Programma's Brass en Color Guard clinics online

Toegevoegd op: 04 april 2012

Color Guard Nederland houdt voor de CGN Individuals & Ensembles (21 april) twee clinics die je niet mag missen. Een Brassclinic met Rob Balfoort en een Color Guard clinic met de staff van CGN World Class groep Sensation uit Amersfoort. De programma's zien er enorm interessant uit en inschrijven kan nog tot en met het Paasweekend.

Rob Balfoort neemt de deelnemers mee langs enorm veel onderwerpen. Denk dan aan Ademhaling, Klankgehalte (individu en karakter instrument), Klankverhouding en samenspel (ensemble), Zuiverheid, Articulatie, Ritmiek, Snelheid. Ook artistieke onderwerpen als:  Muzikale uitvoering / Interpretatie (toch weer wat verschillende stijlen en tempi, klassiek, pop, jazz, latin……..), Frasering, Dynamiek, Tempo. En onderwerpen als  Warming up, Souplesse, Sprongkracht, Intervallen, Toonladders, Tongslag, Hoge én lage register, De ideale les, De ideale repetitie, Efficiënt studeren.

Maar je krijgt ook pasklare mogelijkheden op de volgende onderwerpen; Het geheim van zuiver musiceren. Toonladders zijn essentieel om je technische vaardigheden op een hoger plan te brengen. Wat is het klank verschil tussen scherp koperblaasinstrumenten en zacht koperblaasinstrumenten, en wat is hun rol in het ensemble. Een goede muzikant voelt zich thuis in verschillende muziekstijlen. Nooit meer tellen, maar luisteren, voelen en reageren.
Muziek maken is het vertellen van een muzikaal verhaal. Noten lezen is essentieel voor ensemble spel, maar is notenschrift ook muzikaal?

Bij de Color Guards gaat het er anders aan toe. Daar is het de bedoeling dat Color Guard leden van ieder niveau naar huis gaan met praktische informatie die ze direct kunnen toepassen op hun vereniging. Denk dan aan body/movement, vlagtechnieken, sabretechnieken en rifletechnieken en alles wat daar bij komt kijken.

Alle informatie over de clinics, tijden, kosten en een inschrijfformulier tref je op www.individualsensembles.org/ Schrijf snel in!

Bron: Persbericht CGN