Deadline voor volgende Klankwijzer

Op 5 september verschijnt de volgende uitgave van Klankwijzer. Aankondigingen van activiteiten tussen 8 september en 22 oktober worden uiterlijk MAANDAG 7 AUGUSTUS bij de redactie verwacht. Deze deadline geldt voor korte aankondigingen van concerten, evenementen, workshops, clinics, concoursen, themadagen en andere (openbare) activiteiten. Voor tips over bijzondere activiteiten die meer redactionele aandacht verdienen, graag in een zo vroeg mogelijk stadium een afspraak maken met de redactie.

Lees verder ...

ZOMERSPECIAL KLANKWIJZER OP INTERNET

ZOMERSPECIAL KLANKWIJZER OP INTERNET

De zomerspecial van muziekmagazine Klankwijzer staat online. In deze extra dikke uitgave leest u alles over het 18e Wereld Muziek Concours (WMC) dat deze week in Kerkrade losbarst. Met gedetailleerde overzichten van de Nederlandse inbreng, wie komen er wel en wie niet naar Kerkrade en een aangrijpend interview met de jonge Colombiaanse hoboïst Samuel Agustín Aguirre voor wie het WMC de deur opende om zijn droom na te jagen.

Lees verder ...

‘Sunny Sunday met de Budding Sound Big Band ’

‘Sunny Sunday met de Budding Sound Big Band ’

Voor liefhebbers van jazz en specifiek van BigBand, is theater De Boemel aan de Tilburgse Spoorzone 76, zondag 9 juli 2017, ‘the place to be’! In dit bijzonder theater brengt de Budding Sound Big Band o.l.v. Piet van Campenhout, vanaf 14.00 uur een spetterend repertoire. Een programma met arrangementen van grote namen, waaronder Gordon Goodwin, Cole Porter en Sammy Nestico. Een gevarieerd jazzprogramma met lazyjazz ballads, stevige funk en swinging jazz. Met de bijdragen van s(w)inging lady Jeske Paalvast staat de BSBB garant voor een heerlijk programma dat uitnodigt om van je stoel te komen. De toegang is gratis!

Lees verder ...

Winkel’s Harmonie geeft een sprookjesachtig concert!

Winkel’s Harmonie geeft een sprookjesachtig concert!

Winkel’s Harmonie geeft een sprookjesachtig concert, op een adembenemende locatie. Het orkest gaf al eerder succesvolle concerten in het Nederlands Kremlin, maar maakt voor dit concert optimaal gebruik van de sprookjesachtige uitstraling van de prachtige bouwwerken van Ger Leegwater. In het programma staat het sprookje van Doornroosje centraal. Het is haar verjaardag die avond! Er komen verschillende gasten, die ieder voor heel eigen sfeer zorgen. Laat u betoveren door Harry Potter en Perkamentus, of swing mee met Mogli van Jungle Book. Schrik niet van het spook van The Phantom of the Opera maar droom weg naar verre oorden met elfen en hobbits in The Lord of the Rings. Figurantengroep Ouderwetz zorgt er samen met het orkest voor dat deze verjaardag een unieke belevenis voor jong en oud wordt.

Lees verder ...

Picknick concert Wilhelmina op de Gelderse toren op 9 juli

Picknick concert Wilhelmina op de Gelderse toren op 9 juli

Met de Gelderse Toren en haar landerijen als achtergrond laat muziekvereniging Wilhelmina uit Spankeren horen dat het volop zomer is. De vereniging nodigt bezoekers uit om zondag 9 juli een picknickmand te vullen en in de tuin van de Gelderse Toren het picknickkleed uit slaan (of op de aanwezige stoelen te gaan zitten) en te genieten van de muziek en de prachtige Gelderse toren en de landerijen. Het Opleidingsorkest en het Fanfare-orkest onder leiding van dirigent Christian Ansink zorgen vanaf 13.00 uur voor zomerse muziek met bekende nummers en een aantal solisten.

Lees verder ...

Spetterend Dijkhuizen Concert op het Plein

Spetterend Dijkhuizen Concert op het Plein

Een bewolkte zondagmiddag op het Remigiusplein in Duiven was het decor voor de tweede editie van Dijkhuizen Concert op het Plein van Liemers Harmonie Duiven. Ondanks deze bewolking stroomden de terrassen van de Duivense horeca vol om de klanken en ritmes van Liemers Harmonie Duiven te beleven. Zowel slagwerkers als blazers lieten zich van hun beste kant zien. Ook de jeugdleden van het orkest en de slagwerkgroep mochten optreden.

Lees verder ...

Concerten Clarinet Choir Weert in Openluchtmuseum Eynderhoof

Concerten Clarinet Choir Weert in Openluchtmuseum Eynderhoof

Als afsluiting van het schooljaar 2016-2017 zal Clarinet Choir Weert (CCW) twee optredens verzorgen op zondag 9 juli in het Openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaat 1 in Nederweert-Eind. Er worden twee concerten gegeven: van 13.30-14.30 uur en van 15.30-16.30 uur. Verder zijn er deze dag demonstraties van diverse ambachten: de werkzaamheden van de smid, houtbewerkers, vlechters en de houtzagers zijn allemaal te bewonderen. Het entreekaartje voor het museum Eynderhoof (volwassenen: € 6,00 p.p.; kinderen: € 2,50 p.p.) geeft eveneens toegang tot zowel de concerten als de demonstraties. Het museum is van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

Lees verder ...

AMIGO Leiden maakt zich op voor WMC

AMIGO Leiden maakt zich op voor WMC

Op 29 juli zal Show- & Marchingband AMIGO Leiden afreizen naar het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours in Kerkrade om deel te nemen aan de marswedstrijden in de World Division.Het orkest van een kleine zestig muzikanten zal in haar divisie de strijd aangaan met ruim vijftig waardige tegenstanders uit diverse landen. Dat de Leidenaren goede kans maken op een mooie klassering blijkt wel uit de eerste deelname in 2013 waar als debutant direct een 7e plek werd veroverd op de wereld ranglijst. Het orkest nam een gouden medaille met lof van de jury én de dagprijs mee terug naar Leiden.

Lees verder ...

Eindvoorstelling Ranonkel Muziekgroep

Eindvoorstelling Ranonkel Muziekgroep

Al geruime tijd stond de eindvoorstelling van de Ranonkel Muziekgroep gepland op donderdag 22 juni. Een keer in de middag voor alle leerlingen van de basisschool en in de avond voor alle ouders en belangstellenden. Echter was er dermate hitte voorspeld, en dan optreden in een ruimte die niet te koelen is leek de school onverantwoord. Met die reden was het optreden verzet naar de volgende ochtend om 8.45 uur op het buitenpodium. En wat was dat fijn! Het weer was lekker, veel ouders bleven hangen en alle kinderen zaten natuurlijk vooraan om te kijken en te luisteren naar deze jonge muzikanten. Zelf voorbijgangers stopten om te blijven luisteren.

Lees verder ...

Camiel Lemmens wint Limburgse finale

Maar liefst 58 solisten uit verschillende divisies namen op zondag 25 juni jl. in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel deel aan de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). De deelnemers, die via voorrondes waren geselecteerd, streden om de wisseltrofee, de mogelijkheid om een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht en een solistisch optreden tijdens de LBM Concertconcoursen en met het Limburgs Jeugdorkest.

Lees verder ...