Open dag Showband DOS Ulrum

Open dag Showband DOS Ulrum

Zaterdag 9 juli houdt Showband DOS op het sportpark in Ulrum een open dag voor alle belangstellenden. Hier zal DOS laten zien wat het inhoudt om lid te zijn van DOS. Er zullen workshops trompet en slagwerk worden gegeven voor iedereen die dit eens wil proberen. Natuurlijk mag de kampioensshow van Showband DOS hier niet ontbreken en ook Jeugdband B-DOS zal haar show presenteren.

Lees verder ...

Hoog niveau op slotweekend Peeltoernooi

Hoog niveau op slotweekend Peeltoernooi

Blaasorkesten en slagwerkgroepen hebben ook tijdens het slotweekend van het 45e Meister Rongen Peeltoernooi in Meijel opnieuw op hoog niveau gemusiceerd.
Bij de blaasorkesten scoorden harmonie Eendracht uit Meijel en de fanfares Monte Corona uit Kronenberg, Ons Genoegen uit Oirlo en Sint Wiro uit ’t Reutje-Sint Odiliënberg het predicaat ‘zeer goed’. Bij de slagwerkgroepen haalde Concordia uit Panningen de hoogste kwalificatie.

Lees verder ...

Brassband Immanuël Eemsmond on tour!

Op zaterdag 9 juli zal de gereformeerde brassband Immanuël haar eigen Le Tour d’Eemsmond rijden. Al toerend in een oldtimer cabriobus gaat Immanuël deze dag door de hele gemeente Eemsmond om kleine concertjes weg te geven. De dag zal in het teken staan van het 50-jarig jubileum van de band en de opbrengsten van de concerten gaan naar KWF Kankerbestrijding.

Lees verder ...

Openlucht optreden Jeugdunie met Harmonie Unie Sevenum

Openlucht optreden Jeugdunie met Harmonie Unie Sevenum

Op maandag 11 juli geeft de Jeugdunie samen met Harmonie Unie van 19.30 tot 20.30 uur een informeel optreden op de Markt in Sevenum. Tijdens dit concert worden er nummers van o.a. Rowwen Hèze, Gerard Joling, Jan Smit, Guus Meeuwis, René Schuurmans en als klap op de vuurpijl ABBA ten gehore gebracht.

Lees verder ...

Historie harmonie Philomena Haelen vastgelegd

Historie harmonie Philomena Haelen vastgelegd

Tijdsbeeld van muziekvereniging en dorp. Dit is de titel van een boek dat wordt uitgegeven bij gelegenheid van het negentigjarig bestaan van Harmonie Philomena in 2011. Een viertal schrijvers, allen met een verleden of heden bij Philomena, beschrijft het wel en wee, elk gedurende een periode, tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in Nederland en Haelen. Daarnaast worden in kadertjes bijzondere gebeurtenissen en activiteiten apart belicht. Het verhaal wordt niet alleen opgesierd met unieke foto’s uit de lange historie van de vereniging, maar ook met schitterende beelden van het dorp Haelen en zijn bewoners gedurende het beschreven tijdsgewricht.

Lees verder ...

Solistenproject Gelders Fanfare Orkest

Deel jij onze passie voor muziek? Ben jij nog geen 18 jaar en bespeel je een instrument uit de HaFaBra? Dan is dit je kans om een solo te komen spelen met één van de topfanfares van Nederland! Op zaterdag 14 januari 2012 geeft het Gelders Fanfare Orkest haar traditionele nieuwjaarsconcert, dit jaar voor het eerst in theater “Veluvine” te Nunspeet . Zoals elk jaar krijgt jong talent de kans krijgen een solowerk uit te voeren met dit top orkest. Het orkest staat tijdens nieuwjaarsconcert onder leiding van gastdirigent Erik van der Kolk.

Lees verder ...

LBM-jeugdorkest zoekt muzikanten voor Vrijthofconcert

LBM-jeugdorkest zoekt muzikanten voor Vrijthofconcert

Tijdens het Parcours op 11 september a.s. , de opening van het culturele seizoen in Maastricht, speelt het LBM Jeugdorkest op het Vrijthof in Maastricht. De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) is op zoek naar jonge muzikanten van 25 jaar of jonger. Heb jij zin om op projectbasis een concert te geven? Beschik je over minimaal Hafa C niveau? Ben je bereid een muzikaal avontuur aan te gaan? En heb je zin om op een van de muzikaalste pleinen van Nederland te spelen? Schrijf je dan snel in!

Lees verder ...

Sint Petrus & Paulus speelt religieuze muziek

Sint Petrus & Paulus speelt religieuze muziek

Harmonie Sint Petrus & Paulus Wolder speelt woensdag 6 juli om 20.30 uur in het Pandhof van de Sint Servaasbasiliek in Maastricht o.l.v. Matty Cilissen het concert Ad Lucem / Het Licht Tegemoet.

Lees verder ...

Kasteelconcert door Concordia Obbicht

Kasteelconcert door Concordia Obbicht

Zondag 10 juli zal op het prachtige voorplein van kasteel Obbicht het inmiddels traditionele openluchtconcert van Harmonie Concordia Obbicht plaatsvinden. De familie Szymkowiak heeft wederom haar spontane medewerking geboden om vanuit hun voortuin de zomer muzikaal in te luiden.

Lees verder ...

Muziek over de grenzen Theater ´De Abdijhof´ Thorn

Muziek over de grenzen Theater ´De Abdijhof´ Thorn

Op zondag 3 juli 2011 vindt vanaf 14.30 uur een dubbelconcert onder leiding van dirigent Ivan Meylemans plaats. In de sfeervolle ambiance van Openluchttheater ‘De Abdijhof’ te Thorn treden Harmonie St. Michaël van Thorn en Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel voor het voetlicht met een gevarieerd concertprogramma. Beide orkesten staan aan de top van de blaasmuziek.

Lees verder ...