Sint Baraba Reuver met themaconcert Timeline

Sint Baraba Reuver met themaconcert Timeline

Het Trommel en Fluiterkorps Sint Barbara Reuver geeft op zaterdag 24 september in Zalencentrum De Schakel in Reuver een concert met als thema Timeline.

Lees verder ...

DCE Finals LIVE te volgen bij Korpsmuziek

DCE Finals LIVE te volgen bij Korpsmuziek

De website Korpsmuziek is op 24 september gastheer van een zeer uitgebreide live-registratie van de DrumCorps Europe Finals in het Parkstad Stadion in Kerkrade. De site zendt een webcast uit met beeld en geluid. Daarnaast worden de shows geanalyseerd door de vaste experts Mark Limburg en René Ranzijn. Zij krijgen in hun ‘studio’ bezoek van vele gerennomeerde gastsprekers die live aan de reportages zullen meedoen. De webcast wordt verzorgd door de makers van het radioprogramma Ballistic Brass van de regionale zender LocoFM.

Lees verder ...

Middeleeuws Vijverconcert Uithuizermeeden

Middeleeuws Vijverconcert Uithuizermeeden

Op 24 september organiseert de Geref. Brassband Immanuël in samenwerking met Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden een Middeleeuws vijverconcert. Medewerking aan dit concert wordt verleend door zangeres Fardau van der Woude, de Special Singers uit Uithuizermeeden, de kinderen van de Dr. R.J. Damschool en de hoodrolspelers uit Ruter op ’t widde peerd. Het concert vindt plaats rondom vijver ’t Kolkje in de Oranjebuurt in Uithuizermeeden. Het concert begint om 19.30u en toegang is gratis.

Lees verder ...

Gorinchem ontmoet Korea via de Marinierskapel

Gorinchem ontmoet Korea via de Marinierskapel

Vrijdag 9 september 2011 kan bijgeschreven worden als een zeer geslaagde dag van het klassieke Lingehavenconcert in Gorinchem. De Marinierskapel van de Koninklijke Marine speelde, onder leiding van kapelmeester Peter Bongaerts, ’s middags voor ruim 1200 basisschoolleerlingen een aansprekend ‘educatief’ programma.

Lees verder ...

Actiecomité pleit voor behoud fanfarekorps Landmacht

Een actiecomité is gestart om het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’ (FKKLBW) van de ondergang te redden. De actievoerders doen een beroep op de muziekliefhebbers in Nederland om voor maandag 19 september via http://fkklbw.petities.nl/ een petitie te ondertekenen.

Lees verder ...

Ritmo del Playa: slagwerkconcert in zomerse sferen

Ritmo del Playa is de titel van een slagwerkconcert in een zomerse sfeer: 'Voel de magie van het strand'. Door de slagwerkgroep van muziekvereniging Kunst & Volharding uit Beuningen op zaterdag 5 november in De Lèghe Polder, Schoolstraat 16 in Beuningen.Entree € 2,50.

Lees verder ...

Uitreiking Heinz Friesen Award in theater Kerkrade

Uitreiking Heinz Friesen Award in theater Kerkrade

Op vrijdag 16 september 2011 organiseert de Koninklijke Philharmonie Bocholtz in samenwerking met WMC Kerkrade een speciaal concert. In 2011 is het precies 60 jaar geleden dat blaasmuziek in Kerkrade haar opmars maakte tijdens het eerste WMC in 1951 en viert de Philharmonie Bocholtz alweer zijn 125-jarig Jubileum.Het concert staat in het teken van de uitreiking van de Heinz Friesen Award. Deze Award wordt uitgereikt door de voorzitter van de Stichting Symfonische Blaasmuziek. De award wordt uitgegeven als blijk van dank voor de vele verdiensten in de blaasmuziek wereld.

Lees verder ...

Koninklijke Harmonie van Thorn als examenorkest

Koninklijke Harmonie van Thorn als examenorkest

Na het unieke optreden voor Hare Majesteit koningin Beatrix en haar gevolg tijdens hun bezoek aan Thorn ter gelegenheid van de Koninginnedag viering 2011 en de succesvolle concertreis naar Oostenrijk in mei valt de Koninklijke Harmonie van Thorn wederom een bijzondere eer te beurt. Zaterdag 22 oktober zal Tristan Uth zijn dirigenten examen afleggen waarbij de Koninklijke harmonie van Thorn als examenorkest zal fungeren.

Lees verder ...

Koninklijke uit 1821 steelt de show in Cadier en Keer

Koninklijke uit 1821 steelt de show in Cadier en Keer

Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Mheer heeft zondag 4 september de jaarlijkse Mars- en Showwedstrijden van de Muziekfederatie Limburg Zuid West succesvol naar zich toegetrokken. Dit muziekgezelschap, onder leiding van instructeur en tambour-maître John Purnot, behaalde voor de optocht door Cadier en Keer én de showpresentatie op het feesttterrein aan de Dorpsstraat nr. 15, als opmaat naar de viering van het 190-jarig bestaan op 9, 10 en 11 september a.s., de hoogste score.
St. Cecilia bracht in haar kroonjaar een muzikaal en visueel verrassende en zeer goed verzorgde show. Het korps ontving onder veel applaus uit handen van locoburgemeester Jos Custers de wisselbeker, beschikbaar gesteld door de Gemeente Eijsden-Margraten.

Lees verder ...

’s Werelds beste Bigband komt naar Kerkrade

’s Werelds beste Bigband komt naar Kerkrade

Het komt niet vaak voor dat liefhebbers van swingende bigbandmuziek de WDR Bigband Köln van zó nabij kunnen meemaken als op 29 september aanstaande in de Rodahal in Kerkrade. Vanwege het 60-jarig jubileum van het WMC treedt dit fameuze blaasorkest die dag om 20.00 uur samen op met hét boegbeeld van de Kölsche dialectgroep BAP, Wolfgang Niedecken.

Lees verder ...