Jubileumconcert Eendacht Winterswijk

Jubileumconcert Eendacht Winterswijk

Christelijke muziekvereniging Eendracht uit Winterswijk bestaat 75 jaar. Op 28 mei geeft het fanfareorkest een jubileumconcert met als thema Vrienden van Eendracht. Het orkest brengt deze avond samen met een combo en muzikanten die verbonden zijn aan Eendracht en als professionele muzikant aan de slag zijn gegaan, een gevarieerd programma. De ontwikkeling van het orkest tot een moderne fanfare zal hierin goed te horen zal zijn.

Lees verder ...

Gezamenlijk concert van Thorner harmonieën

Gezamenlijk concert van Thorner harmonieën

De Thorner harmonieën hebben tijdens Koninginnedag ruimschoots in de belangstelling gestaan van de landelijke media. Tijdens Koninginnedag traden ze op voor de Koninklijke familie, vele toeschouwers en nog veel meer kijkers van de nationale televisie. Op Hemelvaartsdag, 2 juni, heeft u de gelegenheid om beide orkesten nogmaals in actie te zien. Ze treden dan op tijdens het traditionele Gezamenlijk Concert der Thorner Harmonieën. Het optreden vindt plaats in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond.

Lees verder ...

Nice to Meet Music 2011 groot succes

Nice to Meet Music 2011 groot succes

Wegens het overweldigende succes van de eerste editie vond dit jaar voor de tweede maal het orkestproject Nice to Meet Music plaats. Nice to meet Music heeft als doelstelling om de vaak als ‘saai’ bestempelde blaasmuziek te bevorderen onder jonge mensen door een fris en vernieuwend imago uit te stralen. Dit jaar stond het orkest wederom onder artistieke leiding van Arno Groeneveld en Arjan Dunning.

Lees verder ...

CGN contests 2012 bekend

Color Guard Nederland (CGN) is trots om vandaag het complete schema voor CGN seizoen 2012 aan te kondigen. Wij zijn ervan overtuigd dat het weer gelukt is om met een schema te komen dat een goede spreiding heeft in zowel tijd als locaties in het land. Het schema is nog steeds niet helemaal definitief, vooral omdat een aantal locaties nog niet 100% zeker is, maar we willen er niet langer mee wachten, omdat jullie ook al aan het plannen zullen zijn.

Lees verder ...

Geslaagde opening van reeks lunchconcerten Marinierskapel

Geslaagde opening van reeks lunchconcerten Marinierskapel

Op het zonovergoten Statenplein in Dordrecht heeft de Marinierskapel van de Koninklijke Marine op dinsdag 10 mei een droomstart gemaakt met de eerste uitvoering van een serie lunchconcerten in de maand mei.Na zware regenval in de ochtenduren werd eerst de meteorologische dienst van Maritiem vliegkamp De Kooy nog geraadpleegd of het concert wel doorgang kon vinden. Met een absolute zonmelding rond het middaguur werd vervolgens de geluidsinstallatie en de show-opstelling van het orkest opgebouwd.

Lees verder ...

Heel en Maasbracht samen op het concertpodium

Heel en Maasbracht samen op het concertpodium

Harmonie de Vriendenkrans uit Heel en Koninklijk Erkende harmonie Sint Cecilia uit Maasbracht gaan een unieke samenwerking aan. Deze twee 1ste divisie orkesten uit de gemeente Maasgouw geven zondag 19 juni een bijzonder concert in het theater de Oranjerie in Roermond.

Lees verder ...

Reünie voor oud-leden van het Trompetterkorps der Cavalerie

Dit jaar is het weer zover. De vijfjaarlijkse reünie van het Trompetterkorps der Cavalerie vindt plaats op 18 juni a.s. De ontvangst van de reünisten vindt plaats op de Bernhardkazerne. Na een uitgebreide rijstmaaltijd vertrekken zij per bus naar de Amersfoortse binnenstad waar zij samen met het Reünieorkest TdC om 14.00 uur zullen starten met hun marsoptreden. Na afloop gaan zij weer terug naar de kazerne om onder het genot van een drankje toch nog maar weer eens al die sterke verhalen van weleer aan elkaar te vertellen.

Lees verder ...

Sint Joseph Weert has got talent

Sint Joseph Weert has got talent

Kinderen staan zondag 22 mei op het podium. Ze toveren samen geweldige muziek uit hun instrumenten. En niet zomaar muziek! Waarom alleen oefenen als je ook samen in een orkest of band prachtige muziek kan maken? De leerlingen van de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert trekken hun neus niet op voor mooie meesterwerkjes. Zij blazen hun partij prima mee. “They have got talent!” Het wordt een verrassende en afwisselende voorstelling met muziek van Weertse bodem. U bent van harte welkom in de Sint Josephzaal aan de Schuttebeemd 132 in Weert. Aanvang 15.00 uur en gratis entree.

Lees verder ...

Andara Tilburg zoekt enthousiaste dirigent m/v

Andara Tilburg zoekt enthousiaste dirigent m/v

Muziekvereniging Andara uit Tilburg zoekt een enthousiaste dirigent (m/v). Muziekvereniging Andara bestaat uit een opleidingsorkest en een harmonie.We spelen met de harmonie op het niveau van de derde divisie. De leeftijd van de 42 muzikanten van de harmonie varieert van 15 tot 75 jaar. Er zijn verschillende niveaus en kwaliteiten in het orkest aanwezig. We spelen een mix van diverse muziekstijlen en organiseren regelmatig ‘thema’ concerten (zgn. proms-concerten). We repeteren op vrijdagavond van 20.15-22.15 uur in MFA ‘Het Kruispunt’ in Tilburg.

Lees verder ...

Zege voor Jordi Rouschop in Hulsberg

Zege voor Jordi Rouschop in Hulsberg

Altsaxofonist Jordi Rouschop heeft het 32e Lei Extra solistenconcours in Hulsberg gewonnen. De muzikant van fanfare Sint Caecilia uit Schimmert kreeg voor zijn optreden in de eerste divisie 95 punten. Daarmee behaalde hij de hoogste score van alle 135 deelnemers. Sint Caecilia Schimmert won tevens de verenigingsbeker. Het concours in Hulsberg was de laatste voorronde voor kwalificatie voor de Finale Jonge Solisten op 26 juni in Horn.

Lees verder ...