Marinierskapel op de Wereldhavendagen 2011

Toegevoegd op: 05 september 2011
Marinierskapel op de Wereldhavendagen 2011

Zaterdagavond 3 september was de Marinierskapel onderdeel van een groots spektakel op de Nieuwe Maas in Rotterdam. Voor tienduizenden belangstellenden op de Erasmusbrug, Willemskade en Wilhelminapier werd een zeer gevarieerd schouwspel aangeboden, uitgevoerd op diverse schepen en pontons.

De Marinierskapel zat hierbij opgesteld op een drijvend concertpodium die verplaatst werd door middel van een duwboot. In een eerste doorgang begeleidde de Marinierskapel onder meer de Belgische zangeres Eef van Acker, die passend bij de warme avond, een verrassende ‘Summertime’ uitvoerde. Ook heel toepasselijk zo zittend op een ponton in de Maas, was de uitvoering van ‘Proud Mary’ (bekend door Tina Turner), welke vertelt over een stoomboot die, ergens in het diepe zuiden van Amerika, de rivier afvaart - “Rolling on the river”….

Door het thema van deze Wereldhavendagen werden in de voorstelling Chinese accenten; trommels, dansers en draak extra uitgelicht. Dit hele spektakel vormde de opmaat voor de tweede doorgang en hoofd-act van de avond; een optreden van de bekende zanger Waylon.

Samen met de Marinierskapel zong hij in speciale arrangementen achtereenvolgens zijn hits ‘Happy Song’, ‘Nothing to lose’ en het bekende ‘Wicked Way’.

Een enorm indrukwekkende show van Chinees vuurwerk sloot deze prachtige avond in stijl af.

Bron: Persbericht Marinierskapel