief op speeldag FASO

De Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten (FASO) houdt zaterdag 2 september in Het Danscentrum aan de Berlicumseweg in Rosmalen de FASO Speeldag. Onder leiding van Ruud van Eeten worden door leden van de FASO-lidorkesten werken ingestudeerd die om 16.00 uur tijdens een openbaar concert worden uitgevoerd. Ook enkele leden van KNMO-orkesten hebben zich ingeschreven voor deze dag.

Lees verder ...

CMV Harmonie Leek bestaat 80 jaar

CMV Harmonie Leek bestaat 80 jaar

CMV Harmonie Leek bestaat 80 jaar en dat wordt gevierd met een groots concert op zaterdag 7 oktober in de Rodenburghal. En bij een jubileumconcert hoort natuurlijk extra spektakel! Het bekende TV format Maestro vormt de basis voor een bruisend programmaonderdeel. Het A-orkest van de Harmonie staat deze avond beurtelings onder leiding van (ex)-politicus Paul Tameling, huisarts Gerhard Geerts en dominee Henk Bondt.

Lees verder ...

Erik Kluin vertrekt als dirigent bij Kunst naar Kracht

Na 7 jaar dirigentschap stopt Erik Kluin met ingang van januari 2018 bij brassband Kunst naar Kracht uit De Goorn.Het bestuur en de leden kijken terug op een mooie periode met een fijne samenwerking. Voorzitter Arjan Lindeboom: “Het vertrek van een dirigent is altijd weer een moeilijke fase voor de vereniging, maar biedt ook weer nieuwe kansen. Eéns in de zoveel jaar een frisse wind kan ook goed zijn voor een band”.

Lees verder ...

CLOSE CALL - Muziekvoorstelling voor bigband en 150 smartphones

Op 10 september, de slotdag van de Gaudeamus Muziekweek, vindt de wereldpremière plaats van CLOSE CALL, een interactief concert voor bigband en smartphones. Het hele publiek installeert de bijbehorende app CLOSE CALL LIVE, maakt van zijn telefoon een nieuw muziekinstrument en speelt mee met een tienkoppige bigband met drie drummers. Maar pas op! Bespeel jij je telefoon - of bespeelt je telefoon jou?

Lees verder ...

Open Dag Advendo Korpsen Sneek

Open Dag Advendo Korpsen Sneek

Op zaterdag 2 september vanaf 09.30 uur staan de deuren van het Advendo gebouw aan de Korte Vreugde in Sneek wagenwijd open voor iedereen die wat meer wil weten of leren over de Advendo Korpsen Sneek. Tijdens deze Open Dag is een speciaal programma samengesteld om de jeugd en hun ouders uit Sneek & omstreken te laten zien hoe stoer en leuk het leven van een muzikant/danser(es) kan zijn bij de Advendo Korpsen in Sneek.

Lees verder ...

MegaConcert, nieuwe stijl

Het MegaConcert is een muzikaal onderdeel van de feestweek in Gramsbergen. Ook dit jaar zal het MegaConcert plaatsvinden, op zaterdag 26 augustus om 20.00 uur, in de sporthal van Gramsbergen. Voorafgaand van het concert zal er een repetitie plaatsvinden van 17.30 uur tot 19.30 uur.

Lees verder ...

Drents Vakantie Orkest laat nieuw repertoire horen

Drents Vakantie Orkest laat nieuw repertoire horen

Op woensdag 30 augustus geven de 84 muzikanten en 2 dirigenten van het Drents Vakantie Orkest 2017 een concert in Schouwburg Ogterop in Meppel. Met dit Slotconcert sluiten zij een muzikale zomervakantie in Drenthe af. Tijdens deze derde editie van dit zomerse projectorkest van St. Betoeterd (uit Beilen) repeteren de muzikanten o.a. op zes nieuwe composities voor harmonie en fanfare van de hand van componist Thom Zigterman (Akkrum). Zigterman maakt tevens deel uit van het dirigententeam van dit jaar, die hij vormt samen met de vrouwelijke dirigent Nikki Kleijsen (Weerselo).

Lees verder ...

MAANDAG 7 AUGUSTUS: DEADLINE KLANKWIJZER

MAANDAG 7 AUGUSTUS: DEADLINE KLANKWIJZER

Het team van Klankwijzer is al weer volop bezig met de nieuwe uitgave. Aankondigingen van activiteiten tussen 8 september en 22 oktober worden uiterlijk MAANDAG 7 AUGUSTUS bij de redactie verwacht. Deze deadline geldt voor korte aankondigingen van concerten, evenementen, workshops, clinics, concoursen, themadagen en andere (openbare) activiteiten. Voor tips over bijzondere activiteiten die meer redactionele aandacht verdienen, graag in een zo vroeg mogelijk stadium een afspraak maken met de redactie.

Lees verder ...

WMC-titels voor Pasveer, Takostu en Floraband

WMC-titels voor Pasveer, Takostu en Floraband

Pasveerkorps Leeuwarden heeft tijdens het WMC in Kerkrade de wereldtitel in de World Division Show veroverd. Op de Marsparade ging de zege naar Showband Takostu uit Stiens. Flora Band uit Rijnsburg was de beste op het onderdeel Mars. In de First Division won de drumband van de Koninklijke Harmonie van Gronsveld de titel tijdens de marswedstrijd, Jong Advendo
Sneek Gronsveld Sneek op de onderdelen marsparade en show.

Lees verder ...

Wolder en Grootegast zegevieren op WMC

Wolder en Grootegast zegevieren op WMC

Twee Nederlandse orkesten hebben de afgelopen weken tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade de wereldtitel in hun divisie behaald. Harmonie Sint Petrus en Paulus uit Wolder-Maastricht heeft in Kerkrade beslag gelegd op de WMC-titel bij de harmonieën in de concertdivisie. Bij de fanfares in de eerste divisie zegevierde de christelijke muziekvereniging Oranje uit Grootegast.

Lees verder ...