Jong talent en toptalent van Artamuse samen op een podium

Jong talent en toptalent van Artamuse samen op een podium

Zondag 3 juli om 15.00 uur valt er veel te genieten bij Asta in Beek. De muziekafdeling van Artamuse laat zien wat ze in huis heeft en presenteert een kleurrijk muzikaal boeket: een bos vol violen van groot naar klein, een gigantische schare gitaren en –what’s in a name- hun grootse Bigband.

Lees verder ...

Jubilarissen bij De Eendracht Wezep

Jubilarissen bij De Eendracht Wezep

Tijdens de afsluitingsbarbecue van CMV De Eendracht Wezep zijn er vier jubilarissen gehuldigd. Ook dirigent Hendry van Loo werd in het zonnetje gezet.

Lees verder ...

Openluchtconcerten Brassband Heman

Op donderdagavond 30 juni biedt Brassband Heman de inwoners van Noord- en Zuidwolde en overige belangstellenden een tweetal gratis openluchtconcerten aan. Om 19.00 uur zal de band optreden bij Dorpshuis De Woldstee in Noordwolde, waarna om 20.00 uur Eetcafé Moeke Vaatstra in Zuidwolde wordt aangedaan.
Brassband Heman, onder leiding van dirigent Sietse Hamersma, zal een gevarieerd en laagdrempelig programma ten gehore brengen.

Lees verder ...

Cursussen voor majorette/twirl in Friesland

Cursussen voor majorette/twirl in Friesland

SAMO Friesland zet in het najaar diverse cursussen voor majorettes en twirlers op touw. In september start bij voldoende deelname een cursus fase 3. De cursus vindt plaats in de periode van september 2011 tot maart 2012.Docenten zijn Heleen Hollander en Jenny Nijkamp. De locatie is nader te bepalen. Aanmelden voor 1 september. Op het programma staat ook een oriëntatiecursus dans voor kader majorette-/twirlgroepen.

Lees verder ...

Gezondheidscentrum schenkt baritonsax aan Van Limburg Stirum Band

Gezondheidscentrum schenkt baritonsax aan Van Limburg Stirum Band

Een aantal maanden geleden sprak de dirigent van de van Limburg Stirum Band hem aan met de vraag of er voor een baritonsaxofoon gezorgd kon worden. Deze zou beter zijn voor de klankkleur en het evenwicht in het orkest. Met deze vraag in zijn hoofd ging Simon Slot, ‘de’ sponsoren man binnen de van Limburg Stirum Korpsen, op pad. Dat pad bracht hem naar de Verlengde Meidoornstraat in Wezep, wat overigens geen onbekend terrein is voor Simon. Na overleg met de huisartsen, de apotheek en Slot Fysiotherapie, heeft hij Gezondheidscentrum De Meidoorn bereid gevonden om de baritonsaxofoon te schenken aan de van Limburg Stirum Band.

Lees verder ...

Juni-uitgave van Klankwijzer staat online

Juni-uitgave van Klankwijzer staat online

Onder de knop 'Archief' op deze website (www.klankwijzer.nl) is de juni-uitgave van de landelijke muziekkrant Klankwijzer volledig te downloaden.
Daarin pleit Toon Peerboom, voorzitter van de commissie Blaasmuziek, voor meer samenwerking in de muzieksector.
Klankwijzer was aanwezig bij de dirigentencursus De Maestro waarin Jan Cober met passie en bezieling onderwerpen aansnijdt waarmee dirigenten in de praktijk moeite hebben.

Lees verder ...

Sint Cecilia begroet zomer met vakantieconcert

Op zaterdag 2 juli vindt in de Mheerder Harmoniezaal een vakantieconcert plaats alvorens de Koninklijke Harmonie St. Cecilia gaat genieten van een welverdiend zomerreces. Het concert begint om 19.00 uur en is vrij toegankelijk.Aan de uitvoering wordt door alle geledingen van "de Koninklijke uit 1821" medewerking verleend.

Lees verder ...

Marinierskapel, Qua Patet Nederlandia….

Marinierskapel, Qua Patet Nederlandia….

Vrijdagavond 17 juni speelde de Marinierskapel op uitnodiging van de 200 jaar bestaande Schutterij St. Joseph in Sint Geertruid, in het uiterste zuiden van Limburg. In een enorme feesttent werden de muzikanten met de kenmerkende lokale gastvrijheid hartelijk ontvangen. De kennismaking met de leden van de Schutterij gekleed in hun ceremoniële tenue leverde wel enige verbaasde bikken op; zij blijken gekleed te gaan o.a. in het nagenoeg identieke galatenue van het Korps Mariniers, inclusief galahelm en officiers rangen – alhoewel de rang van hun ‘koning’ wel erg hoog gegrepen is; hij staat gelijk aan Maarschalk … !

Lees verder ...

Midden-Limburgs Streektoernooi in Beegden.

Midden-Limburgs Streektoernooi in Beegden.

Zondag 26 juni a.s. organiseert harmonie Crescendo Beegden (zie foto) het 37e Midden Limburgs Streektoernooi (MLS) voor harmonieën, fanfares en brassbands.

Lees verder ...

Elf keer 'zeer goed' op Maasgouwtoernooi 2011

Tijdens het 47e Maasgouwtoernooi georganiseerd door Harmonie Les Amis Réunis Nieuwstadt, onder auspiciën van de “Muziekfederatie de Maasgouw in het land van Swentibold”, hebben elf deelnemende blaasorkesten en drumbands de hoogste kwalificatie behaald.

Lees verder ...