Cadenza houdt stand

Cadenza houdt stand

Slagwerkensemble Cadenza uit Twello heeft in Kerkrade de WMC-titel bij de slagwerkensembles in de Championship Division gewonnen. Het ensemble van dirigent Robbert Houtkamp stond als sinds de eerste wedstrijddag met 97,16 punten aan kop. Op de laatste dag kwam het slagwerkensemble van Detfynske Slagtøjacademie uit het Deense Svendborg nog dichtbij. Maar Twello hield stand. In de First Division ging de zege naar Sint Caecilia Doornenburg.

Lees verder ...

Mars- en Showwedstrijden in Eckelrade

Mars- en Showwedstrijden in Eckelrade

Dat harmonie Diligentia een prominente rol speelt in onze kleine gemeenschap Eckelrade moge u duidelijk zijn. Onze vereniging geeft concerten, maakt rondgangen door het dorp en organiseert diverse evenementen zoals de reünie in 2015. Maar wist u ook dat harmonie Diligentia ieder jaar deelneemt aan de Mars- en Showwedstrijden van de Federatiebond Limburg-Zuid-West?
En wist u al dat dit jaar dit groots evenement plaats vindt in Eckelrade?

Lees verder ...

Samuel Agustín Aguirre ontvangt André Rieu Talent Award

Samuel Agustín Aguirre ontvangt André Rieu Talent Award

Orkestleider en WMC-beschermheer André Rieu reikte op maandag 24 juli de naar hem vernoemde Talent Award uit aan Samuel Agustín Aguirre (1993). De uit Colombia afkomstige muzikant ontving de WMC André Rieu Talent Award vanwege zijn verdiensten als hoboïst en dirigent van het jeugdorkest bij de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden. De uitreiking vond plaats in de aanwezigheid van Samuels vader, die speciaal voor deze gelegenheid overvloog uit Colombia.

Lees verder ...

Jong Advendo verrast met passie en muzikaliteit

Jong Advendo verrast met passie en muzikaliteit

Zondag 23 j.l. heeft Jong Advendo tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) geschiedenis geschreven. In de First Division van het WMC heeft het opleidingskorps van Advendo zowel op het onderdeel show als op de Marsparade een 1e prijs met onderscheiding weten te behalen. Met een score van 91,67 op de Marsparade en 92,75 punten op de show staat dit jeugdkorps met nog één weekend te gaan aan de leiding op beide bovengenoemde onderdelen. Dit is in de verenigingsgeschiedenis van de Advendo Korpsen de tot op heden hoogst behaald score van Jong Advendo op een WMC.

Lees verder ...

Cadenza ook na tweede weekend nog aan de leiding

Cadenza ook na tweede weekend nog aan de leiding

Slagwerkgroep Cadenza uit Twello leidt ook na de tweede dag nog steeds het klassement bij de slagwerkgroepen tijdens het WMC. De slagwerkers van Elspeets Fanfare Korps kwamen met 95,90 punten dichtbij. Cadenza scoorde vorige week 97,16 punten.

Lees verder ...

Fietsend Crescendo dagwinnaar op WMC

Fietsend Crescendo dagwinnaar op WMC

Tijdens het derde weekend van de Mars- en Showwedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion is Bicycle Showband Crescendo uit Opende als winnaar uit de bus gekomen. De band behaalde op het onderdeel Marching Parade in de World Division 90,18 punten. Op het onderdeel Show kwamen de Friezen met 79,42 punten niet verder dan een zilveren medaille.

Lees verder ...

CityProms 2017: Een groot succes!

We hebben dit jaar weer volop genoten van een fantastisch festival, het werd de best bezochte editie tot nu toe! Dit jaar vond het festival voor het eerst plaats vanaf het Wilhelminaplein. Deze nieuwe locatie is ons zeer goed bevallen. Het is ruimer, sfeervoller en centraler gelegen. Hierdoor kwam het echte CityProms-gevoel dit jaar dan nog beter tot zijn recht!

Lees verder ...

Geslaagd jeugdconcert C.M.V. Oranje

Geslaagd jeugdconcert C.M.V. Oranje

Alle jeugdleden van C.M.V. Oranje hebben afgelopen zaterdag opgetreden tijdens het jeugdconcert dat georganiseerd werd in sporthal de Middelzee. Het concert werd georganiseerd als afsluiting van de orkestlessen die de nieuwe leerlingen gevolgd hebben.Eerder dit jaar zijn slagwerkdocent Martijn Oostra en koperblaasdocent Harm Bosma langs de basisscholen in Bolsward geweest. Ze hebben toen lessen verzorgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. Meerdere kinderen hebben zich opgegeven voor een reeks van tien orkestlessen.

Lees verder ...

AMIGO Leiden maakt programma voor WMC bekend

AMIGO Leiden maakt programma voor WMC bekend

Na maanden van stilzwijgen kon AMIGO Leiden eindelijk haar programma voor het Wereld Muziek Concours te Kerkrade bekendmaken. Tijdens de TRY-OUT op 12 juli jongstleden presenteerde de Show- & Marchingband 'Mount Vesuvius', een inspirerende compositie van Dennis Hazenoot (www.dennishazenoot.nl) en 'Fiësta Taurina' een door Dennis Hazenoot gearrangeerd werk van de Spaanse componist José de la Vega Sánchez welke origineel is geschreven voor een harmonieorkest.

Lees verder ...

Cadenza stelt zich kandidaat voor WMC-titel

Cadenza stelt zich kandidaat voor WMC-titel

Slagwerkensemble Cadenza Twello heeft zich op de eerste dag van de concertwedstrijden voor slagwerkensembles kandidaat gesteld voor de WMC-titel. Onder leiding van dirigent Robbert Houtkamp zette het ensemble in de hoogste divisie 97,16 punten op het scorebord.

Lees verder ...