Kom naar het feestelijke Nieuwjaarsconcert van Honsels Harmonie

In onze regio is het Nieuwjaarsconcert van Honsels Harmonie een bekend feestelijk moment waar vele muziekliefhebbers op af komen. Ook dit jaar verzorgt Honsels Harmonie op zaterdagavond 6 januari een bijzonder Nieuwjaarconcert in de Regenboogkerk.

Lees verder ...

MAANDAG 8 JANUARI: DEADLINE VOOR KLANKWIJZER

MAANDAG 8 JANUARI: DEADLINE VOOR KLANKWIJZER

Uw concert of activiteit aankondigen in het grootste muziekmagazine van Nederland? Dat kan! Op 6 februari 2018 verschijnt de volgende uitgave van Klankwijzer. Aankondigingen van activiteiten tussen 9 februari en 15 april 2018 worden uiterlijk MAANDAG 8 JANUARI 2018 bij de redactie verwacht.

Lees verder ...

KLANKWIJZER NR. 7 STAAT ONLINE

KLANKWIJZER NR. 7 STAAT ONLINE

Klankwijzer nr. 7 van 2017 is vanaf vandaag te zien op de website www.klankwijzer.nl. In deze aflevering een kijkje achter de coulissen van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Ook blikken we uitgebreid terug op het NK voor Blazers met portretten van de winnaars. Verder proefde we de sfeer bij het debuut van een jeugdblaaskapel tijdens het 3. Fest der Blasmusik in Steenwijk.

Lees verder ...

Leden Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren geslaagd

Leden Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren geslaagd

Bij muziekvereniging Wilhelmina zijn afgelopen zaterdag Yvonne Bakker (Hoorn), Joan Wagter (Alt-saxofoon), Reno Wagter (Trompet) en Zoë Wagter (Trompet) geslaagd voor de muziekexamens van de koninklijke Nederlandse muziekfederatie KNMO.
Ook deze keer is muziekdocent Edgar Lutke er weer in geslaagd de leerling muzikanten optimaal voor te bereiden voor het examen.

Lees verder ...

Honderden muzikanten naar het Prinses Christina Concours

Van januari t/m april 2018 doen honderden jonge muzikanten mee aan het Prinses Christina Concours. De deelnemers aan dit klassieke-muziekconcours zijn tussen de 12 en 19 jaar (zang t/m 21 jaar) en treden op voor jury en publiek. De komende maanden worden er verspreid over het land zes regioconcoursen gehouden. Het eerste regioconcours vindt plaats in Zaandam (selecties) en Haarlem (regiofinale) in het weekend van 12 t/m 14 januari 2018.

Lees verder ...

Spijkerpakkenband en Showbusters op Midwinterconcert Gorredijk

Spijkerpakkenband en Showbusters op Midwinterconcert Gorredijk

Op 6 januari staat het Midwinterconcert van brassband De Spijkerpakkenband op het programma. Ook deze keer vindt het Midwinterconcert plaats in De Skâns in Gorredijk. Dit spetterende muzikale feest wordt dit jaar opgeluisterd door het duo The Showbusters. Deze mannen staan garant voor een spectaculaire act met een ode aan The Blues Brothers die ze gaan opvoeren samen met de ‘Spikers’. Wie deze muziekfilm die behoort tot de absolute filmklassiekers al eens heeft gezien, zal alvast vermoeden wat er zo ongeveer te verwachten valt op deze avond. Maar zelfs meest de doorgewinterde kenner zal absoluut worden verrast.

Lees verder ...

Concordia bij eindejaarsfeest 's Heeren Loo Opmaat

Concordia bij eindejaarsfeest 's Heeren Loo Opmaat

“Willen jullie meewerken aan het eindejaarsfeest van ’s Heeren Loop Opmaat in Bedum?” Deze vraag kreeg fanfare Concordia Middelstum een aantal maanden geleden van solobugeliste Helma Wiersema, werkzaam bij ‘s Heeren Loo Opmaat. Inmiddels is het feest achter de rug en kijken betrokkenen dankbaar en tevreden op terug op een mooie avond vol enthousiasme. Hoog tijd om eens aan Helma te vragen hoe deze avond tot stand is gekomen.

Lees verder ...

Beatrix Doezum op kerstevent

Beatrix Doezum op kerstevent

Op zaterdag 16 december speelde CMV Beatrix Doezum in de Flambou te Surhuisterveen het Kerstevent. Dit event is door de vereniging op de kalender al maanden geleden met rood omcirkeld. Op deze gedenkwaardige avond was namelijk niets aan het toeval overgelaten door Akke de Haan. Namens CMV Beatrix heeft zij het overgrote deel van de organisatie uitgevoerd.

Lees verder ...

Silvesterconcert Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880

Wilt u, na de feestelijke kerstdagen, op zaterdagavond 30 december even iets anders? Ga dan naar het Silvesterconcert van de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 om het jaar sprankelend af te sluiten!
Achtereenvolgens treden op: het jeugd- en opleidingsorkest, Percussion Ensemble Weert en het harmonieorkest onder leiding van de dirigenten Peter Paul Geraats, Leon Camp en Bart Deckers. Jong tot oud laat van zich horen.

Lees verder ...

Primeur: kerstoptreden Johannes Rijpma met Blaast de Bazuin

Primeur: kerstoptreden Johannes Rijpma met  Blaast de Bazuin

Johannes Rijpma en Blaast de Bazuin treden komende zaterdag op in het winkelhart van Surhuisterveen. Met de Feanster brassband verzorgt Rijpma een swingend kerstconcert. Dat is een heuse primeur, want nog nooit eerder gaven Blaast de Bazuin en Johannes Rijpma samen een open-lucht-kerstconcert.

Lees verder ...