Bekendmaking juryleden en te winnen prijzen DOBC

Bekendmaking juryleden en te winnen prijzen DOBC

Aanstaande zaterdag barst de strijd los tijdens de derde editie van de Dutch Open Brass Band Championships. Met zeven bands in de Kampioensdivisie en vier bands in de tweede divisie kijkt de organisatie uit naar een geweldig kampioenschap.
Jan Van der Roost en Danny Oosterman zullen het kampioenschap jureren. De kampioenen ontvangen een trofee en mogen deelnemen aan de Yamaha Band Clinic, die zal worden gehouden op 8 en 9 december 2018 in het Vorstelijk Complex Utrecht.

Lees verder ...

Utrecht in het teken van de Gaudeamus Muziekweek

Utrecht in het teken van de Gaudeamus Muziekweek

Muziekfestival wars van genres, labels of hokjes biedt nieuwe luisterervaringen door unieke combinaties van muziek, elektronica, video, theater en performance.

Van 5 tot 9 september 2018 gaat Gaudeamus dwars door genres heen met een festivalprogramma vol nieuwe luisterervaringen voor muziekliefhebbers van nu. De jaarlijkse Gaudeamus Muziekweek vindt plaats in Utrecht en is uniek in de wereld. Het festival presenteert de vitaliteit en diversiteit van de nieuwste generatie componisten die zich bij uitstek laten beïnvloeden door ontwikkelingen buiten de klassieke muziek. Gaudeamus scout talent tot ver buiten de landsgrenzen, muziekpioniers die zich onderscheiden door een frisse eigen kijk op hedendaagse muziek. Met als resultaat een festival volledig gewijd aan de nieuwste muziek in al haar verschijningsvormen.

Lees verder ...

Opnames en livestream tijdens Dutch Open Brass Band Championships

Opnames en livestream tijdens Dutch Open Brass Band Championships

De organisatie is ontzettend trots te kunnen melden dat tijdens de derde editie van Dutch Open Brass Band Championships (DOBC) video opnames gemaakt worden door Mirasound. Brasspass.tv zal de beelden uitzenden via live streaming. Daarnaast zal ook CU Brass verslaggeving doen. Op deze manier is de Dutch Open Brass Band Championships vanuit binnen- en buitenland te volgen! Een enorme opsteker voor de Dutch Open. Dit past geheel bij het internationale karakter van het kampioenschap.

Lees verder ...

Drents Vakantie Orkest zoekt nog méér betoeterde muzikanten!

Drents Vakantie Orkest zoekt nog méér betoeterde muzikanten!

Stichting Betoeterd organiseert in de zomervakantie voor de vierde achtereenvolgende keer het Drents Vakantie Orkest. Het is een projectorkest van enthousiaste blaas- en slagwerkmuzikanten dat zich voorbereidt op een tournee van klapstoeltjesconcerten in Dwingeloo, Steenwijk en Smilde. Op dit moment staat de teller van de aanmeldingen op 45. Er is plaats voor nóg meer “betoeterde” muzikanten, met name trompettisten, slagwerkers, bassisten, bugel- en eufoniumspelers.

Lees verder ...

Brassband Heman wint 4e divisie op Schiermonnikoog.

Zaterdag 2 juni heeft Brassband Heman met succes meegedaan aan het Festival Schiermonnikoog voor Korpsen en Koren. De band speelde Beecher Variatons van Stephan Bulla en kwam uit in de 4e divisie. Brassband Heman is overtuigend winnaar geworden van de 14 orkesten in zijn divisie met 90 punten. Een prachtig resultaat.

Lees verder ...

Concert muziekvereniging Winnubst en Amsterdam Staff Songsters

Concert muziekvereniging Winnubst en Amsterdam Staff Songsters

Op zaterdag 9 juni geven het harmonieorkest van Winnubst en de Amsterdam Staff Songsters van het Leger des Heils een gezamenlijk optreden in de Vredeskerk in Den Helder. De Amsterdam Staff Songsters is het nationale koor van het Leger des Heils, samengesteld uit heilssoldaten uit heel Nederland. Eén keer per maand trekt het koor een weekend het land in om naast concerten en diensten ook optredens te verzorgen in tehuizen, opvangcentra, gevangenissen etc. Het repertoire is zeer afwisselend van moderne gospel tot klassieke koormuziek, maar met de altijd terugkerende boodschap dat God ieder mens liefheeft en dat wie in Hem gelooft het eeuwige leven ontvangt!

Lees verder ...

David Thornton komt naar het Jeugdorkestenfestival!

David Thornton komt naar het Jeugdorkestenfestival!

Over precies een maand wordt voor de 48e keer het Jeugdorkestenfestival georganiseerd. Na het grote succes van vorig jaar, waarbij het Jeugdorkestenfestival samenwerkte met CityProms Leeuwarden, zijn we verheugd te kunnen melden deze samenwerking door te zetten.Het Jeugdorkestenfestival wordt dit jaar een bijzondere editie. In het kader van Culturele Hoofdstad van Europa 2018 (LF18) is besloten het festival een internationaal tintje te geven.

Lees verder ...

Jaap Rensen onthult logo muzikaal eerbetoon aan zijn vrouw Aleid

In het stadstheater in het Rensenpark in Emmen heeft Euterpe haar plannen bekend gemaakt voor haar volgende grote project. Het gaat heten, ZOO MOOI, en is een ode aan Aleid Rensen en het Noorder Dierenpark. Niet voor niets was de locatie in het Rensenpark gekozen, want hier zullen de concerten ook plaatsvinden.

Lees verder ...

MV St. Hubertus presenteert: The Voice of Hegga: The Battles!

MV St. Hubertus presenteert: The Voice of Hegga: The Battles!

Bij het jaarlijkse Talentenspektakel van Muziekvereniging St. Hubertus, waar leerlingen de kans krijgen om op podium te laten horen wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd, wordt dit jaar flink uitgepakt. Dit jaar wordt het thema: The Voice of Hegga: The Battles.

Lees verder ...

Show- en Drumfanfare Oranje ‘Vereniging van het Jaar’

Dit jaar vindt voor het eerst de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. In 71% van alle Nederlandse gemeenten deden verenigingen mee aan de verkiezing. Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden is winnaar in de gemeente Kampen en winnaar van de provincie Overijssel op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste gemiddelde waardering. Het ingezonden verhaal van Oranje en van de andere winnende verenigingen is terug te lezen op www.verenigingvanhetjaar.nl.

Lees verder ...