Eersel laat zich meeslepen in een wereld vol wonderen

Toegevoegd op: 14 juni 2017
Eersel laat zich meeslepen in een wereld vol wonderen

Muziekvereniging De Goede Hoop en zandkunstenaar Immanuel Boie zetten samen een sprookjesachtige voorstelling neer op zondagmiddag 11 juni. Het publiek werd meegenomen op een muzikale rondwandeling door de Efteling waarbij alle bekende melodieën van het Sprookjesbos en de Eftelingattracties voorbij kwamen. Tijdens het luisteren naar de muziek konden de bezoekers hun ogen uitkijken naar de prachtige creaties van de zandkunstenaar die op een groot scherm te zien waren. Doornroosje veranderde in het zand moeiteloos in Sneeuwwitje en de wolf bij de zeven geitjes werd omgetoverd tot de heks die Hans van Grietje opsloot.

Tijdens de ‘dans macabre’ uit het Spookslot liet violiste Elvira Maas een karakteristieke solo horen, maar ook in het harmonieorkest kwamen de nodige solo’s voorbij. Zo kwam het geluid van de vliegende fakir van De Goede Hoop’s hoboïst Claudia en liet trombonist Arjan de trollen tot leven komen. Toen het o zo bekende melodietje uit Carnaval Festival na de pauze te horen was, zat de sfeer er meteen weer in en klapte de zaal enthousiast mee.

Tot slot werden de prijzen voor de best verklede kinderen uitgereikt, waarbij een stoere ridder en een schattig Roodkapje er met de winst vandoor gingen. De foto’s van het concert en van alle kinderen die in de sprookjestroon op de foto zijn gegaan zijn te vinden op www.facebook.com/muziekverenigingdegoedehoop.

Foto: Loes van Sambeeck

Bron: persbericht De Goede Hoop Eersel