Bart Partouns nieuwe dirigent in Blitterswijck

Toegevoegd op: 16 januari 2012
Bart Partouns nieuwe dirigent in Blitterswijck

Bart Partouns is de nieuwe dirigent van Muziekvereniging Moed en IJver uit Blitterswijck.Nadat eind 2010 de samenwerking tussen dirigent Stefan Arits en Moed en IJver werd beëindigd, ging men op zoek naar een nieuwe dirigent. Als interim dirigent werd Chris Derikx uit Broekhuizen aangesteld. Deze was bereid om aan te blijven tot aan de zomervakantie, zodat Moed en IJver voldoende tijd hadden om te zoeken naar geschikte kandidaten.

Nadat er een aantal gesprekken gevoerd waren, bleven er twee kandidaten over.

Deze zijn na de vakantie gestart met een tweetal proefperiodes van 10 weken. De eerste periode met Rob Jacobs uit Oirlo en de tweede met Bart Partouns uit Maasbracht. Als afsluiting van deze proefperiodes stond een afsluitend concert gepland.

Begin januari is er besloten om Bart Partouns te benoemen als nieuwe dirigent. Omdat Bart nog verplichtingen heeft bij een ander orkest zullen de repetities t/m 1 februari op woensdag zijn. Daarna wordt het weer de vertrouwde maandagavond.

Dirigent Bart Partouns kreeg zijn eerste hobolessen op 10 jarige leeftijd bij de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden van Elly Stevens en Sjo Gelissen. In 2000 ging hij studeren bij Peter Steijvers aan het conservatorium te Maastricht. In 2004 sloot hij zijn Bachelor opleiding voor hobo af en werd vervolgens toegelaten tot de Master opleiding die hij in 2006 met succes afsloot. Vanaf september 2005 studeerde hij HAFA directie bij Pierre Kuipers aan het conservatorium te Maastricht. Deze studie ronde hij af in april 2009 met de Junge Bläser Philharmonie NRW waar hij ook repetitor is. Verder volgde hij studies onder andere bij Jan Stulen en Edmond Saveniers.

Bart behaalde als hoboïst verschillende prijzen op concoursen waaronder de 1e prijs op het Henri Hermans concours te Maastricht en de 2e prijs in de finale van het Nederlandstalig Dubbelriet Genootschap te Almelo.

Bart is dirigent bij het Jeugdharmonieorkest van Harmonie St Cecilia uit Maasbracht. Verder is hij dirigent bij de orkesten in Hegelsom, Ospel en Leunen-Veulen-Heide.

Verder is Bart gastdirigent bij verschillende orkesten en remplaçant bij Het Orkest van het Oosten, Het Brabants Orkest, LSO en ensemble Marsyas (België).

Bron: Persbericht Moed en IJver.