Koperkabaal Blauwhuis wint Jeugdfestival Femuza

Koperkabaal Blauwhuis wint Jeugdfestival Femuza

Koperkabaal uit Blauwhuis is zaterdag tot winnaar uitgeroepen van het Jeugdkorpsenfestival van Femuza in Oppenhuizen.
Het Jeugdfestival van Femuza was goed bezet met elf jeugdorkesten. Femuza is de federatie van muziek en zang in de gemeente Súdwest-Fryslân. De deelnemers werden beoordeeld door Geert Jan Kroon uit Leeuwarden. Hij wees Koperkabaal Blauwhuis, dat onder leiding stond van Roelof Bakker, aan als winnaar.

Lees verder ...

Stichting Project Orkest Bollenstreek viert eerste lustrum!

Stichting Project Orkest Bollenstreek viert eerste lustrum!

Dit jaar is het de vijfde keer dat de Stichting Project Orkest Bollenstreek een ééndaags Project Harmonie Orkest organiseert.
De voorafgaande jaren is gebleken dat er veel animo is om op niveau samen muziek te maken. De uitdaging is om op één dag een orkest samen te stellen dat aan het einde van de dag een mooi concert ten gehore brengt. Een unieke dag, want elk jaar is dit weer een ander orkest doordat er andere musici of dirigenten aan meedoen. Een uitdaging voor de gevorderde musicus.

Lees verder ...

Muziek verbindt

Het Winterswijkse Volksfeest had in augustus 2017 als muzikale gast het orkest Ghaqda Muzikali Vizitazzjoni van het eiland Gozo (Malta). Het orkest liep 2 dagen mee in de optocht rondom het bloemencorso. Als spontane tegenprestatie nodigde zij muziekvereniging Crescendo Ratum uit Winterswijk uit om eind november naar Gozo/ Gharb te komen.

Lees verder ...

Jubileum Brassband Utrecht met première

Op 3 maart viert Koninklijke Brassband Utrecht het 115-jarig jubileum met een groots concert in het Stefanus theater aan de Braziliedreef 2, Utrecht in samenwerking met een groot jubileumprojectkoor. Tijdens dit concert wordt o.a. de première uitgevoerd van het nieuwe stuk "Utrecht mijn Stad" een nieuwe compositie waarin opgenomen zijn het oude "Stedelied van Utrecht" dat op Koninginnedag in de 60-er jaren door honderden schoolkinderen op het Domplein werd gezongen, "Als ik boven op de Dom sta" en het nieuwe lied "Utrecht de mooiste stad van Nederland" en iedereen mag meezingen!

Lees verder ...

Muzikale start van het nieuwe jaar

Muzikale start van het nieuwe jaar

In een bomvolle Dorpskerk genoot het publiek afgelopen vrijdag van een prachtig muzikaal Nieuwjaarsconcert van de Harmonie Katwijk met geweldige solisten Marinda Kusters en Treeo Hout. In het voorprogramma zorgde het Aspirantenorkest, het leerlingenorkest van de Harmonie Katwijk onder leiding van Misha Sporck, voor een ontspannen en muzikale start van het concert. Het Grote Orkest onder leiding van Rob Balfoort nam het muzikale stokje over met het openingsstuk Nordic Fanfare and Hymn.

Lees verder ...

Inschrijving 49e Solistenconcours van Femuza

Inschrijving 49e Solistenconcours van Femuza

Op zaterdag 10 februari organiseert Femuza het 49e Solistenconcours in de Stadslaankerk in IJlst. Aan het Solistenconcours kunnen solisten en ensembles meedoen, zowel instrumentalisten als vocalisten zijn van harte welkom. De jury bestaat uit Andries de Haan en Ido Gerard Kempenaar. De organisatie heeft een pianist(e) beschikbaar voor de begeleiding van solisten. Er worden ook vrijwilligers en maatschappelijk stagiairs gevraagd om solisten en publiek te begeleiden.

Lees verder ...

Midwinterconcert slagwerkensemble en majorettes C.M.V. Oranje

Midwinterconcert slagwerkensemble en majorettes C.M.V. Oranje

Op zaterdag 20 januari aanstaande organiseren het slagwerkensemble en de majorettes van muziekvereniging Oranje een midwinterconcert in sporthal de Middelzee.

Lees verder ...

Nieuw klarinetensemble in première

Nieuw klarinetensemble in première

Op zondag 28 januari gaat het nieuwe, regionale klarinetensemble Hart van Hout in première met een bijzonder concert in de Oudshoornsekerk. 35 klarinettisten uit de wijde regio brengen een afwisselend programma onder leiding van Gerhart Drijvers en met soliste Judith Mos. Het concert begint om 15.00 uur en kaarten zijn vanaf 14.30 uur aan de deur verkrijgbaar.

Lees verder ...

Veers leerlingenorkest van start gegaan

Veers leerlingenorkest van start gegaan

De zeven Veerse muziekverenigingen werken al vele jaren nauw samen met elkaar. Onlangs is door deze verenigingen besloten om een gezamenlijk leerlingenorkest op te gaan starten. Het wordt voor de muziekverenigingen steeds moeilijker om leerling-muzikanten en jeugdleden te werven. Door de krachten te bundelen ontstaat nu de mogelijkheid om een gezamenlijk leerlingenorkest te vormen en de leerlingen de kans te bieden om in orkestverband samen met muzikanten van andere verenigingen te musiceren.

Lees verder ...

Nieuwjaarsconcert 2018 'Hollandsche Meesters'

Nieuwjaarsconcert 2018 'Hollandsche Meesters'

Zaterdag 6 januari was het 33ste Nieuwjaarsconcert van het Koninklijk Harmonie Gezelschap O.B.K. Zeist. Het orkest onder leiding van dirigent Arnold Span, trakteerde het publiek op een veelzijdig programma met als thema 'Hollandsche Meesters' in Hotel Theater Figi te Zeist.

Lees verder ...