Vrouwelijke tambour-maître bij Somerens Lust

Vrouwelijke tambour-maître bij Somerens Lust

Tijdens het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Somerens Lust op 9 januari is de nieuwe tambour-maître van de vereniging bekend gemaakt. En dat was een bijzondere bekendmaking. Somerens Lust was al een tijdje op zoek naar een nieuwe tambour-maître om het korps te begeleiden tijdens straatoptredens en serenades. Twan Hoppenbrouwers heeft deze taak jarenlang vervuld en is vorig jaar gestopt. Hij was dan ook degene die tijdens het nieuwjaarsconcert de nieuwe tambour-maître uit het publiek mocht gaan halen. Annemieke van Bogget werd ontvangen met een groot applaus.

Lees verder ...

Afscheid bij Jeduthun Oldemarkt

Afscheid bij Jeduthun Oldemarkt

Zaterdag 9 april jl. hield Christelijke muziekvereniging Jeduthun uit Oldemarkt haar jaarlijkse uitvoering in multifunctioneel centrum Dalzicht te Oldemarkt. Het was een mooie muzikale avond. Het was een avond met gemengde gevoelens. Helaas moest de vereniging afscheid nemen van de majorette groep en hun instructrice Froukje Bakker.

Lees verder ...

Landelijke afsluiting van WAK in Zeeland

Op 21 mei vindt in Hulst de feestelijke afsluiting plaats van de eerste landelijke Week van de Amateurkunst (WAK). Vertegenwoordigers van Nederlandse en Vlaamse overheden zijn hierbij te gast. Zeeland is als Nederlandse WAK-pionier de aangewezen plek om de WAK af te sluiten. De Zeeuwen organiseren van 14 t/m 21 mei voor de zesde keer de Week van de Amateurkunst (WAK). Dit jaar vindt de WAK voor het eerst door heel Nederland plaats, op initiatief van Kunstfactor, sectorinstituut amateurkunst.

Lees verder ...

Euro Brass Drachten op Brava.nl

Euro Brass Drachten op Brava.nl

Cultuurzender BravaNL zal op woensdag 1 juni in het programma Windkracht 10 aandacht besteden aan Euro Brass Drachten. Het festival zelf zal twee dagen later plaatsvinden. Op vrijdag 3, en zaterdag 4 juni is de Lawei in Drachten het decor voor het internationale brassband festival. De opnamen dateren van 2010 toen Brava TV in samenwerking met Mirasound opnames maakte van Euro Brass Drachten.

Lees verder ...

O.B.K. Zeist op concertreis naar Tsjechië

Precies 50 jaar geleden maakte het Koninklijke O.B.K. Zeist de eerste buitenlandse concertreis. In 1961 bracht O.B.K een bezoek aan Luneray, een plaatsje dicht bij de kust van Normandië. De afgelopen 50 jaar bracht O.B.K. ook muzikale bezoeken aan het Zwitserse Thun, Unterlangkampfen (Oostenrijk), Zuid-Duitsland en het noorden van Italië.Binnenkort staat een nieuwe concertreis op het programma. Van 2 t/m 6 juni a.s. gaat O.B.K., onder de vertrouwde leiding van Gert Buitenhuis, naar Slavkov in Tsjechië. Slavkov u Brna (de Duitse naam voor Slavkov u Brna is Austerlitz.) is een zusterstad van de gemeente Zeist.

Lees verder ...

Brassband Schoonhoven in top 15

Brassband Schoonhoven in top 15

Na de opmerkelijke muzikale successen die Brass Band Schoonhoven A recent behaalde, heeft het koperorkest uit de zilverstad een toppositie bereikt in de internationale muziekwereld. In de toonaangevende World of Brass World Ranking die op 13 mei jl. werd gepubliceerd, staat de regerend Nederlands kampioen op een vijftiende plaats en is daarmee met afstand de hoogst genoteerde band uit de Benelux.

Lees verder ...

Basisscholen te gast bij Brass Band Schoonhoven

Basisscholen te gast bij Brass Band Schoonhoven

Brass Band Schoonhoven doet er alles aan om de jeugd van Schoonhoven te interesseren voor de leukste hobby ter Wereld: Samen muziek maken. Binnenkort is er weer volop gelegenheid voor de groepen 5 en 6 van de Schoonhovense basisscholen om kennis te maken met het opleidingsorkest van BBS tijdens een speciaal Jeugdconcert in Het Bastion. Dit Jeugdconcert zal plaatsvinden op vrijdag 20 mei in Cultureel Centrum Het Bastion (Bastion 5, Schoonhoven) en begint om 19:00 uur.

Lees verder ...

VNM helpt verenigingen in ANBI-kwestie

De Belastingdienst heeft de criteria voor het verkrijgen van de ANBI-status verscherpt. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Van alle ANBI-instellingen moet nu opnieuw worden vastgesteld of ze voldoen aan de nieuwe regels. Honderden muziekverenigingen kregen daarover eind april een brief van de fiscus. Zij moeten nu opnieuw aantonen dat ze onder de nieuwe ANBI-cirteria vallen. Op de website (in aanbouw) van de Verenigde Nederlandse Muziekbonden (VNM) (www.vnm-nederland.nl/nieuws) kunt u voorbeeldbrieven downloaden om uitstel aan te vragen en om uw verzoek tot handhaving van de ANBI-status te onderbouwen.

Lees verder ...

Steven Walker is de nieuwe dirigent van Harmoniekapel Delft

De Koninklijke Harmoniekapel Delft heeft een nieuwe dirigent: Steven Walker. Het orkest en de dirigent hebben elkaar officieel het ja-woord gegeven, na een kennismakingsperiode van een half jaar. “Ik hoor enorm veel kwaliteit in dit orkest”, aldus de in Belgisch-Limburg wonende Walker. “En ik vind het fantastisch dat we de komende periode samen aan de slag kunnen gaan om al die kwaliteiten ook helemaal tot hun recht te laten komen!”

Lees verder ...

Jubileumconcert Eendacht Winterswijk

Jubileumconcert Eendacht Winterswijk

Christelijke muziekvereniging Eendracht uit Winterswijk bestaat 75 jaar. Op 28 mei geeft het fanfareorkest een jubileumconcert met als thema Vrienden van Eendracht. Het orkest brengt deze avond samen met een combo en muzikanten die verbonden zijn aan Eendracht en als professionele muzikant aan de slag zijn gegaan, een gevarieerd programma. De ontwikkeling van het orkest tot een moderne fanfare zal hierin goed te horen zal zijn.

Lees verder ...