3 Juni: Eerste Landgraafse Street- & Showparade

Toegevoegd op: 03 mei 2012
3 Juni: Eerste Landgraafse Street- & Showparade

Roffelende trommels, schetterende trompetten en marsen die klinken als een klok. Zondag 3 juni is het centrum van Schaesberg het toneel van de Eerste Landgraafse Street- & Showparade. Dit muziekevenement wordt georganiseerd door de Koninklijke Fanfare Aloysiana, die dit jaar haar 150-jarig jubileum viert én het 50-jarig bestaan van haar drumband.

Maar liefst veertien korpsen trekken zondagmiddag 3 juni in een optocht naar de Markt van Schaesberg, waar vervolgens een show-programma plaatsvindt. Aan de Street- & Showparade wordt meegewerkt door alle Landgraafse harmonie- en fanfarekorpsen, aangevuld met de schutterij en het fluit- en tamboerkorps van Schaesberg. Van buiten Landgraaf nemen Showband Parcival Brunssum, Showband Corio uit Heerlen, het Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlerheide en de Maastrichtse Verkennersband aan de streetparade deel.

Route Streetparade

De route van de Street- & Showparade loopt vanaf Sporthal De Baneberg via de Hoofdstraat (kant Schaesbergerhof), Pastoor Schattenstraat, Lotersbergweg en de Brandhofstraat naar de Markt van Schaesberg. Voor de daar opgestelde tribune vindt een defilé plaats. De drie korpsen uit Heerlen en Maastricht verzorgen aansluitend op de Markt ook een show-programma.

De Landgraafse Street- & Showparade is een van de publieksevenementen waarmee de Koninklijke Fanfare Aloysiana dit jaar haar 150-jarig jubileum viert. Tijdens de Streetparade wordt ook extra aandacht besteed aan de drumband van Aloysiana. Deze werd bij het 100-jarig bestaan in 1962 door de bevolking van Schaesberg aan de fanfare geschonken en viert dit jaar dus haar 50-jarig jubileum.

Geweldig feest

De optocht vertrekt om 15.00 uur vanaf De Baneberg. Het hele programma zal rond 17.30 uur afgelopen zijn. De hele route en ook het show-programma op de Markt zijn gratis toegankelijk. De Koninklijke Fanfare Aloysiana hoopt dat het een geweldig feest wordt met en vóór het Schaesbergse publiek.

Bron: Fanfare Aloysiana 

Foto: De Maastrichtse Verkennersband is een van de toppers tijdens de Landgraafse Street- & Showparade op zondag 3 juni. Foto: Maastrichtse Verkennersband.