Live verslag op Twitter tijdens Euro Brass Drachten

Live verslag op Twitter  tijdens Euro Brass Drachten

Twitter is momenteel een hot item en daar speelt de organisatie dit jaar goed op in. Tijdens Euro Brass Drachten 2011 zal Twitter een prominente rol innemen. Volg het account @EBD2011Live om de tweets direct na alle optredens te lezen van een deskundige in de zaal.

Lees verder ...

Drachten gehele week in het teken van 10 jaar Euro Brass

Drachten gehele week in het teken van 10 jaar Euro Brass

Euro Brass Drachten viert dit jaar haar tienjarig jubileum. Aanstaande vrijdag en zaterdag (3,4 juni)is schouwburg de Lawei in Drachten het decor voor het internationale brassbandfestival. Maar liefst 23 brassbands uit 5 verschillende landen nemen deel aan het festival. Drachten staat overigens de gehele week voorafgaand aan Euro Brass Drachten in het teken van Euro Brass Drachten 2011.

Lees verder ...

Muzikale receptie bij Aurora Baexem

Muzikale receptie bij Aurora Baexem

Na het goed geslaagde 1255 weekend is fanfare Aurora al weer met de volgende happening bezig. Het jaarlijkse donateursconcert komt er weer aan. Elk jaar proberen we er weer een mooie happening van te maken door het programma af te stemmen op de actualiteit of iets nieuws toe te voegen. Dit jaar hebben we het concert in de vorm van een muzikale jubileumreceptie gegoten. Tussen de optredens door is er de mogelijkheid fanfare Aurora te feliciteren met hun 125-jarig Jubileum.

Lees verder ...

Zaandijks Fanfare Corps opnieuw in Beurs van Berlage

Het Zaandijks Fanfare Corps speelt zondag 19 juni opnieuw in de Beurs van Berlage in het kader van de concertserie Blazen in de Beurs. De afgelopen twee jaar speelde ZFC in de Beurs van Berlage met onder meer het Frysk Fanfare Orkest. In 2010 lukte het ZFC zelfs om het best bezochte concert in de reeks te organiseren.

Lees verder ...

Constantijn Huijgens wint in Hattem

De slagwerkgroep Constantijn Huijgens uit Appingedam heeft in Hattem het podiumconcours van de CBOW op zijn naam geschreven. Het ensemble zette in de eredivisie 95,75 punten op het scorebord.

Lees verder ...

Gloria Dei Gerkesklooster wint Schiermonnikoog 2011

Gloria Dei Gerkesklooster wint Schiermonnikoog 2011

Brassband Gloria Dei uit Gerkesklooster heeft het 54e Zang- en muziekfestival op Schiermonnikoog gewonnen. Dirigent Piet van der Heide leidde de band met de vertolking van Elegy I van Jacob de Haan in de derde divisie naar 91,5 punten. Aan het jaarlijks festival deden 28 muziekgezelschappen en 22 zangkoren mee.

Lees verder ...

Zes keer 'zeer goed' op Concertwedstrijd Limburg Zuid West

De 52e uitgave van de concertwedstrijd van de Muziekfederatie Limburg Zuid West, afgelopen weekend gehouden in de harmoniezaal te Mheer, mag in alle opzichten, zeker op het muzikale vlak, geslaagd genoemd worden.
De organisatie was bij "de Koninklijke uit 1821" in gedegen handen. De belangstelling was goed en de talrijke luisteraars, waaronder veel ereleden, oudbestuursleden en -muzikanten, genoten in een ontspannen sfeer met volle teugen van de rijk gevarieerde en publieksvriendelijke concerten.

Lees verder ...

Journey to Britain: promsconcert in Vorden (Gld.)

Journey to Britain: promsconcert in Vorden (Gld.)

Op zaterdagavond 3 en zondagmiddag 4 september 2011 zal in sporthal ’t Jebbink te Vorden (gemeente Bronckhorst) een groots opgezet promsconcert plaatsvinden dat in het teken zal staan van Groot-Brittannië en Ierland. Aan dit concert wordt medewerking verleend door ongeveer 125 musici en dansers. De productie van dit evenement is in handen van Cultuurfonds Vorden en de muzikale leiding van dit afwisselende concert is in handen van de Vordense dirigent Joop Boerstoel (zie foto).

Lees verder ...

Negen promoties op majorettewedstrijd in Kaatsheuvel

Negen promoties op majorettewedstrijd in Kaatsheuvel

Op zondag 22 mei 2011 werd er in Sporthal De Werft te Kaatsheuvel een majorettewedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Brabantse Bond van Muziekverenigingen in samenwerking met de organiserende vereniging The Twilights uit Rijen. Om 9 uur konden de jury leden: Anke Moelands, Marion Ketelaars, Marie-Christine Nooijen en Ellen Ranzijn beginnen aan hun beoordelingen van de 130 optredens deze dag. Alle deelnemers deden weer hun uiterste best op de wedstrijdvloer, synchroon werken, concentratie om die baton te vangen, inleven in de muziek, dit alles zorgden voor een dag vol met mooie optredens. De dag verliep erg rustig en keurig op schema, dit met dank aan alle vrijwilligers van The Twilights.

Het nieuwe puntensysteem is voor sommige deelnemers nog even wennen maar met de prijsuitreiking kon er flink gejuicht worden met maar liefst 9 promoties!

Lees verder ...

Open NK voor jeugdkorpsen & Taptoe Zeeland

Open NK voor jeugdkorpsen & Taptoe Zeeland

Wie liefhebber is van groots muziek- en showspektakel mag zaterdag 4 juni 2011 niet missen! Op het sportpark aan de Irislaan te Vlissingen vindt in de middaguren het Open Nederlands Kampioenschap voor jeugdkorpsen plaats en in de avonduren de 16e editie van de Taptoe Zeeland 2011. Een programma dat iedere muziekliefhebber als muziek in de oren zal klinken met voor ieder wat wils, zowel jong als oud. Maar liefst 20 optredens staan deze dag geprogrammeerd en aansluitend een spetterende finale vol met de nodige verrassingen. Kortom dit mag u als muziek- en showliefhebber zeker niet missen!

Lees verder ...