Premièreconcert New Brass Directions

Premièreconcert New Brass Directions

New Brass Directions is een nieuw 19-koppig koperensemble gevormd rondom de Belgische stertrompettist Benny Wiame. Wiame’s recept is heel eenvoudig; neem de meest virtuoze Belgische koperblazers uit de klassieke- en de jazzscene, zet ze bij elkaar en muzikaal spektakel is verzekerd. Op donderdag 17 november beleeft het ensemble om 20.30 uur in de LIMBURGzaal van Theater Heerlen de vuurdoop.

Lees verder ...

Marsmuziek verzameld op cd

Marsmuziek verzameld op cd

Na het succes van de eerste IMMS-CD getiteld “An International Festival of Marches”, produceert de IMMS een nieuwe unieke marsen CD. Deze nieuwe CD met als titel “40 Marches Around The World” en opgenomen door “The 2011 International Military Band” is thans gereed en verkrijgbaar.

Lees verder ...

Jubilarissen bij Limburgse bond

Jubilarissen bij Limburgse bond

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen heeft in oktober diverse jubilarissen gehuldigd. Jan Hillekens van Philharmonisch Gezelschap Reuver, Jos Olders van de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen, Pierre Mertens van Harmonie Sint Michaël Landgraaf en P.J. Schmitz van fanfare Sint Paulus Maria Hoop kregen een onderscheiding voor hun gouden jubileum.

Lees verder ...

Marinierskapel voelt zich thuis in Sneek

Marinierskapel voelt zich thuis in Sneek

Op zaterdag 5 november jl. vond een bijzondere muzikale ontmoeting plaats in Sneek, Friesland. Op uitnodiging van het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk verzorgden niet alleen de Marinierskapel der Koninklijke Marine maar ook de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers én het Pasveer Korps uit Leeuwarden een gezamenlijk concert in de Sneker Sporthal. Voorafgaand werd voor de specifieke combinatie slagwerk – fluit in Leeuwarden een leerzame workshop verzorgd.

Lees verder ...

Zes promoties voor Brabantse majorettes

Zes promoties voor Brabantse majorettes

De laatste majorettewedstrijd van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen heeft zes keer het predicaat promotie opgeleverd. De wedstrijd werd gehouden in Someren en georganiseerd in samenwerking met de organiserende vereniging Somerens Lust. Maar liefst 132 solisten, ensembles en teams en 14 grote groepen werden beoordeeld door het 4-koppige juryteam: Angelique Hees, Susanne Rovers, Marie-Christine Nooijen en Annelies van Kempen. Het volle progamma zorgde voor een afwisselend programma. De deelnemers betraden de wedstrijdvloer vol zelfvertrouwen.

Lees verder ...

Ternaard en Menaam zegevieren in Drachten

Ternaard en Menaam zegevieren in Drachten

De brassbands Euphonia uit Ternaard en Halleluja uit Menaam hebben op het bondsconcours van de Friese muziekbonden de hoogste score behaald. Beide orkesten zetten in de vierde divisie 85,42 punten op het scorebord. Halleluje Menaam won met 90 punten tevens de koraalprijs in de lagere divisies. In de hogere divisies ging de koraalprijs met 83,33 punten fanfare Euphonia uit Engwierum.

Lees verder ...

Oranje Assen samen met AMDG Beilen

Oranje Assen samen met AMDG Beilen

De Christelijke Muziekvereniging Oranje uit Assen geeft samen met AMDG Beilen op vrijdagavond 18 november aanstaande een dubbel fanfareconcert.Oranje organiseert dit concert met een dubbele reden. Allereerst bezorgt Oranje het publiek een muzikale reis rond de wereld, met “Windows of the World” van Peter Graham, als voorbereiding op het 90-jarig jubileum in 2012.

Lees verder ...

Prins Hendrik Scheemda wint in Hoogezand

Prins Hendrik Scheemda wint in Hoogezand

De christelijke muziekvereniging Prins Hendrik uit Scheemda heeft in Hoogezand de concertwedstrijd van de CBMGD gewonnen. Het orkest haalde in de derde divisie 80,67 punten. De prijs voor het orkest met het hoogst beoordeelde inspeelwerk ging naar Sereno uit Baflo.

Lees verder ...

Harmonie Sint Cecilia 1866 Geleen viert 145-jarig jubileum met reünie

Harmonie Sint Cecilia 1866 uit Geleen wordt dit jaar 145 jaar. Reden te meer voor de harmonie om samen met de gemeenschap deze feestelijkheid te vieren. De harmonie heeft reeds een succesvol jubileumconcert uitgevoerd, aangevuld met een receptie. Tot slot wordt het jubilieumprogramma afgesloten met een grote reünie voor alle leden en oud-leden op 3 december.

Lees verder ...

Beiler Harmonie Orkest reist rond de wereld

Het Beiler Harmonie Orkest (BHO) maakt komende zaterdag 5 november een muzikale reis rond de wereld tijdens haar najaarconcert in het Wilhelmina Zalencentrum in Beilen. Het concert begint om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Lees verder ...