De American Dream van Loraine Saly (5)

De American Dream van Loraine Saly (5)

Loraine Saly van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht toert deze zomer door de Verenigde Saten om als lid van de The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps deel te nemen aan het wereldkampioenschap van de DCI. Op uitnodiging van KNMO Klankwijzer houdt ze wekelijks een blog bij.

Met een Amerikaans drumcorps meestrijden voor een plek in de finale van de World Championships van Drum Corps International (DCI). Ieder jaar steken Nederlandse jongeren de grote plas over om hun American dream na te jagen. Eten op de stoeprand, ijskoude douches en rechtop slapen in de bus. Een expeditie vol beproevingen met maar één doel: een plek in de finale in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis.

Deze zomer doorkruist Loraine Saly, lid van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht, de States om avond aan avond op te treden. Saly heeft een spot gescoord bij The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps, een van de topcorpsen uit het DCI-circuit. Sinds 1974 behoort het corps uit Rockford, Illinois tot de beste twaalf deelnemers uit de competitie. Voor KNMO Klankwijzer houdt ze vanuit Amerika wekelijks een blog bij waarin ze vertelt over haar avontuurlijke reis.

Deel 5: Een super mooi liedje!

Ik heb eerder in deze blog iets geschreven over de show! Nu zal ik wat vertellen over de werken die we spelen. Een aantal mensen heeft de nummers uitgekozen. Eén hiervan is The Fires of Eternal Glory van Dmitri Shostakovich. Hij schreef dit werk in 1960 voor de herdenking van de oorlog in de stad Novorossiysk. Phantom Regiment heeft dit nummer vroeger al eens eerder gespeeld. Dit is onze ballad, dus het rustige nummer van de show.

Een ander nummer dat we spelen is Carmina Burana: O Fortuna van Carl Orff. Met dit nummer beginnen we de show en komt ook een aantal keren terug in de show. Part 2 is een mix van de nummers Audivi Media Nocte (in de brassbandwereld vooral bekend van Oliver Waespi) en Zohar van de Amerikaanse componist Jonathan Leshnoff. Zohar is het technische nummer van de show. Het begin van Part 3 is het begin van The Fires of Eternal Glory en het tweede deel is afkomstig uit Lady McBeth of Mtsensk van Dmitri Shostakovich.

Het laatste nummer en mijn favoriete nummer bestaat uit twee delen. Het begint met het liedje Vox Populi, thirty seconds to Mars van de Amerikaanse songwriter Jared Leto. Het begin van dit liedje zingen we. Dit wordt opgevolgd door het liedje Unleashed van de Noor Thomas Bergersen, die veel muziek schrijft voor films. Een super mooi liedje!

Ik ben heel benieuwd hoe onze show uiteindelijk wordt al hij helemaal klaar is en hoe mensen daar op reageren. Tot nu toe hebben we tijdens de show heel veel goede reacties gekregen van het publiek!

Loraine Saly

Gepubliceerd: 04 JUL 2019 - 13:49
Laatste update: 04 JUL 2019 - 13:54