Weert slagwerkstad!

Weert slagwerkstad!

Op zondag 10 april 2011 zal in de St.-Josephzaal van de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 uit Weert een bijzonder concert plaatsvinden. Twee bijzondere slagwerkgroepen uit het Weertse zullen een mooi programma presenteren aan het publiek. Voor u spelen de slagwerkgroep van Harmonie St.-Joseph Weert-Zuid onder leiding van Sjoerd Ceelen en het Percussion Ensemble Weert van de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 onder leiding van Etienne Houben.

Lees verder ...

Voorjaarsconcert Brassband Heman geslaagd

Voorjaarsconcert Brassband Heman geslaagd

Voor ruim 200 toehoorders heeft Brassband Heman afgelopen zaterdag in de Maranathakerk te Bedum haar Voorjaarsconcert gegeven.

Heman heeft een naam hoog te houden als het gaat om de gasten die ze uitnodigt. Zo hebben in het verleden al diverse internationale grootheden uit de brassbandwereld met Heman opgetreden. De laatste jaren echter schotelt Heman haar publiek steeds bijzondere artiesten van eigen bodem voor. Denkt u maar eens aan een gevestigde naam als Margriet Eshuijs of aan nieuw, aanstormend talent als het gitaartrio The Basily Boys. Voor dit concert zocht Heman het dichter bij huis en kwam uit bij de Groninger zanger Erwin de Vries. Erwin is beroemd in Stad en Ommeland, met name door zijn unieke stemgeluid en veelzijdigheid als tekstschrijver.

Lees verder ...

Concerta Primavera met 4ZijZoenen

Concerta Primavera met 4ZijZoenen

Op zaterdag 16 april geeft Harmonie Hatert o.l.v. Jan Wessing haar jaarlijkse Concerto Primavera. Dit jaar zijn te gast: De 4ZijZoenen, die het concert vocaal zullen opluisteren. Concerto Primavera 2011 zal plaatsvinden in zaal Roomsch Leven aan de Heyendaalseweg 239 in Nijmegen. Aanvang: 20:00 uur. De toegang bedraagt €7,50,- per persoon. De presentatie is in handen van Rens Kroeze.

Lees verder ...

Euregio Brassband Borne naar Gouden Spiker Festival

Euregio Brassband Borne naar Gouden Spiker Festival

Op vrijdag 15 april 2011 neemt de Euregio Brassband deel aan het Gouden Spiker festival in Friesland. Het Gouden Spiker Festival is een mogelijkheid voor amateur-orkesten een mooi optreden te verzorgen, met een programma bestaande uit een mars, een koraal, een verplicht- en een vrij werk. Het festival wordt georganiseerd voor brassbands en fanfares die uitkomen in de derde, vierde en vijfde divisie.

Lees verder ...

DuoD2 van V.I.O.S. wint zilver op NK!!

DuoD2 van V.I.O.S. wint zilver op NK!!

Twee leden van de Mijdrechtse Muziekvereniging V.I.O.S. hebben zaterdag 26 maart deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Majorette 2010. Dagmar van Vroenhoven & Danique Mayenburg, oftewel duoD2, wisten zich hiervoor tijdens het voorgaande seizoen overtuigend te plaatsen.

Lees verder ...

Koninklijke Onderscheiding voor Jan Veuger

Koninklijke Onderscheiding voor Jan Veuger

De heer Jan Veuger heeft op de jaarvergadering van de CBOW op zaterdag, 12 maart 2011 in Oostendorp-gem.Elburg, waar hij officieel afscheid nam als taakgroeplid, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Aan het eind van de jaarvergadering kreeg hij tot zijn grote verrassing in bijzijn van zijn echtgenote, dochter en vele vrienden en bekenden, de versierselen behorende bij “Ridder in de Orde van Oranje Nassau” opgespeld door de Burgermeester van de Gemeente Midden Drenthe, de heer Broertjes. De heer Boertjes vermeldde daarbij de uitgebreide staat van dienst als vrijwilliger

Lees verder ...

Wereldkampioenen Blaasmuziek in Theater Heerlen

Twee van de beste harmonieën van Limburg verzorgen zondag 3 april om 20.00 uur wederom een zeer bijzonder TOP-4 concert. Hiermee krijgt deze luid bejubelde concertreeks een vervolg. Met ditmaal bekende werken van Tschaikowsky en Leonard Bernstein. De jubilerende Koninklijke Philharmonie onder leiding van Jos van de Braak verzorgt dit concert samen met de Harmonie St. Michael van Thorn die onder leiding staat van Ivan Meylemans. De Koninklijke Philharmonie zal Melodia della Fantasia van de Limburgse componist Christiaan Janssen en la ruta del la seda uit Marco Polo van Luis Serrano Alarcon uitvoeren. Harmonie St. Michael zal Rites van Jean Absil en Four Temperaments for Tuba ten gehore brengen. Solist is Bart Deckers met zijn bastuba.

Lees verder ...

Oranje Assen combineert muze en muziek

Oranje Assen combineert muze en muziek

Op 9 april a.s. geeft christelijke muziekvereniging Oranje Assen haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Tijdens het concert zal, onder leiding van Johan Gerkes, een grote variëteit aan werken ten gehore worden gebracht. Het grote orkest speelt o.a. “Cry of the Falcon”, ”La sera sper il Lag”, maar ook Nederland wordt geëerd met “Pophits” en “a Taste of Bløf. De Orange Youth Band krijgt het publiek van de stoelen met onder meer “Smoke on the Water”. Samen met de Music Kids speelt de OYB enkele nummers, waaronder “Fanfare for Brass”.

Lees verder ...

Edwin Beens toegetreden tot de CGN Hall of Fame

Tijdens de CGN Finals van afgelopen zaterdag is Edwin Beens opgenomen in de Hall of Fame van Color Guard Nederland (CGN). In een bomvol Indoor Sportcentrum werd Beens geroemd om zijn enorme bijdrage aan de de kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkeling van Color Guard en Indoor Percussion in Nederland.

Lees verder ...

Voorjaarsconcert Harmonie De Goede Hoop

Het traditionele voorjaarsconcert van harmonie De Goede Hoop uit Eersel wordt dit jaar gehouden op zaterdag 9 april. We beginnen om 19.30 uur in de Muzenval. De Goede Hoop heeft dit jaar een sterke ondersteuning ter invullen van het programma.

Lees verder ...