Premièreconcert ‘Same träöte is leuk!’ in de Maaspoort Venlo

Toegevoegd op: 05 juni 2017

Op zaterdag 10 juni staat het kinderconcert van het project 'Same träöte is leuk!’ ook dit jaar weer garant voor een spetterende middag vol vrolijke muziek. De deelnemende kinderen zullen samen met het orkest, het jeugdorkest en de jeugdslagwerkgroep van Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo tal van bekende liedjes voor jong en oud ten gehore brengen. Het kinderconcert vindt plaats in theater de Maaspoort en begint om 15.00 uur.

‘Same träöte Is leuk!’ is een project waarin kinderen op een leuke manier kennis maken met het bespelen van een muziekinstrument. Al sinds november 2013 is het project een groot succes op verschillende Venlose basisscholen. Ieder jaar kunnen kinderen uit verschillende klassen oefenen met trompet, saxofoon, slagwerk en andere Fanfare instrumenten. Tijdens het afsluitende premièreconcert in de Maaspoort zullen ze hun muzikale vorderingen voor een groot publiek ten gehore gaan brengen samen met het jeugdorkest en de jeugdslagwerkgroep van de Fanfare. Deze laatste twee groepen zijn ontstaan uit kinderen die na een enthousiast jaar 'Same träöte is leuk!’ verder zijn gegaan met muziek maken. Tijdens het concert zal ook het grote Fanfare-orkest de beginnende muzikanten bijstaan.

De muzikale middag staat natuurlijk bol van bekende kinderliedjes en andere vrolijke muziekstukken voor jong en oud. Het kinderconcert vindt plaats op zaterdag 10 juni van 15.00 – 16.30 uur in de Frans Boermans zaal van Theater de Maaspoort. Kaartjes zijn te bestellen via info@fanfarevenlo.nl en kosten vijf euro per stuk. De opbrengst komt ten gunste van het project.

Meer informatie over het project ‘Same träöte is leuk!’ is te vinden via: www.sametraoteisleuk.nl.

Bron: persbericht Fanfare Venlo