Concert Marinierskapel op unieke locatie

Concert Marinierskapel op unieke locatie

Vrijdag 26 augustus was de Marinierskapel uitgenodigd om een concert te verzorgen in het sfeervolle Openluchttheater van Valkenburg (Limburg). Helaas waren de weergoden en de voorspelling van Buienradar de organisatie minder gunstig gezind en dreigde het optreden daardoor volledig in het water te vallen.

Lees verder ...

Open CBOW-kampioenschap voor majorette/twirl solisten en groepen

Open CBOW-kampioenschap voor majorette/twirl solisten en groepen

De Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Oost en West Nederland organiseert zaterdag, 12 november 2011 in het Multi Functioneel Centrum Aperloo in ‘t Harde het Open CBOW-kampioenschap majorette en twirl voor solisten , duo’s, ensembles, (small) teams en grote groepen.

Lees verder ...

Blazers ervaren 'beat & groove' op Sw!ng-!nn

Blazers ervaren 'beat & groove' op Sw!ng-!nn

Dankzij samenwerking met sectorinstituut Kunstfactor en drie gerenommeerde componist/dirigenten belooft de Sw!ng-!nn van 1 oktober 2011 nu al een succes te worden. De tweede editie van deze play-inn lichte muziek is bedoeld om amateurmuzikanten uit de hafabra-orkesten de “groove & beat” van het swing-, blues-, rock- en latinrepertoire te laten beleven. De inschrijving loopt voorspoedig.

Lees verder ...

Concert Marinierskapel in Valkenburg verplaatst naar Gemeentegrot

Vanwege de ongunstige weersomstandigheden is vanavond het concert van de Marinierskapel in het Openlucht Theater van Valkenburg aan de Geul (Limburg) verplaatst naar een wel heel bijzondere alternatieve en spectaculaire locatie: de nabij gelegen Gemeentegrot! De ingang is hiervan gelegen aan de Plenckertstraat 51a.

Lees verder ...

Blaasmuziekfestival Blow Your Mind!

Blaasmuziekfestival Blow Your Mind!

Gedurende het weekend van 9, 10 en 11 september is Leeuwarden dé blaasmuziekhoofdstad van Nederland. Stadsschouwburg De Harmonie vormt het episch centrum waar de eerste editie het Blaasmuziekfestival ‘BLOW YOUR MIND!’ op de vrijdagavond losbarst. Vele bekende orkesten, ensembles, koren, solisten en dirigenten werken mee aan Blow Your Mind!, met voorstellingen, concerten, recitals en openbare repetities. Centraal in het programma staan drie spectaculaire, unieke hoofdconcerten, gekoppeld aan een uitgebreid en feestelijk Festival Feeling programma.

Lees verder ...

36e Mars- en Showwedstrijd Muziekfederatie Limburg Zuid West

Fanfare St. Blasius maakt zich op voor ontvangst van de HaFa-verenigingen, die deel uitmaken van de Muziekfederatie Limburg Zuid West. Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van dit muziekgezelschap worden op zondag 4 september in Cadier en Keer de tot in de verre regio bekende, jaarlijkse mars- en showwedstrijden van deze muziekfederatie gehouden.

Lees verder ...

Topbrassband Coryband komend weekend te gast in Nederland

De Coryband, de nummer 1 op de wereldranglijst van brassbands, is komend weekend te zien en beluisteren in Nederland. Chefdirigent Robert Childs en zijn Coryband vliegen vanuit Wales over om zaterdagavond 27 augustus in de Lawei in Drachten het vijfjarig Holland Brass Festival luister bij te zetten. Zondagochtend treden zij voor het eerst op in de grote zaal van het Concertgebouw Amsterdam, onder de titel Sound of World Class Brass. Met een tweetal gevarieerde concertprogramma’s van brassklassiekers én spannende premieres zet de Coryband op inspirerende wijze de toon voor het muziekseizoen van de blaasmuziek in Nederland.

Lees verder ...

Marinierskapel op WTCulture Event in Rotterdam

Marinierskapel op WTCulture Event in Rotterdam

Op zondag 9 oktober 2011 vindt in de Beurs WTC Rotterdam de eerste editie van het WTCulture Event plaats. Middels een uniek samenwerkingsverband van onder andere de Stichting WTC Art Foundation, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers, Mariniersmuseum en de Stichting Jong Muziektalent Nederland vinden op diverse locaties optredens en presentaties plaats.

Lees verder ...

WMC-trekpleister opent Amsterdamse Uitmarkt

Het traditionele openingsconcert van de Amsterdamse Uitmarkt, de opening van het landelijke culturele seizoen, belooft een spectaculaire te worden. De befaamde jazzformatie New Cool Collective, welke tevens acte de présence geeft tijdens de Jubileumactiviteiten van het Wereld Muziek Concours, zal op het Museumplein de Uitmarkt spectaculair openen. Speciaal voor dit concert werken zij samen met topartiesten als De Staat, Fresku & Winne, Go Back To The Zoo, Jacqueline Govaert en soulzanger Waylon!

Lees verder ...

Philips Symfonisch Blaasorkest tracteert

Philips Symfonisch Blaasorkest tracteert

Zondagmiddag 11 september om 14 uur zal het Philips Symfonisch Blaasorkest, voorheen de Philips Harmonie, samen met de Philips Brass & Percussion Band een promsconcert verzorgen op de Wim van Doorne Kiosk te Eindhoven (bij het Parktheater). Dit alles om het Eindhovense publiek te bedanken voor hun steun en enthousiasme de afgelopen honderd jaar!

Lees verder ...