Drumfanfare Celebration organiseert play-in

Drumfanfare Celebration organiseert play-in

Zaterdag 25 november organiseert de drumfanfare voor het vierde achtereenvolgend jaar een muziek PLAY-IN voor iedereen die zin heeft om op een leuke en ongedwongen sfeer met elkaar muziek te maken. Muzikanten jong en oud mogen zonder verdere verplichtingen aan deze play-in deelnemen. Ook dit jaar zal Rob Balfoort de stukken voor de blazers instuderen. Het slagwerk staat weer onder leiding van Dennis Smits. Beide heren zijn zeer actief in de drumfanfare wereld en hebben met hun verenigingen afgelopen zomer zeer mooie resultaten bereikt op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.
Deze play-in die voor zowel alle blaasinstrumenten en slagwerk bestemd is vindt plaats in het gebouw Panoord, Groot Karreveld 10, complex Bakestein in Zwijndrecht.

Lees verder ...

Harpe Davids goes pop

Pssst... moet je's wat horen?! Michael Jackson, Bruno Mars, Farell Williams en Gloria Estefan zijn slechts enkele inspiratiebronnen voor het komende concert. Er is nog zoveel meer! Harpe Davids laat aanstaande zaterdag, 4 november, in het Wenneker pand in Schiedam, enkel vrolijke nummers en fantastische composities horen, die de wereld er weer een stukje mooier op maken.

Lees verder ...

Jubilarissen op jaarfeest Sint Cecilia Mheer

Jubilarissen op jaarfeest Sint Cecilia Mheer

Op vrijdag 3 en zondag 5 november wordt in Mheer bij de Koninklijke Harmonie St. Cecilia het patroonsfeest gevierd, dat op vrijdag traditioneel wordt geopend met de jaarlijkse feestavond in de harmoniezaal, die om 20.00 uur zal beginnen met het zogenaamde „moal“, de feestmaaltijd voor de hele St. Ceciliafamilie en speciale genodigden. Het belooft een ontspannen avond te worden na de intense voorbereiding op het recente concertconcours in Roermond met een monsterscore van maar liefst 97 punten!

Lees verder ...

Jonge violist Enzo Kok speciale gast Concert & Preuverie Clumma in Klimmen

Jonge violist Enzo Kok speciale gast Concert & Preuverie Clumma in Klimmen

Het thema “Wind en Snaren” staat dit jaar centraal in de jaarlijkse concertreeks Clumma van de Koninklijke Harmonie de Berggalm uit Klimmen. De 2017 editie vindt plaats op zondag 26 november. Speciale gast is de jonge Kerkraadse violist Enzo Kok. De St. Remigiuskerk in Klimmen fungeert wederom als concertzaal. Na afloop vindt de Preuverie plaats waar kok Jeroen Trimbos heerlijke gerechten presenteert. De organisatie wordt ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door de Lions Heerlen Landsfort.

Lees verder ...

Let Me Entertain You: gezamenlijk najaarsconcert van Harmonie Aurora en Harmonie de Bazuin

Zaterdag 4 november om 20.00 uur geven Harmonie Aurora uit Driebergen en Harmonie de Bazuin uit Utrecht een gezamenlijk najaarsconcert met als thema ‘Let Me Entertain You’. U bent van harte welkom om te komen genieten van meer dan honderd muzikanten die samen spelen. De twee orkesten spelen hun eigen stukken en sluiten de avond op een spetterende manier met elkaar af. Het concert vindt plaats in ZIMIHC Theater Stefanus aan de Braziliëdreef 2 in Utrecht en de toegang is 6,50 euro (kinderen tot 12 jaar en U-PAS-houders 3,50 euro).

Lees verder ...

Hjerstkonsert met Gurbe Douwstra in Oudega (SWF)

Hjerstkonsert met Gurbe Douwstra in Oudega (SWF)

Op zondag 12 november organiseert Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Oudega (SWF) een “Hjerstkonsert” met als speciale gast Gurbe Douwstra. Ook jeugdorkest De Notenkrakers zal tijdens dit concert van zich laten horen.
Gurbe Douwstra is een bekende Friestalige Troubadour. Met mooie luisterliedjes als “Cliffs of Moher” en “As it myn tiid is” maar ook met het feestelijke “Lit jim gean Friezen” heeft hij een enorme schare fans in Friesland weten op te bouwen. Zijn populariteit dankt hij mede aan het feit dat hij zijn eigen radioprogramma op Omrop Fryslân heeft.

Lees verder ...

Carlo van der Meijden presenteert Gala-concert JA!

Carlo van der Meijden presenteert Gala-concert JA!

JA! Jeugdfanfare Altena timmert aan de weg. In september zijn zij gestart met de voorbereidingen voor hun verrassend vernieuwend galaconcert. ‘Je moet erbij zijn geweest om erover mee te kunnen praten’, zo vertelt Carlo van der Meijden enthousiast. Carlo, al jarenlang tamboer bij Showkorps Wilhelmina in Sleeuwijk, ging in september vorig jaar een kijkje nemen bij de allereerste repetitie van JA! en is ondertussen niet meer weg te denken bij dit orkest: slagwerker, basgitarist, trombonist én arrangeur van diverse stukken voor JA!.

Lees verder ...

Samen plezier beleven aan muziek tijdens 13e editie SAStiVAL

Samen plezier beleven aan muziek tijdens 13e editie SAStiVAL

Op zaterdag 4 november aanstaande organiseert Harmonievereniging Crescendo Sassenheim de 13e editie van het SAStiVAL in Noordwijkerhout. Dit jaar komen 11 jeugdorkesten uit Noord- en Zuid-Holland bijeen op dit jaarlijks terugkerende muzikale festijn om samen muziek met veel plezier muziek te maken. De orkesten worden op twee niveaus ingedeeld en strijden daarin om de eerste plaats. Het orkest met de meeste punten gaat daarnaast met de wisselbeker naar huis.

Lees verder ...

Najaarsconcert muziekvereniging Wilhelmina Eindhoven

Op zaterdag 25 november geeft Muziekvereniging “Wilhelmina”Eindhoven een gezamenlijk concert met The Juggets Jazzband. Deze uit Tilburg afkomstige band beoefent de dixielandmuziek. Vanwege de reputatie van Tilburg als Kruikenzeikersstad noemden zij zichzelf The Juggets Jazzband. Aardige bijkomstigheid van de naam ‘jug’ is dat er in de vroege dagen van de jazz, als voorloper op de blaasbas, vaak op een kruik (jug) geblazen werd ter ondersteuning van het ritme! Op de website http://thejuggets.nl leest u meer over deze jazzband.

Lees verder ...

De Harmonie goes 50 Years Ago Today

Op zondag 12 november 2017 verzorgt de Harmonie Gorssel-Eefde een koffieconcert in de Protestantse Kerk te Eefde met als thema het muzikale jaar 1967 wat nu precies 50 jaar geleden is. Drie kwartier lang lichte muziek rond dit bijzondere en belangrijke jaar in de muziekgeschiedenis. Het concert begint met een vrolijke, virtuoze ouverture van Alfred Reed in het werk ‘Music Makers’.

Lees verder ...