Spetterend Dijkhuizen Concert op het Plein

Toegevoegd op: 28 juni 2017
Spetterend Dijkhuizen Concert op het Plein

Een bewolkte zondagmiddag op het Remigiusplein in Duiven was het decor voor de tweede editie van Dijkhuizen Concert op het Plein van Liemers Harmonie Duiven. Ondanks deze bewolking stroomden de terrassen van de Duivense horeca vol om de klanken en ritmes van Liemers Harmonie Duiven te beleven. Zowel slagwerkers als blazers lieten zich van hun beste kant zien. Ook de jeugdleden van het orkest en de slagwerkgroep mochten optreden.

De slagwerkers voerden een heuse drumbattle uit tussen Bram Kersten en Sami Hiffens. Zij werden ritmisch ondersteunt door de overige slagwerkers, die fanatiek juichten wanneer hun drummer een solo gaf. “De jongens mochten zelf hun ritmes verzinnen. Dat werd een creatief en interactief proces,” aldus dirigent Maarten Zaagman. De slagwerkers speelden ook samen met beats uit de speakers die klaarstonden. “Dit is de jongste groep die dit nummer ooit heeft gespeeld. Een super prestatie, omdat het nummer vooral gaat over de snelle bewegingen tussen de trommels.”

Ook het harmonieorkest speelde verschillende muziekstukken. De trombonisten lieten zich horen in het nummer ‘Magic Slides’. “Hubert, Ronald en Dirk hebben alle registers van hun trombone laten horen aan het publiek,” aldus Dick Hunnersen. “Vooral het hoge tempo maakt het nummer een uitdaging.” Een ander hoogtepunt was de compilatie van de beste muziek uit de film ‘Pirates of the Caribbean’ en het nummer ‘The Happy Cyclist’. “Bij dit nummer is een speciale partij gemaakt voor fietsbel. Alle kinderen, maar ook oudere fans, kregen een bel en mochten meteen meespelen.”

Voor Dick Hunnersen was dit het laatste concert met het harmonieorkest. Hij draagt in het najaar het stokje over aan zijn opvolger. Het orkest kan nog versterking gebruiken op trompet en klarinet. “Als je vroeger muziek hebt leren maken, dan zit dat nog steeds in je. Een aantal muzikanten die nu meespeelt heeft dat de afgelopen jaren ook weer ontdekt. Zij pakken nu met plezier hun oude hobby weer op,” aldus secretaris Bart Kersten. In het voorjaar presenteert Liemers Harmonie Duiven haar nieuwe dirigent tijdens haar jaarlijkse Dijkhuizen in Harmony Concert in De Ogtent.

Bron: persbericht Harmonie Duiven