Penningmeester Henk de Bruin geridderd

Penningmeester Henk de Bruin geridderd

Tijdens het voorjaarsconcert van muziekvereniging St. Jeanne d' Arc uit Noordwijkerhout is VNM-penningmeester Henk de Bruin koninklijk onderscheiden. De Bruin kreeg de onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk in zijn woonplaats Noordwijkerhout en zijn inzet voor de muziekwereld in zijn algemeen.

Lees verder ...

Taptoe Houthem in schuttersweekend

Taptoe Houthem in schuttersweekend

De Houthemse schutterij Sint Martinus organiseert een groot schuttersweekend in de unieke entourage van Landgoed Chateau St.Gerlach van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni.
Op vrijdag 3 juni 2011 organiseert het klaroenkorps van de schutterij een grote taptoe, waar vanaf 19.00 uur de deelnemende korpsen vanuit diverse plekken in het dorp in steroptocht naar het taptoeveld optrekken. Na een voorstelronde van alle korpsen aan het publiek, start om precies 20.00 uur de taptoe. De presentatie is in handen van voormalig WMC-speaker Jack Schiffelers.

Lees verder ...

Overnachten op schuttersweide Houthem

Overnachten op schuttersweide Houthem

De Houthemse schutterij Sint Martinus heeft een absolute primeur voor het schutterswezen. Nog nooit was het mogelijk in stijl te overnachten op het feestterrein van een schuttersfeest, laat staan op sterren-nivo.De schutterij organiseert het schuttersweekend van 3 t/m 5 juni wederom in de unieke entourage van Landgoed Chateau St.Gerlach. Het gerenommeerde hotel van de Provoost-Generaal en eigenaar Camille Oostwegel biedt nu een uniek arrangement aan via de schutterij.

Lees verder ...

LenteWind 2011 met een ode aan Margraten

LenteWind 2011 met een ode aan Margraten

Op zondag 17 april vindt een bijzonder project plaats bij Harmonie Concordia Margraten t.w. Het project LenteWind 2011, geïnitieerd door de uitgeverij Mansarda-Sintra uit Hilversum. Dat dit project (met 3 wereldpremières) in Margraten plaats vindt en door Harmonie Concordia uitgevoerd wordt is geen toeval. Een van de initiatiefnemers en mede-eigenaar van Mansarda-Sintra, Wil Senden, is nl. afkomstig uit Margraten en zette er zijn eerste muzikale stappen bij (toen nog) Fanfare Concordia.

Lees verder ...

Drumbandfestival te Obbicht

Drumbandfestival te Obbicht

Op zondag 17 april 2011 organiseert Drumband Concordia Obbicht het jaarlijkse drumbandfestival. Het is inmiddels alweer de 9e editie waarbij een zestiental korpsen zich door een deskundige jury zullen laten beoordelen. Dit festival wordt voor vele korpsen gebruikt voor een eerste beoordeling in de loop naar het Bondsconcours in oktober en november. Graag verwelkomen wij u als luisteraar vanaf 9.30 in de Harmoniezaal aan de Koestraat te Obbicht.

Lees verder ...

Leroy Verdonk zegeviert in Noordwijkerhout

Trombonist Leroy Verdonk heeft in Noordwijkerhout het solistenconcours van de Hollandse Bond op zijn naam geschreven. De trombonist van muziekvereniging Door Samenwerking Sterk (DSS) uit Aarlanderveen scoorde in de vierde divisie 89 punten.

Lees verder ...

Kunst naar Kracht De Goorn succesvol in Etten-Leur

Brassband Kunst naar Kracht uit De Goorn heeft in Etten-Leur de concertwedstrijd van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen gewonnen. Dirigent Floris van der Kooij leidde het orkest in de eerste divisie met 90,75 punten naar een eerste prijs met lof. Kunst naar Kracht speelde als opening Elegy van H.B. Hingley in een arrangement van Joop van Dijk. Als keuzewerk klonk Macabre van Thomas Trachsel. Het verplicht werk was Journey into the Centre of the Earth van Peter Graham.

Lees verder ...

Zege voor trompettist Camiel Lemmens

De jeugdige Camiel Lemmens heeft in Doenrade het Hubert Hermens Solistenconcours 2011. De trompettist van fanfare Sint Caecilia uit Schinnen kreeg voor zijn uitvoering van The Ash Grove van Air Varië in de jeugddivisie 93 punten. Beide concoursen tellen mee als kwalificatiewedstrijd voor de Finale Jonge Solisten.

De overige winnaars in Doenrade

Eerste divisie: Sara van de Wijer (alt-saxofoon) Sint Donatus Grijzegrubben, 85 pt. Tweede divisie: Anja Steins en Linda Steins (bugel) Sint Caecilia Wijnandsrade, beiden 90 pt. Derde divisie: Daan Westra (kleine trom) Sint Lambertus Schinveld, 88 pt. Vierde divisie: Kim Severens (trompet) Sint Cecilia Doenrade, 86 pt. Vijfde divisie: Luus Dreyer (alt-saxofoon) Sint Lambertus Schinveld, 83,5 pt.

Lees verder ...

Saxofoniste Petra Custers wint in Meerlo

Petra Custers van fanfare Eendracht uit Siebengewald heeft in Meerlo het 55e Felimaassolistenconcours op haar naam geschreven. Haar uitvoering op alt-saxofoon van Fantasie Pastorale van J.B. Singelee in de derde divisie was goed voor 92 punten.

De overige winnaars

Eerste divisie: Maikel van Els (hoorn) Eendracht Meerlo, 86 pt. Tweede divisie: Pam van den Hombergh (alt-saxofoon) Sint Joseph Grubbenvorst, 90 pt. Vierde divisie: Frans Goumans (mallets) Eendracht Meerlo, 90 pt. Vijfde divisie: Cas Visser (klarinet) Eendracht Meerlo, 85 pt. Jeugddivisie: Ivar Kassteen (trombone) Sint Cecilia Helden, 87 pt.

Lees verder ...

Oranje Assen swingt met poëzie

Op 9 april heeft christelijke muziekvereniging Oranje Assen een zeer geslaagd voorjaarsconcert gegeven. In De Schalm in Assen hebben zo’n 200 bezoekers genoten van een grote variëteit aan muziek. Onder leiding van Johan Gerkes werd gestart met de zachte klanten van St. Florian Choral. Het tumult in Cry of the Falcon werd door het publiek zeer gewaardeerd. Tijdens het concert verzorgden de zusjes Nienhuis beide een solo optreden op hoorn. Merel speelde Concerto for Horn en Leonie speelde Romance.

Lees verder ...