Klarinettist Claudio Puntin naar Groningen

Klarinettist Claudio Puntin naar Groningen

Op zaterdag 26 en zondag 27 november staat Groningen in het teken van de klarinet. Op deze dagen vindt het project Klarinet & Ritme plaats. In het project zal het Groninger klarinetorkest Clarinets Unlimited, dat dit jaar haar 20-jarig jubileum viert, een spetterend muzikaal weekend verzorgen, waarin de veelzijdige mogelijkheden van de klarinet en ritme centraal staan. Met als gast de klarinettist Claudio Puntin.

Lees verder ...

Concert Clarinet Choir Weert en Fanfare Dorpsklank Castenray

Concert Clarinet Choir Weert en Fanfare Dorpsklank Castenray

Op zondag 20 november 2011 vindt er om 19.00 uur een concert plaats in de grote zaal van het Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne (Martinetplein 1). Dit concert wordt verzorgd door het Clarinet Choir Weert (het CCW) in samenwerking met Fanfare Dorpsklank uit Castenray.

Lees verder ...

Harmonie L’Union sluit het jubileumjaar af in stijl

Harmonie L’Union sluit het jubileumjaar af in stijl

Op zaterdag 19 november sluit de harmonie haar 125 jarig jubileumjaar af. Een jubileum waar de harmonie nu al met veel plezier en voldoening op terugkijkt. Gedurende het jaar zijn diverse activiteiten georganiseerd, die allen in een goede sfeer zijn verlopen en op hun eigen wijze succesvol zijn geweest. Hoogtepunten waren het openluchtconcert op de oprichtingsdatum 8 mei, in “De Gaard”, de Strauss Gala concerten in juni en de onlangs gehouden concertreis naar het Duitse Gusenburg en het Conservatoire de Musique in Luxemburg.

Lees verder ...

Matinee met Oefening en Uitspanning Beek en Donk en Symfonieorkest Eindhoven

Matinee met Oefening en Uitspanning Beek en Donk en Symfonieorkest Eindhoven

Symfonieorkest Eindhoven en de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning geven op zondag 4 december om 14.00 gezamenlijk een concert in Muziekcentrum Het Anker, Pater Vogelsstraat 39 in Beek en Donk. Het motto is ‘Surprise Matinee’ in het kader van het Sinterklaasfeest. Het concert biedt de unieke gelegenheid om zowel een harmonieorkest, bestaande uit uitsluitend blazers, als een symfonieorkest met grotendeels strijkers op hetzelfde podium te zien optreden. Beide orkesten hebben een geheel andere klank en repertoire wat zij op dit concert ten gehore zullen brengen.

Lees verder ...

Slagwerkavond Harmonie Wierden in Hervormde Kapel

Op zaterdag 3 december aanstaande neemt het slagwerkensemble van muziekvereniging Harmonie Wierden deel aan het KNFM-concertconcours in Cultuurcentrum De Hofnar in Valkenswaard. Voorafgaand aan dit concours wordt samen met de slagwerk- en percussiegroepen van Volharding Beek en Excelsior Winterswijk op zaterdag 26 november een try-outconcert in de Hervormde Kapel in Wierden gegeven.

Lees verder ...

Wilkracht Amersfoort brengt blaasmuziek en dans samen

‘Dans’ in theater Icoon in Vathorst, Amersfoort. Zondagmiddag 20 november verzorgt het Regionaal Concert Orkest Wilskracht (RCOW) een aantrekkelijk themaconcert met als titel 'Dans''. Het 65 leden regionaal Concert Orkest biedt u samen met dansschool Porceletti uit Harderwijk een bijzondere middag aan die geheel in het teken staat van dans.

Lees verder ...

Maak een filmpje in een echte concertzaal en doe mee!

Maak een filmpje in een echte concertzaal en doe mee!

Het Prinses Christina Concours doet de oproep aan alle kinderen tot en met 12 jaar die een muziekinstrument bespelen (of kunnen zingen) om op zaterdag 19 november a.s. naar Kumulus Centrum voor Kunsteducatie te komen. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen zij een filmpje van een kort eigen optreden laten maken in de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours die op het parkeerterrein bij Kumulus staat geparkeerd (St. Maartenspoort 2, Maastricht). Met dit filmpje doen kinderen mee aan het Prinses Christina Junior Concours.

Lees verder ...

Premièreconcert New Brass Directions

Premièreconcert New Brass Directions

New Brass Directions is een nieuw 19-koppig koperensemble gevormd rondom de Belgische stertrompettist Benny Wiame. Wiame’s recept is heel eenvoudig; neem de meest virtuoze Belgische koperblazers uit de klassieke- en de jazzscene, zet ze bij elkaar en muzikaal spektakel is verzekerd. Op donderdag 17 november beleeft het ensemble om 20.30 uur in de LIMBURGzaal van Theater Heerlen de vuurdoop.

Lees verder ...

Marsmuziek verzameld op cd

Marsmuziek verzameld op cd

Na het succes van de eerste IMMS-CD getiteld “An International Festival of Marches”, produceert de IMMS een nieuwe unieke marsen CD. Deze nieuwe CD met als titel “40 Marches Around The World” en opgenomen door “The 2011 International Military Band” is thans gereed en verkrijgbaar.

Lees verder ...

Jubilarissen bij Limburgse bond

Jubilarissen bij Limburgse bond

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen heeft in oktober diverse jubilarissen gehuldigd. Jan Hillekens van Philharmonisch Gezelschap Reuver, Jos Olders van de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen, Pierre Mertens van Harmonie Sint Michaël Landgraaf en P.J. Schmitz van fanfare Sint Paulus Maria Hoop kregen een onderscheiding voor hun gouden jubileum.

Lees verder ...