De American Dream van Loraine Saly (8)

De American Dream van Loraine Saly (8)

Loraine Saly van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht toert deze zomer door de Verenigde Saten om als lid van de The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps deel te nemen aan het wereldkampioenschap van de DCI. Op uitnodiging van KNMO Klankwijzer houdt ze wekelijks een blog bij.

Met een Amerikaans drumcorps meestrijden voor een https://www.klankwijzer.nl/nieuws/artikel/de-american-dream-van-loraine-saly-4/ff256bb87e6cplek in de finale van de World Championships van Drum Corps International (DCI). Ieder jaar steken Nederlandse jongeren de grote plas over om hun American dream na te jagen. Eten op de stoeprand, ijskoude douches en rechtop slapen in de bus. Een expeditie vol beproevingen met maar één doel: een plek in de finale in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis.

Deze zomer doorkruist Loraine Saly, lid van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht, de States om avond aan avond op te treden. Saly heeft een spot gescoord bij The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps, een van de topcorpsen uit het DCI-circuit. Sinds 1974 behoort het corps uit Rockford, Illinois tot de beste twaalf deelnemers uit de competitie. Voor KNMO Klankwijzer houdt ze vanuit Amerika wekelijks een blog bij waarin ze vertelt over haar avontuurlijke reis.

Deel 8: Het instuderen gaat ander dan bij ons

In deze aflevering wil ik jullie wat vertellen over de werkwijze bij The Phantom bij het instuderen. Aan het begin van Spring Training, dat was dus de eerste maand, zijn we begonnen met het instuderen van de drill die wij lopen in de show. Het gaat een klein beetje anders dan in Nederland. Bij Jubal krijgen we altijd onze coördinaten op een papiertje en met die coördinaten studeren wij dus de drill in. Hier gebruikten we een programma/app genaamd Ultimate Drillbook (UDB) waar we onze drill op konden zien en dus ook onze coördinaten. We moesten deze coördinaten in een boekje schrijven, dat is dan ons dotbook. Maar zowel bij The Phantom als bij Jubal gebruiken we dus wel allebei coördinaten.

Het instuderen van deze coördinaten gaat bij Phantom Regiment een klein beetje anders. Ze zeggen dan dat we een set op moeten zetten, dus bijvoorbeeld set 1, vervolgens zeggen ze dan 'zet set 2 op'. Dan lopen we gewoon normaal naar set 2, dan weer terug naar set 1 en dan lopen we de transitie met techniek. Bij Jubal lopen we de transitie gelijk met techniek en dus niet eerst de set opzetten. Elke set heeft ook tellen, als bijvoorbeeld set 1 naar set 2 8 tellen aangeeft dan doen we er dus 8 tellen over om van set 1 naar set 2 te lopen.

In de tweede maand van mijn verblijf is de tour begonnen. Vanaf dan beginnen dus ook de shows. Over het hele seizoen hebben we iets van 32 shows. We hebben er nog ongeveer 10 te gaan in deze laatste 2,5 week. De tour is gestart bij onze laatste spring training locatie, dat was Stillman Valley. Vanaf daar zijn we vertrokken naar Wayne. We maken een tour door heel veel verschillende staten. We zijn begonnen in Illinois, vervolgens Michigan, Ohio, Indiana, Illinois, Minnesota, Wisconsin, South Carolina, Florida, Georgia, Tennessee, Indiana, Illinois, Oklahoma, Texas, Arkansas en nu zijn we in Alabama. Morgen gaan we weer terug naar Georgia. Daarna komen nog North Carolina, West Virginia, Maryland, New York, New Jersey, Pennsylvania, Ohio en Indiana.

Loraine Saly

Lees ook haar vorige blogs:
Deel 1: De tijd begint nu wel hard te gaan: KLIK HIER
Deel 2: Een prijzig avontuur: KLIK HIER
Deel 3: Het wordt spannend nu: KLIK HIER
Deel 4: De bus als 'huis': KLIK HIER
Deel 5: Een super mooi liedje: KLIK HIER
Deel 6: Het gaat super snel: KLIK HIER
Deel 7: Stroopwafels: KLIK HIER 

Foto: Jubal

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

 

 

Gepubliceerd: 25 JUL 2019 - 16:34