MCO organiseert Scratchorkest voor amateurmuzikanten

MCO organiseert Scratchorkest voor amateurmuzikanten

Voor amateurmuzikanten van alle leeftijden organiseert het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) een meespeelorkest, een zogenaamd Scratchorkest. 'Starting from scratch' studeert het orkest, bestaande uit ca. 70 amateurmusici en ca. 20 musici van het Radio Filharmonisch Orkest, een kort programma in en voert dat uit in het voorprogramma van het concert van het Radio Filharmonisch Orkest op vrijdagavond 18 november 2011 in Muziekcentrum Vredenburg. Het Scratchorkest staat onder leiding van dirigent Wouter Padberg en zal een deel uit “Symphonie Fantastique” van Hector Berlioz uitvoeren.

Lees verder ...

Marinierskapel op de Wereldhavendagen 2011

Marinierskapel op de Wereldhavendagen 2011

Zaterdagavond 3 september was de Marinierskapel onderdeel van een groots spektakel op de Nieuwe Maas in Rotterdam. Voor tienduizenden belangstellenden op de Erasmusbrug, Willemskade en Wilhelminapier werd een zeer gevarieerd schouwspel aangeboden, uitgevoerd op diverse schepen en pontons.

Lees verder ...

Punkmuziek spelen met Heideroosjes-drummer

Punkmuziek spelen met Heideroosjes-drummer

Ooit gedrumd op muziek van een echte punkband? Dat kan op 1 oktober in conferentieoord Rolduc in Kerkrade. Ter gelegenheid van de Day of Percussion heeft slagwerkcomponist Gian Prince drie nummers van de Nederlandse punkformatie De Heideroosjes gearrangeerd. De songs worden tijdens een play in ingestudeerd en samen met Heideroosjes-drummer Igor Hobus, een coverband en de drumband van fanfare Concordia uit Leveroy uitgevoerd.

Lees verder ...

Dirigentencursus ‘De Maestro’ wordt vervolgd

Dirigentencursus ‘De Maestro’ wordt vervolgd

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen zet ook in het seizoen 2011-2012 de vierdelige dirigentenworkshop De Maestro op touw. Docent is opnieuw Jan Cober. De Maestro is een vorm van permanente educatie voor praktiserende dirigenten en studenten directie aan de conservatoria. Het doel van de workshops is het vergroten van de muzikale horizon en verdieping van het vak dirigeren. Diverse aspecten worden aan de hand van thematisch gestructureerde workshops belicht met een duidelijke link naar de praktijk. Een gerenommeerd hafabraorkest fungeert als praktijkensemble. De eerste editie afgelopen seizoen was een groot succes. Circa vijftig dirigenten uit Zuid-Nederland en België waren als actief deelnemer of als auditor van de partij.

Lees verder ...

Cd met muziek voor kleine slagwerkgroepen

Cd met muziek voor kleine slagwerkgroepen

Uitgeverij Hit-Music heeft repertoire voor kleine bezettingen op een cd gezet. De initiatiefnemers willen hiermee instructeurs en dirigenten een beter beeld te geven van het beschikbare materiaal voor kleine bezettingen. De cd met de titel Hit bevat muziek van de componisten Henk Martens, Marcel Hessels, Ralph van de Berg, Etienne Houben, Rico Stevens, Gian Prince en Jos Stoffels. Het gaat daarbij om werken voor een slagwerkbezetting van 7 tot 12 stemmen en variërend in moeilijkheidsgraad. Een aantal composities is speciaal voor dit project geschreven.

Lees verder ...

VNM-titelstrijd voor solisten blazers

VNM-titelstrijd voor solisten blazers

De Verenigde Nederlandse Muziekbonden (VNM) houdt op 24 september de eerste Nederlandse kampioenswedstrijd voor solisten en kleine ensembles van blazers. Voor de titelstrijd hebben muzikanten van vrijwel alle aangesloten bonden ingeschreven. Aan de start komen 22 solisten en ensembles verdeeld over zes divisies. De kandidaten hebben zich eerder dit jaar tijdens solistenwedstrijden van hun bond voor het kampioenschap gekwalificeerd. Het NK Blazers wordt gehouden in sociaal-cultureel Centrum Den Durpsherd in Berlicum. Aanvang 13.00 uur.

Lees verder ...

Limburgs Percussie Collectief concerteert in Bocholtz

Limburgs Percussie Collectief concerteert in Bocholtz

In het kader van het 125 jarig jubileum van de Koninklijke Philharmonie Bocholtz verzorgt het Limburgs Percussie Collectief op zondag 25 september een uniek slagwerkconcert in de Harmoniezaal te Bocholtz. Het collectief, voor deze gelegenheid uitgebreid tot 12 professionele slagwerkers, brengt onder leiding van Jo Zinzen een zeer gevarieerd en hoogstaand programma ten gehore. Verdere medewerking verlenen aan dit concert de sopraan Lieke Smeets en het koperkwintet van de Koninklijke Philharmonie.

Lees verder ...

Erik Kluin nieuwe dirigent Kunst naar Kracht Goorn

Erik Kluin nieuwe dirigent Kunst naar Kracht Goorn

Per 1 september 2011 is Erik Kluin de nieuwe dirigent van zowel het brug- als het A-orkest van brassband Kunst naar Kracht uit Goorn.
Na de aankondiging van Floris van der Kooij dat hij met ingang van het nieuwe seizoen stopt als dirigent werd wederom een procedure gestart om op zoek te gaan naar een nieuwe vaste dirigent.
Hiertoe waren uiteindelijk twee kandidaten door de sollicitatiecommissie uitgenodigd om een aantal repetities op proef te komen dirigeren. Door hen in de praktijk aan het werk te zien kreeg de commissie een completer beeld van hun kunnen en konden de leden van de beide orkesten tevens hun mening geven.

Lees verder ...

HardtSlag bij Kreato in Thorn

HardtSlag bij Kreato in Thorn

Op zaterdag 10 september vinden in het Kreatogebouw, Schoolstraat 27, 6017 CX Thorn diverse workshops en clinics plaats van bekende drummers en slagwerkers.

Lees verder ...

Mis voor Vrede The Armed Man

Mis voor Vrede  The Armed Man

Een uitvoering van de Mis voor Vrede The Armed Man vormt op zondag 11 september in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden finale van het Blaasmuziekfestival Blow Your Mind! Niet zonder reden is gekozen voor dit inmiddels wereldberoemde werk van componist Karl Jenkins. Immers op 11 september is het precies tien jaar geleden dat door een terroristische aanslag in New York duizenden mensen volkomen zinloos om het leven kwamen.

Lees verder ...