Inschrijving CGN 2012 start komende zondag

Komende zondag start de inschrijving van het nieuwe seizoen van Color Guard Nederland. Als je van plan bent om in 2012 aan een of meer wedstrijden deel te nemen, dan is zondag 18 september a.s. een belangrijk moment.Om 15.00 uur start die dag namelijk de inschrijving voor het CGN Congres op zondag 16 oktober in Eemnes en de inschrijving voor het CGN seizoen 2012.

Lees verder ...

Vierde senioren play-in in Harderwijk

Op woensdag 9 november wordt er voor de vierde keer een senioren play-in georganiseerd door het Veluws Senioren Orkest uit Wezep in het gebouw van de Stedelijke Harmonie te Harderwijk. De play-in zal onder leiding staan van dirigente Henrite Rusch uit Zwolle.

Lees verder ...

QR-code voor van Limburg Stirum Korpsen

QR-code voor van Limburg Stirum Korpsen

Naast de sociale media Facebook & Twitter, zullen de van Limburg Stirum Korpsen vanaf nu ook gebruik gaan maken van een QR-code -een vrij nieuwe manier van informatie verschaffen-. In het wereldje van show-en drumfanfares is het gebruik van deze code vrij uniek. Dit laat wederom zien dat de van Limburg Stirum Korpsen vooruitstrevend en vernieuwend zijn.

Lees verder ...

Sint Baraba Reuver met themaconcert Timeline

Sint Baraba Reuver met themaconcert Timeline

Het Trommel en Fluiterkorps Sint Barbara Reuver geeft op zaterdag 24 september in Zalencentrum De Schakel in Reuver een concert met als thema Timeline.

Lees verder ...

DCE Finals LIVE te volgen bij Korpsmuziek

DCE Finals LIVE te volgen bij Korpsmuziek

De website Korpsmuziek is op 24 september gastheer van een zeer uitgebreide live-registratie van de DrumCorps Europe Finals in het Parkstad Stadion in Kerkrade. De site zendt een webcast uit met beeld en geluid. Daarnaast worden de shows geanalyseerd door de vaste experts Mark Limburg en René Ranzijn. Zij krijgen in hun ‘studio’ bezoek van vele gerennomeerde gastsprekers die live aan de reportages zullen meedoen. De webcast wordt verzorgd door de makers van het radioprogramma Ballistic Brass van de regionale zender LocoFM.

Lees verder ...

Middeleeuws Vijverconcert Uithuizermeeden

Middeleeuws Vijverconcert Uithuizermeeden

Op 24 september organiseert de Geref. Brassband Immanuël in samenwerking met Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden een Middeleeuws vijverconcert. Medewerking aan dit concert wordt verleend door zangeres Fardau van der Woude, de Special Singers uit Uithuizermeeden, de kinderen van de Dr. R.J. Damschool en de hoodrolspelers uit Ruter op ’t widde peerd. Het concert vindt plaats rondom vijver ’t Kolkje in de Oranjebuurt in Uithuizermeeden. Het concert begint om 19.30u en toegang is gratis.

Lees verder ...

Gorinchem ontmoet Korea via de Marinierskapel

Gorinchem ontmoet Korea via de Marinierskapel

Vrijdag 9 september 2011 kan bijgeschreven worden als een zeer geslaagde dag van het klassieke Lingehavenconcert in Gorinchem. De Marinierskapel van de Koninklijke Marine speelde, onder leiding van kapelmeester Peter Bongaerts, ’s middags voor ruim 1200 basisschoolleerlingen een aansprekend ‘educatief’ programma.

Lees verder ...

Actiecomité pleit voor behoud fanfarekorps Landmacht

Een actiecomité is gestart om het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’ (FKKLBW) van de ondergang te redden. De actievoerders doen een beroep op de muziekliefhebbers in Nederland om voor maandag 19 september via http://fkklbw.petities.nl/ een petitie te ondertekenen.

Lees verder ...

Ritmo del Playa: slagwerkconcert in zomerse sferen

Ritmo del Playa is de titel van een slagwerkconcert in een zomerse sfeer: 'Voel de magie van het strand'. Door de slagwerkgroep van muziekvereniging Kunst & Volharding uit Beuningen op zaterdag 5 november in De Lèghe Polder, Schoolstraat 16 in Beuningen.Entree € 2,50.

Lees verder ...

Uitreiking Heinz Friesen Award in theater Kerkrade

Uitreiking Heinz Friesen Award in theater Kerkrade

Op vrijdag 16 september 2011 organiseert de Koninklijke Philharmonie Bocholtz in samenwerking met WMC Kerkrade een speciaal concert. In 2011 is het precies 60 jaar geleden dat blaasmuziek in Kerkrade haar opmars maakte tijdens het eerste WMC in 1951 en viert de Philharmonie Bocholtz alweer zijn 125-jarig Jubileum.Het concert staat in het teken van de uitreiking van de Heinz Friesen Award. Deze Award wordt uitgereikt door de voorzitter van de Stichting Symfonische Blaasmuziek. De award wordt uitgegeven als blijk van dank voor de vele verdiensten in de blaasmuziek wereld.

Lees verder ...