De American Dream van Loraine Saly (2)

De American Dream van Loraine Saly (2)

Loraine Saly van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht toert deze zomer door de Verenigde Saten om als lid van de The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps deel te nemen aan het wereldkampioenschap van de DCI. Op uitnodiging van KNMO Klankwijzer houdt ze wekelijks een blog bij.

Met een Amerikaans drumcorps meestrijden voor een plek in de finale van de World Championships van Drum Corps International (DCI). Ieder jaar steken Nederlandse jongeren de grote plas over om hun American dream na te jagen. Eten op de stoeprand, ijskoude douches en rechtop slapen in de bus. Een expeditie vol beproevingen met maar één doel: een plek in de finale in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis.

Deze zomer doorkruist Loraine Saly, lid van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht, de States om avond aan avond op te treden. Saly heeft een spot gescoord bij The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps, een van de topcorpsen uit het DCI-circuit. Sinds 1974 behoort het corps uit Rockford, Illinois tot de beste twaalf deelnemers uit de competitie. Voor KNMO Klankwijzer houdt ze vanuit Amerika wekelijks een blog bij waarin ze vertelt over haar avontuurlijke reis.

Deel 2: Een prijzig avontuur

Zoals ik in mijn eerste blog al aangaf, heb ik veel moeten werken om dit avontuur te kunnen bekostigen. Ik ben bijna elke maand, vanaf december tot mei, op en neer gevlogen naar Amerika om de Audition Camps bij te wonen. Om mee te kunnen doen moest ik december en januari een bepaald bedrag betalen. Daar kwamen de kosten voor de vluchten nog bij.

In januari kreeg ik een contract en vanaf dat moment heb ik voor de deelname aan de tournee moeten betalen. In totaal 4075 Amerikaanse dollar. Het is dus een erg prijzig avontuur, maar het is me gelukt om een spot te scoren en het is het geld helemaal waard!

In de volgende aflevering zal ik meer vertellen over Phantom Regiment en het thema, etc.

Loraine Saly

Foto: Jubal

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Like of volg voor flitsberichten: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 12 JUN 2019 - 21:07
Laatste update: 13 JUN 2019 - 09:35