‘Sprookjesachtig’ concert Brassband David en René Groothof

‘Sprookjesachtig’ concert Brassband David en René Groothof

‘Deze bezem is niet zomaar een bezem… deze bezem behoort toe aan de Russische heks Baba Yaga…’ verteld Rene Groothof tijdens het gala-concert van Brassband David. Zaterdag 21 mei werd de unieke uitvoering gegeven van de Schilderijententoonstelling van Mussorgsky, gearrangereerd voor brassband, met daar over- en omheen een bijzonder verhaal over Hans en Grietje, gespeeld door de gerenomeerde acteur René Groothof.

Lees verder ...

Summerschool sluit met catwalkconcert

Summerschool sluit met catwalkconcert

Als afsluiter van de internationale Allan Withington’s Conductor Summer School 2011 - die plaatsvindt van 25 juni tot 1 juli a.s. - zullen alle deelnemende dirigenten (afkomstig uit maar liefst 8 verschillende landen) de baton hanteren in een openlucht catwalk concert op 30 juni op het Waagplein in Leeuwarden. Het thema van de Summer School is ”Ready, steady ... design!” en staat in het teken van Italië (mode, design, cultuur etc.). Medewerking verlenen: Allan Withington, Robin Dewhurst, Soli Brass, modeopleiding D’Drive en Carnival Dameskoor.

Lees verder ...

11e Leidse Muziek Play In

11e Leidse Muziek Play In

Gratis deelnemen aan 11e Leidse Muziek PLay In op het Stadhuisplein in Leiden op 11 juni a.s.
Iedere muzikant die een blaas- of slaginstrument bespeelt dat voorkomt in een Harmonie, Fanfare of Brassband kan gratis - met eigen instrument – spontaan meedoen aan dit unieke evenement.

Lees verder ...

Nieuwe uitgave van Klankwijzer staat online

Nieuwe uitgave van Klankwijzer staat online

Onder de knop 'Archief' is de mei-uitgave van de de krant Klankwijzer te bekijken. Daarin vertelt vice-voorzitter Geert Schmitz welke beleidskoers de VNM de komende jaren voor ogen heeft. We kijken verder vooruit op een aantal grootschalige activiteiten die zich de komende maanden aandienen. Nieuwe festivals zoals het Spanjaardsgatfestival in Breda, Muziek op de Dommel in Eindhoven en Muze aan de Maas in Maastricht. Toevallig drie organisaties die het water opzoeken om het publiek een spectaculair decor aan te bieden. Het is te hopen dat de weergoden willen meewerken en de muzikanten het van boven en beneden droog houden

Lees verder ...

Oosterwolde en Oldeberkoop zoekt dirigent

Oosterwolde en Oldeberkoop zoekt dirigent

Dirigent gevraagd voor de samenwerkende harmonieorkesten Oosterwolde en Oldeberkoop per september 2011. Indien u geïnteresseerd bent graag zo spoedig mogelijk reactie.

Lees verder ...

Muziekfeesten Exempel vol nieuwe activiteiten

De jaarlijkse muziekfeesten van drumfanfare Exempel worden dit jaar gekenmerkt door nieuwe impulsen. Op 3,4 en 5 juni is het in en om de muziektent aan de Pottenbakker in Empel weer feest! Muzikanten uit alle windstreken leveren weer hun bijdrage aan dit succesvolle gratis evenement dat elk jaar mag rekenen op een groeiend aantal bezoekers. Dit jaar staat meer dan ooit de jeugd centraal.

Lees verder ...

Start voorverkoop taptoe Borculo

Start voorverkoop taptoe Borculo

Op zaterdag 14 mei 2011 start de voorverkoop voor de jaarlijkse Taptoe in Borculo. Zaterdag 25 juni 2011 zal al weer de 12e Borculose taptoe worden gehouden georganiseerd door de Stg. voor Cultuur, Sport en Spel. Op 25 juni 2011 vanaf 19.00 uur zal op het taptoeterrein, gelegen aan de (Oude) Needseweg te Borculo (aan de rand van het centrum) een spetterende show losbarsten. Het niveau van de deelnemende korpsen is wederom van grote klasse.

Lees verder ...

Euro Brass Drachten live op internet

Euro Brass Drachten live op internet

De organisatie van Euro Brass Drachten is erin geslaagd om een partnerschap tot stand te brengen met Omrop Fryslân en het bedrijf Videoscherm.com uit Bolsward waardoor het mogelijk is om het gehele evenement live te volgen via internet. De uitstekende ervaringen, opgedaan tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK), hebben de partijen doen besluiten om ook Euro Brass Drachten digitaal uit te zenden via omroplive.nl.

Lees verder ...

Rob Boon bestuurslid SCVK

Zoals reeds eerder besloten en aan u medegedeeld ben ik, na 15 jaar voorzitter te zijn geweest, als algemeen adjunct dit jaar nog actief bij de Stichting Combinatie Van Korpsen. Het installeren en, waar nodig, begeleiden van een vrijwel geheel nieuw SCVK bestuur behoorde en behoort tot 1 oktober 2011 tot mijn takenpakket. Op 15 januari tijdens de Bandshow “Vaarwel SCVK” konden wij u een nieuw bestuur presenteren. Mijn eigen opvolging was op dat moment nog niet afgerond. We moesten op zoek naar een opvolger die voor de SCVK de Public Relations wilde doen.

Lees verder ...

Meespelen met de NS-Harmonie

Het NS Harmonieorkest, het bedrijfsorkest van de Nederlandse Spoorwegen, verzorgt ieder jaar in de maand november twee najaarsconcerten. Deze najaarsconcerten vinden plaats in de Stadszaal van de Flint te Amersfoort en worden door gemiddeld 1.500 bezoekers bezocht. Dit jaar zijn deze concerten op zaterdagavond 26 en zondagmiddag 27 november.

Lees verder ...