Majorettes en twirlers CBOW verdienen NK-ticket

Ruim honderd solisten, duo’s ensembles en teams kwamen zaterdag 12 november in ’t Harde in actie tijdens het Open kampioenschap majorette en twirl van de Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Oost en West Nederland (CBOW). Inzet was onder meer kwalificatie voor de Nederlandse kampioenswedstrijd van de VNM op 14 januari in Oss. Uit iedere categorie ontvangen de eerste drie kandidaten een uitnodiging voor de VNM-titelstrijd.

Lees verder ...

Last Night of the Sint

Last Night of the Sint

Met muzikale pepernoten, borstplaten en pretletters van bankéhét viert Sinterklaas op zondagavond 4 december zijn verjaardag in Tiliander tijdens ‘The last night of the Sint’. Een knipoog naar de promsconcerten waar ‘de vrienden van’ de Sint samen met de bebaarde baas en zijn beroete volgelingen trakteren op muziek, stevige humor en slappe klets. Nu eens een keer geen kinderfeestje, maar een heerlijk avondje vol verrassingen dankzij de samenwerking van de échte Sint en zijn pieten Roelie Boeli, Sjaak Sjoer, zangpiet, Gulio e.a., Het Oisterwijks Orkest, Tiliander en Stichting de Kloontjes.

Lees verder ...

Concoursdeelname Percussion Ensemble Weert

Concoursdeelname Percussion Ensemble Weert

Het Percussion Ensemble Weert neemt op zondag 20 november deel aan de podiumwedstrijd van de Limburgse Bond van Tamboekorpsen in Venray. Onder leiding van de jonge, talentvolle dirigent Etienne Houben zal het ensemble uitkomen in de allerhoogste afdeling; de Eredivisie.

Lees verder ...

Pianist Ulugbek Palvanov te gast bij Wilhemina Wamel

Pianist Ulugbek Palvanov te gast bij Wilhemina Wamel

Op 11 december geven Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel en Orkest Zuid gezamenlijk een concert, getiteld A Winter's Tale on Blue Ridge Mountain. Het concert vindt plaats in de uitstekende ambiance en akoestiek van Concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen. Onder leiding van Willem van Zee presenteert HKW een veelzijdig programma van mars tot koraal, met werken van uitsluitend Amerikaanse componisten. Als hoogtepunt geldt het energieke, zelden uitgevoerde Pianoconcert in c van Leroy Anderson, met als gastsolist de internationaal erkende Oezbeekse meesterpianist Ulugbek Palvanov.

Lees verder ...

Klarinettist Claudio Puntin naar Groningen

Klarinettist Claudio Puntin naar Groningen

Op zaterdag 26 en zondag 27 november staat Groningen in het teken van de klarinet. Op deze dagen vindt het project Klarinet & Ritme plaats. In het project zal het Groninger klarinetorkest Clarinets Unlimited, dat dit jaar haar 20-jarig jubileum viert, een spetterend muzikaal weekend verzorgen, waarin de veelzijdige mogelijkheden van de klarinet en ritme centraal staan. Met als gast de klarinettist Claudio Puntin.

Lees verder ...

Concert Clarinet Choir Weert en Fanfare Dorpsklank Castenray

Concert Clarinet Choir Weert en Fanfare Dorpsklank Castenray

Op zondag 20 november 2011 vindt er om 19.00 uur een concert plaats in de grote zaal van het Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne (Martinetplein 1). Dit concert wordt verzorgd door het Clarinet Choir Weert (het CCW) in samenwerking met Fanfare Dorpsklank uit Castenray.

Lees verder ...

Harmonie L’Union sluit het jubileumjaar af in stijl

Harmonie L’Union sluit het jubileumjaar af in stijl

Op zaterdag 19 november sluit de harmonie haar 125 jarig jubileumjaar af. Een jubileum waar de harmonie nu al met veel plezier en voldoening op terugkijkt. Gedurende het jaar zijn diverse activiteiten georganiseerd, die allen in een goede sfeer zijn verlopen en op hun eigen wijze succesvol zijn geweest. Hoogtepunten waren het openluchtconcert op de oprichtingsdatum 8 mei, in “De Gaard”, de Strauss Gala concerten in juni en de onlangs gehouden concertreis naar het Duitse Gusenburg en het Conservatoire de Musique in Luxemburg.

Lees verder ...

Matinee met Oefening en Uitspanning Beek en Donk en Symfonieorkest Eindhoven

Matinee met Oefening en Uitspanning Beek en Donk en Symfonieorkest Eindhoven

Symfonieorkest Eindhoven en de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning geven op zondag 4 december om 14.00 gezamenlijk een concert in Muziekcentrum Het Anker, Pater Vogelsstraat 39 in Beek en Donk. Het motto is ‘Surprise Matinee’ in het kader van het Sinterklaasfeest. Het concert biedt de unieke gelegenheid om zowel een harmonieorkest, bestaande uit uitsluitend blazers, als een symfonieorkest met grotendeels strijkers op hetzelfde podium te zien optreden. Beide orkesten hebben een geheel andere klank en repertoire wat zij op dit concert ten gehore zullen brengen.

Lees verder ...

Slagwerkavond Harmonie Wierden in Hervormde Kapel

Op zaterdag 3 december aanstaande neemt het slagwerkensemble van muziekvereniging Harmonie Wierden deel aan het KNFM-concertconcours in Cultuurcentrum De Hofnar in Valkenswaard. Voorafgaand aan dit concours wordt samen met de slagwerk- en percussiegroepen van Volharding Beek en Excelsior Winterswijk op zaterdag 26 november een try-outconcert in de Hervormde Kapel in Wierden gegeven.

Lees verder ...

Wilkracht Amersfoort brengt blaasmuziek en dans samen

‘Dans’ in theater Icoon in Vathorst, Amersfoort. Zondagmiddag 20 november verzorgt het Regionaal Concert Orkest Wilskracht (RCOW) een aantrekkelijk themaconcert met als titel 'Dans''. Het 65 leden regionaal Concert Orkest biedt u samen met dansschool Porceletti uit Harderwijk een bijzondere middag aan die geheel in het teken staat van dans.

Lees verder ...