Céline Brouns wint weer Finale Jonge Solisten

Céline Brouns wint weer Finale Jonge Solisten

Saxofoniste Céline Brouns uit Ittervoort heeft in Horn voor de tweede keer op rij de Finale Jonge Solisten gewonnen. De twintigjarige rechtenstudente kreeg voor haar vertolking van Concertino van Paul Harvey in de eerste divisie 94 punten. Daarmee legde de muzikante van fanfare Concordia uit Ittervoort opnieuw beslag op de wisseltrofee. De Finale Jonge Solisten geldt als de meest prestigieuze wedstrijd voor solisten van harmonieën, fanfares en brassbands. Voor de finale waren de beste deelnemers uit zeven regionale voorronden uitgenodigd.

Lees verder ...

Peeltoernooi opent met vier keer 'zeer goed'

Peeltoernooi opent met vier keer 'zeer goed'

Tijdens het eerste weekeinde van het 45e Meister Rongen Peeltoernooi in Meijel hebben vier deelnemers het predicaat ‘zeer goed’ gehaald. Jurylid Rob Goorhuis waardeerde de concerten van fanfare Eendracht uit Baarlo, harmonie Sint Gertrudis uit Beesel en muziekvereniging Concordia uit Meterik met de hoogste kwalificatie. Bij de slagwerkgroepen gaf jury Jo Zinzen de topscore aan Jong Nederland uit Asten. Het Peeltoernooi in zalencentrum D’n Binger in Meijel wordt zaterdag om 10.00 uur voortgezet.

Lees verder ...

Looft den Heer Garyp huldigt jubilarissen

Zondag 27 juni hield Christelijke Muziekvereniging Looft den Heer uit Garyp voor een zeer goed gevulde zaal een koffieconcert. Dit keer een koffieconcert met een bijzonder tintje. Voor het A-korps was dit namelijk de try-out voor hun deelname aan het festival op 2 juli a.s. in Doezum. Ze brachten de verplichte te spelen onderdelen op festival ten gehore. Tijdens het optreden van het B-korps werden er twee jubilarissen gehuldigd.

Lees verder ...

Concertavond te Posterholt

Op zaterdag 2 juli verzorgen Koninklijke Harmonie Lentekrans uit Linne en Koninklijk Erkende Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek tezamen een concertavond in C.C. De Beuk in Posterholt die begint om 20.00 uur.

Lees verder ...

Jong talent en toptalent van Artamuse samen op een podium

Jong talent en toptalent van Artamuse samen op een podium

Zondag 3 juli om 15.00 uur valt er veel te genieten bij Asta in Beek. De muziekafdeling van Artamuse laat zien wat ze in huis heeft en presenteert een kleurrijk muzikaal boeket: een bos vol violen van groot naar klein, een gigantische schare gitaren en –what’s in a name- hun grootse Bigband.

Lees verder ...

Jubilarissen bij De Eendracht Wezep

Jubilarissen bij De Eendracht Wezep

Tijdens de afsluitingsbarbecue van CMV De Eendracht Wezep zijn er vier jubilarissen gehuldigd. Ook dirigent Hendry van Loo werd in het zonnetje gezet.

Lees verder ...

Openluchtconcerten Brassband Heman

Op donderdagavond 30 juni biedt Brassband Heman de inwoners van Noord- en Zuidwolde en overige belangstellenden een tweetal gratis openluchtconcerten aan. Om 19.00 uur zal de band optreden bij Dorpshuis De Woldstee in Noordwolde, waarna om 20.00 uur Eetcafé Moeke Vaatstra in Zuidwolde wordt aangedaan.
Brassband Heman, onder leiding van dirigent Sietse Hamersma, zal een gevarieerd en laagdrempelig programma ten gehore brengen.

Lees verder ...

Cursussen voor majorette/twirl in Friesland

Cursussen voor majorette/twirl in Friesland

SAMO Friesland zet in het najaar diverse cursussen voor majorettes en twirlers op touw. In september start bij voldoende deelname een cursus fase 3. De cursus vindt plaats in de periode van september 2011 tot maart 2012.Docenten zijn Heleen Hollander en Jenny Nijkamp. De locatie is nader te bepalen. Aanmelden voor 1 september. Op het programma staat ook een oriëntatiecursus dans voor kader majorette-/twirlgroepen.

Lees verder ...

Gezondheidscentrum schenkt baritonsax aan Van Limburg Stirum Band

Gezondheidscentrum schenkt baritonsax aan Van Limburg Stirum Band

Een aantal maanden geleden sprak de dirigent van de van Limburg Stirum Band hem aan met de vraag of er voor een baritonsaxofoon gezorgd kon worden. Deze zou beter zijn voor de klankkleur en het evenwicht in het orkest. Met deze vraag in zijn hoofd ging Simon Slot, ‘de’ sponsoren man binnen de van Limburg Stirum Korpsen, op pad. Dat pad bracht hem naar de Verlengde Meidoornstraat in Wezep, wat overigens geen onbekend terrein is voor Simon. Na overleg met de huisartsen, de apotheek en Slot Fysiotherapie, heeft hij Gezondheidscentrum De Meidoorn bereid gevonden om de baritonsaxofoon te schenken aan de van Limburg Stirum Band.

Lees verder ...

Juni-uitgave van Klankwijzer staat online

Juni-uitgave van Klankwijzer staat online

Onder de knop 'Archief' op deze website (www.klankwijzer.nl) is de juni-uitgave van de landelijke muziekkrant Klankwijzer volledig te downloaden.
Daarin pleit Toon Peerboom, voorzitter van de commissie Blaasmuziek, voor meer samenwerking in de muzieksector.
Klankwijzer was aanwezig bij de dirigentencursus De Maestro waarin Jan Cober met passie en bezieling onderwerpen aansnijdt waarmee dirigenten in de praktijk moeite hebben.

Lees verder ...