Eindvoorstelling Ranonkel Muziekgroep

Toegevoegd op: 28 juni 2017
Eindvoorstelling Ranonkel Muziekgroep

Al geruime tijd stond de eindvoorstelling van de Ranonkel Muziekgroep gepland op donderdag 22 juni. Een keer in de middag voor alle leerlingen van de basisschool en in de avond voor alle ouders en belangstellenden. Echter was er dermate hitte voorspeld, en dan optreden in een ruimte die niet te koelen is leek de school onverantwoord. Met die reden was het optreden verzet naar de volgende ochtend om 8.45 uur op het buitenpodium. En wat was dat fijn! Het weer was lekker, veel ouders bleven hangen en alle kinderen zaten natuurlijk vooraan om te kijken en te luisteren naar deze jonge muzikanten. Zelf voorbijgangers stopten om te blijven luisteren.

Dit schooljaar zijn de kinderen gestart met het leren van noten, vervolgens alleen een instrument te bespelen (allen blaasinstrumenten) en later samen in een orkest te spelen. Tijdens het optreden onder leiding van Tjeu Snoek en Paul van de Veerdonk werd vertelt hoe bijzonder dit was. Dat deze leerlingen nu al wat liedjes konden spelen. Er werd voorgedaan hoe zij een instructie-les kregen, er werden 7 liedjes ten gehore gebracht en er werd samen met het publiek gespeeld. De leden van het tijgerokest van Muziekvereniging Somerens Lust ondersteunden de Ranonkel Muziekgroep. Neal Maas deed (uit zijn hoofd!) solo het Wilhelmus op zijn trompet. Hij kan al 5 noten spelen, dat is erg bijzonder voor zo’n jonge muzikant.
Na de voorstelling ontvingen de muzikantjes allen een diploma voor het behaalde resultaat en onder andere een uitnodiging om mee te spelen tijdens het wijkconcert in het centrum van Someren op 9 juli.

Bron: persbericht Somerens Lust