Dinxperlo en Zalk scoren op Friese concoursen

Brassband Excelsior uit Zalk en fanfare Psalm 150 uit Dinxperlo hebben de Friese concertwedstrijden gewonnen. Zalk scoorde in Surhuisterveen in de eerste divisie met 91,83 punten een eerste prijs met lof der jury. Fanfare Psalm 150 zette in Drachten met het optreden in de concertdivisie 93 punten op het socrebord.

Lees verder ...

Radio Hoog van de Toren viert jubileum met prijsvraag

Radio Hoog van de Toren viert jubileum met prijsvraag

Radio Hoog van de Toren - tweewekelijks radioprogramma met blaasmuziek uit alle windrichtingen - bestaat in april 2011 alweer één jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseert samensteller/presentator Jeannet Boverhof een prijsvraag waarmee mooie CD’s te winnen zijn. De prijsvraag start tijdens de uitzending van donderdagavond 7 april. Inzendingen van de oplossing kunnen tot en met 4 mei ingezonden worden. In de uitzending van 5 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

Lees verder ...

Daan Berends Limburgs beste slagwerker

Daan Berends Limburgs beste slagwerker

Slagwerker Daan Berends heeft de kampioenswedstrijd van de LImburgse Bond van Tamboerkorpsen op zijn naam gebracht. Zijn uitvoering van Konzertstück for Snaredrum and Piano van A. Masson was geod voor 97,5 punten. Daarmee won hij de kampioenstitel in de eerste divisie en veroverde hij het hoogste aantal punten van alle 131 deelnemers.

Lees verder ...

SDG St. Jansklooster huldigt jubilarissen en benoemt ereleden

SDG St. Jansklooster huldigt jubilarissen en benoemt ereleden

Tijdens de uitvoering van de christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria St. Jansklooster, welke werd gehouden in een bomvolle zaal van dorpshuis de St. Janskamp, lieten de fanfare o.l.v. Bert Beens, de malletband o.l.v. Marinus Schoonewelle en de majorettes o.l.v. Sylvia Looys hun muzikaliteit zien en horen. Tevens werden diverse leden gehuldigd.

Lees verder ...

Muziekgroep Psalm Hûndertfyftich viert 30 jarig jubileum

Muziekgroep Psalm Hûndertfyftich viert 30 jarig jubileum

In het halletje van huize Merkus in Surhuisterveen ging voor oprichter/dirigent Ymke Merkus 30 jaar geleden een wensdroom in vervulling: een eigen muziekkorps. Vijf van de negen kinderen kozen een instrument, die Merkus eenhalf jaar daarvoor bemachtigd had bij een verkoping. Onder zijn leiding werd op de zaterdagavond flink geoefend. Het gezelschap werd al gauw uitgebreid met enthousiaste buurtbewoners en kennissen.

Lees verder ...

Dubbelconcert GFO & HKW Wamel

Dubbelconcert GFO & HKW Wamel

Op zaterdagavond 9 april, om 20.00 uur, zullen het Gelders Fanfare Orkest en Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel elkaar ontmoeten in een dubbelconcert. Beide orkesten maken muziek op hoog niveau, en de verschillende overheersende klankkleuren - respectievelijk koper en hout - beloven een bijzonder interessante avond.

Lees verder ...

Familieconcert AMDG Beilen gesplitst in twee edities

Familieconcert AMDG Beilen gesplitst in twee edities

Door het grote ledenaantal en het gebrek aan een beschikbare concertlokatie is het jaarlijks familieconcert van muziekvereniging AMDG Beilen dit jaar gesplitst in twee edities. “Een luxeprobleem”, erkent Ko Damman, voorzitter van de club. “Als vereniging willen we ons graag met alle onderdelen op één avond aan het publiek presenteren, maar door groei van de vereniging wordt zo’n concertavond eenvoudigweg te lang. Dit jaar bleek bovendien de Drenthehal voor ons niet beschikbaar op de datum die wij graag wilden. Daarom hebben we van de nood maar een deugd gemaakt, en de voorstelling gesplitst in een jeugdavond en een concertavond, beide in de plaatselijke Pauluskerk”.

Lees verder ...

Nieuwe editie van Klankwijzer is uit

Nieuwe editie van Klankwijzer is uit

De nieuwe Klankwijzer is uit. Ook deze maand weer met achtergrondverhalen en informatieve artikelen over de wereld van de amateurmuziek. Zo vertelt voorzitter Gert Jansen van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs over de invoering van het certificaat voor bij- en nascholingsactiviteiten. Ook lezen we hoe fanfare De Vooruit uit Stiphout het spits kreeg om de grootst groeiende culturele vereniging van Helmond te worden. In de jeugdrubriek Festival verheugen leden van het Drents Jeugdorkest zich op hun gezamenlijk optreden met de boerrockband Mooi Wark. David Chen legt uit wat er allemaal bij komt kijken als u met het hele orkest een concertreis naar China wil maken.

Lees verder ...

Excelsior Oostendorp huldigt jubilarissen en bestuursleden

Excelsior Oostendorp huldigt jubilarissen en bestuursleden

16 maart was een memorabele dag voor Malletband Excelsior Oostendorp. Er werden 4 jubilarissen gehuldigd voor hun 12,5 jarig jubileum, daarnaast werd afscheid genomen van Johan van Dorp als penningmeester en Wim van Norel als voorzitter.

Lees verder ...

Optredens in familiepretpark De Waarbeek

Familiepretpark de Waarbeek in Hengelo wil orkesten uit heel het land uitnodigen om aankomend seizoen op te komen treden in het gezellige attractiepark. Familiepretpark de Waarbeek is een nostalgisch park gelegen tussen Hengelo en Enschede. Naast de Botsauto's, de Hully Gully, de Calypso, de Rodelbaan, de antieke Zweefmolen en alle spectaculaire andere attracties biedt de Waarbeek dagelijks live entertainment.

Lees verder ...