Zaandijks Fanfare Corps opnieuw in Beurs van Berlage

Het Zaandijks Fanfare Corps speelt zondag 19 juni opnieuw in de Beurs van Berlage in het kader van de concertserie Blazen in de Beurs. De afgelopen twee jaar speelde ZFC in de Beurs van Berlage met onder meer het Frysk Fanfare Orkest. In 2010 lukte het ZFC zelfs om het best bezochte concert in de reeks te organiseren.

Lees verder ...

Constantijn Huijgens wint in Hattem

De slagwerkgroep Constantijn Huijgens uit Appingedam heeft in Hattem het podiumconcours van de CBOW op zijn naam geschreven. Het ensemble zette in de eredivisie 95,75 punten op het scorebord.

Lees verder ...

Gloria Dei Gerkesklooster wint Schiermonnikoog 2011

Gloria Dei Gerkesklooster wint Schiermonnikoog 2011

Brassband Gloria Dei uit Gerkesklooster heeft het 54e Zang- en muziekfestival op Schiermonnikoog gewonnen. Dirigent Piet van der Heide leidde de band met de vertolking van Elegy I van Jacob de Haan in de derde divisie naar 91,5 punten. Aan het jaarlijks festival deden 28 muziekgezelschappen en 22 zangkoren mee.

Lees verder ...

Zes keer 'zeer goed' op Concertwedstrijd Limburg Zuid West

De 52e uitgave van de concertwedstrijd van de Muziekfederatie Limburg Zuid West, afgelopen weekend gehouden in de harmoniezaal te Mheer, mag in alle opzichten, zeker op het muzikale vlak, geslaagd genoemd worden.
De organisatie was bij "de Koninklijke uit 1821" in gedegen handen. De belangstelling was goed en de talrijke luisteraars, waaronder veel ereleden, oudbestuursleden en -muzikanten, genoten in een ontspannen sfeer met volle teugen van de rijk gevarieerde en publieksvriendelijke concerten.

Lees verder ...

Journey to Britain: promsconcert in Vorden (Gld.)

Journey to Britain: promsconcert in Vorden (Gld.)

Op zaterdagavond 3 en zondagmiddag 4 september 2011 zal in sporthal ’t Jebbink te Vorden (gemeente Bronckhorst) een groots opgezet promsconcert plaatsvinden dat in het teken zal staan van Groot-Brittannië en Ierland. Aan dit concert wordt medewerking verleend door ongeveer 125 musici en dansers. De productie van dit evenement is in handen van Cultuurfonds Vorden en de muzikale leiding van dit afwisselende concert is in handen van de Vordense dirigent Joop Boerstoel (zie foto).

Lees verder ...

Negen promoties op majorettewedstrijd in Kaatsheuvel

Negen promoties op majorettewedstrijd in Kaatsheuvel

Op zondag 22 mei 2011 werd er in Sporthal De Werft te Kaatsheuvel een majorettewedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Brabantse Bond van Muziekverenigingen in samenwerking met de organiserende vereniging The Twilights uit Rijen. Om 9 uur konden de jury leden: Anke Moelands, Marion Ketelaars, Marie-Christine Nooijen en Ellen Ranzijn beginnen aan hun beoordelingen van de 130 optredens deze dag. Alle deelnemers deden weer hun uiterste best op de wedstrijdvloer, synchroon werken, concentratie om die baton te vangen, inleven in de muziek, dit alles zorgden voor een dag vol met mooie optredens. De dag verliep erg rustig en keurig op schema, dit met dank aan alle vrijwilligers van The Twilights.

Het nieuwe puntensysteem is voor sommige deelnemers nog even wennen maar met de prijsuitreiking kon er flink gejuicht worden met maar liefst 9 promoties!

Lees verder ...

Open NK voor jeugdkorpsen & Taptoe Zeeland

Open NK voor jeugdkorpsen & Taptoe Zeeland

Wie liefhebber is van groots muziek- en showspektakel mag zaterdag 4 juni 2011 niet missen! Op het sportpark aan de Irislaan te Vlissingen vindt in de middaguren het Open Nederlands Kampioenschap voor jeugdkorpsen plaats en in de avonduren de 16e editie van de Taptoe Zeeland 2011. Een programma dat iedere muziekliefhebber als muziek in de oren zal klinken met voor ieder wat wils, zowel jong als oud. Maar liefst 20 optredens staan deze dag geprogrammeerd en aansluitend een spetterende finale vol met de nodige verrassingen. Kortom dit mag u als muziek- en showliefhebber zeker niet missen!

Lees verder ...

Amor Musae speelt op het Spanjaardsgat

Amor Musae speelt op het Spanjaardsgat

In het kader van de voorbereiding op de deelname aan het Mid Europe Blasmusik Festival in Schladming geeft harmonie Amor Musae uit Prinsenbeek donderdag 9 juni op de pontons voor het Spanjaardsgat in Breda een concert gegeven, aanvang 20.30 uur. Dit concert wordt beschouwd als een try out voor de optredens in Oostenrijk. Er worden werken gespeeld van o.a. Johann Strauss, Jacques Offenbach, Harry James, Dimitri Shostakovich, Henry Purcell en Bernard Zweers. Amor Musae hoopt de luisteraar in romantische Oostenrijkse sferen te brengen.

Lees verder ...

Directeur Gé Voskuylen van Mirasound overleden

Directeur Gé Voskuylen van Mirasound overleden

De redactie ontving het droeve bericht van het overlijden van Gerrit (Gé) Voskuylen. Hij overleed als gevolge van een hartaanval. In de 60-er jaren als hobbyist begonnen in de audiowereld, richtte Voskuylen het bedrijf Mirasound op, genoemd naar zijn dochter Mirande. Hij hield zich al vrij snel professioneel bezig met loonpersingen - het maken van platen in opdracht van derden.

Lees verder ...

100 jarige Juliana Hoogezand-Sappemeer zoekt oud-leden

100 jarige Juliana Hoogezand-Sappemeer zoekt oud-leden

Christelijk Fanfarekorps Juliana uit Hoogezand-Sappemeer viert in 2011 haar 100- jarig bestaan. Deze bijzondere leeftijd heeft Juliana vooral te danken aan de inzet van haar (oud)leden, dirigent(en) en de steun van haar trouwe donateurs.

Generaties van dezelfde families treden in elkaars voetsporen en de vereniging bindt hen als een soort familie. Een familie dus met een lange adem. En mede door deze lange adem is de vereniging nog springlevend.

Lees verder ...