De American Dream van Loraine Saly (3)

De American Dream van Loraine Saly (3)

Loraine Saly van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht toert deze zomer door de Verenigde Saten om als lid van de The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps deel te nemen aan het wereldkampioenschap van de DCI. Op uitnodiging van KNMO Klankwijzer houdt ze wekelijks een blog bij.

Met een Amerikaans drumcorps meestrijden voor een plek in de finale van de World Championships van Drum Corps International (DCI). Ieder jaar steken Nederlandse jongeren de grote plas over om hun American dream na te jagen. Eten op de stoeprand, ijskoude douches en rechtop slapen in de bus. Een expeditie vol beproevingen met maar één doel: een plek in de finale in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis.

Deze zomer doorkruist Loraine Saly, lid van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht, de States om avond aan avond op te treden. Saly heeft een spot gescoord bij The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps, een van de topcorpsen uit het DCI-circuit. Sinds 1974 behoort het corps uit Rockford, Illinois tot de beste twaalf deelnemers uit de competitie. Voor KNMO Klankwijzer houdt ze vanuit Amerika wekelijks een blog bij waarin ze vertelt over haar avontuurlijke reis.

Deel 3: Het wordt spannend nu

Hallo! Maandag zijn we dan eindelijk begonnen met de tour! We hebben inmiddels onze eerste ‘optredens’ gedaan. De eerste was Concert in the park, hier hebben we de show stilstaand gespeeld en nog een aantal concertnummers.

De tweede was Dress rehearsal, niet echt een optreden maar voor het eerst liepen we de show in uniform. Donderdag hebben we onze eerste echte optreden in Detroit waarbij we beoordeeld worden door de jury. Spannend dus!

Onze eerste locatie van de tour was Detroit waar we maandag en dinsdag bleven, vandaag zijn we in Lake Orion, MI. We vertrekken vandaag als het goed is naar Massilon, OH. De show van Phantom Regiment dit jaar heet I am Joan. Het is een ode aan moedige, krachtige vrouwen die in de geest van Jeanne d'Arc bereid zijn om te vechten voor een revolutie. Onze strijdleus is
Ik ben Joan. Jij bent Joan. WIJ ZIJN ALLEN JOAN!

Tot nu toe is iedereen hier in het corps super enthousiast, waaronder ik ook natuurlijk! Ik ben super benieuwd hoe deze show uiteindelijk uitpakt voor de jury's en publiek.

Loraine Saly

Foto: Jubal

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 20 JUN 2019 - 16:08