Negentigjarige Oranje Assen verwelkomt 90e lid

Negentigjarige Oranje Assen verwelkomt 90e lid

In het jaar waarin Christelijke Muziekvereniging Oranje haar 90 jarig bestaan viert heeft ze op donderdag 12 januari jl. haar 90e lid, Melanie Bouwmeester, verwelkomd. Melanie is lid geworden van Oranje om mee te doen aan het lesprogramma “Orange Music Kids”.

Lees verder ...

Jubilarissen Vlijt en Volharding Alphen onderscheiden

Jubilarissen Vlijt en Volharding Alphen onderscheiden

Vrijdagavond 23 december j.l. was Anthony Fokker, afgevaardigde van de Brabantse Muziekbond, aanwezig in C.C. Den Heuvel in Alphen om enkele onderscheidingen uit te reiken bij muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen. Jubilarissen waren Jacques van Puijenbroek en Hugo van den Elshout die beiden 25 jaar lid van V.&.V. zijn. Karel Bernaerts ontving de insigne voor speciale verdiensten jegens de vele acties die Karel verzorgde voor V.&.V. De uitreiking van de insignes was onderdeel van de “kerstborrel” voor alle senior leden van Vlijt en Volharding.

Lees verder ...

Hafabra-muzikanten succesvol op Christina Concours Den Bosch

Hafabra-muzikanten succesvol op Christina Concours Den Bosch

Afgelopen weekend vond in ‘s-Hertogenbosch het Prinses Christina Concours Zuid 1 plaats. Tijdens de selecties waren ruim tachtig jonge muzikanten te horen. De jury, bestaande uit o.a. Adelina Hasani (concertmeester van Het Brabants Orkest), Xenia Meijer (hoofdvakdocent solozang aan het Fontys Conservatorium in Tilburg) en Ralph van Raat (pianist en componist) had de lastige taak te beslissen welke muzikanten zondagavond mochten terugkomen voor de finale. Onder de prijswinnaars ook diverse muzikanten uit de blaasmuziek- en slagwerkwereld.

Lees verder ...

Zege voor Stefan Geelen in Melick

Zege voor Stefan Geelen in Melick

Slagwerker Stefan Geelen heeft het solistenconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen gewonnen. De muzikant van fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek behaalde voor zijn uitvoering in de eerste divisie 93 punten. Daarmee won hij de beker voor de hoogste score van de hele wedstrijd. De beste fluitiste was Aniek Schmeits van het trommel- en fluiterkorps Sint Petrus & Paulus uit Susteren-Heide met 88 punten. Aan het concours in Melick deden 115 solisten en ensembles van verenigingen uit district Roermond deden mee.

Lees verder ...

Zesde Federatiefestival in It Geahûs te Garyp

In het 50e jubileum jaar van de Federatie van Muziekverenigingen en Drumbands in Tytsjerksteradiel wordt op zaterdag 28 januari 2012 in It Geahûs te Garyp het federatiefestival georganiseerd. Dit festival wordt georganiseerd door de Federatie van Muziekverenigingen en Drumbands in Tytsjerksteradiel voor de aangesloten verenigingen. Het festival is bedoeld voor alle bij de federatie aangesloten verenigingen.

Lees verder ...

38e Solistenconcours in It Geahûs te Garyp

De Federatie van Muziekverenigingen en Drumbands in Tytsjerksteradiel bestaat in maart van dit jaar 50 jaar. Op zaterdag 28 januari 2012 organiseert de Federatie van Muziekverenigingen en Drumbands in Tytsjerksteradiel voor de 38e keer het jaarlijkse solistenconcours in dorpshuis "It Geahûs" te Garyp, het gebouw naast het pand van onze hoofdsponsor, Bureau Benedictus uit Garyp.

Lees verder ...

Mannie Beckers 15 jaar dirigent Jeugdharmonie Sint Caecilia Blerick

Mannie Beckers 15 jaar dirigent Jeugdharmonie Sint Caecilia Blerick

Deze maand is het precies 15 jaar geleden dat Mannie Beckers aantrad als dirigent van de jeugdharmonie van harmonie St. Caecilia Blerick. Tijdens het traditionele Kerstconcert op 18 december j.l. in ’t Raodhoes werd ter gelegenheid van dit jubileum Mannie op feestelijke wijze in het zonnetje gezet. Als blijk van dank en waardering voor zijn jarenlange inzet ontving Mannie een blijvend aandenken in de vorm van een glazen beeldje met inscriptie.

Lees verder ...

Harmonie De Vriendenkrans Heel in Verrassende Ontmoetingen

Harmonie De Vriendenkrans Heel in Verrassende Ontmoetingen

Op vrijdag 3 februari geeft harmonie De Vriendenkrans uit Heel een concert in de concertserie Verrassende Ontmoetingen in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven. Het concert begint om 20.30 uur. Entree € 15, 00 inclusief pauzedrankje.

Lees verder ...

Taptoe Groningen Taptoe van het Jaar 2011

Bezoekers van Korpsmuziek.nl hebben massaal gestemd voor de verkiezing van Taptoe van het Jaar 2011. Taptoe Groningen, die eind 2011 plaatsvond in de Groningse Martiniplaza, is verkozen tot Taptoe van het Jaar. Het evenement kreeg genoeg stemmen van bezoekers en deelnemers om de Jubileum Taptoe van Jubal Dordrecht voor te blijven. Derde werd de Show- en Muziekparade Heerlen, gevolgd door de taptoes in s’Hertogenbosch en Leeuwarden.

Lees verder ...

Herinneringen aan 't Speelhuis in Helmond

Herinneringen aan 't Speelhuis in Helmond

Eind december is Theater 't Speelhuis in Helmond afgebrand. Een theater met veel goede herinneringen aan muziek maken in Helmond. Muzieklessen en -examens (en je hoofd stoten) in de leslokalen van de muziekschool op zolder. Concerten van vele amateurmuziekverenigingen. Met Carnaval het 'Prijsbloaze' in de bomvolle zaal en op de trappen van de foyer.
In Helmond is het initaitef genomen om herinneringen aan muziek maken in 't Speelhuis te gaan verzamelen. Daarom een oproep om je foto's hiervan te sturen aan speelhuis@fanfaredevooruitgang.nl met een korte toelichting. Deze oproep geldt voor alle muzikanten, muziekverenigingen en publiek in regio-Helmond.

Lees verder ...