Sef Pijpers in 4e dirigentenportret

Toegevoegd op: 12 april 2012

Tijdens het voorjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia op 22 april in de harmoniezaal van Mheer, met medewerking van de HaFa-orkesten uit Mheer, Arensgenhout en Meers, wordt de vierde uitgave gepresenteerd in de serie portretten van dirigenten die actief zijn/waren in de Limburgse blaasmuziekwereld. De nieuwe uitgave is gewijd aan één van de kleurrijkste en meest bevlogen dirigenten, die de Limburgse blaasmuziek heeft voortgebracht: Sef Pijpers (1929).

Tijdens het concert wordt Sef Pijpers tevens geïnstalleerd tot Persoon van Verdienste van de vereniging Vrienden van het Wereld Muziek Concours. De toegang tot het concert is geheel gratis.

In zijn indrukwekkende loopbaan van meer dan 55 jaar stond Sef Pijpers garant voor talloze uitvoeringen van de buitencategorie.

Zijn monumentale manier van dirigeren had iets sfinxachtigs en straalde soevereiniteit uit en muzikaal gezag.

Pijpers wist als geen ander indrukwekkende kathedralen van geluid te bouwen met topblaasorkesten als de Koninklijke Harmonie van Thorn en Fanfare St. Joseph Meers.

De serie dirigentenportretten, een gezamenlijk initiatief van schrijver/publicist Jos Frusch en blaasmuziekliefhebber Huub Parren uit Thorn, schetst een beeld van de betekenis van de dirigenten, die actief zijn of waren bij de Limburgse harmonieën, fanfares en brassbands.

Wat drijft hen, wat is hun artistiek credo, wie zijn hun idolen? Wat zijn hun hobby's, hun dierbaarste muzikale herinneringen, hun ambities? Hoe denken anderen over hen en hoe denken ze zelf over (de toekomst van) de blaasmuziek?

De eerste drie uitgaven in deze serie zijn gewijd aan de dirigenten Björn Bus, Ingeborg Stijnen en Fried Dobbelstein.

Prijs per ex. €  9,95 excl. €  1,95 verzendkosten.

De dirigentenboekjes zijn verkrijgbaar bij alle servicepunten van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad en via www.limburger/webshop of 088-7766550.