Koperensemble van het Koninklijk Concertgebouw Orkest tijdens EBBC2012

Toegevoegd op: 24 april 2012

Op zaterdag 5 mei a.s. speelt het koperensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest op het Gala-concert van de European Brass Band Chamionships 2012 in De Doelen in Rotterdam. Op het programma staan o.a. Festmusik der Stadt Wien van Richard Strauss, Suite uit “The Gadfly’ Sjostakovitsj en het wonderschone ‘Fanfare Liturgique’ van Henri Tomasi.

De Engelse trompetsolist Philip Cobb (London Symphony Orchestra) speelt het spectaculaire ‘Virtuosity’ van Kenny Baker. Tijdens het concert zal ook de regerend Europees Brassbandkampioen Manger Musiklag uit Noorwegen optreden met een programma samengesteld en gecomponeerd door Martin Winter. 

KCO Brass Ensemble

Alle trompetten, hoorns, trombones en de tuba samen vormen de kopergroep van het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO). Dit ensemble treedt officieel sinds 2003 op. Inmiddels is de Stichting Koper van het Koninklijk Concertgebouworkest opgericht. Het Koper van het KCO heeft zich tot taak gesteld publiek en muziekstudenten d.m.v concerten en masterclasses op hoog niveau kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de koperinstrumenten, zowel wat het repertoire betreft als de samenstelling. Deze kunnen variëren van kwartet tot groot ensemble van 20 blazers, aangevuld met slagwerk. Voor het concert in Rotterdam wordt het ensemble nog aangevuld met solo-blazers van onder andere het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest , het Gelders Orkest en Holland Symfonia.

Europees Kampioen Manger Musikklag speelt spectaculair jubileumprogramma              

De Noorse Brass Band Manger Musikklag dat vorig jaar overtuigend de EBBC in Montreux won, is uitgenodigd om het tweede deel van het galaconcert te verzorgen. Dirigent en componist Martin Winter heeft speciaal ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van dit toporkest de  ‘Bon Anniversaire Suite’ samengesteld en gearrangeerd. In vijf delen staat telkens een traditioneel verjaardagsliedje uit verschillende delen van de wereld centraal staat.

Aansluitend worden de uitslagen van de kampioenschappen bekend gemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats in de grote zaal van De Doelen.

Bron: EBBC