Eerste prijs met lof voor Beatrix Doezum

Toegevoegd op: 04 juli 2017

Op zaterdag 1 juli 8:30 vertrok CMV Beatrix uit Doezum richting Duitsland om deel te nemen aan het internationale muziekfestival op de Rasteder Musiktage. Voor de Doezumers was het de 4e keer dat zij deelnamen aan dit festival, de laatste keer was in 2007. Het mooie aan dit festival is dat zowel showorkesten als fanfare- en brassbands kunnen deelnemen. De showorkesten spelen in een nabij het centrum gelegen park. Bij goed weer wordt dit park massaal bezocht om naast het beluisteren van de deelnemers te genieten van wat Duitse gezelligheid met een biertje en wat eten onder handbereik. Gelukkig was het weer zaterdagmiddag perfect zodat het een bijzondere gezellige afsluiting van het seizoen was.
Beatrix Doezum speelde in Rastede het werk waarmee zij in mei dit jaar nationaal kampioen werden: Symphonic Variatons. Daarnaast is afgelopen maanden het werk Lake of the Moon ingestudeerd. Beide uitvoeringen werden zeer ontspannen en overtuigend gespeeld voor publiek en jury in de goed bezette sporthal. Met een score van maar liefst 91.66 punten mochten de muzikanten hun prijs ophalen: een Gold medaille mit Ausze!! Oftewel een eerste prijs met lof!

Na de titel in mei is dit wederom een resultaat waar de vereniging bijzonder trots op is! De resultaten van dit jaar en afgelopen jaren zijn een grote verdienste van de samenwerking met dirigent Ido Gerard Kempenaar . De afgelopen jaren heeft Ido Gerard voor een duidelijke muzikale koers gezorgd en de prettige maar professionele aanpak zorgen voor een optimale sfeer op de wekelijkse repetities waarin zowel dirigent als orkest optimaal kunnen presteren.
Beatrix Doezum bereidt nu de examens voor van 2 van haar jeugdleden: Bente Zwama en Hannah van der Hoek. Op 13 juli doen zij in kerkgebouw de Haven in Doezum hun openbaar C examen.

Bron: persbericht CMV Beatrix Doezum