Concordia Treebeek naar internationaal concours in Italië

Toegevoegd op: 04 april 2012
Concordia Treebeek naar internationaal concours in Italië

Concordia Treebeek o.l.v. Björn Bus reist in april naar Riva del Garda in Italië om aldaar deel te nemen aan een prestigieus Internationaal Muziekconcours voor harmonieën genaamd Flicorno d’Oro.
Het gezelschap, bestaande uit 60 muzikanten aangevuld met een tiental supporters, vertrekt op 11 april in de avond om rond de ochtend van donderdag na een busreis van 960 km aan te komen in Riva del Garda, een mooie historische stad gelegen aan het Gardameer.

Aan het gerenommeerde concours nemen dit jaar maar liefst 50 orkesten deel ingedeeld in verschillende categorieën. Concordia maakt haar opwachting  in de Superieure afdeling en moet het opnemen tegen orkesten uit Duitsland en Oostenrijk.

De jury bestaat ook dit jaar weer uit internationaal gerenommeerde leden (o.a. Donald Hunsberger). Opmerkelijk is dat Concordia de enige Nederlandse deelnemer is aan het gehele concours.
Het programma bestaat uit de Slavische Dans no. 1 van Dvorák als inspeelwerk. Sinfonia per Banda, “La Corona d’ Italia” van Sebastiano Vitaliti als verplicht werk en als keuzewerk zal Concordia  haar deelname aan dit concours afsluiten met Incantation and Dance van John Barnes Chance.

Ter voorbereiding zal er op 2e Paasdag (9 april) om 15.00 uur in het Trefcentrum Treebeek (Maanstraat 20, Brunssum) een concert plaatsvinden waar Concordia haar werken ten gehore zal brengen. U bent van harte uitgenodigd en uiteraard is de toegang vrij.

http://www.hoc-treebeek.nl/