Altena Brass breekt met traditie

Toegevoegd op: 30 maart 2012

Een breuk in de traditie van het Paasconcert van Altena Brass. In de tiende editie, die op 7 april in Brakel wordt gehouden, is geen gastsolist te horen. Wat is er wel? Een keur van solisten uit eigen gelederen, een topwerk uit het brassbandrepertoire en de wereldpremière van een compositieopdracht van Albert-John Vervorst.

Al vanaf het eerste Paasconcert in 2003 was er steeds een gerenommeerde topmusicus als solist te gast. De laatste jaren zijn verschillende musici van Altena Brass zelf regelmatig gastsolist bij andere orkesten in het land. Daarom leek het dirigent Jan Gerrit Adema een goed idee om nu eens de talenten uit het orkest zelf, op hun eigen podium te laten horen.

Op het programma staat een aantal solowerken voor verschillende instrumenten. Gerben Poorter (bastuba), Kobus Verheij (euphonium), Mirjam Wagteveld (bugel) en Jeffrey Kant (trombone) hebben elk een interessante compositie uitgezocht. Daarnaast is er natuurlijk een klassieker uit het brassbandrepertoire. Dat is dit jaar English Heritage van George Lloyd. Verder speelt Altena Brass een aantal werken van Matthew Hall, en er is lichte muziek van Lester Young en Gordon Goodwin.

Heel speciaal op deze jubileumeditie is het werk Outhenay van de jonge Nederlandse componist Albert-John Vervorst. Hij schreef dit werk in opdracht van Altena Brass. De titel, Outhenay is een oude benaming voor Altena. Albert-John heeft het werk een sterk mystieke middeleeuwse sfeer gegeven.

Meer informatie vindt u op www.altenabrass.nl.