Mis voor Vrede The Armed Man

Mis voor Vrede  The Armed Man

Een uitvoering van de Mis voor Vrede The Armed Man vormt op zondag 11 september in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden finale van het Blaasmuziekfestival Blow Your Mind! Niet zonder reden is gekozen voor dit inmiddels wereldberoemde werk van componist Karl Jenkins. Immers op 11 september is het precies tien jaar geleden dat door een terroristische aanslag in New York duizenden mensen volkomen zinloos om het leven kwamen.

Lees verder ...

Pop-Art concert 'Mr. Warhol, Are You Real?'

Pop-Art concert  'Mr. Warhol, Are You Real?'

Op zaterdag 10 september presenteert blaasmuziekfestival ‘Blow Your Mind!” het spraakmakende concert: Mr. Warhol, are you real? Dit bijzondere pop-art concert heeft een centrale plaats in de unieke programmering van de eerste editie van blaasmuziekfestival ‘Blow Your Mind!’ Dit festival tovert Leeuwarden in het weekend van 9 tot en met 11 september om tot hoofdstad van de blaasmuziek in Nederland. Drie dagen lang is Stadsschouwburg De Harmonie decor voor zeer uiteenlopende voorstellingen en concerten.

Lees verder ...

WMC bezoekt roots in Yorkshire

WMC bezoekt roots in Yorkshire

Ter ere van het 60-jarig bestaan van WMC Kerkrade komt de Carlton Main Frickley Colliery Band speciaal naar Kerkrade terug om voor de Kerkraadse WMC-liefhebbers op vrijdag 23 september 2011 een verrassingsconcert te geven in de Rodahal te Kerkrade.

Lees verder ...

Wereldpremière Draaf Foekje Draaf

Wereldpremière Draaf Foekje Draaf

Op vrijdag 9 september barst in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden de eerste editie van het blaasmuziekfestival Blow Your Mind! los met de openingsvoorstelling en tevens wereldpremière van de unieke muzikale beleving Draaf Foekje Draaf! Een heel weekend lang, van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september, is Leeuwarden de hoofdstad van de blaasmuziek in Nederland met Stadsschouwburg De Harmonie als episch centrum!

Lees verder ...

Concert Marinierskapel op unieke locatie

Concert Marinierskapel op unieke locatie

Vrijdag 26 augustus was de Marinierskapel uitgenodigd om een concert te verzorgen in het sfeervolle Openluchttheater van Valkenburg (Limburg). Helaas waren de weergoden en de voorspelling van Buienradar de organisatie minder gunstig gezind en dreigde het optreden daardoor volledig in het water te vallen.

Lees verder ...

Open CBOW-kampioenschap voor majorette/twirl solisten en groepen

Open CBOW-kampioenschap voor majorette/twirl solisten en groepen

De Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Oost en West Nederland organiseert zaterdag, 12 november 2011 in het Multi Functioneel Centrum Aperloo in ‘t Harde het Open CBOW-kampioenschap majorette en twirl voor solisten , duo’s, ensembles, (small) teams en grote groepen.

Lees verder ...

Blazers ervaren 'beat & groove' op Sw!ng-!nn

Blazers ervaren 'beat & groove' op Sw!ng-!nn

Dankzij samenwerking met sectorinstituut Kunstfactor en drie gerenommeerde componist/dirigenten belooft de Sw!ng-!nn van 1 oktober 2011 nu al een succes te worden. De tweede editie van deze play-inn lichte muziek is bedoeld om amateurmuzikanten uit de hafabra-orkesten de “groove & beat” van het swing-, blues-, rock- en latinrepertoire te laten beleven. De inschrijving loopt voorspoedig.

Lees verder ...

Concert Marinierskapel in Valkenburg verplaatst naar Gemeentegrot

Vanwege de ongunstige weersomstandigheden is vanavond het concert van de Marinierskapel in het Openlucht Theater van Valkenburg aan de Geul (Limburg) verplaatst naar een wel heel bijzondere alternatieve en spectaculaire locatie: de nabij gelegen Gemeentegrot! De ingang is hiervan gelegen aan de Plenckertstraat 51a.

Lees verder ...

Blaasmuziekfestival Blow Your Mind!

Blaasmuziekfestival Blow Your Mind!

Gedurende het weekend van 9, 10 en 11 september is Leeuwarden dé blaasmuziekhoofdstad van Nederland. Stadsschouwburg De Harmonie vormt het episch centrum waar de eerste editie het Blaasmuziekfestival ‘BLOW YOUR MIND!’ op de vrijdagavond losbarst. Vele bekende orkesten, ensembles, koren, solisten en dirigenten werken mee aan Blow Your Mind!, met voorstellingen, concerten, recitals en openbare repetities. Centraal in het programma staan drie spectaculaire, unieke hoofdconcerten, gekoppeld aan een uitgebreid en feestelijk Festival Feeling programma.

Lees verder ...

36e Mars- en Showwedstrijd Muziekfederatie Limburg Zuid West

Fanfare St. Blasius maakt zich op voor ontvangst van de HaFa-verenigingen, die deel uitmaken van de Muziekfederatie Limburg Zuid West. Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van dit muziekgezelschap worden op zondag 4 september in Cadier en Keer de tot in de verre regio bekende, jaarlijkse mars- en showwedstrijden van deze muziekfederatie gehouden.

Lees verder ...