Verrassing voor WMC-fan

Verrassing voor WMC-fan

Theo Beyer, trouwe Kerkraadse WMC bezoeker, heeft onlangs de eerste online tickets weten te bemachtigen voor het concert van de New Cool Collective en de WDR Bigband & Wolfgang Niedecken. Als geste stond de penningmeester van WMC Kerkrade, Max Kousen, op woensdag 13 juli onverwachts voor de deur van dhr. Beyer en overhandigde hem 2 extra kaarten voor het spectaculaire en vernieuwende openingsconcert, de Opera “the Priest and his Servant Balda”, op 22 september in de Rodahal.

Lees verder ...

Concert Mariniers in De Bilt afgelast

Het buitenconcert dat de Marinierskapel van de Koninklijke Marine zondag 17 juli in De Bilt zou geven, is vanwege de te verwachten ongunstige weersomstandigheden door de organisatie geannuleerd.

Lees verder ...

Toporkest Banda Sinfonica Portuguesa in het Munttheater

Toporkest Banda Sinfonica Portuguesa in het Munttheater

Op 1 oktober ontvangt het Munttheater in Weert een bijzondere gast. Het toporkest Banda Sinfonica Portuguesa (BSP) uit Porto treedt dan op. De BSP laat horen wat de beste blaasorkesten ter wereld te bieden hebben. Vooruitblikkend, sprak Richard Dumont, bestuurslid Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert, met dirigent Alex Schillings die dit orkest goed kent.

Lees verder ...

Jeugdharmonie Heel vice-Europameister

Jeugdharmonie Heel vice-Europameister

Tijdens de Rasteder Musiktage (D) won de jeugdharmonie van harmonie De Vriendenkrans uit Heel afgelopen zaterdag een eerste prijs met lof der jury in de Mittel Stufe van de Konzertbewertung.

Lees verder ...

Compositieprijs voor componist Hans van der Heide

Compositieprijs voor componist Hans van der Heide

De Nederlandse componist Hans van der Heide is er in geslaagd om de compositiewedstrijd ter gelegenheid van de 20e editie van het Annual Chiayi City International Band Festival 2011 te winnen. Deze wedstrijd vond plaats tijdens het jaarlijks terugkerende International Band Festival in Chiayi City, Taiwan. Chiayi City was begin juli tevens gastheer van de tweejaarlijkse WASBE-conferentie. De compositie The Fool’s Journey (part 1) won de tweede prijs. De eerste prijs werd niet toegekend. Een gedeelde derde prijs was er voor de uit Taiwan afkomstige Yu-chou Chen met de compositie Dance Festival en de Estse componist Aalo Veevo. Hij schreef het werk Puppeteer.

Lees verder ...

Brassband ernstig gedupeerd door instrumentenroof

Brassband Immanuel uit Roodeschool is midden in zijn provincietour ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum op een brute manier gedupeerd: de kar waarin het slagwerk was opgeslagen is in de nacht na hun laatste optreden met de complete inhoud gestolen. De ernstig gedupeerde vereniging roept de hulp van de muziekwereld in om de instrumenten terug te vinden.

Lees verder ...

Jos Dobbelstein nieuwe dirigent Sint Cecilia Maasbracht

Jos Dobbelstein nieuwe dirigent Sint Cecilia Maasbracht

Tijdens de algemene ledenvergadering van 2 juli 2011 is Jos Dobelstein aangesteld als nieuwe dirigent van Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia. Hij volgt Matty Cillissen uit het Belgische Riemst op, die na ruim vijf jaar afscheid nam van het orkest. Onder zijn leiding heeft de harmonie enkele hoogtepunten mogen meemaken, waaronder een tweede plaats op het WMC in Kerkrade en een eerste prijs op het Certamen van Altea (Spanje).

Lees verder ...

Auw Harmonie en Sint Pancratius Kerkrade samen naar Oostenrijk

De Koninklijke Harmonie Sint Caecilia 1843 Kerkrade en Harmonie Sint Pancratius Nulland maken van 14 juli tot 18 juli een concertreis naar het Oostenrijkse Schladming. Medio 2010 hebben bestuur en leden van beide harmonieën besloten om een gezamenlijke concertreis te maken. De concertreis mag dan ook gezien worden als een grote stap in het samenwerkingsverband.

Lees verder ...

Nieuwe instrumenten voor Sint Caecilia Hulsberg

De Koninklijke fanfare Sint Caecilia Hulsberg heeft vijf nieuwe instrumenten kunnen aanschaffen ter waarde van € 23.000,-. Van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft zij € 3.900,- mogen ontvangen. De overige € 19.100,- werden geschonken door de Club van Honderd en het Instrumentenfonds.

Lees verder ...

Symfonisch Blaasorkest zet Gaanderen op de kaart in Europa

Symfonisch Blaasorkest zet Gaanderen op de kaart in Europa

Een viertal unieke optredens op bijzondere locaties vormden de rode draad tijdens de succesvolle concerttour van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen door Tsjechië en Oostenrijk. In de periode van 30 juni tot en met 5 juli speelde men in Praag, Slavkov en Wenen. Hoogtepunten waren de gezamenlijke uitvoering van Tsjaikovski`s Ouverture 1812 met het Praags Filharmonisch Orkest en een optreden op het beroemde Schloss Schönbrunn in Wenen.

Lees verder ...