Jubilarissen bij Harmonie Sint Pancratius Nulland

Jubilarissen bij Harmonie Sint Pancratius Nulland

Het weekend van 6 en 7 mei 2011 staat bij Harmonie Sint Pancratius Nulland in het teken van het patroonsfeest. Het patroonsfeest wordt samen met de Kon. Harmonie St. Caecilia 1843 (Auw Harmonie) gevierd. Ook dit jaar weer zijn allerlei festiviteiten georganiseerd.Ook worden dit jaar een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet.

Lees verder ...

Paasconcert Altena Brass met gastsolist Bart Claessens

Gehoord: 23 april in Huis Brakel in Brakel.

Er was waarschijnlijk niet van te voren aan gedacht, maar de programmering van een tango bleek op deze warmste Pasen ooit een goede greep van Jan Gerrit Adema en Altena Brass. Het weer leende zich uitstekend voor deze zwoele Zuid-Amerikaanse dansvorm.

Lees verder ...

CMV Jeduthun Opeinde-Nijega 90 jaar

CMV Jeduthun Opeinde-Nijega 90 jaar

Januari 2011 was het 90 jaar geleden dat CMV Jeduthun Opeinde-Nijega werd opgericht. Ter gelegenheid hiervan was er een jubileumconcert op zaterdag 9 april jl. Thema was: MUSIC(AL)NIGHT. Uit het thema kunt u al opmaken dat de avond in het teken stond van bekende musicalmelodieën.
Wat dit concert zo uniek maakte, was, dat het helemaal verzorgd werd door eigen leden, oud-leden, leerlingen en niet te vergeten de kinderen die deelnemen aan het schoolproject. Zij waren allemaal verkleed als de kinderen Von Trapp uit The sound of Music en speelden “Do-re-mi” met begeleiding van het muziekkorps o.l.v. Oene Krist.

Lees verder ...

Oranje-ijs voor nationaal kampioen

Oranje-ijs voor nationaal kampioen

Aan de vooravond van hun debuut in de Europese muziektop ontvingen de muzikanten van nationaal kampioen Brass Band Schoonhoven afgelopen zaterdag 23 april jl. een bijzondere traktatie. Het orkest uit de Zilverstad vertegenwoordigt Nederland op 29 en 30 april a.s. tijdens de Europese kampioenschappen in het Zwitserse Montreux en mist daardoor Koninginnedag.

Lees verder ...

Spetterend jubileumconcert Geref. Brassband Immanuël

Spetterend jubileumconcert Geref. Brassband Immanuël

Brassband Immanuël kan terugkijken op een zeer geslaagd concert afgelopen zaterdag onder muzikale leiding van Wim Westerman. ’t Anker, de locatie waar het feest gehouden werd, stond deze dag in het teken van memorabele momenten en bijkletsen met oude bekenden.

Lees verder ...

Sint Judocus Sint Joost gaat op wereldreis

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni gaat Fanfare St. Judocus uit St. Joost op muzikale wereldreis. Onder de naam ‘Fasten Your Seatbelts’ zal het orkest twee boeiende shows vol muziek en entertainment verzorgen. Een soort ‘Night of the Proms’, waarbij klassieke en popmuziek hand in hand gaan. Hierbij zal een groot aantal landen en culturen, met bijbehorende muziekstijl, aan bod komen.

Lees verder ...

Alexander Zwaan nieuwe dirigent van Alkmaar Brass

Na een periode van vele proefdirecties en tijdelijke dirigenten is Alkmaar Brass verheugd weer met een vaste dirigent te gaan werken. Per 6 april 2011 is Alexander Zwaan aangesteld als de nieuwe dirigent van Alkmaar Brass. Alexander werd in 1960 geboren in Warmond (Z-H). Alexander heeft een lange staat van dienst in de muziekwereld. Binnen de brassbandwereld is hij vooral bekend als dirigent van Felison Brass, de brassband die onder zijn leiding omgevormd is van een trompetterkorps naar een brassband en 13 jaar onder zijn leiding heeft gestaan. Ook is hij graag geziene gastmuzikant bij diverse bands in Engeland en Wales.

Lees verder ...

DiepTriest en Concordia zetten tent op zijn kop

DiepTriest en Concordia zetten tent op zijn kop

Vrijdagavond 15 april stond Sunsation in het teken van Concordia meets DiepTriest. Het repertoire van DiepTriest, met vele bekende smartlappen, was uitgebreid met partijen voor blazers en slagwerkers. Het 70-koppige orkest swingde samen met DiepTriest alsof ze al jaren met elkaar optreden. Het publiek genoot met volle teugen.

Lees verder ...

Openingsmanifestatie Social Soundtrack Tilburg

Openingsmanifestatie Social Soundtrack Tilburg

Op 14 mei wordt Tilburg wakker met Social Soundtrack Tilburg. Dé openingsmanifestatie van de Week van de Amateurkunst en Tilburg Textiles.
Tussen 14 mei en 29 oktober 2011 hangt Tilburg de culturele was van Tilburg eens goed buiten. Lekker in de wind waar iedereen het kan zien. Met een bont programma waar zeker geen wasverzachter bij hoeft: evenementen, films, theater, muziek, dans - noem maar op. Heel Tilburg kijkt mee. Heel Tilburg geniet mee. En heel Tilburg doet ook mee.

Lees verder ...

Vijf promoties op majorettewedstrijd in Oudenbosch

Vijf promoties op majorettewedstrijd in Oudenbosch

De eerste majorettewedstrijd van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen zit erop. De spits werd afgebeten op 17 april j.l. in Oudenbosch. En hoe! Er vielen maar liefst 5 promoties.
Voor Sanne Laurijssen van St. Remi uit Baarle Nassau was het twee keer raak. Als soliste in de jeugd 3 sectie A promoveerde zij naar de middenklasse. Hetzelfde resultaat behaalde ze met haar duomaatje Esther van Tilburg. Ook dit duo promoveerde van de basis- naar de middenklasse.
Chelsey Verheijen van St. Remi promoveerde naar de topklasse.
De twee andere promoties werden behaald door deelnemers van Rizado uit Waalwijk. Het team uitkomende in de jeugd 3 promoveerde naar de middenklasse. Ook het seniorenteam van Rizado wist voldoende punten te behalen om voortaan in de middenklasse uit te komen.

De plaatselijke organisatie van de wedstrijd was in handen van Expectation uit Hoeven.

Lees verder ...