Punkmuziek spelen met Heideroosjes-drummer

Toegevoegd op: 03 september 2011
Punkmuziek spelen met Heideroosjes-drummer

Ooit gedrumd op muziek van een echte punkband? Dat kan op 1 oktober in conferentieoord Rolduc in Kerkrade. Ter gelegenheid van de Day of Percussion heeft slagwerkcomponist Gian Prince drie nummers van de Nederlandse punkformatie De Heideroosjes gearrangeerd. De songs worden tijdens een play in ingestudeerd en samen met Heideroosjes-drummer Igor Hobus, een coverband en de drumband van fanfare Concordia uit Leveroy uitgevoerd.

De gezamenlijke presentatie van de punknummers vormt het sluitstuk van een manifestatie die geheel in het teken staat van de slagwerk- en tamboermuziek. Vanaf 10.00 uur zijn er doorlopend activiteiten. Er zijn workshops van Ruud Wiener (mallets), Wieke Karsten (fluit), Johnny Eeckhaut (signaalkoper) en Hans Zonderop (slagwerk). Ook kunnen er privélessen gevolgd worden. Verder is er een open podium waar iedereen zijn talent aan het publiek kan tonen.

Wieke Karsten geeft een presentatie met als thema ‘Musiceren, studeren en het brein’. Ze belicht onder meer hoe flinterdun de scheidslijn is tussen plezier en frustratie bij musiceren en studeren. Enkele korpsen krijgen de kans om tijdens een workshop bandcoaching onder leiding van Alex Schillings te werken aan een of meerdere composities.

Tijdens de slotmanifestatie(bij goed weer op de Markt in Kerkrade) vinden naast de presentatie van het cross-overproject met Igor Hobus onder meer optredens plaats van het Trompetterkorps van de Belgische Gidsen en de drumband fanfare Concordia Leveroy.

De zesde aflevering van de Day of Percussion wordt gehouden in de kantlijn van het zestigjarig bestaan van het Wereld Muziek Concours en het gouden jubileum van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Voor de verdere organisatie tekenen Percussive Arts Sociëty en Huis voor de Kunsten Limburg. Informatie en aanmelden voor alle activiteiten:  rjanssen@hklimburg.nl  en percussion@home.nl