Concerten Clarinet Choir Weert in Openluchtmuseum Eynderhoof

Concerten Clarinet Choir Weert in Openluchtmuseum Eynderhoof

Voor het derde jaar op rij zal Clarinet Choir Weert (CCW) deze zomer optredens verzorgen in het Openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaât 1 in Nederweert-Eind en wel op zondag 1 juli. Er worden twee concerten gegeven: van 13.30-14.30 uur en van 15.30-16.30 uur. Verder wordt er deze dag op traditionele wijze bier gebrouwen (in grote ketels op houtvuur) en zijn er demonstraties van diverse oude ambachten. Het entreekaartje voor het museum Eynderhoof (volwassenen: € 6,00 p.p.; kinderen: € 2,50 p.p.) geeft eveneens toegang tot de concerten. Het museum is van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

Lees verder ...

MegaConcert Gramsbergen, een ware muziek belevenis

MegaConcert Gramsbergen, een ware muziek belevenis

Het MegaConcert is een muzikaal onderdeel van de feestweek in Gramsbergen. Ook dit jaar zal het MegaConcert plaatsvinden, op zaterdag 25 augustus om 20.00 uur, in de sporthal van Gramsbergen. Voorafgaand van het concert zal er een repetitie plaatsvinden van 17.30 uur tot 19.30 uur.

Lees verder ...

Blokfluiters Wilhelmina Spankeren geslaagd

Blokfluiters Wilhelmina Spankeren geslaagd

Afgelopen zodag hebben de blokfluiters Isabel de Ruijter, Vera Smeltink en Indy Fransen tijdens een limonadeconcert de cursus blokfluit succesvol afgesloten.In een bomvol dorpshuis spankeren lieten de muzikanten horen dat zij zowel als groep, maar ook individueel de blokfluit goed beheersen. Naast blokfluit werd er (via een orkestband) met het opleidingsorkest meegespeeld en werd middels slagwerkinstrumenten aangetoond dat het ritmegevoel er goed in zit. Om het geheel op te luisteren speelde het opstaporkest van Wilhelmina ook een aantal muziekstukken.

Lees verder ...

Talentvolle solisten en ensembles op podium De Borenburg in Voerendaal

Met maar liefst 55 solisten en ensembles uit verschillende divisies is de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) op zondag 24 juni a.s. een dag boordevol muzikale optredens van jonge, talentvolle muzikanten. Deelnemers, die via geauspicieerde voorrondes zijn geselecteerd, strijden vanaf 9.30 uur om de wisseltrofee. Ook maken ze kans op vijf lessen van een hoofdvakdocent aan het Conservatorium Maastricht én de mogelijkheid om te mogen soleren tijdens de LBM Concertconcoursen en met het LBM Jeugdorkest. Een vakkundige jury, die dit jaar bestaat uit Frans Hendrikx en Fried Dobbelstein, beoordeelt de deelnemers op muzikaliteit, techniek, ritmiek, dynamiek, klank en zuiverheid.

Lees verder ...

Muzikaal galaconcert Femuza

Muzikaal galaconcert Femuza

Afgelopen vrijdag organiseerde de Federatie voor Muziek- & Zangverenigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân (Femuza) in Theater Sneek haar jaarlijkse galaconcert. Alle winnaars van de diverse concoursen en festivals presenteerden tijdens dit galaconcert hun talenten. Gedurende het seizoen organiseert Femuza verschillende concoursen en festivals, waaronder het korenfestival, muziekfestival, jeugdkorpsenfestival en het solistenconcours. De winnaars van deze evenementen worden uitgenodigd om tijdens het galaconcert in Theater Sneek op te treden en het publiek te laten zien wat muzikanten uit de gemeente in hun mars hebben. Het galaconcert vormt op deze manier een afsluiting van het seizoen van het muzikale seizoen van Femuza.

Lees verder ...

Concert op het Plein

Met de muzikale klanken van Muziekvereniging Wilhelmina wordt op zaterdagavond 30 juni het startsein gegeven voor een zomer vol activiteiten op en rondom het plein bij zorginstelling De Buitensluis van Alerimus in Numansdorp.

Lees verder ...

Zomeravondconcert Ubachsberg

Zomeravondconcert Ubachsberg

Wilt u van een romantisch, sfeervol zomeravondconcert genieten? Fanfare St. Cecilia sluit op vrijdag 6 juli het muzikale seizoen af met een open air programma op het grote terras van Le Montagnard in Ubachsberg. Deze - als vanouds - supergezellige avond begint om 19.30 uur met een serie populaire melodieën door de fanfare. Het concert wordt vervolgd met populaire muziek van een DJ. De toegang is gratis en er is bovendien gezorgd voor een bijpassende entourage inclusief bar.

Lees verder ...

Concordia Melick met Suzan Seegers naar Innsbruck

Van 6 t/m 9 juli maakt 100-koppige Harmonie Concordia Melick een concertreis naar Innsbruck - Tirol. De in deze harmonie opgegroeide en opgeleide Suzan Seegers gaat mee en zingt samen met het orkest.

Lees verder ...

Dubbelconcert in Maastricht

Zondag 8 juli om 14:00 aanstaande vindt er een openair concert plaats van het Maastrichtse Symfonieorkest Avanti in samenwerking met Fanfare St.Cornelius uit Borgharen. Beide muziekverenigingen staan onder leiding van Wilfred Sassen en spelen klassieke en licht-klassieke werken in de tuin van Château St.Gerlach. Tijdens dit concert zal de feestelijke inauguratie plaatsvinden van mevrouw Judith Oostwegel - van Uden als beschermvrouwe van ons Symfonieorkest Avanti. Het concert begint om 13.30 uur. U bent van harte welkom.

Lees verder ...

Gezamenlijk concert Opleidingsorkest de Bazuin en Opstaporkest Aurora

Wat is er leuker dan muziek maken? Samen muziek maken! Dat laten de twee jeugdorkesten van de Bazuin en Aurora horen op zaterdag 23 juni. Iedereen is welkom om 19:30 uur in het Muziekcentrum van Aurora, De Woerd 3A in Driebergen.

Lees verder ...