Violet stoomt BB Schoonhoven klaar voor EBK

Violet stoomt BB Schoonhoven klaar voor EBK

Brass Band Schoonhoven zet alles op alles om tijdens de komende Europese Brassband Kampioenschappen in het Zwitserse Montreux op 29 en 30 april goed voor de dag te komen. Tijdens de voorbereiding op dit EBK werd de band tijdens een extra studiedag dan ook gedirigeerd door de beroemde Belgische brassband dirigent Frans Violet.

Lees verder ...

Diploma's voor Friese majorettes

Diploma's voor Friese majorettes

Zaterdag 16 april 2011 werden er majorette examens fase 1 en 2 gehouden door de SAMO/Keunstwurk (Stichting Samenwerkingsverband Muziekorganisaties Fryslân). De examens werden afgenomen door Mw. M. Ploegstra in de Boumanschool aan de Hantumerweg in Dokkum.

Lees verder ...

52e Concertwedstrijd Muziekfederatie Limburg Zuid West

52e Concertwedstrijd Muziekfederatie Limburg Zuid West

Liefhebbers van Hafa-blaasmuziek komen op zaterdag 28 en zondag 29 mei a.s. volop aan hun trekken in de harmoniezaal in Mheer. Daar wordt de 52e concertwedstrijd van de Muziekfederatie Limburg Zuid West gehouden. De organisatie is beide dagen in handen van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia. De entree, inclusief programmaboekje, bedraagt € 2,50.

Lees verder ...

Veel deelnemers solistenconcours CBOW te Ommen

Zaterdag 2 april j.l. werd het jaarlijks solistenconcours voor blazers en slagwerkers gehouden. Net als vorig jaar werd dat gehouden in "De Kern"in Ommen, een uitermate geschikte locatie voor een dergelijk evenement. Het zal niet toevallig zijn geweest dat de CBOW Ommen als locatie had verkozen, gezien de goede deelname in 2010. Ommen is immers de thuishaven van Soli Deo Gloria, en die club levert alleen al een dermate groot aantal muzikanten dat een goedgevulde concoursdag bij voorbaat vaststaat. Het werden er dit keer 33! En dat niet alleen, ook aan het vlotte verloop van de dag levert S.D.G. een grote bijdrage.

Lees verder ...

De Bazuin Ommen laat popmuziek herleven

De Bazuin Ommen laat popmuziek herleven

Het jaarconcert van muziekverereniging De Bazuin uit Ommen had als thema 'Popmuziek door de jaren heen'. De diverse orkesten brachten muziek van Abba tot Robbie Williams ten gehore. Op deze avond bleek maar weer dat het publiek niet zit te wachten op zware concertstukken maar dat de lichte muziek jong en oud aanspreekt. Op de foto het optreden van de malletband.

Lees verder ...

CGN gaat fors investeren in Individuals & Ensembles

CGN gaat fors investeren in Individuals & Ensembles

De Color Guard Nederland Individuals & Ensembles 2012 moeten groter en beter worden dan de voorgaande edities. CGN heeft een plan opgesteld voor het evenement op zaterdag 21 april 2012. Om dat plan uit te voeren zijn twee projectcoördinatoren aangesteld. Peter Jan de Werk gaat al direct aan de slag met de uitwerking van het project. Hij was tot vorig jaar taakgroeplid van CGN en in 2001 mede-initiator van de terugkeer van de I&E competitie bij CGN. Harrold de Raad gaat zich deze zomer bij het team voegen. Hij is vooral bekend als (staff)lid van Juliana drum & bugle corps uit Middelburg.

Lees verder ...

Dubbel paasconcert te Grevenbicht

Paasmaandag 25 april a.s. zullen de orkesten van St. Cecilia Grevenbicht en Concordia Obbicht wederom het dubbel paasconcert verzorgen. In gemeenschapshuis/zalencentrum Oos Hoes treedt om 11.00 uur St. Cecilia voor het voetlicht. Deze keer wordt de directie gevoerd door dirigent Jos Heutmekers, tegenwoordig woonachtig in Grevenbicht. Op de pupiter liggen de Triglav Mars van Julius Fucik, Saga Candida van Bert Appermont, Godspeed (Stephen Melillo) en uit het zogenaamde lichtere repertoire (maar daarom niet makkelijker) Filmmuziek uit The Incredibles (Michael Giacchino) Malaguena (Ernesto Lecuona / Sammy Nestico) en Sir Duke (Stevie Wonder)

Lees verder ...

Oranjeconcert Kaalheide in Franse sfeer

Op 14 juli 1790 was de eerste herdenking van de val van de Bastille. De ceremonie werd afgerond met de eerste “Te Deum” van François-Joseph Gossec voor driestemmig mannenkoor en groot Harmonieorkest. Dankzij dit succes besliste de “Commune de la Ville de Paris” tot de oprichting van een beroepsmuziekkorps in de schoot van de Garde Nationale. Het moderne harmonieorkest is geboren! In “Vive la France!” neemt Harmonie St. Jozef u mee naar het ontstaan van de blaasmuziek in Frankrijk met componisten als Serge Lancen en Louis Ganne. Ook zult u kunnen genieten van symfonische transcripties van bekende Franse componisten als Georges Bizet en Adolphe Adam.

Lees verder ...

Meli terug bij Brassband Limburg

Meli terug bij Brassband Limburg

Renato Meli keert terug bij Van de Kreeke Brass Band Limburg. De in Berg en Terblijt geboren musicus is de nieuwe dirigent van de band. Hij is de opvolger van Guido Segers, die het dirigentschap niet meer kon combineren met zijn drukke werkzaamheden. Meli was als euphoniumspeler 22 jaar het uithangbord van Brassband Limburg. Onlangs legde hij zijn lidmaatschap als muzikant neer. Nu keert hij terug als dirigent. Meli speelt sinds 1995 bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Lees verder ...

Fluitiste wint in Friesland

Fluitiste Marjon Planting van Crescendo B Drachten heeft de provinciale solistenwedstrijd in Friesland gewonnen. Haar uitvoering van het Fluitconcert in D-groot van Vivaldi in de tweede divisie leverde 90 punten op. In de eerste divisie ging de zege naar het saxofoonduo Reina Hibma en Janny van Sloten van Constantia Menaam. Wietske Tilma van Halleluja Anjum zegevierde in de derde divisie.Gloria de Vries van Lyts Begjin Ried was succesvol in de vierde divisie. Bij de kandiaten in de vijfde divisie ging de zege naar Reinder Boomsma van De Lofstem Sumar.

Lees verder ...