Lentekriebelsconcert in Berkel-Enschot

Toegevoegd op: 13 april 2012
Lentekriebelsconcert in Berkel-Enschot

Op zondag 22 april zal het eerste lustrum Lentekriebelsconcerten plaats vinden in Berkel-Enschot. Dit 5-de Lentekriebelsconcert zal deze keer verzorgd gaan worden door Het INSTAPORKEST Concordia / MVC uit Berkel-Enschot/Udenhout. Gasten zijn: Sophia’s Opstaporkest en Sophia’s Percussion Ensemble (SPE) uit Loon op Zand. Het lenteconcert zal plaats vinden in ’t MUZIEKHUIS, Eisenhouwerweg 1a, te Berkel-Enschot. Aanvang 11.00 uur. Gratis meeluisteren én genieten …..!

Al jaren verzorgt het grote harmonieorkest van Concordia de Lentekriebelsconcerten. Maar dit jaar mag het Instaporkest het overnemen. Het harmonieorkest heeft nog maar net het supergave en indrukwekkende concert samen met de folfgroep Ogham achter de rug (31 maart). De topper van 2012.

Het Instaporkest Concordia/MVC staat al enkele jaren onder de bezielende leiding van Marieke Machado. Deze zeer enthousiaste groep van bijna 35 muzikanten bestaat uit voornamelijk leerling-muzikanten. De meesten zijn nog in opleiding voor hun A-diploma. In dit orkest zijn bijna alle instrumenten vertegenwoordigd die je ook in een volwaardig harmonieorkest tegenkomt.

Van hobo, fagot, klarinet, trombone, tot trompet en saxofoon. Er is zelfs een contra-bas in het spel. En het is niet allemaal jeugd; ook volwassenen(de jeugd na 40….) die zijn ingestroomd en die het leuk vinden om samen in een orkest te spelen zitten op een stoel in dit orkest. Het orkest speelt een gevarieerd programma dat niet al te eenvoudig is.

Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand kennen we allemaal. Het OPSTAPORKEST o.l.v. Rik van Wijgerden en de slagwerkgroep: Sophia’s Percussion Ensemble (SPE) o.l.v. Dennis Wissink zijn de gasten tijdens dit 5-de Lentekriebelsconcert in Berkel-Enschot. Het opstaporkest bestaat uit ongeveer 25 muzikanten. Het is een gemengde groep van muzikanten wisselend van 1 jaar speelervaring t/m C-niveau. Dit komt doordat muzikanten het nog steeds leuk vinden om bij deze gezellige groep te blijven spelen ter ondersteuning.

Sophia’s Percussion Ensemble brengt natuurlijk heel wat slagwerk mee. Ze bestaat uit een 8-tal gemotiveerde slagwerkers. Ze hebben nog maar een jaar les gehad en spelen 4 nummers.

Persbericht Concordia Berkel Enschot 

foto: Mascha Knops