Hout- en koperblazers en slagwerkers soleren bij Artamuse

Toegevoegd op: 28 januari 2012
Hout- en koperblazers en slagwerkers soleren bij Artamuse

Ook in het schooljaar 2011-12 organiseert Artamuse een solistenconcours als voorbereiding op het reguliere concoursseizoen. Hafabra muzikanten nemen het eerst muzikaal tegen elkaar op in hout, koper en slagwerk afdelingen. Tijdens de finale op 5 februari zal blijken wie van de divisiewinnaars er met de Artamuse wisselbeker vandoor gaat. Het hoge niveau van de solisten en de variatie in instrumenten zorgen voor een bijzonder finaleconcert.

Anders dan voorgaande jaren vinden de voorronden niet meer in 1 weekend plaats. Afdeling slagwerk beet de spits af op 26 november. De voorronde Koperblazers is ingepland op zaterdag 28 januari 2012 in de Concertzaal te Sittard en de Houtblazers zullen hier op vrijdag 4 februari 2012 het podium betreden.  De Finale voor Slagwerk/ Koper/Hout is op zondag 5 februari 2012. Aanvang 14:30 in de concertzaal te Sittard.
Van het slagwerkconcours zijn de resultaten al bekend; een van de finalisten is Eloy Salden geworden die met 90 punten de hoogste score behaalde. Hij komt uit in de 4e divisie. Informatie over de andere finalisten bij het slagwerkconcours kunt u vinden op www.artamuse.nl.
De solisten Koper- en Houtblazers laten hun muzikale noten klinken tijdens de voorrondes op 28 januari en 4 februari. De deskundige voorronde jury wordt gevormd door Frank Rademakers (slagwerk) Noël Speetjens (koper) en Jacques Claessens (hout).
Artamuse leerlingen worden graag gestimuleerd om deel te nemen en publiek is harte welkom bij zowel de voorronden als de finale van het concours.
Wie een muzikale carrière wil, doet er goed aan mee te doen aan concoursen. De bom aan (podium)ervaring op en de opbouwende jurykritiek kan je helpen jezelf muzikaal te ontwikkelen, je talent aan te scherpen en te verfijnen. Ambitieuze muzikanten hebben dit ook nodig, zij willen leren en verbeteren. Concoursdeelnemers hebben, behalve talent, ook een enorme gedrevenheid. Het is heerlijk om ze in actie te zien. Dat kan tijdens de komende voorrondes en natuurlijk tijdens de finale. U bent van harte welkom!
Voor meer informatie verwijzen wij naar onze website www.artamuse.nl.
Artamuse – Broeksittarderweg 1 – 6137 BH Sittard – 046-4518951 – www.artamuse.nl

Bron: Persbericht Artamuse