Koninklijke Harmonie Orpheus komt naar u toe deze zomer!

Toegevoegd op: 21 juni 2017
Koninklijke Harmonie Orpheus komt naar u toe deze zomer!

Traditiegetrouw vindt op donderdagavond 29 juni (koopavond) het Aftershopping Concert van Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg plaats. Dit jaar alweer voor de 11e keer. Vanaf 20.00 uur kunt u op het Pieter Vreedeplein in Tilburg gaan genieten van mooie muziek.

Koninklijke Harmonie Orpheus is een muziekvereniging uit Tilburg. Het orkest is opgericht in 1864 en is daarmee één van de oudste verenigingen van Tilburg. Orpheus behoort al jaren tot de top van Nederlandse muziekverenigingen en telt circa 60 actieve leden. Het orkest staat reeds enkele jaren onder leiding van Hardy Mertens. Naast dirigent is hij ook als docent HAFA-directie verbonden aan Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg.

Orpheus trakteert Tilburg weer graag op een veelzijdig concert. Op het programma staan diverse werken waaronder “Charles Chaplin” van Marcel Peeters. In deze medley krijgt u fragmenten van de bekendste melodieën uit de films van deze veelzijdige acteur te horen. Naast acteren in zijn eigen films was Chaplin namelijk ook muzikant en heeft hij zelf veel van de muziek die in deze films te horen is gecomponeerd. Geniet u van onder andere de Morning Promenade, Titina en de Napoli March. Ook kunt u luisteren naar de ouverture van de opera “Ruslan en Ludmilla” van Mikhail Glinka. De opera in 5 actes is gebaseerd op een gedicht van Alexander Pushkin en vertelt het verhaal van de ontvoering van Ludmilla door een boze tovenaar en ridder Ruslan, die haar probeert te redden.

U kunt daarnaast de heupen losschudden met het werk “La Mulata” (halfbloed) van Matthias van Nispen tot Pannerden. Hij heeft dit werk in 2012 speciaal voor projectorkest Ad Hoc gecomponeerd. Het is geschreven als een verbinding tussen de Braziliaanse Samba en de Nederlandse blaasmuziek traditie. Matthias is tevens lid van Orpheus en is te vinden achterin het orkest bij het slagwerk. Ook “Mock Morris”, een vrolijk werk van Percy Grainger in de stijl van een Engelse Morris Dance en de mars “Gibraltar” zullen te horen zijn. Het werk “Puzta” (een selectie van zigeuner dansen), de “Valdresj Marsj” en een heuse Polka genaamd “Pitri 1-6-0” maken dat het een veelzijdige avond gaat worden met muziekstijlen van over de hele wereld.
Daarnaast spelen we hebben nog twee bijzondere werken tijdens het concert. Allereerst het door José Pérez gecomponeerde werk “Alles Paletti”. Hij komt speciaal overgevlogen uit Spanje om zelf de wereldpremière van dit werk te dirigeren. José is een oud-leerling van dirigent Hardy Mertens en heeft het werk aan hem opgedragen.
Daarnaast zal Ximo Tarín Micó het werk “Mestre Micó” dirigeren. Ximo volgt op dit moment zijn masteropleiding directie aan Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg. Hij speelt gedurende zijn verblijf in Nederland klarinet in bij Orpheus en heeft deze paso doble zelf gecomponeerd.

Met deze Spaanse invloeden kan het niet anders dan prachtig weer worden.
Wat is er nu fijner dan neer te strijken op een van de terrassen en onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van live muziek.
En … dit jaar kunt u niet één, maar twee keer genieten van dit orkest! Een week later op vrijdagavond 7 juli zal Koninklijke Harmonie Orpheus namelijk nog een keer van zich laten horen. Ditmaal bij winkelcentrum Heyhoef in de Reeshof. Ook hier kunt u na het shoppen genieten van de muziek van dit orkest. Het programma zal gelijk zijn aan dat van 29 juni op het Pieter Vreedeplein.

Beide concerten zijn gratis toegankelijk. Wij zien u graag op 29 juni of op 7 juli!
Mocht u een instrument bespelen wat past binnen de bezetting van een harmonie orkest, dan is dit de uitgelezen kans om eens kennis te maken met het orkest. U kunt ook een kijkje nemen op de website http://khorpheus.nl of het orkest volgen op Facebook: https://www.facebook.com/KhOrpheus/

Bron: persbericht Orpheus Tilburg