Samuel Agustín Aguirre ontvangt André Rieu Talent Award

Samuel Agustín Aguirre ontvangt André Rieu Talent Award

Orkestleider en WMC-beschermheer André Rieu reikte op maandag 24 juli de naar hem vernoemde Talent Award uit aan Samuel Agustín Aguirre (1993). De uit Colombia afkomstige muzikant ontving de WMC André Rieu Talent Award vanwege zijn verdiensten als hoboïst en dirigent van het jeugdorkest bij de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden. De uitreiking vond plaats in de aanwezigheid van Samuels vader, die speciaal voor deze gelegenheid overvloog uit Colombia.

Lees verder ...

Geslaagd jeugdconcert C.M.V. Oranje

Geslaagd jeugdconcert C.M.V. Oranje

Alle jeugdleden van C.M.V. Oranje hebben afgelopen zaterdag opgetreden tijdens het jeugdconcert dat georganiseerd werd in sporthal de Middelzee. Het concert werd georganiseerd als afsluiting van de orkestlessen die de nieuwe leerlingen gevolgd hebben.Eerder dit jaar zijn slagwerkdocent Martijn Oostra en koperblaasdocent Harm Bosma langs de basisscholen in Bolsward geweest. Ze hebben toen lessen verzorgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. Meerdere kinderen hebben zich opgegeven voor een reeks van tien orkestlessen.

Lees verder ...

Cadenza stelt zich kandidaat voor WMC-titel

Cadenza stelt zich kandidaat voor WMC-titel

Slagwerkensemble Cadenza Twello heeft zich op de eerste dag van de concertwedstrijden voor slagwerkensembles kandidaat gesteld voor de WMC-titel. Onder leiding van dirigent Robbert Houtkamp zette het ensemble in de hoogste divisie 97,16 punten op het scorebord.

Lees verder ...

Kempenbloei Achel legt de lat hoog

Kempenbloei Achel legt de lat hoog

Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel (België) heeft tijdens het WMC in Kerkrade meteen op de eerste wedstrijddag de laat hoog gelegd. Dirigent Ivan Meylemans leidde het orkest in de Concertdivisie met een programma van verschillende stijlen en een hoog entertainment gehalte naar 97,70 punten.

Lees verder ...

Kroatische Los Caballeros vervangt Orkest Simon Bolivar

Kroatische Los Caballeros vervangt Orkest Simon Bolivar

Mariachiband Los Caballeros vervangt het Venezolaans orkest Simon Bolivar tijdens het Latin Meets Europe concert op 24 juli. De uit Kroatië afkomstige band staat al jaren hoog op het verlanglijstje van WMC en de organisatie is dan ook verheugd dat het ditmaal gelukt is om de band naar het Wereld Muziek Concours te halen. Tevens zal André Rieu tijdens deze avond de naar hem vernoemde Young Talent Award uitreiken.

Lees verder ...

ZomerOrkest Nederland komt naar u toe!

ZomerOrkest Nederland komt naar u toe!

Op vrijdag 21-07-2017 is het zo ver: het ZomerOrkest Nederland 2017 begint met haar tournee. Tussen 21 juli en 29 juli zal het harmonieorkest zo’n 12 concerten door het hele land geven, van Noord naar Zuid en van Oost naar West.
ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Lees verder ...

WMC on Tour met Limburgs Jeugdorkest

WMC on Tour met Limburgs Jeugdorkest

Net als in 2013 vindt in het kader van WMC Young Generation van 11 t/m 25 juli a.s. een reeks concerten van jonge muzikanten plaats op diverse plekken in Limburg en de grensstreek. Dit gebeurt onder de noemer ‘WMC on Tour’. De ‘On Tour’-concerten worden verzorgd door jeugdorkesten uit onder andere Zuid-Amerika, Europa en Azië en staan onder artistieke leiding van Jan Cober. Ook het Limburgs Jeugdorkest is van de partij bij deze bijzondere muzikale samenwerking. Met als motto ‘Limburg meets Europe’ geven zij op zaterdag 15 juli van 20.00-22.00 uur samen met Banda Juvenil de la Communitat Valencia een concert in De Borenburg in Voerendaal en op zondag 16 juli van 20.00-22.00 uur met het European Union Youth Wind Orchestra in De Maaspoort in Venlo. Het concert op 16 juli is al uitverkocht, maar voor 15 juli zijn nog tickets verkrijgbaar via www.wmc.nl/tickets.

Lees verder ...

Lingehavenconcert Gorinchem viert lustrum groots met Metropole Orkest

Het immer imposante Lingehavenconcert beleeft zijn lustrumeditie op 8 en 9 september. In een iets intiemere setting gaat de grote wens van de organisatie in vervulling: het Metropole Orkest komt naar Gorcum. Het is een evenement van statuur geworden en niet in alleen in eigen streek, vertellen voorzitter Ed Braad en penningmeester Theo Bos van de organiserende stichting. Ze vernemen regelmatig van mede –organisator Johan Boonenkamp. “Die heeft heel wat connecties in het land. Hij zegt dat er met bewondering gekeken wordt naar ons spektakel in Gorinchem.”

Lees verder ...

Jeugdleden Excelsior Ermelo slagen voor HaFaBra examens

Harmonieorkest Excelsior Ermelo bouwt continu aan haar toekomst en heeft een actieve en gezellige jeugdafdeling met een leerlingen- en een jeugdorkest! De (jeugd)leden van Harmonieorkest Excelsior Ermelo geven hier onder andere invulling aan door het volgen van muzieklessen en het afleggen van HaFaBra examens.

Lees verder ...

Jaarlijkse afsluiting CMV De Harmonie

Op zaterdag 15 juli aanstaande kan heel Tweede Exloermond weer meegenieten van de jaarlijkse afsluiting van CMV 'De Harmonie'. Voor de derde keer op rij sluit de vereniging haar seizoen feestelijk af, en dit doet ze niet alleen! Muziek maken doe je om anderen mee te laten genieten van je hobby en daarom zal zaterdag op drie verschillende locaties in het dorp de prachtige klanken van het harmonie orkest klinken.

Lees verder ...