12 uurs non-stop muziekmarathon in Beuningen

Zaterdag 21 mei verzorgt muziekvereniging Kunst & Volharding een 12 uurs non-stop muziekmarathon van 10.00 uur – 22.00 uur in S.C.C. de Lèghe Polder in Beuningen. Alle leden van de muziekvereniging zullen op deze dag van zich laten horen hetzij solo of in groepsverband.

Lees verder ...

Startschot vierdaags Rotterdams trombonespektakel op 14 april

Startschot vierdaags Rotterdams trombonespektakel op 14 april

Het Nieuw Trombone Collectief presenteert dit voorjaar voor de vierde maal Slide Factory, hét muzikale evenement van wereldklasse dat van 14 tot en met 17 april in Rotterdam plaats vindt.
Het festival trapt op 14 april op spectaculaire wijze af met het openingsconcert in de Grote Zaal van De Doelen. Onder andere zangeres Nynke Laverman, jazzlegende James Morrison en wereldberoemd trombonist Nitzan Haroz laten zich deze avond van hun beste kant zien. De avond biedt een podium aan klassiek, nieuw gecomponeerd, wereldmuziek, jazz en pop en is een blauwdruk van het hele festival.

Lees verder ...

Plan voor nieuwe Utrechtse concertserie

Cultuurcampus Vleuterweide is een gebouw in de nieuwe Utrechtse wijk Leidsche Rijn-Vleuten-De Meern dat o.a. de middelbare school ‘het Amadeus Lyceum’ en een vestiging van het Utrechts Centrum voor de Kunsten herbergt. In de Cultuurcampus bevindt zich een middelgrote zaal, de PodiumWerkPlaats, met een uitzonderlijk mooie akoestiek.
Een aantal mensen van verschillende organisaties op het gebied van de amateurkunst heeft met groot enthousiasme het plan opgevat om in deze mooie zaal een concertserie te organiseren.

Lees verder ...

Blaasmuziekfestival ‘BLOW YOUR MIND!’

Gedurende het weekend van 9, 10 en 11 september 2011 zal Leeuwarden de blaasmuziekhoofdstad van Nederland zijn. In de Stadsschouwburg de Harmonie zal dan voor het eerst het Blaasmuziekfestival ‘BLOW YOUR MIND!’ plaatsvinden. Vele bekende orkesten, ensembles, koren, solisten en dirigenten werken mee aan ‘Blow Your Mind!’, met concerten, recitals, workshops, discussies en openbare repetities. Het hoofdthema van het festival is ‘vernieuwend programmeren’. Centraal in het programma staan drie hoofdconcerten:

Lees verder ...

Hoofdtribune CGN Finals bijna uitverkocht

Hoofdtribune CGN Finals bijna uitverkocht

De voorverkoop van kaarten voor de CGN Finals is nog nooit zo snel gegaan als dit jaar. Op woensdag waren er minder dan 50 kaarten beschikbaar voor de tribune aan de voorzijde van het speelvlak. Dat is nooit eerder voorgekomen. Wachten met bestellen is niet wenselijk omdat de kaarten ieder moment op kunnen zijn. De wedstrijd wordt gehouden op 26 maart in Indoor Sportcentrum Eindhoven.

Lees verder ...

Muzima wil dankbaarheid tonen

Muzima wil dankbaarheid tonen

Sinds het overlijden van de grondlegger van Muzima is de collectie meerdere malen noodgedwongen verhuisd. Dankzij de welwillende medewerking van de Gemeente Tilburg is de collectie sinds kort ondergebracht in het voormalige gemeentehuis in Berkel-Enschot aan de Eikenbosch 47. Voor het bestuur van de stichting Muzima, de vriendenkring en de vrijwilligers aanleiding om hun dankbaarheid te tonen. Daarom zal de opslag en reparatiewerkplaats te bezoeken zijn tijdens het (landelijk museum) weekend 2 en 3 april 2011 tussen 12.00 en 17.00 uur.

Lees verder ...

Cabaret en muziek hand in hand in Oostelbeers

Cabaret en muziek hand in hand in Oostelbeers

Harmonie en slagwerkgroep De Vriendschap uit Oostelbeers geven in samenwerking met theatervereniging Keskenoate een speciaal cabaretconcert op zaterdag 16 april in ’t Dorpsplein, aanvang is 20.00 uur. De harmonie brengt highlights uit de bekende musical Cabaret en brengt een hommage aan het theater met het stuk Theatre Music van componist Philip Sparke. De groep The Next Generation van toneelvereniging Keskenoate zal onder begeleiding van de harmonie hun cabaretspel vertonen.

Lees verder ...

Leek in het teken van Top Brass Noord

Leek in het teken van Top Brass Noord

De naam Top Brass Noord is niet zomaar gekozen. De Nederlandse top van de brassbandwereld neemt op zaterdag 9 april deel aan dit unieke concert. De Provinciale Brassband Groningen, organisator van dit concert, is samen te beluisteren met Brassband De Bazuin Oenkerk en Brassband De Wâldsang uit Buitenpost.

Lees verder ...

Nice to Meet Music , We’ll Meet You (again)!

Nice to Meet Music , We’ll Meet You (again)!

Na het grote succes van vorig jaar wordt ook dit jaar het fanfare-orkestproject ‘Nice to Meet Music' georganiseerd. Van donderdag 5 tot en met zaterdag 7 mei vindt het orkestproject plaats ter promotie van de blaasmuziek. Het project geeft jonge muzikanten de kans op een ambitieuze en inspirerende wijze met elkaar te musiceren in de vorm van een fanfareorkest. De artistieke leiding is in handen van Arno Groeneveld en Arjan Dunning. Op zaterdag 7 mei zal het NM2-orkest drie concerten ten gehore brengen in Apeldoorn, Deventer en Zwolle.

Lees verder ...

Drumbands in Concert

Drumbands in Concert

Zaterdag 14 mei 2011 organiseert de drumband van Sint Caecilia uit Hoensbroek voor het tweede jaar op rij het 'Drumbands in Concert’. Op deze avond zullen een viertal drumbands hun kwaliteiten ten gehore brengen. Het concert vindt plaats in de muziekschool te Hoensbroek en start om 19.00 uur. De totale tijdsduur per vereniging is gesteld op 30 minuten. Entree is gratis!

Lees verder ...