De American Dream van Loraine Saly (1)

De American Dream van Loraine Saly (1)

Loraine Saly van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht toert deze zomer door de Verenigde Saten om als lid van de The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps deel te nemen aan het wereldkampioenschap van de DCI. Op uitnodiging van KNMO Klankwijzer houdt ze wekelijks een blog bij. 

Met een Amerikaans drumcorps meestrijden voor een plek in de finale van de World Championships van Drum Corps International (DCI). Ieder jaar steken Nederlandse jongeren de grote plas over om hun American dream na te jagen. Eten op de stoeprand, ijskoude douches en rechtop slapen in de bus. Een expeditie vol beproevingen met maar één doel: een plek in de finale in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis.

Deze zomer doorkruist Loraine Saly, lid van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht, de States om avond aan avond op te treden. Saly heeft een spot gescoord bij The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps, een van de topcorpsen uit het DCI-circuit. Sinds 1974 behoort het corps uit Rockford, Illinois tot de beste twaalf deelnemers uit de competitie. Voor KNMO Klankwijzer houdt ze vanuit Amerika wekelijks een blog bij waarin ze vertelt over haar avontuurlijke reis. 

 

Deel 1: De tijd begint nu wel hard te gaan!

Hallo! Mijn naam is Loraine en ik ben 20 jaar. Ik heb dit jaar speciaal voor DCI een tussenjaar genomen van school om te gaan werken en geld te verdienen voor deze reis. Na dit avontuur ga ik weer verder met studeren voor Forensisch laboratoriumonderzoek. Ik ga volgend schooljaar beginnen met een minor in Engeland. Deze 3 maanden in de USA kan ik fijn gebruiken om mijn Engels flink op te halen.

Toen ik ongeveer 8 jaar was ben ik begonnen bij Jong Jubal Drum and Bugle Corps als een colorguard meisje. Op mijn 15de ben ik overgestapt naar de Jubal hornline. Ik wilde eigenlijk nooit DCI lopen, maar omdat ik iemand ben die niet super snel zo'n avontuur durft aan te gaan. Maar omdat ik vrij onzeker over mezelf kan zijn of ik wel goed genoeg ben, vond ik dat ik het juist moest proberen. En dat is allemaal goed uitgepakt! Ik zit nu inmiddels al 20 dagen bij Phantom Regiment Drum and Bugle Corps en het bevalt me echt prima. Ik heb super leuke mensen om me heen en ben lekker bezig met drumcorps en heb weinig andere dingen aan mijn hoofd. Ik heb in totaal nog ongeveer 65 dagen te gaan tot de finale en ongeveer 11 dagen voor we eindelijk op tour gaan. De tijd begint nu toch wel hard te gaan!

Loraine Saly

Foto: Jubal

Gepubliceerd: 06 JUN 2019 - 13:47
Laatste update: 06 JUN 2019 - 20:30