Familieconcert AMDG Beilen gesplitst in twee edities

Familieconcert AMDG Beilen gesplitst in twee edities

Door het grote ledenaantal en het gebrek aan een beschikbare concertlokatie is het jaarlijks familieconcert van muziekvereniging AMDG Beilen dit jaar gesplitst in twee edities. “Een luxeprobleem”, erkent Ko Damman, voorzitter van de club. “Als vereniging willen we ons graag met alle onderdelen op één avond aan het publiek presenteren, maar door groei van de vereniging wordt zo’n concertavond eenvoudigweg te lang. Dit jaar bleek bovendien de Drenthehal voor ons niet beschikbaar op de datum die wij graag wilden. Daarom hebben we van de nood maar een deugd gemaakt, en de voorstelling gesplitst in een jeugdavond en een concertavond, beide in de plaatselijke Pauluskerk”.

Lees verder ...

Nieuwe editie van Klankwijzer is uit

Nieuwe editie van Klankwijzer is uit

De nieuwe Klankwijzer is uit. Ook deze maand weer met achtergrondverhalen en informatieve artikelen over de wereld van de amateurmuziek. Zo vertelt voorzitter Gert Jansen van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs over de invoering van het certificaat voor bij- en nascholingsactiviteiten. Ook lezen we hoe fanfare De Vooruit uit Stiphout het spits kreeg om de grootst groeiende culturele vereniging van Helmond te worden. In de jeugdrubriek Festival verheugen leden van het Drents Jeugdorkest zich op hun gezamenlijk optreden met de boerrockband Mooi Wark. David Chen legt uit wat er allemaal bij komt kijken als u met het hele orkest een concertreis naar China wil maken.

Lees verder ...

Excelsior Oostendorp huldigt jubilarissen en bestuursleden

Excelsior Oostendorp huldigt jubilarissen en bestuursleden

16 maart was een memorabele dag voor Malletband Excelsior Oostendorp. Er werden 4 jubilarissen gehuldigd voor hun 12,5 jarig jubileum, daarnaast werd afscheid genomen van Johan van Dorp als penningmeester en Wim van Norel als voorzitter.

Lees verder ...

Optredens in familiepretpark De Waarbeek

Familiepretpark de Waarbeek in Hengelo wil orkesten uit heel het land uitnodigen om aankomend seizoen op te komen treden in het gezellige attractiepark. Familiepretpark de Waarbeek is een nostalgisch park gelegen tussen Hengelo en Enschede. Naast de Botsauto's, de Hully Gully, de Calypso, de Rodelbaan, de antieke Zweefmolen en alle spectaculaire andere attracties biedt de Waarbeek dagelijks live entertainment.

Lees verder ...

De Bazuin Oenkerk maakt cross-over met jeugdig pianotalent

De Bazuin Oenkerk maakt cross-over met jeugdig pianotalent

De Bazuin Oenkerk heeft in de afgelopen maanden enkele optredens gedaan met de talentvolle 16-jarige pianiste Valentina Tóth uit Oudkerk. Allereerst werd een er een wereldpremière gespeeld op het Valentijnsconcert op 12 februari jl. Concert for Piano van componist David R. Gillingham werd voor het eerst gespeeld met een brassband begeleiding. Daarnaast speelde Valentina het nummer Jij Blijft Bij Mij uit de musical Evita samen met Birigtte Heitzer. Brigitte Heitzer was de andere gast op het Valentijnsconcert 2011.

Lees verder ...

Klaas van der Woude: 25 jaar gepassioneerd aan het roer

Klaas van der Woude: 25 jaar gepassioneerd aan het roer

Vanaf september 2011 staat Klaas van der Woude een kwart eeuw als dirigent voor Brassband De Bazuin Oenkerk. Van der Woude (Rinsumageest,1954) kwam via familie en de plaatselijke muziekvereniging al op jonge leeftijd in aanraking met de blaasmuziek. De Friese brassbandpionier Sierd de Boer gaf hem les en zo trad hij als vijftienjarige toe tot de gelederen van De Bazuin, als cornettist.

Lees verder ...

12 uurs non-stop muziekmarathon in Beuningen

Zaterdag 21 mei verzorgt muziekvereniging Kunst & Volharding een 12 uurs non-stop muziekmarathon van 10.00 uur – 22.00 uur in S.C.C. de Lèghe Polder in Beuningen. Alle leden van de muziekvereniging zullen op deze dag van zich laten horen hetzij solo of in groepsverband.

Lees verder ...

Startschot vierdaags Rotterdams trombonespektakel op 14 april

Startschot vierdaags Rotterdams trombonespektakel op 14 april

Het Nieuw Trombone Collectief presenteert dit voorjaar voor de vierde maal Slide Factory, hét muzikale evenement van wereldklasse dat van 14 tot en met 17 april in Rotterdam plaats vindt.
Het festival trapt op 14 april op spectaculaire wijze af met het openingsconcert in de Grote Zaal van De Doelen. Onder andere zangeres Nynke Laverman, jazzlegende James Morrison en wereldberoemd trombonist Nitzan Haroz laten zich deze avond van hun beste kant zien. De avond biedt een podium aan klassiek, nieuw gecomponeerd, wereldmuziek, jazz en pop en is een blauwdruk van het hele festival.

Lees verder ...

Plan voor nieuwe Utrechtse concertserie

Cultuurcampus Vleuterweide is een gebouw in de nieuwe Utrechtse wijk Leidsche Rijn-Vleuten-De Meern dat o.a. de middelbare school ‘het Amadeus Lyceum’ en een vestiging van het Utrechts Centrum voor de Kunsten herbergt. In de Cultuurcampus bevindt zich een middelgrote zaal, de PodiumWerkPlaats, met een uitzonderlijk mooie akoestiek.
Een aantal mensen van verschillende organisaties op het gebied van de amateurkunst heeft met groot enthousiasme het plan opgevat om in deze mooie zaal een concertserie te organiseren.

Lees verder ...

Blaasmuziekfestival ‘BLOW YOUR MIND!’

Gedurende het weekend van 9, 10 en 11 september 2011 zal Leeuwarden de blaasmuziekhoofdstad van Nederland zijn. In de Stadsschouwburg de Harmonie zal dan voor het eerst het Blaasmuziekfestival ‘BLOW YOUR MIND!’ plaatsvinden. Vele bekende orkesten, ensembles, koren, solisten en dirigenten werken mee aan ‘Blow Your Mind!’, met concerten, recitals, workshops, discussies en openbare repetities. Het hoofdthema van het festival is ‘vernieuwend programmeren’. Centraal in het programma staan drie hoofdconcerten:

Lees verder ...