Duoconcert Clarinet Choir Weert met Brasspack Zwolle

Duoconcert Clarinet Choir Weert met Brasspack Zwolle

Op zondag 10 juni geven Clarinet Choir Weert (CCW) en koperensemble Brasspack om 14.30 uur een duoconcert in de theaterzaal van Wresinski Cultuurstichting, Floresstraat 21 in Zwolle. In dit ‘Woodwinds Meet Brass’ concert zullen beide ensembles, net als tijdens het succesvolle duoconcert in Weert vorig jaar, ieder een aantal stukken uitvoeren. Daarnaast spelen ze gezamenlijk nog onder andere Canterbury Chorale van Jan Van der Roost en The Washington Post van John Philip Sousa. De entree is € 5,00 (aanmelden via geert@brasspack.nl).

Lees verder ...

European Brass Band Championships 2018 bijna van start

European Brass Band Championships 2018 bijna van start

Zaterdag 28 april gaan de European Brass Band Championships 2018 (EBBC2018) van start in Utrecht. Een week lang bruist deze stad van de blaasmuziek. Duizenden liefhebbers en muzikanten komen van heinde en verre, zelfs vanuit Zuid-Afrika, Japan en Australië, naar Utrecht om mee te maken wie dit jaar de felbegeerde kampioenstitel mee naar huis neemt. EBBC2018 bestaat uit verschillende concertwedstrijden (voor solisten, brassbands en jeugd), gratis toegankelijke voorrondes en openluchtconcerten in de stad. Hoogtepunten zijn de – inmiddels uitverkochte – wedstrijden – op 5 mei, het optreden van de European Youth Brass Band tijdens het Utrechtse Bevrijdingsfestival en het Galaconcert met o.a. de Europees kampioen 2017, renaissance ensemble Capella de la Torre en het Utrechtse K.O. Brass!

Lees verder ...

ZIMIHC organiseert Utrecht Brass Weekend

ZIMIHC organiseert Utrecht Brass Weekend

Als opwarmer voor de European Brass Band Championships 2018 organiseert ZIMIHC het Utrecht Brass Weekend. Op zaterdag 28 en zondag 29 april kunnen amateurmuzikanten, dirigenten, componisten, bestuurders, (semi-)professionals en andere geïnteresseerden in blaasmuziek hun hart ophalen met inspirerende lezingen, leerzame workshops en gezellige netwerkmomenten. De dagprogramma’s sluiten af met concerten van de nationale brassbandkampioenen van België en Nederland.

Lees verder ...

Matineeconcert Weert meets Thorn

Matineeconcert Weert meets Thorn

Op zondag 29 april organiseert Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 een matineeconcert in het Fransiscushuis, op de Biest in Weert. De aanvangstijd is 12.00 uur. In ‘Weert meets Thorn’ ontmoeten harmonie St. Joseph 1880 en harmonie St. Michael uit Thorn elkaar in een concert dat voor de liefhebber van blaasmuziek een feest zal zijn.

Lees verder ...

The Big Farewell – was getekend: Jo Zinzen

The Big Farewell – was getekend: Jo Zinzen

Als muziekgrootheid Jo Zinzen rust neemt van het musiceren, dirigeren, componeren en lesgeven, is dat een afscheidsconcert waard en wel op zaterdag 5 mei, om 19.30 uur, in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade. Al bijna vijftig jaar geleden begon Jo’s muziekcarrière bij de Koninklijke Philharmonie Bocholtz - inmiddels, na omwegen door Nijswiller, Thorn en Voeren, is Jo geland in Maasbracht. En waar zijn allereerste vereniging de eerste concerthelft voor zijn rekening zal nemen, is het zijn laatste, het slagwerkorkest van Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek, die het afscheidsconcert zal besluiten.

Lees verder ...

Muziekexamens bij Crescendo Sassenheim

Zaterdagmorgen 14 april hebben vier leerlingen van Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim het theoriegedeelte van het muziekexamen gemaakt. Romy Deul (saxofoon) en IJsbrand Kooy (saxofoon) zijn geslaagd voor muziekexamen B. Kimberly van den Bogaard (hobo) en Lydia de Vries (klarinet) voor muziekexamen C. De examens bestonden uit het toetsen van muziektheoretische kennis en diverse luisteropgaven.

Lees verder ...

Oranje Grootegast neemt afscheid van Anne van den Berg

Oranje Grootegast neemt  afscheid van Anne van den Berg

Na tien mooie jaren komt er een einde aan de samenwerking tussen dirigent Anne van den Berg en Christelijke Muziekvereniging Oranje in Grootegast. In 2008 is Anne met CMV Oranje begonnen in de tweede divisie. In de loop van de tijd zijn zij samen doorgegroeid tot de top van de eerste divisie en vormen zij een landelijk goed bekende combinatie.

Lees verder ...

Inschrijvingen Muziekfestival Sastivalgeopend!

Inschrijvingen Muziekfestival Sastivalgeopend!

Speel jij in een spetterend jeugd- of opleidingsorkest en wil jij je muzikale enthousiasme ook buiten de repetitiezaal laten horen én strijden voor een felbegeerde wisselbeker? Wil jij daarnaast ook nog eens positieve- en opbouwende feedback ontvangen, waarmee je nog beter wordt als dat je nu al bent? Schrijf jouw orkest dan NU in voor de 13e editie van het Sastival in Noordwijkerhout (ZH) , op 3 november 2018.

Lees verder ...

Tante Thee Theater viert feest!

Zaterdag 26 mei organiseert Tante Thee Theater in samenwerking met Harmonie St. Cecilia Maasbracht het gezelligste kindertheater van heel Nederland! Samen muziek maken, zingen, dansen en natuurlijk "Samen een feestje bouwen!". Dat en veel meer tijdens de kindertheatervoorstelling van Tante Thee en Harmonie St. Cecilia Maasbracht.

Lees verder ...

Fanfare Oranje met Elske DeWall in concert

Fanfare Oranje met Elske DeWall in concert

De Friese singer/songwriter Elske DeWall is te gast op het Lenteconcert dat de fanfare van christelijke muziekvereniging Oranje uit Minnertsga organiseert op zaterdag 21 april in de Meinardskerk in Minnertsga. Het concert begint om 20.00 uur. De zangeres, die opgroeide in Veenwouden en in onze provincie al jarenlang veel bekendheid geniet, is een snel rijzende ster in Nederland. Vorig jaar brak DeWall definitief door met haar vertolking van Maria in The Passion in Leeuwarden. Tijdens het Lenteconcert zingt ze niet alleen solo, maar zal ze ook een aantal nummers nummer gezamenlijk spelen met het fanfareorkest onder leiding van Bienze IJlstra.

Lees verder ...