Muziekavond in Heikant

Muziekavond in Heikant

Fanfare Heikant houdt zaterdag 7 oktober (19.30 uur) in ’t Heike in Heikants een muziekavond. De eigen fanfare o.l.v. Etiën Ferket en de eigen percussiegroep o.l.v. Hans den Doelder openen de avond. Als gastvereniging is Harmonie Nederland en Oranje uit Rucphen o.l.v. dirigent Gerard Peeters uitgenodigd.

Lees verder ...

Aaltens jeugdorkestenfestival op 30 september

Aaltens jeugdorkestenfestival op 30 september

Afgelopen voorjaar heeft er al een gezamenlijk concert van de Aaltense muziekverenigingen plaatsgevonden tussen de aardappels. Nu is het de beurt aan de jeugdorkesten die in Aalten en omstreken actief zijn. Op uitnodiging van CMV Crescendo IJzerlo zullen zaterdag 30 september a.s. vier jeugdorkesten laten horen wat ze kunnen. De naam zegt het al, deze orkesten bestaan allemaal uit jeugdleden van de vier verenigingen die soms al vanaf de basisschool leren om een muziekinstrument te bespelen. Een jury zal laagdrempelig en op een leuke manier feedback op de optredens geven.

Lees verder ...

Feest bij het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade

Feest bij het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade

Het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade o.l.v. Guido Swelsen heeft op 16 juli jl met veel succes deelgenomen aan het WMC. De jury beoordeelde het optreden van het orkest in de Tweede Divisie Harmonie met 95,33 punten. Een eerste prijs met lof der jury beloond met een gouden medaille. Deze score bleek uiteindelijk de één na hoogste in deze divisie tijdens het WMC van 2017. Dit betekent dan ook dat de Kerkraadse harmonie zich vier jaar lang vice-wereldkampioen mag noemen.

Lees verder ...

Groot muziekevenement: Music Dance and Harmony

Op zondagmiddag 8 oktober vindt voor de zevende keer Music Dance and Harmony plaats in de 'A gen Sjoeel' in Mechelen. Dit grote jeugdmuziekevenement wordt georganiseerd door de jeugdcommissie van Harmonie Sint Cecilia.

Lees verder ...

Brassband "De Vooruitgang"' ontmoet Jos Jansen

Ze zijn een beetje vreemd, maar klinken zó lekker! Op zaterdagavond 7 oktober gaan ze u verrassen in het Klooster in Nuenen. Velen kennen Jos Jansen als muzikant van de Marinierskapel. Trouwe volgers weten dat zijn muzikale kwaliteit ongeëvenaard is; het is een enorme entertainer en virtuoze solist. Nog nooit Jos Jansen gezien en gehoord? Dan zult u zeker versteld staan van zijn optreden, de techniek, de klank, het bereik… laat Jos maar schuiven. Hij haalt alles uit zijn instrument: de bas-trombone. De combinatie van Jos en Nuenen belooft vuurwerk!

Lees verder ...

Drie generaties Tilburgse muziek

Ter afsluiting van het 50-jarig jubileum van de Tilburgse beiaard vindt op 7 oktober a.s. in het Factorium te Tilburg een bijzonder concert plaats. Tilburgse muzikanten maken een reis door de tijd op basis van drie opeenvolgende generaties Tilburgse muziekmakers, met muziek voor beiaard en harmonieorkest in het middelpunt. Om te beginnen muziek van de gebroeders Kessels, dan in het “midden” muziek van de componist Jan van Dijk en tenslotte muziek van een leerling van Jan
van Dijk, de componist Henk Stoop.

Lees verder ...

Sing along in Concert

Sing along in Concert

Arnhems Promenade Orkest en Arnhems Promenade Koor met Combo olv Peter Smits presenteren op 14 oktober in de nieuwe Parkzaal van Musis Sacrum in Arnhem om 20.00 uur Sing along in Concert. Zangers en zangeressen zijn afkomstig van de docenten Linda Wagemakers en Marianne Oldenburg. Special guest is Ronald Douglas. Meezing after party met DJ Nick.

.

Lees verder ...

Oost Gelders Jeugdorkest speelt ‘Flashback’

Oost Gelders Jeugdorkest speelt ‘Flashback’

Op zondag 8 oktober brengt het Oost Gelders Jeugdorkest (OGJO) onder leiding van dirigent Henk-Jan Heijnen het unieke jubileumconcert ‘Flashback’ in Sporthal de Sonders te Beltrum. Met deze tiende OGJO-editie bestaat het orkest 5 jaar en daarom zal dit feestelijke concert geheel in teken staan van het terugkijken op de mooie eerdere concerten en gemaakte herinneringen. Dit doen we samen met de deelnemers van toen en nu.

Lees verder ...

Tweede Oktoberfest in harmoniezaal in Bocholtz

In navolging van het succesvolle en druk bezochte Oktoberfest 2016, zal op zondag 1 oktober de tweede editie plaatsvinden op de Harmoniezaal in Bocholtz. Het jaarlijkse volksfeest wat zijn oorsprong vindt in Duitsland en geldt als het grootste bierfestival ter wereld barst uit zijn voegen. Een zaal waarin men zich in Beieren waant, live muziek door diverse Kapellen, traditionele bierpullen met Weizenbier en een lekkere hap zorgen voor gegarandeerde gezelligheid.

Lees verder ...

MaasMuziek meets Harmonie Barendrecht

MaasMuziek meets Harmonie Barendrecht

Zaterdag 7 oktober a.s. organiseert MaasMuziek een muzikale ontmoeting: MaasMuziek meets. Het harmonieorkest van Harmonievereniging Barendrecht zal de Oude Maas oversteken voor een gezamenlijk concert met het harmonieorkest van MaasMuziek uit Puttershoek. Op het programma staan mooie werken van o.a. James L. Hosay en de Portugese componist Nuno Miguel Osório.

Lees verder ...