Queen Symphony door Orkest Zuid

Queen Symphony door Orkest Zuid

Orkest Zuid speelt zondag 26 juni in het Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven delen uit Queen Symphony. Het orkest van dirigent Jos van de Braak begeleidt verder Bas Verheijden in Concert voor piano en harmonieorkest, opus 59 – Alexander Comitas. Medewerking verleent Het Brabant Koor (instudering Louis Buskens).

Lees verder ...

Jubilarissen in Limburg gehuldigd

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen heeft Sjef Savelberg gehuldigd vanwege zijn zestigjarig jubileum bij harmonie Sint Gertrudis in Wijlre. W. Krakowczyk kreeg een onderscheiding omdat hij zestig jaar lid is van de Koninklijke fanfare Sint Joseph Heerlerheide 1882 uit Heerlen.

Lees verder ...

EMM Oudega op herhaling op ONFK

EMM Oudega op herhaling op ONFK

De christelijke muziekvereniging Eendracht Maakt Macht uit Oudega (W) heeft de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in de eerste divisie gewonnen. Dirigent Piet Groeneveld leidde het orkest in het verplicht werk Sonata da Chiesa van componist Rob Goorhuis naar 90 punten. Vorig jaar won EMM ook al in de eerste divisie. Toen waren het nog de Open Friese Fanfare Kampioenschappen. In de tweede divisie zegevierde de christelijke muziekvereniging Oranje uit Grootegast onder leiding van Anne van den Berg. Euphonia uit Engwierum won in de derde divisie. In de vierde divisie ging de zege naar De Bazuin uit Augustinusga. De christelijke muziekvereniging Crescedo uit Hijum Finkum was de topscorer in de vijfde divisie.

Lees verder ...

Euro Brass Drachten maakt juryteam bekend

Euro Brass Drachten maakt juryteam bekend

De organisatie van Euro Brass Drachten is er in geslaagd een interessant juryteam samen te stellen voor de tiende editie van het festival. Naast het internationale deelnemersveld heeft ook de jury dit jaar een internationaal karakter. Rob Goorhuis zal als enige Nederlander acteren in het juryteam, terwijl uit Engeland Ian Porthouse en Simone Rebello de bands zullen beoordelen op hun kwaliteiten. Jan Van der Roost uit België maakt het juryteam compleet.
Het festival zal worden gehouden op 3 en 4 juni in de Lawei te Drachten.
Kijk voor meer informatie op www.eurobrassdrachten.eu

Lees verder ...

Berggalm Noorbeek topper op Open NK

De drumband van harmonie Berggalm uit Noorbeek heeft zaterdag in Barneveld de open Nederlandse kampioenschappen in de marsecties op haar naam geschreven. Instructeur Bert Offermans leidde de 28 slagwerkers met muziek van Mark Voermans en Etienne Houben naar 93,25 punten. Daarmee won het gezelschap de kampioenstitel in de tweede divisie. Berggalm haalde bovendien de hoogste score van alle twaalf deelnemers.

Lees verder ...

Jeugd van Eijsden naar Europees festival

Jeugd van Eijsden naar Europees festival

Het jeugdorkest van de Koninklijke harmonie Sainte Cécile Eijsden (Les Jeunes de Sainte Cécile) is zondag 1 mei de enige Limburgse deelnemer aan het Europees Jeugdfestival in Neerpelt (België). Aan het prestigieuze festijn doen meer dan honderd orkesten uit 23 landen mee. De generale repetitie is op donderdag 28 april om 20.00 uur in het Cultureel Centrum Eijsden. Tijdens dit concert treedt tevens het jeugdorkest Banda Sinfonica Juvenil de Paipa uit Colombia op.
De jeugdharmonie van Paipa is opgericht in 1990 door de maestro Miguel Duarte Figueroa. Hij heeft de harmonie geleid tot 1995. Vanaf 2006 is Christiam Camilo Malagon Tenza dirigent.

Lees verder ...

Componisten verplichte werken NBK bekend

Componisten verplichte werken NBK bekend

De componisten van de verplichte werken voor het NBK 2011 zijn allemaal bekend. Voor het verplicht werk in de tweede divisie heeft de keuzecommissie haar oog laten vallen op de jonge veelbelovende Brit Gavin Higgins. De in 1983 geboren Higgins studeerde op Chethams School of Music, The Royal Northern College of Music en het Royal College of Music. Hij behaalde zijn Masters Degree in 2009.

Lees verder ...

Studieweek voor studenten hafabradirectie

Studieweek voor studenten hafabradirectie

Van 17 tot en met 20 mei vindt er voor de tiende maal de dirigentenweek Entornos plaats. Na de eerste 2 edities “De Driedaagse van Epen” gaan de studenten hafabradirectie van het Koninklijk Conservatoria van Den Haag, en de ArtEZ conservatoria van Zwolle en Enschede voor de achtste keer de Entornos editie beleven met de passelijke titel “Entornos Octavos”.

Lees verder ...

Poetsbeurt voor kampioensbeker Brass Band Schoonhoven

Poetsbeurt voor kampioensbeker Brass Band Schoonhoven

Met het winnen van de Nederlandse Brass Band Kampioenschappen op 4 december 2010 kwam Brass Band Schoonhoven - A (BBS-A) in het bezit van de Nederlandse Brassband titel én een reusachtige kampioensbeker. Deze wisselbeker wordt al sinds het ontstaan van deze kampioenschappen in 1981 gebruikt. In dertig jaar tijd heeft deze beker dan ook al flink wat te lijden gehad. Gelukkig bleek het Nederlands ZILVERMUSEUM Schoonhoven bereid om de verzilverde beker op te knappen.

Lees verder ...

Kunst Na Arbeid Hierden zet jubilarissen in het zonnetje

Kunst Na Arbeid Hierden zet jubilarissen in het zonnetje

Tijdens het voorjaarsconcert in sporthal De Rumels in Hierden hebben muziekvereniging Kunst Na Arbeid en Malletband Vrij & Blij vijf jubilarissen gehuldigd.
Achtereenvolgens werden Marlies Vos en Jaqueline Hüther gehuldigd omdat zij 12,5 jaar muzikant zijn. Gerrit Prophitius en Wiene Franken vanwege hun 50- en 60-jarig lidmaatschap. Als laatste oud-voorzitter Gerrit Dooijeweerd voor zijn muzikale inzet gedurende 60 jaar. Allen kregen hiervoor het insigne van de CBOW muziekbond opgespeld door voorzitter Henk Hop. Voor de dames waren er bloemen.

Lees verder ...