Altena van slag kent derde editie

Toegevoegd op: 14 juni 2017
Altena van slag kent derde editie

Zaterdag 17 juni zal voor de 3e keer Altena van Slag worden gehouden. Het spektakel vindt plaats in ’t Rondeel in Woudrichem. Altena van Slag wordt georganiseerd door De Slagwerkgarage en Ron4Musiceducation in samenwerking met Kunstbalie en Cultuurpunt Altena. Gedurende deze dag zullen in ‘t Rondeel muziekexamens worden afgenomen. Vanaf 9.00 uur zullen de eerste kandidaten hun opwachting maken om voor een deskundige hun vaardigheden op hun muziekinstrument te laten horen. Dit gebeurt op A, B, C of D niveau. Het D examen is het hoogst haalbare examen op amateurniveau. Met dit diploma op zak is een vakopleiding in de muziek mogelijk. De examens zijn overigens niet publiekelijk toegankelijk.

Playing with the pros
Drumclinics met de pakkende naam ‘Playing with the pros’ worden ’s middags in De Slagwerkgarage gegeven. Hiervoor hebben diverse slagwerkleerlingen zich van te voren aangemeld. Onder de deskundige leiding van Gijs Hameete gaan zij samen met een professionele bassist (Wannes Notenbaert), gitarist (Alex Pool) en zangeres (Neomi Speelman) een van te voren uitgezocht nummer instuderen. Zowel beginnende als gevorderde muzikanten hebben zich opgegeven om te ervaren hoe het is om met andere muzikanten in een echte rockband muziek te maken.
Afsluitend presentatie concert
’s Avonds om 19:30 zal de dag spetterend worden afgesloten met een spectaculair concert. Jeugdfanfare Altena, kortweg JA!, zal deze avond een optreden verzorgen. Veel muzikanten van JA! leggen deze dag examen af en zullen dan, indien ze geslaagd zijn, hun diploma in ontvangst nemen. JA! speelt onder andere het werk ‘Waar de kromme Rijn meandert’ van Leon Vliex. Dit is een concertwerk waar het slagwerk een nadrukkelijke rol vertegenwoordigt. Verder staat de Ierse folksong ‘Carrickfergus’ op het programma, met Gijs Westerlaken uit Andel als solist op euphonium. Gijs is een van de muzikanten die deze dag (C) examen doet. Na het optreden van JA! zullen de deelnemers aan ‘Playing with the pros’ demonstreren wat zij die dag geleerd hebben. Te beluisteren zijn onder andere nummers van Kensington, Coldplay en Paul Simon. Tot slot zullen de ‘pros’ zelf ook nog een aantal nummers spelen. Zo kan er onder het genot van een drankje gekeken en geluisterd worden naar deze geweldige gelegenheidsband. Het slotconcert van Altena van Slag begint om 19:30 uur en is gratis toegankelijk.

Bron: persbericht Altena